polskignom Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Straszna historia. Jeśli jednak zawiodło serce po raz kolejny, to mamy piąty przypadek kolarza Beneluksu w ciągu 2 lat i to będzie jasny znak, ze szprycowanie wymyka się spod kontroli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 W dniu 5.08.2019 o 21:20, polskignom napisał(a): Straszna historia. Jeśli jednak zawiodło serce po raz kolejny, to mamy piąty przypadek kolarza Beneluksu w ciągu 2 lat i to będzie jasny znak, ze szprycowanie wymyka się spod kontroli... Rozwiń Stary, przeczytaj chociaż jeden link na ten temat. Przy tych obrażeniach wewnętrznych były małe szanse, żeby ktoś z tego wyszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 A Ty Matek ciagle bijesz ta sama pianę. Doczytaj i doczytaj. Nie chodzi o to jakie były a z czego się wzięły. Mylisz przyczyny ze skutkami nie pierwszy już raz. Ale nie mam za bardzo ochoty na wojenki z Tobą, bo nie jestem w nastroju jak umiera młody chłopak. Trzymaj się cieplutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Jutro etap bez scigania, kojarzycie taka decyzje wczesniej? Chyba po smierci weylandta tak bylo. Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzich Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 W dniu 5.08.2019 o 21:56, fluber napisał(a): Jutro etap bez scigania, kojarzycie taka decyzje wczesniej? Chyba po smierci weylandta tak bylo. Rozwiń Było. Po Casartellim też w TdF'95 i Paryż - Nicea '03 także tak było, więc to norma. Byłbym zdziwiony, gdyby było inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Szkoda tylko podjazdu pod Kocierz, bo fajna walka się na nim zapowiadała przed wyścigiem, Huzar wynalazł perełkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 A to nie Przemek Niemeic pomagał w ustalaniu trasy w tym roku? https://naszosie.pl/2019/01/17/przemyslaw-niemiec-pomaga-w-ukladaniu-trasy-tdp-2019/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzich Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 W dniu 6.08.2019 o 18:19, szogo napisał(a): A to nie Przemek Niemeic pomagał w ustalaniu trasy w tym roku? https://naszosie.pl/2019/01/17/przemyslaw-niemiec-pomaga-w-ukladaniu-trasy-tdp-2019/ Rozwiń Niemiec. To jego okolice, gdzie żyje i trenował. Huzar za to związany jest z Sobótką, a to zupełnie inne okolice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 W dniu 6.08.2019 o 18:19, szogo napisał(a): A to nie Przemek Niemeic pomagał w ustalaniu trasy w tym roku? https://naszosie.pl/2019/01/17/przemyslaw-niemiec-pomaga-w-ukladaniu-trasy-tdp-2019/ Rozwiń Tak, ofc o Niemca mi chodziło, na szybko z telefonu wklepałem tego Huzara myśląc i Przemku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Podano ze poziom cukru lambrechta po upadku wynosil 40mg/dl przy normie 100mg/dl. Podejrzewaja ze zaslabl i to bylo przyczyna upadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 ciekawe jaki jest sredni poziom cukru dla zawodowych kolarzy ? norma wrzucona wyzej jest pewnie dla zwyklych smiertelnikow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 m.sportowefakty.wp.pl/kolarstwo/836556/tour-de-pologne-w-sieci-pojawil-sie-amatorski-film-z-wypadku-bjorga-lambrechta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Chyba zaczepił koło kogoś przed nim, tak mi się wydaje. I później bez kontroli poleciał w ten przepust. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 W dniu 7.08.2019 o 14:31, matek napisał(a): Chyba zaczepił koło kogoś przed nim, tak mi się wydaje. I później bez kontroli poleciał w ten przepust. Rozwiń Szokuje mnie to ze to wyglada jakby peleton jechal 30 km/h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Dlaczego? Warunki słabsze, początek etapu... wcale nie zdziwiłaby mnie taka prędkość. Latour na stravie ma poniżej 40 w tym momencie etapu (mniej więcej), wcześniej jechali trochę ponad 20 przez jakiś czas. Gaviria 35-40. Majka dziś wysoko finiszował, oby była noga na najważniejszych górkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 W dniu 7.08.2019 o 15:17, matek napisał(a): Dlaczego? Warunki słabsze, początek etapu... wcale nie zdziwiłaby mnie taka prędkość. Rozwiń Szokuje mnie, że ten śmiertelny wypadek zdarzył się właśnie podczas jazdy z tak niewielką jak na warunki zawodowego peletonu, prędkością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Sportowo TdP byle jaki, tego podjazdu pod Kocierz zabrakło w c***, może jakieś dodatkowe różnice by się pojawiły. Ogólnie zeszłoroczny Kwiato by ich tutaj pewnie pozamiatał, ale nie ma co gdybać, niech się chłopak zresetuje spokojnie, może spróbuje na MŚ. Sivakov jest niezły, co pokazał to już w tym roku w Alpach, ale ja tam najbardziej go kojarzę cały czas z tej zeszłorocznej aktywności na stravie: https://www.strava.com/activities/1763073485/ Ciekawe, czy Thomas zaatakuje Vuelte po tym, jak nie wygrał Touru. Z innej beczki - Zakarin w CCC, wcześniej Trentin. Spoko wzmocnienia. Krok po kroku do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzich Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 W dniu 9.08.2019 o 22:18, matek napisał(a): Ciekawe, czy Thomas zaatakuje Vuelte po tym, jak nie wygrał Touru. Rozwiń Raczej nie. Przypomina mi on pod tym względem bardziej Wigginsa niż Frooma. Froome chce golić wszystko, a Thomas kocha Wielką Pętlę jak Bradley i na niej się skupia. Inne wyścigi go tak nie kręcą. W dniu 9.08.2019 o 22:18, matek napisał(a): Sportowo TdP byle jaki, tego podjazdu pod Kocierz zabrakło w c***, może jakieś dodatkowe różnice by się pojawiły. Rozwiń Powtórka z Val Thorens - jak Ineos (Sky) ma koszulkę lidera lub pozycję uprzywilejowaną to betonują wyścig, a reszta boi się wychylić. A trasa wczoraj też nie była tak otwarta jak w czwartek, więc ataki od razu można było kasować. W dniu 9.08.2019 o 22:18, matek napisał(a): Z innej beczki - Zakarin w CCC, wcześniej Trentin. Spoko wzmocnienia. Krok po kroku do przodu. Rozwiń Zdecydowanie na plus, ale przydałby się ktoś z trochę wyższej półki na sprinty jeszcze, bo Mareczko to niestety niewypał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Marczyńskiego nigdy nie lubiłem (a nawet łosiem gardziłem w pewien sposób, szczególnie że miałem okazję porównać go na żywo np. z Majką lub Darkiem Baranowskim, który jest mega kolesiem w takim normalnym kontakcie), ale kołek przebił sam siebie gadkami po tym TdP. Jakieś żale po wyścigu, zamiast zamknąć jadaczkę po swojej jeździe, słabo to wygląda. A później zaskoczenie, że w kadrze go nie ma... W dniu 10.08.2019 o 08:49, Zdzich napisał(a): Zdecydowanie na plus, ale przydałby się ktoś z trochę wyższej półki na sprinty jeszcze, bo Mareczko to niestety niewypał. Rozwiń To prawda, CCC brakuje sprintera, ale brakuje też ludzi do robienia pociągu. Musieliby mocno przebudować też skład pomocników, a tego tak szybko nie przeprowadzą. Mareczko jest lekko promowany, bo ma nasze papiery, ale jest cienki - mógłby rozprowadzać kogoś innego, na poziomie. Muszą też poszukać mocnego lidera, bo GVA to równy zjazd od jakiegoś czasu, tylko zapowiedzi są cały czas z najwyższej półki. Zakarin jest w dobrym wieku, może pozytywnie zaskoczyć. Może zmiana otoczenia da dobry impuls, bo jeździć umie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzich Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 W dniu 10.08.2019 o 13:48, matek napisał(a): Zakarin jest w dobrym wieku, może pozytywnie zaskoczyć. Może zmiana otoczenia da dobry impuls, bo jeździć umie. Rozwiń Tym bardziej, że była na niego presja. Rosjanin w rosyjskiej Katiuszy i po latach sukcesów Mienszowa. A wsparcia wybitnego to w tej ekipie nie miał. Przy mniejszej presji Zakarin wygląda lepiej po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi