matek Opublikowano 12 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Ale czy go puszczą? Dziś każda próba to kontra, aż ujechał Pogacara. Na Lopeza mniej reagowali w pewnym momencie. O podium nie ma co myśleć, musi w sobotę wisieć na Lopezie jak pies i po prostu wytrzymać. Jeden z dwójki Pogacar-Quintana się ugotuje i nie wytrzyma, może obaj. Szansa na piątkę jest cały czas spora, mimo trzech minut straty. Główny sobotni podjazd ma kilkanaście km, będzie miejsce żeby nadrabiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 3 godziny temu, matek napisał: Ale czy go puszczą? Dziś każda próba to kontra, aż ujechał Pogacara. Na Lopeza mniej reagowali w pewnym momencie. Na Lopeza, na szczura to już w ogóle nie reagują, to prawda - ale to raczej kwestia momentu ataku, gdzie najlepsi też się chcą podczepić pod niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 13 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Ciekawie będzie jutro. Upadki, pościg etc. to się może na tym ciężkim etapie odezwać. Piękna jazda Cavagny. Obejrzałem jeszcze końcówkę Britain i jaki wymowny gest Trentina przy finiszu MVdP. No a wieczorem pierwszy z kanadyjskich klasyków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 13 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 4 godziny temu, Lucas napisał: No a wieczorem pierwszy z kanadyjskich klasyków. Kwiato trzyma się z przodu 20 km przed końcem, zobaczymy jak skończy. Strasznie jestem jego ciekawy, kompletna zagadka. Mocno trzymałem dziś kciuki za dojazd do końca Cavagne, ta końcówka też ładna dziś i trudna technicznie, dobrze się oglądało. Jutro mam nadzieję, że będzie sieknięcie jakieś i walka. Chmura jest spora, oby z niej spadło równie dużo. Ależ zjebali tę końcówkę... i to jeszcze pod Matthewsa, którego nie lubię. Kwiato w ogólnym rozrachunku nawet nie wiem, gdzie był. I komentatorzy c***owi tak bardzo, jak to tylko możliwe, ale w sumie komu z tych dobrych chciałoby się siedzieć po nocy w studio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 13 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Ależ ustawili to Matthewsowi... No komentarz słabo, nudno + nie ogarniaja co się działo na trasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 13 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Ten starszy (?) to nieogar kompletny, a tego młodszego (tak mi się wydaje, ten co komentuje ToB) nie mogę słuchać. Ciągle próbuje, nie wiem, żartować? Jakiś sarkazm? Do dupy typ to robi. Kiedyś nawet skomentowałem pod jakimś wpisem na fb jego poziom, to grad lajków wpadł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Nawet jak Pogacar potem padnie i nic nie zyska/straci to strasznie go szanuje za taką odważna jazdę. Piękna Vuelta i jak odzyskać koszulkę i wskoczy na podium to będzie coś pięknego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 14 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 To samo chciałem napisać. Z drugiej strony jest Majka, który niestety przy każdym szarpnięciu musiał spawać później. Nie widzę niestety tego top 5, za dobrze pozostali wyglądają, a on znowu jakby słabiej od nich, jak w pierwszej części wyścigu. Szóste miejsce w pełni odzwierciedli jego możliwości w tym wyścigu, będzie sprawiedliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Moim zdaniem Majka > Quintana na przestrzeni wyścigu i ta trochę fartowna ucieczka to przekłamuje. W górach ogólnie solidniej Rafał. Quintana miał bardziej strzały (wygrany etap i ucieczka), ale był mniej równy i częściej pokazywał słabość. No ale to pewnie co kto woli, a ostatecznie "Ball don't lie" i Kolumbijczyk skończy wyżej. No ale jaram się Pogacarem. Czuje się trochę jak przy przełomowym Giro Schlecka i jak pisałem wcześniej to po paru latach przerwy mam chyba wyraźnie ulubionego kolarza w peletonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 (edytowane) Bardzo ładnie Rafał. Sezon bardzo solidny, a jest nadzieja na niezły wystep w Lombardii jeszcze. Grande Pogacar! Piękna Vuelta, piękne zwycięstwo i hat-trick etapowy + podium + koszulka młodzieżowca. Imponujące. Za rok pewnie będzie celował w Tour Edytowane 14 Września 2019 przez Lucas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 14 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 48 minut temu, Lucas napisał: Moim zdaniem Majka > Quintana na przestrzeni wyścigu i ta trochę fartowna ucieczka to przekłamuje. To prawda, ale to są te małe rzeczy. Właśnie ta ucieczka i też etap w Andorze, o którym wspomniał Jaroński, to zabrało Majce być może podium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 W ogóle cieszę się, że ten temat odnalazlem. Swego czasu na forum o FM sporo pisałem o kolarstwie, a potem raczej oglądałem w ciszy. Lopez dziś ogromny zawód, ale generalnie był mocny na Vuelcie, sporo pecha z upadkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Vamos Tadej! My man! Trzeba przyznać, że i pojechał pięknie i miał farta, że dziś Lopez był słabo dysponowany. Natomiast nie macie wrażenia, że dziś MovieStar jechał przeciwko Szczurowi? Jakoś w te niedziałające słuchawki wierzyć mi się nie chce, nawet sekundy na lotnej mu nie dali Co do Zgreda, to za bardzo nie miał co zrobić, każdy atak to na jego kole siedzą a Nairo czy Tadeja puszczali. W sumie nawet gdyby z Tadejem pojechał, to i tak by nie wszedł do 5. Szkoda tego mrozu z Andorze... Realnie to był 5 zawodnik, ale przy odrobinie szczęścia jaka miał Quintana mógł być na podium. Widać jak wielkie znaczenie na klasyfikacje mają strategię ekip poszczególnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 14 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Lopez był już dojechany ciągłym szarpaniem, ile można... a zachowanie czołówki względem Majki przez cały wyścig serio dziwne, biorąc pod uwagę inne przykłady, aż tak się go obawiali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzich Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Godzinę temu, matek napisał: Lopez był już dojechany ciągłym szarpaniem, ile można... a zachowanie czołówki względem Majki przez cały wyścig serio dziwne, biorąc pod uwagę inne przykłady, aż tak się go obawiali? Nie. To raczej okazja podczepienia się pod dość mocnego kolarza. Ale jeżeli zastanawia kogoś czemu po skoku Majki nikt nie chciał mu dawać zmian - właśnie przez jego styl. On zawsze się ogląda na innych. Dlatego też on na rywali liczyć nie może. Mimo że są wyżej w KG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Sajnok udany debiut i kończy to pudłem w Madrycie. Mamy wreszcie sprintera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 15 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Oj chyba w końcu i sprintera się doczekamy, chłopak ma ku temu możliwości. Świetnie też, że będzie mógł stale mierzyć się z najlepszymi w WT, a nie z lejkami w drugiej dywizji. Super też oglądało się Majkę na czele przez ostatnie kilometry, przyjemny widok. Szkoda, że Lombardia nie jest za tydzień. Oby utrzymał formę, chociaż przez miesiąc wiele może się wydarzyć. Przydałoby mu się takie zwycięstwo, może obudziłby w sobie jakiś instynkt killera, bo brakuje mu tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 U Sajnoka widać też doświadczenie z toru, było nie było to mistrz świata w końcu, a takie detale przy finiszach mogą być decydujące w przyszłości, dziś kapitalnie ten rower na podium wrzucił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 34 minuty temu, matek napisał: Przydałoby mu się takie zwycięstwo, może obudziłby w sobie jakiś instynkt killera, bo brakuje mu tego. To prawda... czasem trzeba po protu pójść w trupa/zaryzykować i nie oglądać się na innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 15 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Hymn grali Rogliciowi, ale emocje Pogacara bezcenne oglądanie Valverde na podium też bardzo przyjemne. No to zaraz zobaczymy, co tym razem Michał wymyśli... dwa tygodnie do mistrzowskiego wyścigu, a on w lesie. O k****, szybko wyjaśnił moje wątpliwości. Akurat jak wysłałem posta, to pokazali jak spływa. Nie wiem, czy jest sens stawiać na niego na tych MŚ. Ba, nie wiem w sumie teraz, czy jest sens go tam ciągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi