szogo Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Nie wiem czy tak mówił, z Lafaferem nie rozmawiałem, może tutaj gościu trochu rozdmuchał sytuacje ale wyjaśnił tamten etap. Wczoraj tez mi to dziwnie wyglądało masz 2 gości z zespołu i twój pomocnik jedzie przed tobą 5 metrów nawet na metę nie wjechali razem. To ze Almeida odchodzi pewnie tez tu nie pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 17 minut temu, szogo napisał: Nie wiem czy tak mówił, z Lafaferem nie rozmawiałem, może tutaj gościu trochu rozdmuchał sytuacje ale wyjaśnił tamten etap. Wczoraj tez mi to dziwnie wyglądało masz 2 gości z zespołu i twój pomocnik jedzie przed tobą 5 metrów nawet na metę nie wjechali razem. To ze Almeida odchodzi pewnie tez tu nie pomaga. Generalnie to Remco nie powinien mieć pretensji o brak wsparcia. Facet wraca po kontuzji, formę ma średnią - o czym wiedzą kolarze z drużyny bo przecież trenują razem i zostaje liderem niejako na siłę, tylko dlatego, że jest Belgiem. Na wyścigu niespodzianek nie ma. Remco odpada zawsze gdy tylko tempo rośnie. Stąd kolarz, który i tak stamtąd znika olewa go i pokazuje kierownictwu drużyny, że ich decyzje są idiotyczne. Pamiętam sytuację gdy Froome jako pomocnik odjeżdżał pod górę Wigginsowi a później czekał machając głową. Sky wyciągnęło wtedy dobre wnioski, ciekawe czy w Deceunick to potrafią, chociaż tu operacja jest bardziej skomplikowana bo trzeba po prostu ściągnąć dobrego górala a Remco dać czas na spokojny rozwój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 31 minut temu, szogo napisał: Wczoraj tez mi to dziwnie wyglądało masz 2 gości z zespołu i twój pomocnik jedzie przed tobą 5 metrów nawet na metę nie wjechali razem. To ze Almeida odchodzi pewnie tez tu nie pomaga. A może sobie czas powiedzieć ,że Remco nei ma szans na TOP10 tego wyścigu a Almeida ma.. Ba gdyby nie musiał zostawać na każdym poważnym etapie to dziś byłby wyżej od Remco albo coś koło niego. Rmco na szutrach odpadał na zjazdach. Widać ,ze on ani technicznie ani fizycznie nie jest przygotowany. Jak możesz komuś pomóc na zkazdach? Almeida zostaje mu pomagać na każdym podjeździe ostatnio ciągnął go na Bagno. Tak naprawdę Deceuninck tą taktyką marnują sobie TOP10 tego wyścigu. A może i TOP 5 bo spośród górali lepiej wygląda obecnie tylko Buchmann, Bernal, Własow i Yates. Ciccone to gdzieś poziom właśnie Almeidy a Caruso to w sumie ciekawostka bo chyba jeszcze ani razu nie próbował atakować i jakoś tak dojeżdża 2 lata temu na TdF Ineos zmienił lidera i zamiast Thomasa postawili na Bernala bo był mocniejszy. Teraz to samo powinno zrobić Deceuninck bo Remco w Alpach to już w ogóle padnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Na zjeździe tracił wczoraj na szutrach to już na pierwszym odpadał. Suma samum piszecie prawdę tylko co innego mówił Patrick przed Giro, on sam poniekąd sabotuje drużynę, nie wiem chce pokazać cos Almedzie? (mogl go nie brac skoro odchodzi) Skoro Remco jest słabszy to powinni jechać na Almeide a nie cudowac tak jak mowil przed Giro. tps://naszosie.pl/2021/05/08/patrick-lefevere-joao-almeida-opusci-nasz-zespol-po-zakonczeniu-sezonu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Etap do oglądania się nie nadawał, ale Bernal jest wielki. Yates odpadł, wielu chyba liczyło na więcej od niego. Co ja piszę, że chyba, wielu uważało że nie marnuje sił czekając na duże góry z atakiem. Co ja piszę, że chyba, wielu uważało że nie marnuje sił czekając na duże góry z atakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 24 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 @szogo to chyba temat Remco jest wyjaśniony. Szkoda Almeidy bo chyba mu top 5 zabrali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Ależ uczepiłeś się tego Remco i sprowadzonego do roli pomocnika Almeidy. Przed wyścigiem było powiedziane, że kto pierwszy straci, ten będzie pomagał. Na czwartym etapie Almeida w c*** stracił i role w zespole zostały ustalone. Remco szkoda, ale został rzucony na głęboką wodę po tej kontuzji. Pogoda go dobiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzec Opublikowano 26 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Froome w 10 będzie? Straszny kurs jest na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Mogłoby nie padać do końca etapu, chociaż zapowiadali deszcz. Chciałbym po tych dwóch etapach koszulki dla Alaphilippe, co jest jasne. Poza tym chciałbym, żeby MvdP coś wygrał zanim się wycofa, ale żeby nie kolidowało mi to z poprzednim punktem Zielona oby Sagan. Generalka tradycyjnie jestem za Ineos. Fajnie, że już zaczęli, jakoś czekałem. O k****, co za kraksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 26 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 (edytowane) To się zaczęło... to kobita wymyśliła z kartonem. Swoje historie "kartonowe" już mieliśmy. Ludzie u nas ginięliw kartonach. Edytowane 26 Czerwca 2021 przez szogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 I akurat popadło na jednego z wafli z tej drużyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 To się zaczęło... Druga kraksa.... Ciekawe co zrobią sędziowie . Froome pewnie się wycofa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Loulou! Idealne otwarcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzec Opublikowano 26 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Lol tak mu dać odjechać, przecież to jest k**** ustawka jakich mało ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 A czy ja dobrze widziałem ,że Majka dziś leżał w tej drugiej? Daniel Martin i Froome już oberwali. Jak patrze na klasyfikacje to wygląda na to ,że tylko ok 40 kolarzy nie oberwało albo nie zatrzymało się z powodu kraksy..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Alaphilippe też oberwał w pierwszej kraksie, wjechali w niego. Zakrwawiona noga świetnie wyglądała w tej walce na końcówce Dodatkowo koleś, który jechał przed nim na początku podjazdu, puścił koło lokomotywek Quick Step i musiał szarpnąć wcześniej niż raczej było w planie. Ja happy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 4 minuty temu, matek napisał: Alaphilippe też oberwał w pierwszej kraksie, wjechali w niego. No ale wtedy peleton jednak poczekał na wszystkich tak naprawdę więc nie miało to konsekwencji choć pewnie jutro czy za dwa dni może dać znać ...Ale w tej drugiej spowodowało ,że niektórzy mają straty po 5-6 minut Soler pewnie i Hirschi się wycofają bo widać ,że dojechali raczej siłą woli... Jumbo w ogóle jest rozbita bo i Kuss i Martin mocno oberwali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Dziś dobry etap, żeby Alaphilippe wskoczył na >30 sekund przewagi i trzymał ją do czasówki. Liczę na udaną walkę Sam nie wiem, w której koszulce lepiej wygląda, żółtej czy tej mistrza świata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Pięknie poszedł MvdP, szacunek za dwa takie ataki Alaphilippe niestety stracił koszulkę, ale na szczęście drugi z moich ludzi przejmuje, nie ma biedy. Ogólnie jestem dziś zawiedziony Quick Stepem w końcówce, pogubili się przy pierwszym przejeździe przez metę, rozsypali kompletnie. Nie udało się wyprowadzić Juliana jak wczoraj, sam musiał się przebijać i brakło sił. Dobrze, że dziś bez kraks. Premia bonusowa świetna. Piękna radość Mathieu, widać jak wiele serca włożył w ten etap. Emocje ogromne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Ale jak na razie Pogacar z Roglicem pokazują ,że ten Tour będzie ich.. Za każdym razem są w czołówce choć widać ,że nawet nie szarpią. Wczoraj odpuścili Alaphilippa dziś MvdP.... Ineos jak na razie bezbarwny. Szli na początku podjazdu a Thomas i tak stracił kolejne sekundy... To znowu będzie wyścig Słoweńców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi