Skocz do zawartości

OKC Thunder 2016/17

kp11

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli paradoksalnie dostałby statuetkę miss uśmiechu w konkursie na najlepszy szpagat. Mam nadzieję, że żaden nie do końca trzeźwo myślący hamerykanin na to nie wpadnie. Po 1 byłoby to bardzo niesprawiedliwe i krzywdzące (ta, jakby to był 1szy raz), a po 2 jeśli LeBron faktycznie chciałby kolejną statuetkę to niech staje do walki, podciąga staty i wszyscy na tym zyskamy. 

Nie rozumiem tylko czemu przy dobrym sezonie i okolicach 70W MVP miałby nie dostać Stephen lub Kevin? Why? I dont see why... Nie deprecjonuję tutaj wartości Hardena i Bricka dla ich zespołów. Mówienie, że byłoby im lepiej bez w/w dwójki to herezja. Natomiast w konkursie po MVP wydaje mi się, że na razie stoją właśnie Durant z Currym oraz LeBron. I jeżeli tylko James będzie chciał i dorzuci te kilka ppg, a Cavs też zrobią wynik w okolicach 65W to ją dostanie bez gadania. Ale w przypadku bilansu 70 vs 55 i zachowaniu mniej więcej obecnych statystyk nie widzę powodu, dla którego wykluczać mielibyśmy duet z Oracle Arena. Btw. jak na standardy dzisiejszej ligi są aż zbyt dokładni, zbyt skuteczni, zbyt mało tracący. Wręcz jak rycerz na białym koniu. ;)

Czyli paradoksalnie dostałby statuetkę miss uśmiechu w konkursie na najlepszy szpagat. Mam nadzieję, że żaden nie do końca trzeźwo myślący hamerykanin na to nie wpadnie. Po 1 byłoby to bardzo niesprawiedliwe i krzywdzące (ta, jakby to był 1szy raz), a po 2 jeśli LeBron faktycznie chciałby kolejną statuetkę to niech staje do walki, podciąga staty i wszyscy na tym zyskamy. 

Nie rozumiem tylko czemu przy dobrym sezonie i okolicach 70W MVP miałby nie dostać Stephen lub Kevin? Why? I dont see why... Nie deprecjonuję tutaj wartości Hardena i Bricka dla ich zespołów. Mówienie, że byłoby im lepiej bez w/w dwójki to herezja. Natomiast w konkursie po MVP wydaje mi się, że na razie stoją właśnie Durant z Currym oraz LeBron. I jeżeli tylko James będzie chciał i dorzuci te kilka ppg, a Cavs też zrobią wynik w okolicach 65W to ją dostanie bez gadania. Ale w przypadku bilansu 70 vs 55 i zachowaniu mniej więcej obecnych statystyk nie widzę powodu, dla którego wykluczać mielibyśmy duet z Oracle Arena. Btw. jak na standardy dzisiejszej ligi są aż zbyt dokładni, zbyt skuteczni, zbyt mało tracący. Wręcz jak rycerz na białym koniu. ;)

Westbrook i Harden robią takie staty i taki wpływ na zespół, że nie ma co dawać mvp zawodnikowi, który obniżył bilans drużynie do której doszedł lub graczowi, który jest drugą opcją. Lebron jedynie ma szanse z powodów pozaboiskowych, ale Harden i Westbrook naprawdę cisną historyczne sezony. 

Z takimi kolegami w zespole jak GSW, to nawet Lech Wałęsa mógłby startować po mvp. Mniej wiecej dlatego nikt z nich nie bedzie w tym sezonie mvp.

Już wystarczy, że Wałęsa powiedział Naismithowi, że fajnie by było zrobić grę gdzie się rzuca piłką do jakiegoś kółka

Natomiast w konkursie po MVP wydaje mi się, że na razie stoją właśnie Durant z Currym oraz LeBron.

http://www.nba.com/mvp-ladder

Proponuje wyjść z pudełka GSW, bo trochę w NBA się dzieje.

Btw. jak na standardy dzisiejszej ligi są aż zbyt dokładni, zbyt skuteczni, zbyt mało tracący. Wręcz jak rycerz na białym koniu. ;)

To chyba w dzisiejszym spotkaniu z Miśkami ten rycerz miał sraczkę.

Bo ten koń jakiś zafajdany.

Harden ma tak z 5 razy lepszy support niż Westbrook. Jak pod koniec sezonu będa mieli podobne bilanse i mvp dostanie Haren to to będzie jedna z większych żenad związanych z tą nagrodą.

Choć ja i tak obstawiam, że na koniec dnia może się okazać że Kawhi dostanie.

Harden ma tak z 5 razy lepszy support niż Westbrook. Jak pod koniec sezonu będa mieli podobne bilanse i mvp dostanie Haren to to będzie jedna z większych żenad związanych z tą nagrodą.

Choć ja i tak obstawiam, że na koniec dnia może się okazać że Kawhi dostanie.

Serio? Kogo niby ma takiego genialnego Harden? Bo Westbrook ma Oladipa, Adamsa czy Kantera. Nie mówię, że to superstarzy, ale gorsi biegali po boisku. 

Serio? Kogo niby ma takiego genialnego Harden? Bo Westbrook ma Oladipa, Adamsa czy Kantera. Nie mówię, że to superstarzy, ale gorsi biegali po boisku. 

Adams jest kompetentny, Oladipo w sumie też. Kanter to nic specjalnego. A reszta to albo ciołki albo żółtodzioby.

Harden ma wokół siebie prawie wyłącznie kompetentnych ludzi. Nene, Ariza, Gordon, Anderson. Weź zobacz a jakim poziomie Ci ludzie rzucają trójki. Nie wiem czy Harden będzie miał lepszy support w karierze niż ma w tym sezonie.

Adams jest kompetentny, Oladipo w sumie też. Kanter to nic specjalnego. A reszta to albo ciołki albo żółtodzioby.

Harden ma wokół siebie prawie wyłącznie kompetentnych ludzi. Nene,

?????

Jako pierwszego wymieniasz Nene?!

Gordon rzuca 43%, Anderson 39, Ariza 38 ; w Thunder Sabonis 43, Oladipo 38, Morrow 35. Przepaści to tu na pewno nie ma.

Nene trafił 2 trójki z 4. 50% potęga i moc!

Różnica pomiędzy Hardenem a Westbrookiem, polega na tym, że system D'Antoniego jest trochę bardziej skomplikowany, a ten w OKC można podsumować w 3 słowach "Russell zrobi wszystko".

2 lata temu Harden wykręcił 2 bilans na zachodzie startując w 17 spotkaniach na 5 z takim tuzem jak Joey Dorey. A MVP został Curry, a jaki miał support?

Kto zostanie MVP zadecyduje sympatia głosujących.

?????

Gordon rzuca 43%, Anderson 39, Ariza 38 ; w Thunder Sabonis 43, Oladipo 38, Morrow 35. Przepaści to tu na pewno nie ma.

Wow ale wiesz że Sabonis trafia mniej niz trójkę na mecz?

I wsparcie Russella rzuca 7 trójek na mecz na 34.2 % a Harden 11 trójek na 38.4%

Naprawdę nie ma tu przepaści? Dla ułatwienia dodam że Golden rzuca mniej więcej tyle trójek co wparcie Hardena i na gorszej skuteczności

Edytowane przez ely3

?????

Bo to wciąż bardzo porządny center z dużym impactem. Wolałbym Adamsa, ale to co mają na centrze teraz Rockets nie jest tragedią z perspektywy utraty Howarda. Reszta pozycji jest po prostu lepiej i dużo głębiej obsadzona. Nie mówiąc już o tym, że mają trenera, ktorego taktyka sprzyja dobrym wynikom w RS.

Ariza, Anderson, Gordon, Beverley, Capela, Nene, Dekker... proszę nie mówcie mi, że Russ ma porównywalny support, bo nie ma. Jeszcze mogą wskrzesić Motiejunasa.

Trzecim najlepszym graczem z okc i hou jest imo Adams, wiec mimo wszystko supporty porownywalne.

Edytowane przez mac

Ariza, Anderson, Gordon, Beverley, Capela, Nene, Dekker... proszę nie mówcie mi, że Russ ma porównywalny support, bo nie ma. Jeszcze mogą wskrzesić Motiejunasa.

Support Hardena i Westbrooka jest porównywalny, główna różnica tkwi w systemach. System D'Antoniego kupiony przez Hardena i resztę zawodników, sprawia, że wymienieni przez Ciebie zawodnicy wyglądają lepiej. A system OKC to zmodyfikowana wersja tego co było z Durantem "moja, Twoja" na "moja, moja". A przy takim systemie Westbrook wygląda lepiej, a jego pomagierzy słabiej.

A Dekker to taki fake rookie - w poprzednim sezonie zagrał 3 spotkania łącznie 6 minut.