Tomek9248 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Kary powinny być procentem od zarobków. To rozwiązałoby sprawę raz na zawsze. Niemcy są tu świetnym przykładem: http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/borussia-dortmund-star-marco-reus-4831573 What if... Curry robi 13/18 za 3, 50+ pts a dajmy na to LeBron 6/25 skromne 20 pkt? Nie no, tutaj odpowiedź jest chyba oczywista. Ale jeśli Curry zagra mecz podobny do tego z OKC w regularze, a LeBron zniknie, zaliczy kilkanaście oczek, jakieś tam zbiórki i bidnie asyst? Edytowane 17 Czerwca 2016 przez Tomek9248 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 http://www.satiratribune.com/2016/06/17/stephen-curry-suspended-game-7-hitting-fan-mouth-guard/ : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigManFan Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Co do Wigginsa, to on przesadnie relewantny dla tych finałów by nie był, problem w tym, że Love nie jest istotny z różnych przyczyn dla Cavs od dwóch sezonów. Edytowane 17 Czerwca 2016 przez BigManFan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) CURRY ZAWIESZONY NA G7? SERIO?????e: ja pi****le gosciu nie strasz bo z krzesla spadlem Edytowane 17 Czerwca 2016 przez kulfon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek20 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Hahaha, już uwierzę, że ochraniacz na zęby tak go poturbował. Po meczu gościu pewnie poprosił jakiegoś typka, żeby mu przyp*****, żeby dostać więcej kasy za odszkodowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LakeShow Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Tymczasem na realgm... no prosze typowy luzaczek, nie wierzący w nic, pewnie nawet myślisz, że policja dalej namierza karty sim, a nie aparaty komórkowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 swoja droga dostal syn mniejszosciowego udzialowca Cavs, na biednego nie trafilo. przybili sobie po piatce i tyle. Ayesha Curry, zupelnie "dramat" jakby rodziny ofiar lecialy do Katynia i spadly nad w samolocie. wszedzie weszy "spiseg". : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LakeShow Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 No ta Ayesha to by sie mogła przymknąć bo zdecydowanie za dużo klekocze dziobem na twitterze, widział ktoś kiedyś żeby żona Lebrona, Kobego czy kogokolwiek innego istotnego tyle stękała? Takie uroki D****acji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Btw Lebron jako ten skończony buc nie rzucił nigdy w kibica ochraniaczem w przeciwieństwie do tego fajnego gościa Curry'ego. http://espn.go.com/nba/playoffs2006/news/story?id=2419766 http://espn.go.com/nba/story/_/id/8738674/amir-johnson-toronto-raptors-suspended-one-game-throwing-mouthpiece-referee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 I to mnie wkurwia. Liga powinna zacząć dowalać konkretne kary finansowe, a nie 25k. Miałby zapłacić 500k jeden z drugim, to nagle by się nauczyli zachowywać.Gdyby celem ligi byla nauka wychowania, a nie rozrywka, to by mialo jakis sens... a tak zupelnie sie nie zgadzam, ze warto probowac robic z graczy robotow bez zadnych emocji. No ta Ayesha to by sie mogła przymknąć bo zdecydowanie za dużo klekocze dziobem na twitterze, widział ktoś kiedyś żeby żona Lebrona, Kobego czy kogokolwiek innego istotnego tyle stękała? Takie uroki D****acjiTo nie jest wina demokracji tylko efekt dostepu do platform spolecznosciowych. Kto by sie spodziewal, ze umozliwienie wysylania swoich mysli do calego swiata w momencie wielkiego rozczarowania moze sie skonczyc negatywnymi komentarzami? http://espn.go.com/nba/story/_/id/8738674/amir-johnson-toronto-raptors-suspended-one-game-throwing-mouthpiece-refereePrzeciez regula jest, ze jakiekolwiek wydarzenia zwiazane sedziami wiaza sie z wieksza kara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 No ta Ayesha to by sie mogła przymknąć bo zdecydowanie za dużo klekocze dziobem na twitterze, widział ktoś kiedyś żeby żona Lebrona, Kobego czy kogokolwiek innego istotnego tyle stękała? Takie uroki D****acji young moooney Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wiLQ Opublikowano 17 Czerwca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Wg mnie koszykarsko mecz byl slabej jakosci, a i sama seria pod tym wzgledem rozczarowuje [bo oba zespoly za bardzo w kratke - najmniejsza roznica punktowa w meczu to 11!!], ale narracyjnie to istna eksplozja watkow i podwatkow... 1) jaki bedzie ostatni rozdzial do sezonu 73-9? Zapisac sie w historii RS rzecz piekna, ale wada tego rekordu dla Warriors jest taka, ze wszystko ma przez to znacznie wieksza wage niz gdyby ugrali "zwykle" 66-16. Kazde pudlo i kazda porazka sa pod taka lupa jakby sie swiat walil i jakby poprzednie mistrzostwo mialo zostac odwolane czy cos. Plus zdajecie sobie sprawe, ze w playoffach Warriors moga przegrac wiecej spotkan niz przez 82 regularne? To dopiero bylby rekord trudny do pobicia ;-) 2) Kumulujacy sie wplyw pozornie malych rzeczy przez reakcje lancuchowa. Glupie zagranie w 1 rundzie -> zawieszenie Draymonda -> kontuzja Boguta -> kontuzja Iggiego i nawet jesli zwiazek nie byl bezposredni i oddzielnie to wszystko bylo drobiazgiem to w sumie wychodzi, ze druzyna sie nagle sypie. W zeszlych playoffach Warriorsom zarzucano farta ze zdrowiem to w tych sie to niezle wyrownalo i to jeszcze w fatalnych momentach. W tym miejscu tez musze dodac, ze razi mnie jak dlugo trenerzy trzymaja starterow gdy wynik juz jest rozstrzygniety, przeciez to jest proszenie sie o jakies glupie przypadkowe zderzenie... albo jak w przypadku wczorajszego meczu jakies techniki i zawieszenia dla istotnych zawodnikow. 3) Trzeba docenic jaka kolejke gorska zaliczyly uzupelnienia Warriors, po pierwszych meczach serii to wygladalo jakby robili cala robote za gwiazdy, a przed G7 nawet trudno ustalic kto ma wypelniac role od #4 w dol! Bo Bogut i Iggy kontuzjowani, Barnes i Livingston seryjnie pudluja, a reszta niewidoczna do tego stopnia, ze Varejao i Barbosa wygladaja jak realne opcje! Szok. Na kogo tu maja postawic??? Jak widac glebi nigdy za wiele... z drugiej strony w Cavs jakby odwrotnie przykladowo z JRem czy Tristianem. 4) wplyw sedziowania na ocene serii i NBA. Bylo w tym meczu kilka istotnych wtop ze strony pasiastych, ale konsekwencje tego rosna jakos nieproporcjonalnie i lawinowo. Jendras wrzucil dobry screen z realgm - jak spora czesc publiki jest przekonana, ze wyniki sa naciagane i ustawiane to jest powazny problem dla ligi. Moze ta koncepcja z 4 sedziami na boisku jest potrzebna na playoffy? Moze jednak powinna byc opcja kwestionowania wybranych kluczowych decyzji jak w NFL? Moze playoffy nie powinny sie tak bardzo roznic w tym wzgledzie od RS?? O ile NBA nie jest fanem konspiracji i teorii [czego bym nie wykluczyl!] to chyba czekaja nas jakies wieksze zmiany w tym temacie w najblizszej przyszlosci. A propos, wie ktos na jakiej zasadzie sedziowe sa przypisywani do poszczegolnych gier? 5) Curry, MVP RS i sposoby oceniania gwiazd. Pomijajac, ze nie rozumiem co jest trudnego w koncepcji, ze ta nagroda jest tylko za RS to wg mnie mielismy dobry przyklad zrodla sily Warriors - lepiej dla druzyny gdy wielu zawodnikow gra chociaz solidnie i wspolpracuja harmonijnie czy gdy Curry probuje byc pseudoJordanem? Ano wlasnie, nie wszystkie gwiazdy sa oparte na tych samych fundamentach, wiec doslowne kopiowanie poprzednikow wcale nie musi byc lepsze od tworzenia wlasnej sciezki. Curry grajacy na sile bo wg powszechnej opinii MVP musi brac druzyne na bary gdyz inaczej nie ma jaj to symptom, ktory powinnismy zwalczac jako fani, a nie dolewac oliwy do ognia razem z mediami. Wg mnie znacznie lepiej dla ligi gdy sa rozne rodzaje i style gwiazd, a nie tylko odtwarzanie starych kopii. Hmmmmmm, ten sam akapit w sumie pasuje do LeBrona! Choc ogolnie, a nie konkretnie w tym meczu... A propos... 6) LeBron jako MVP serii niezaleznie od wyniku G6 [gdyby przegrali] i G7. Wydawalo sie, ze w zeszlych finalach byla dobra okazja przyznania tej nagrody dla kogos z przegranej druzyny... ale rok pozniej potencjalnie moze wyjsc jeszcze lepsza. Tzn nie chce zakladac z gory przegranej Cavs ani dublowac dyskusji, ktora juz sie niedawno przewinela przez forum, ale dla glosujacych to moze byc ostateczny test czy istnieje mozliwosc zmiany dotychczasowego zalozenia, ze najbardziej wartosciowy gracz serii moze byc tylko po wygranej stronie czy to zaklepany poglad na mur/beton i tylko we wlasnym gronie mozna uwzgledniac taka opcje. 7) Love jako pewniak na handel w offseason czyli gdy kibice sie ciesza, ze lapiesz faule... Moim zdaniem bledem jest czepianie sie Love'a za to, ze ni grzyba nie pasuje do tej serii z kilku powodow niezaleznych od niego [w tym #1, ze LeBron jest lepszym PFem], ale trudno mi sobie wyobrazic inny scenariusz w offseason ze strony Cavs niz jakis wiekszy trejd z udzialem Love. Jak Twoja role spokojnie moze zastapic weteran z trejdowej wyprzedazy to zupelnie nie ma potrzeby placic za to maxa... Aktywni GMowie powinni codziennie dzwonic do Cavs z sondami i zupelnie mnie nie dziwia informacje typu "Danny Ainge Meets With Jeff Schwartz", sepy beda krazyc liczac na promocje i zakladam, ze komus sie uda. 8) rola i znaczenie Tristiana. Pamietacie jak jego kontrakt byl krytykowany jako przeplacanie leszczy i GMowanie LeBrona? Oczywiste jest, ze wyglada lepiej ze wzgledu na okolicznosci, ale to przeciez w nich bedzie gral, zarabial na siebie i jakas elitarna umiejetnosc w lidze oraz mozliwosc wnoszenia wartosci po obu stronach boiska bardzo latwo sie wpisuje w contenderow. Po stokroc bym wolal jego niz... 9) Harrison Barnes albo traci na playoffach grube miliony albo szykuje sie na busta offseason jesli dostanie maxa. Zaczac 0/8 z gry sie zdarza i 25 rzutow za 3 w calej serii to mala probka, ale ogolnie playoffy ma marne, role w Warriors ma latwo zastepowalna i czy jest cos bardziej dobijajcego ofensywe niz seryjne pudlowanie ciezko wypracownych czystych jak lza pozycji? Fatalnie to wygladalo i jestem ciekawy jak bardzo w ostatnich miesiacach spadla liczba GMow [w tym tych wirtualnych], ktorzy beda sie cieszyc jak podpisze z ich druzyna... 10) Rola i ocena trenerow. Ile potraficie wskazac w tym meczu dobrych decyzji Lue, ktore zalezaly od niego, a nie od okolicznosci i przyczynily sie do wygranej? Analogiczne pytanie wobec "przegranego" Kerra? Bo ja w obu przypadkach mam tylko pojedyncze drobiazgi... a niezaleznie od wyniku serii na jednego z nich spadnie tona krytyki, a na drugiego tona pochwal... Swoja droga, Kerr po 1 kwarcie przy 20 pkt w plecy - "we got this", LOL, skoro te wywiady nie moga nic wnosic odnosnie strategii to niech chociaz beda zabawne, wiec gratki za to ;-) 11) W finale 2016 komentator chwalil gre Richarda Jeffersona. Dzisiaj bylo urwanie chmury, wiec to chyba poczatek apokalipsy... A powazniej, ta uwaga nie byla nawet jakims szalenstwem ze strony JVG, okazalo sie, ze za minimum RJeff mial wiekszy pozytywny wplyw na finaly niz Love, Shumpert, Mozgov, Mo Williams i Dellavedova. Czyli dokladnie tak jak wszyscy sie spodziewalismy rok temu... warto ta notke zapamietac na zblizajacy sie offseason gdzie bedzie pewnie wiecej niz zwykle rotacji w skladach. 12) Inni juz o tym wspominali, ale w niedziele sie szykuje piekna sytuacja win-win dla neutralnych kibicow. Albo Warriors dopisuja kropke nad i w historycznym sezonie albo Cavs maja pierwszy tytul. Tak czy inaczej wyjda z tego sceny, ktore w swiecie rozrywki sa zarezwowane dla filmow z naciaganym scenariuszem... Nie moge sie doczekac i oby bylo wiecej potu i krwi niz w rownoleglym odcinku Game of Thrones ;-) Uffff, sie rozpisalem, ale to jedna z ostatnich okazji w tym sezonie, wiec co mi tam... P.S. Jesli Cavs wygraja ta serie to juz mamy pewniaka na najczesciej memowany obrazek: Edytowane 17 Czerwca 2016 przez wiLQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halfoat Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 http://espn.go.com/nba/playoffs2006/news/story?id=2419766 http://espn.go.com/nba/story/_/id/8738674/amir-johnson-toronto-raptors-suspended-one-game-throwing-mouthpiece-referee http://www.si.com/nba/2014/12/09/enes-kanter-fined-utah-jazz-mouthguard-mouthpiece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jadowitazmija4 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Kurcze, playoffy sie koncza a mi się nawet nie chce tyrać mvp, zestarzałem się przez te playoffy przynajmiej jak Lebrony mistrza do Cleveland przywiozą to będzie można aktywniej komentować tematy innych fajnych ekip (z nastepnych 15 kont) swoja drogą, ten płacz Warriors po tym że dostali 2-3 niepoprawne gwizdki jakby im to zabrało mistrzostwo jest przerażające, Cavaliers w 2 połowie game 4 3 gwizdki niepoprawne dostali w ciągu pół minuty a tutaj jest płacz bo Curry dostał faul jak czysto zabrał piłke Irvingowi, niesamowite buce.. Edytowane 17 Czerwca 2016 przez jadowitazmija4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Rapciu: https://www.youtube.com/watch?v=FxfSnvh67SE dla mnie duuuuzo bardziej bucowate niz ten ochraniacz nie mowiac o tym, ze nikt nie pisal o fajnym gosciu Currym w kontekscie skonczonego buca LBJ - znow nadinterpretujesz (ja np kibicuje dubs ze wzgledu na fajnego goscia Iggiego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Rapciu: https://www.youtube.com/watch?v=FxfSnvh67SE dla mnie duuuuzo bardziej bucowate niz ten ochraniacz nie mowiac o tym, ze nikt nie pisal o fajnym gosciu Currym w kontekscie skonczonego buca LBJ - znow nadinterpretujesz (ja np kibicuje dubs ze wzgledu na fajnego goscia Iggiego) Serio mam Ci pokazać dosłownie setki postów na tym forum jaki to Curry jest fajny? Chociażby tutaj są takie posty: http://www.e-nba.pl/topic/4549-nagrody-indywidualne-201516/page-12?do=findComment&comment=425221 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
youngmoney Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Rapciu: https://www.youtube.com/watch?v=FxfSnvh67SE dla mnie duuuuzo bardziej bucowate niz ten ochraniacz nie mowiac o tym, ze nikt nie pisal o fajnym gosciu Currym w kontekscie skonczonego buca LBJ - znow nadinterpretujesz (ja np kibicuje dubs ze wzgledu na fajnego goscia Iggiego) Wydaje mi się, że to był jedyny raz. Jeszcze jakby faktycznie częściej zdarzały mu się takie sytuacje, jak np disrespectuje innych zawodników itd bez powodu. A on przybija piątkę z PG po kilku udanych trójkach lub robi misia po meczu z innymi zawodnikami, a w wywiadach zawsze mówi jaki to jest blessed i ogólnie bardzo humble osoba w moim mniemaniu. Oglądam wszystkie mecze z udziałem LeBrona od 5 sezonów i nigdy taka sytuacja jak z filmiku nie miała miejsca. Myślę, że był tak skoncentrowany, że po prostu nie zwracał uwagi na to co robi. Inna sprawa, że hejterzy od razu łapią temat i wielki mi dissing... żenująca pożywka dla hejterów lebrona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stratosfear Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Iggy faktycznie jakaś kontuzja? Nie znalazłem żadnego info. Edit: Ok, coś znalazłem że z plecami licho. Edytowane 17 Czerwca 2016 przez Stratosfear Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Btw Lebron jako ten skończony buc nie rzucił nigdy w kibica ochraniaczem w przeciwieństwie do tego fajnego gościa Curry'ego. http://espn.go.com/nba/playoffs2006/news/story?id=2419766 http://espn.go.com/nba/story/_/id/8738674/amir-johnson-toronto-raptors-suspended-one-game-throwing-mouthpiece-referee Serio mam Ci pokazać dosłownie setki postów na tym forum jaki to Curry jest fajny? Chociażby tutaj są takie posty: http://www.e-nba.pl/topic/4549-nagrody-indywidualne-201516/page-12?do=findComment&comment=425221 Osiągnąłeś w końcu szczyt w dickriderstwie Lebrona, propsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Serio mam Ci pokazać dosłownie setki postów na tym forum jaki to Curry jest fajny? Chociażby tutaj są takie posty: http://www.e-nba.pl/topic/4549-nagrody-indywidualne-201516/page-12?do=findComment&comment=425221 napisałeś o 'bucu LBJ' zaraz po moim poście w którym to stwierdzenie padło, więc odebrałem to personalnie - faktycznie może powinienem inaczej zdanie sformułować (zresztą te posty o fajnym Currym nie są pisane w kontekście niefajnego LBJ, więc i tak prawda ) Osiągnąłeś w końcu szczyt w dickriderstwie Lebrona, propsy to i tak lepsze niż szczyt w dickriderstwie Kobiego, osiągnięty przez któregoś z modów notorycznie kasującego moje (i nie tylko) posty tyrające mambiaka (bez wulgaryzmów itp) Edytowane 17 Czerwca 2016 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi