Skocz do zawartości

NBA PLAYOFFS TYPER 2016 High Roller

Cris155s

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro mają być urozmaicenia to ja proponuję dwie pozycje które zmienimy: Gramy tak samo jak plebs z tym że oprócz mistrza przed po typujemy składy finałów za 2 pkt i sklady finalow konferencji po 1 pkt za każdą poprawną parę. Tak samo jak przy mistrzu brak tutaj pkt ujemnych jest to jedynie możliwość pkt dodatkowych. Drugie urozmaicenie to runda podwojnie pktowana, coś jak joker w żużlu. Każdy od powiedzmy 2 rundy zeby nie było za latwo nominuje rundę jokerowa. Czyli powiedzmy największym pewniakiem dla lafa bedzie 4:1 dla lac vs gsw to nominuje on ta serię na j okera. Jak wytypuje poprawnie to jest odrbity ale jak wtopi to też podwojnie. Będzie większa adrenalina zawsze i ciekawiej. Wiadomo że od 1 rundy to nie ma sensu bo każdy ustawi j okera przy typie 4:0 dla gsw w 1-swej.

Jeśli już modyfikować zasady, to ta opcja jest najlepsza. Jestem za. Joker od drugiej rundy, a nie od pierwszej to też dobry wybór.

Jakieś podziały na grupy itd. są bez sensu, bo skazują grę w dużym stopniu na czysty przypadek, a nie teoretycznie naszą "wiedzę".

wszystko ok, ale zostawcie też jokera w 1 rundzie, wcale nie jest pewne stawianie na gsw.

no nie wiem, wg mnie cavs vs detroit czy gsw vs utah to oczywiste 4:0 lub 4:1. moim zdaniem od drugiej rundy jest optymalnie, bo wtedy Ci co coś tam wtopią w 1-szej rundzie mają jeszcze szanse nadrobić bezbłędnym jokerem i będzie ciekawiej :)

mysle ze wiesz o co mi chodzi :) to ma byc typer dla grubych ryb wiec grajmy zeby bylo jak najtrudniej a nie jak najbardziej randomowo :)

czyli jak jesteście za moimi wzmiankami to ustalcie skarbnika, ja nie chce sie podejmowac bo przyszlo mi w zeszlym tygodniu zajecie konta w banku za mandaty :D :D

no nie wiem, wg mnie cavs vs detroit czy gsw vs utah to oczywiste 4:0 lub 4:1. moim zdaniem od drugiej rundy jest optymalnie, bo wtedy Ci co coś tam wtopią w 1-szej rundzie mają jeszcze szanse nadrobić bezbłędnym jokerem i będzie ciekawiej :smile:

No to ustalmy, że jako jokera nie można wybrać serii 1 seedu z 8 seedem w obu konfach. Czyli wybieramy spośród 6 pozostałych serii w 1 rundzie.

Swoją drogą podwójna punktacja za wybraną serię to mój pomysł sprzed roku, ale wtedy nikt nie był za. :panda:

Zrobmy tak kto chce grac niech sie wypowie co do zasad czy jest za jokerem od 1szej rundy czy od drugiej. 

ja jestem za drugą rundą bo 1-szą rundę łatwo generalnie wytypować, w 1st każdy zawsze ma te 6/8 czy 7 trafień chyba że jest bardzo dużo niespodzianek. jak już mowilem, idea chyba byla taka zeby liga byla pro a nie random. tak to se możemy strzelać w 1szej rundzie że pacers nie urwą więcej niż 2 mecze i to nie jest nic trudnego żeby to zgadnąć... ogólnie 1sza runda często to nudy...

No i ogolnie reszta zasad zostaje tak? pktacja i podzial puli 50/30/20 tak ?

Edytowane przez RonnieArtestics

mysle ze wiesz o co mi chodzi :smile: to ma byc typer dla grubych ryb wiec grajmy zeby bylo jak najtrudniej a nie jak najbardziej randomowo :smile:

czyli jak jesteście za moimi wzmiankami to ustalcie skarbnika, ja nie chce sie podejmowac bo przyszlo mi w zeszlym tygodniu zajecie konta w banku za mandaty :grin: :grin:

Aby było jak najtrudniej to proponuje aby wpisywać po kolei kto punkty bedzie zdobywał oraz czas w którym to uczyni.

Np.

Steph Curry 3pts  11:31 1q

Klay Thompson 3pts 10:59 1q

itd itd

dla urozmaicenia można tez spudłowane rzuty .

:wink

Czy ktoś z was zamierza brać udział w typowaniach za 40 złotych? Bo jeżeli nie to może zagrajmy za 100 złotych na dokładnie takich samych zasadach (czyli bez jokerów itp).

No i proponuję trochę szybciej to ustalać. ;]

Nie chce się wtrącac ale granie tuta i utrzymanie zasad j i jednoczesnie odpuszczenie gry za 40 zł ma jakis sens? bo przy ilosci uczestnikow to tam bedzie zdecydowanie lepsza proporcja postawione kasy a ewentualnej wygranej. To tak jakby postawić u buka ten sam mecz 100 przy kursie 9 zamist u innego 40 zł przy kursie (np)20. Rozumiem, że jest mniej osob ale pewnie czolowka i tu i tu beda mieli podobne rezultaty.

Chyba ze w moim mysleniu jest jakas luka,bo jak nie to maly przyklad efektu snoba tu mamy.