Skocz do zawartości

[West 2nd Round] San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder

Przem

68 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto kogo wygrzmoci i w jakim stosunku?

• Spurs w 4
      0
    • Spurs w 5
      12
    • Spurs w 6
      31
    • Spurs w 7
      5
    • Thunder w 4
      0
    • Thunder w 5
      0
    • Thunder w 6
      10
    • Thunder w 7
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Po tym co sędziowie odwalili w G2 jeszcze ktoś ma zamiar płakać o sędziów? Tam to dopiero było blisko, by pasiaki zakończyły serię. Teraz nie będziemy mówić o choke'u Spurs w 4Q, tylko o sędziach? Please, nie idźmy tą drogą :)

Widzę, że Russ ogarnął głowę - ciekawe czy na 1 mecz, czy da radę tak dłużej. KD wreszcie sobą, oby też na stałe, bo bez takiej jego gry nie mamy szans ani ze Spurs, ani z Warriors. Zaraz puszczam meczyk i zobaczymy co i jak wyglądało.

Wiadomo co się dzieje z Duncanem. W jednej chwili postarzał się o 10 lat. Jeszcze przed chwilą dawał elitarny difens, a dziś wciągnąłby go nosem Kurt Thomas.

Przypomina się trochę historia z Garnettem, który też jeszcze przez chwilę był gwiazdą nawet na poziom PO, a zaraz potem wyglądał jak oldboy.

Westbrook miał więcej asyst niż punktów, Thunder efektownie wygrywają. Wymowne?

I miał też więcej asyst niż cała drużyna Spurs (natomiast skuteczności RW w tym meczu nie komentuję...). Durant w końcu pokazał na co go stać a stać go na wiele. Obejrzałem tylko wersję condensed ale widać, że meczyk niezły i trzeba będzie pełną powtórkę zaliczyć. Momentami Thunder robili mega efektowny show. Bardzo podobał mi się Adams (oczywiście nie pod względem zarostu i fryzury) i Waiters który dał bardzo efektywną zmianę. Odnośnie Spurs to można było zobaczyć starego dobrego Parkera ale ogólnie w zespole popsuło się coś ofensywnie w 4kw. Jeszcze chyba nie wszystko przesądzone w tej serii ale nadal typuję 4:3 dla Spurs.

Nie było żadnych symptomów świadczących o tym, że Thunder weszli na wyższy poziom. Ani w rs ani tym bardziej w serii z Mavs niczym specjalnym nie zaskoczyli.

Wszyscy Ci co typowali tutaj niespodzionkę - niezłe z Was Januszki.

Spurs in 5

Janusze na razie nieźle typowali chyba, a Ty (w dodatku po G1) stawiałeś na Spurs in 5 i jak widać już po 4 meczach Ci nie wszedł typ... masz jakieś fajne określenie dla takiego znawcy? Pamiętaj, "Janusz" już zajęte ;)

Czepiam się, ale generalnie ten temat może być jednym z tych, który stanie się kopalnią znakomitych cytatów w przyszłości :D

Ibaka 60% za trzy w PO, KD jakieś 53% z gry w serii ze Spurs, Westbrook ma 30 asyst w PO ogółem więcej od drugiego pod tym względem gracza no i wczoraj Thunder zagrali niemal całą kwartę duetem Kanter-Adams. G5 zapowiada się mega ciekawie i tak jak ganiono Billego i Westbrooka za G3, tak teraz należy ich pochwalić, bo obaj wykonali kawał roboty.

Btw Leonard nie jest Super Starem jeśli po raz kolejny nie istnieje w 4 kwarcie w ofensywie

Zwracał już na to uwagę bodajże BiałaCzekolada, że Spurs mimo swojego równego i dopasowanego składu nie mają gracza potrafiącego wziąć gałę w ręce i w czwartej kwarcie zagrać kilku akcji indywidualnych pod rząd w momencie, gdy drużynie nie idzie. Słowem mają świetny kolektyw, ale jak przestaje działać, to nie ma komu wyciągnąć spotkania akcjami typu iso. Trochę to pokutuje, chociaż:

a) Spurs w tym sezonie nie są jacyś świetni na wyjazdach,

B) Spurs wciąż mają HCA i to oni będą faworytem meczu nr 5.

Tak, czy siak, super seria póki co.

Zwracał już na to uwagę bodajże BiałaCzekolada, że Spurs mimo swojego równego i dopasowanego składu nie mają gracza potrafiącego wziąć gałę w ręce i w czwartej kwarcie zagrać kilku akcji indywidualnych pod rząd w momencie, gdy drużynie nie idzie. Słowem mają świetny kolektyw, ale jak przestaje działać, to nie ma komu wyciągnąć spotkania akcjami typu iso. Trochę to pokutuje, chociaż:

zawsze mieli ten problem. czasami Manu lub Parker wyciągali mecze ale Duncan też nie miał "hero mode"

Oklahoma jest niesamowita. Z takimi graczami jak WAITERS, ROBERTSON, RANDY FOYE grającymi duże minuty grają taką serię z najlepszymi Spurs ever (przynajmniej z RS). Jakie to romatyczne!

Podoba mi się to i coraz bardziej mam wrażenie, że

Czucie i wiara Czekolady silniej mówi do mnie niż Przema szkiełko i oko.

Aczkolwiek wiadomo, Spurs nadal faworytami w g5.

Edytowane przez microlab

Janusze na razie nieźle typowali chyba, a Ty (w dodatku po G1) stawiałeś na Spurs in 5 i jak widać już po 4 meczach Ci nie wszedł typ... masz jakieś fajne określenie dla takiego znawcy? Pamiętaj, "Janusz" już zajęte ;)

Pomyliłem się to fakt, że pamiętaj, że w typerze stawiałem na Spurs w 6, tamten post napisałem pod wpływem chwili, często mi się to zdarza, taki typ. 

Nie prowokuj mnie natomiast takimi wpisami, bo generalnie nie tylko ja mam bekę z tego, że po wygranych OKC wpadasz i od rana niapierniczasz psalmy pochwalne, a jak tylko Thunder nie idzie to znikasz na kilka dni i gdyby nie twitter to ludzie mogliby pomyśleć, że Ci się stało coś złego. Więc nie cwaniakuj, bo po G5 Twoje nastroje mogą ulec diametralnej zmianie i znowu trzeba Cię będzie szukać.

Jeśli chodzi o samą serię to imo x-factorem jest tutaj Adams, gostek wyrasta na jednego z lepszych centrów, silny, twardy, mobilny. Przy kłopotach Duncana i ograniczeniach LMA z Diawem tutaj właśnie upatruję szansę na powodzenie Oklahomy. No chyba, że Wess z Durantem będą tak grali co noc, ale jak wiadomo to raczej się w tych playoffach nie zdarzało.

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Pomyliłem się to fakt, że pamiętaj, że w typerze stawiałem na Spurs w 6, tamten post napisałem pod wpływem chwili, często mi się to zdarza, taki typ.

Nie komentowałem Twoich typów w typerze bo mnie nie obchodzą, więc po co to tutaj przytaczasz? Nie chodzi o sam typ, a o Twoje kompletne oderwanie od rzeczywistości i sposób wypowiedzi, którym udowodniłeś, jak mało rozumiesz w kwestii Thunder i chyba niestety ogólnie koszykówki :) Nic, tylko czekać aż napiszesz, że Thunder mieli bottom 5 obronę w styczniu ;)

Nie prowokuj mnie natomiast takimi wpisami, bo generalnie nie tylko ja mam bekę z tego, że po wygranych OKC wpadasz i od rana niapierniczasz psalmy pochwalne,

Tak? Wpadłem tu po G2? Wpadłem po meczach z Mavs? W czyim kierunku te psalmy pochwalne z mojej strony? Możesz przytoczyć?

a jak tylko Thunder nie idzie to znikasz na kilka dni i gdyby nie twitter to ludzie mogliby pomyśleć, że Ci się stało coś złego. Więc nie cwaniakuj, bo po G5 Twoje nastroje mogą ulec diametralnej zmianie i znowu trzeba Cię będzie szukać.

Mój nastrój nie jest zależny od wyników Thunder i podchodzę do tej serii ze sporym dystansem. Ty natomiast zachowujesz się jak typowy hejter i ewidentnie się na tym przejechałeś, tyle.

Zastanawiam sie czy barcalover po sezonie jakby Durant spierdzielil nadal bedzie kozaczyl czy spusci z tonu :-)

Dziwna ta seria, Donovan przejrzal na oczy i atakuje deski, ile moze. Czy to nie jest tez czas, kiedy starzy Spurs w koncu odczuwaja swoj wiek...Duncan zanotowal tragiczny zjazd, szkoda chlopa...niby Spirs nadal maja szanse zamknac to w 6, ale idzie im w tej serii cholernie ciezko

Zastanawiam sie czy barcalover po sezonie jakby Durant spierdzielil nadal bedzie kozaczyl czy spusci z tonu :-)

Co masz na myśli, pisząc o moim kozaczeniu? O co chodzi?

Nie trzeba być geniuszem, by się domyślić, że RS to RS, a PO rządzą się swoimi prawami. Przypominam, że to nie ja wyrzucałem Thunder z grona contenderów, bo to i tamto :) Jak widać contenderem nadal są i słabe decision-making Westbrooka tego nie zmienia.

Pewnie nie. Dokona jakiejś przemiany duchowej czy wstąpi do klasztoru czy zostanie mnichem-pustelnikiem czy jeszcze jakiś inny sposób kompletnej zmiany charakteru człowieka z powodu przejścia zawodnika w NBA z jednej do drugiej drużyny. 

Mój nastrój nie jest zależny od wyników Thunder i podchodzę do tej serii ze sporym dystansem. Ty natomiast zachowujesz się jak typowy hejter i ewidentnie się na tym przejechałeś, tyle.

Tak jestem hejterem OKC, zgadnij czyja to zasługa ;]

Reszty nie będę komentował, bo nie widzę sensu bawić się w te Twoje wyliczanki. Co miałem do powiedzenia to już powiedziałem.

aha, jeszcze tylko co do tego:

Nie chodzi o sam typ, a o Twoje kompletne oderwanie od rzeczywistości i sposób wypowiedzi, którym udowodniłeś, jak mało rozumiesz w kwestii Thunder i chyba niestety ogólnie koszykówki :smile:

:smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

i tak do porzygu 

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Co masz na myśli, pisząc o moim kozaczeniu? O co chodzi?

Nie trzeba być geniuszem, by się domyślić, że RS to RS, a PO rządzą się swoimi prawami. Przypominam, że to nie ja wyrzucałem Thunder z grona contenderów, bo to i tamto :) Jak widać contenderem nadal są i słabe decision-making Westbrooka tego nie zmienia.

Bez obrazy OKC nie sa contanderem a nawet, jezeli uwazasz, ze sa to jest to polka nizej niz Spurs, Cavs, GSW.

Kozaczenie po wygranym meczu. Wrzucie ze smokiem na luz, bo na razie kazdy was napina sie po jednym meczu, a sytuacja jest taka, ze seria zaczyna sie od nowa i zobaczymy jak Pop odpowie OKC.

Swoja droga Cavs marzylby sie final z OKC.

Tak jestem hejterem OKC

giphy.gif

Bez obrazy OKC nie sa contanderem a nawet, jezeli uwazasz, ze sa to jest to polka nizej niz Spurs, Cavs, GSW.

No to w końcu są, czy nie są? A jak ewentualnie wyeliminują Spurs to będą?

Swoja droga Cavs marzylby sie final z OKC.

You don't say.

Kozaczenie po wygranym meczu.

Po G1 też cytowałem tamtą wypowiedź LBS. Teraz po prostu to przytoczyłem, bo jego typ nie wszedł :) Tak trudno znieść konsekwencje swoich postów? To lepiej się zastanowić, zanim napisze się tego typu mądrości ;)

Dla Ciebie sa, a dla mnie nie, ale szanuje Twoje zdanie. Dla mnie w tym sezonie sa 3 contanderowie i bede zdziwiony, jak ktos z tej trojki nie wygra mistrzostwa. Nawet jak przejda Spurs to zdania nie zmienie, bo uwazam ze Cavs chcieliby grac przeciwko OKC w finale. No i bylaby to typowa wymiana ciosow, z ktorej Cavs pewnie wyszliby gora, bo maja wiecej talentu.

Nie komentowałem Twoich typów w typerze bo mnie nie obchodzą, więc po co to tutaj przytaczasz? Nie chodzi o sam typ, a o Twoje kompletne oderwanie od rzeczywistości i sposób wypowiedzi, którym udowodniłeś, jak mało rozumiesz w kwestii Thunder i chyba niestety ogólnie koszykówki :smile:

Mało brakowało, a Spurs wyrwaliby drugi mecz na wyjeździe Thunder. To był mecz z serii, że kto złapie formę strzelecką jako ostatni ten wygra. Typowy mecz - cios za cios, run za run. Akurat 4 kwarta wyszła Thunder idealnie, ale niczego to nie zmienia w kontekście całej rywalizacji. Zarówno w RS, jak i w PO to po znakomitym meczu potrafili zagrać fatalnie. I nie chodzi tylko, że przegrali mecz następny, ale obniżyli loty bardzo znacząco. Dzisiaj OKC byli na musiku, by nie odpaść. Udało im się w IV kwarcie wyciągnąć z 1-3 na 2-2. Ale mało brakowało. I nadal OKC nie są faworytami. Więc nie ma co się napinać, bo gdyby dzisiaj OKC przegrało to Spurs w 5 by się spełniło. Aż tak bardzo się nie pomylił Smoku jak chcesz wszystkim wmówić.

Ja w sumie chętnie rozumiał kwestie Thunder, bo moje postrzeganie koszykówki prowadzi mnie na dość dziwnych wniosków.

Zastanawiam się nad HC Donovan geniusz czy szarlatan?

Jego Jokerem w serii z SAS jest Waiters (czego zapowiedź mieliśmy już w RS), może jednak warto wrócić na bezludną wyspę Diona, nim wjedzie tam bandwagon?

Jego rzut za 3 wyprowadził OKC na 5 punktowe prowadzenie w G2 na ~2 minuty przed końcem) nie mówiąc już o wprowadzeniu piłki z boku na 13,5 sekundy przed końcem spotkania.

G3 - Waiters wraz z Westbrookiem generują press na obronę SAS (Russell nietrafiająca 21 rzutów, a Dion open layup po stealu) jako, że Spurs to stara drużyna to ten press wychodzi dopiero w G4 a w szczególności czwartej kwarcie.

G4 - dwa rzuty Waitersa utrzymują OKC przy remisie pod koniec 3Q, dwie asysty zapewniają remis na początku 4Q. późniejsza 3 powiększa prowadzenia. Skuteczność Waitersa sprawiła, że Spurs zapomina na czym polega ich system i generują mniej asyst niż Westbrook

Czy Pop w G5 znajdzie odpowiedź na Waitersa ?