Skocz do zawartości

OKC Thunder 2016/17

kp11

Rekomendowane odpowiedzi

Support Hardena i Westbrooka jest porównywalny, główna różnica tkwi w systemach. System D'Antoniego kupiony przez Hardena i resztę zawodników, sprawia, że wymienieni przez Ciebie zawodnicy wyglądają lepiej. A system OKC to zmodyfikowana wersja tego co było z Durantem "moja, Twoja" na "moja, moja". A przy takim systemie Westbrook wygląda lepiej, a jego pomagierzy słabiej.

A Dekker to taki fake rookie - w poprzednim sezonie zagrał 3 spotkania łącznie 6 minut.

Od czasu powrotu Beverleya do składu - drużyna gra znacznie lepiej w obronie bez Hardena na boisku (żaden szok) i praktycznie identycznie w ataku (szok). Nie mówię, że są lepszym zespołem bez niego, bo oczywiście nie są, ale jest to niepokojący trend - szczególnie, że nie po raz pierwszy Rockets tak reagują na Hardena na ławce, a próbka ma już 13 spotkań. 

To tak apropos monopolizowania gry przez Westbrooka przy krystalicznej opinii o Hardenie.

1.jpg

Edytowane przez BiałaCzekolada

Trzecim najlepszym graczem z okc i hou jest imo Adams, wiec mimo wszystko supporty porownywalne.

Adams to po prostu półtorej Kapeli, a w OKC kogoś takiego jak Gordon nie ma, tzn. nikt ale to absolutnie nikt nie zdejmuje scoringu z barków Westbrooka. Raz ten jebnie dyszke, raz tamten,Adams rzucił niedawno swoje pierwsze 20 punktów w meczu, ale generalnie chłop jest sam.Tylko Curry trafił więcej trójek od Gordona w tym sezonie, niewiarygodne co się z chłopem stało. Chyba D'Antoni zabrał ze sobą sztab medyczny z Phx. Anderson też jakby w formie. Wolałbym support Hardena ale zgadzam się, że przepaści nie ma.

Oladipo może być za kilka lat poor man's Iguodalą.

Edit: Ok, widzę, że Oladipo rzuca tyle samo co Gordon, zrzucam to na fakt, że Westbrook kradnie show i wszyscy przy nim wyglądają, jakby przyszli tylko popatrzeć.

Edytowane przez Findek

Support Hardena i Westbrooka jest porównywalny, główna różnica tkwi w systemach. System D'Antoniego kupiony przez Hardena i resztę zawodników, sprawia, że wymienieni przez Ciebie zawodnicy wyglądają lepiej. A system OKC to zmodyfikowana wersja tego co było z Durantem "moja, Twoja" na "moja, moja". A przy takim systemie Westbrook wygląda lepiej, a jego pomagierzy słabiej.

A Dekker to taki fake rookie - w poprzednim sezonie zagrał 3 spotkania łącznie 6 minut.

Porównywalny w sensie jakim?

Jak Harden jest na ławce, to Rockets w 277 minut są -1,2 NetRtg.

Jak Westbrook jest na ławce, to Thunder w 315 minut są -11,9 NetRtg.

Także możesz sobie gadać, ale chyba o to chodzi w supporcie, żeby mógł też zapewnić liderowi chwilę wytchnienia, żeby ten mógł wrócić i znów dać z siebie 100%, nie? Tymczasem tutaj porównując supporty Hardena i Westbrooka mówimy o różnicy, jaka w tym momencie dzieli np. Sixers i Boston Celtics albo Cavaliers i Timberwolves.

Masz jakiś pomysł, żeby faktycznie pokazać, że chłopaki grają w porównywalnych warunkach? :) Please.

Porównywalny w sensie jakim?

Jak Harden jest na ławce, to Rockets w 277 minut są -1,2 NetRtg.

Jak Westbrook jest na ławce, to Thunder w 315 minut są -11,9 NetRtg.

Także możesz sobie gadać, ale chyba o to chodzi w supporcie, żeby mógł też zapewnić liderowi chwilę wytchnienia, żeby ten mógł wrócić i znów dać z siebie 100%, nie? Tymczasem tutaj porównując supporty Hardena i Westbrooka mówimy o różnicy, jaka w tym momencie dzieli np. Sixers i Boston Celtics albo Cavaliers i Timberwolves.

Masz jakiś pomysł, żeby faktycznie pokazać, że chłopaki grają w porównywalnych warunkach? :smile: Please.

HOU ma szerszy skład, OKC mocniejszą S5, więc ten stat w ogóle nie dziwi. 

Rockets mają właściwie 2 S5 (Bev/Gordon) i obie są lepsze, niż S5 Thunder.

A dla mnie przeciwnie. S5 OKC jest dobrze dopasowana pod Westbrooka mając całkiem sporo talentu. Adams jako ultimate roles, Oladipo jako jakieś odciążenie Westbrooka, Roberson i Sabonis z trójką i obronę. Nie jest to zła kombinacja. Wiadomo, że nie jest to support na mistrza, ale to co jest w Houstan także nim nie jest. 

1	LeBron James
2	Kevin Durant
3	Stephen Curry
4	Russell Westbrook
5	Chris Paul
6	James Harden
7	Kawhi Leonard
8	Anthony Davis
9	Paul George
10	Blake Griffin
11	Damian Lillard
12	Kyrie Irving
13	Al Horford
14	Jimmy Butler
15	Klay Thompson
16	DeMarcus Cousins
17	Draymond Green
18	LaMarcus Aldridge
19	Paul Millsap
20	Hassan Whiteside
21	Karl-Anthony Towns
22	John Wall
23	Kyle Lowry
24	DeAndre Jordan
25	Giannis Antetokounmpo
26	Brook Lopez
27	Kemba Walker
28	Gordon Hayward
29	Derrick Favors
30	Eric Bledsoe
31	Carmelo Anthony
32	Serge Ibaka
33	Isaiah Thomas
34	C.J. McCollum
35	Khris Middleton
36	Kevin Love
37	Andre Drummond
38	Mike Conley
39	Rudy Gobert
40	Victor Oladipo
41	Nicolas Batum
42	Marc Gasol
43	DeMar DeRozan
44	Reggie Jackson
45	Jae Crowder
46	Andrew Wiggins
47	Danilo Gallinari
48	Tobias Harris
49	Nikola Jokic
50	Steven Adams

Westbrook 2 graczy z top50, Harden nie ma żadnego

Westbrook 2 graczy z top50, Harden nie ma żadnego

CP3 też 2, czyli, że ma taki support, jak Westbrook? Przecież to jest fatalny argument, a właściwie żaden argument.

A dla mnie przeciwnie. S5 OKC jest dobrze dopasowana pod Westbrooka mając całkiem sporo talentu. Adams jako ultimate roles, Oladipo jako jakieś odciążenie Westbrooka, Roberson i Sabonis z trójką i obronę. Nie jest to zła kombinacja. Wiadomo, że nie jest to support na mistrza, ale to co jest w Houstan także nim nie jest. 

Jeśli tak na to patrzeć, to są faktycznie podobne supporty - "nie na mistrza". Ale wg mnie nadal między nimi jest różnica i Harden ma przede wszystkim ten komfort, o którym pisałem wcześniej - może usiąść i nie ma strachu, że za 1-2 minuty będzie musiał wrócić, bo rywal regularnie ucieka/goni pod nieobecność gwiazdy.

CP3 też 2, czyli, że ma taki support, jak Westbrook? Przecież to jest fatalny argument, a właściwie żaden argument.

Jeśli tak na to patrzeć, to są faktycznie podobne supporty - "nie na mistrza". Ale wg mnie nadal między nimi jest różnica i Harden ma przede wszystkim ten komfort, o którym pisałem wcześniej - może usiąść i nie ma strachu, że za 1-2 minuty będzie musiał wrócić, bo rywal regularnie ucieka/goni pod nieobecność gwiazdy.

Może i jest jakaś różnica. Jeden ma support coś w stylu 4+/10 drugi 5. Ale kto ma który, to już raczej kwestia sympatii oceniającego. 

I Harden i Westbrook grają praktycznie po tyle samo minut. 

Może i jest jakaś różnica. Jeden ma support coś w stylu 4+/10 drugi 5. Ale kto ma który, to już raczej kwestia sympatii oceniającego. 

I Harden i Westbrook grają praktycznie po tyle samo minut. 

A na jakiej podstawie tak to oceniasz? Bo chyba widziałeś, jak te supporty wyglądają bez Hardena/Westbrooka. Czy wyniki supportów bez tych graczy nie mają wpływu na ocenę supportu? (wtf)

A na jakiej podstawie tak to oceniasz? Bo chyba widziałeś, jak te supporty wyglądają bez Hardena/Westbrooka. Czy wyniki supportów bez tych graczy nie mają wpływu na ocenę supportu? (wtf)

Jak chcesz oceniać w ten sposób, to z trójki Harden, Westbrook i Paul najgorszy ma ostatni. 

Wow ale wiesz że Sabonis trafia mniej niz trójkę na mecz?

I wsparcie Russella rzuca 7 trójek na mecz na 34.2 % a Harden 11 trójek na 38.4%

Naprawdę nie ma tu przepaści? Dla ułatwienia dodam że Golden rzuca mniej więcej tyle trójek co wparcie Hardena i na gorszej skuteczności

Wiem, ale Luki wrzucił do grona rzucających trójki Nene, bo ten rzuca w tym sezonie 50% za trzy. W 19 meczach rzucił łącznie 2 trójki na 4 próby, więc wrzucenie Sabonisa, który ma 2,5 próby na mecz nie jest takie straszne.

Poza tym porównujemy supporty. Jakie znaczenie w tym kontekście ma fakt, że Harden lepiej rzuca za 3 od Westbrooka?  

Nigdy nie potrafię tego znaleźć na nba.com więc daj link do ich on/off.

Na 82games jest -20,5 bez Westbrooka i 25,2 bez Hardena, Paula źle sprawdziłem. 

Harden: 

http://stats.nba.com/team/#!/1610612745/onoffcourt-advanced/?sort=NET_RATING&dir=-1

Westbrook: 

http://stats.nba.com/team/#!/1610612760/onoffcourt-advanced/?sort=NET_RATING&dir=-1
Edytowane przez barcalover

Harden: 

http://stats.nba.com/team/#!/1610612745/onoffcourt-advanced/?sort=NET_RATING&dir=-1

Westbrook: 

http://stats.nba.com/team/#!/1610612760/onoffcourt-advanced/?sort=NET_RATING&dir=-1

Ok, z drugiej strony zapominasz o tym, że OKC ma top5 obronę ligi i oboje chyba dobrze wiemy, że nie jest to zasługa Westbrooka. 

Od czasu powrotu Beverleya do składu - drużyna gra znacznie lepiej w obronie bez Hardena na boisku (żaden szok) i praktycznie identycznie w ataku (szok). Nie mówię, że są lepszym zespołem bez niego, bo oczywiście nie są, ale jest to niepokojący trend - szczególnie, że nie po raz pierwszy Rockets tak reagują na Hardena na ławce, a próbka ma już 13 spotkań. 

To tak apropos monopolizowania gry przez Westbrooka przy krystalicznej opinii o Hardenie.

1.jpg

Gordon ich ciągnie z ławki.