fluber Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 W dniu 19.08.2022 o 15:40, Reikai napisał(a): @fluber No i ksiądz PODCZAS ŚLUBU przypomnę wrzucił intencje modlitwy ZA RZĄDZĄCYCH, żeby swoimi ustawami rządzili dobrze naszym życiem. To tak na codzień jest, czy trafiłem na odklejeńca? Rozwiń Jest to jedna że, standardowych intencji, niezależnie kto rządzi, więc o ile nie dodał czegoś w stylu żeby dalej rzadzili dobrze to jest to zupełnie normalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Akurat to jest kanonem i mimo ze sam cel obecnie może kojarzyć się negatywnie to jak Fluber pisze jest to ogólna modlitwa mimo wszystko apolityczna. W różnych czasach identycznie odczytywana jeszcze za PRL. Mogę się nie zgadzać w wielu kwestiach ale tu popieram zdanie F. To ze ma to inny wydźwięk obecnie to znaki czasów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 W dniu 19.08.2022 o 15:40, Reikai napisał(a): . No i ksiądz PODCZAS ŚLUBU przypomnę wrzucił intencje modlitwy ZA RZĄDZĄCYCH, żeby swoimi ustawami rządzili dobrze naszym życiem. Rozwiń Szaleniec. Jak mógł nie życzyć, by rządzili źle, no jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 W dniu 19.08.2022 o 20:16, RappaR napisał(a): Szaleniec. Jak mógł nie życzyć, by rządzili źle, no jak? Rozwiń Dobrze ze nie wypadł dziś psalm 33. To by dopiero był skandal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 W dniu 19.08.2022 o 20:13, ignazz napisał(a): W różnych czasach identycznie odczytywana jeszcze za PRL. Rozwiń nic dziwnego jak na sznurku lecieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Dla mnie to jest pokurwione ze na ślubie są jakiekolwiek intencje, czy za polityków czy za ciocie Zosie, ale nie znam się na zwyczajach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 W dniu 20.08.2022 o 09:55, Reikai napisał(a): Dla mnie to jest pokurwione ze na ślubie są jakiekolwiek intencje, czy za polityków czy za ciocie Zosie, ale nie znam się na zwyczajach. Rozwiń kościół zawsze był powiązany z władzą bo tam są pieniądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 W dniu 20.08.2022 o 09:55, Reikai napisał(a): Dla mnie to jest pokurwione ze na ślubie są jakiekolwiek intencje, czy za polityków czy za ciocie Zosie, ale nie znam się na zwyczajach. Rozwiń Modlitwa wiernych to stały element każdej Mszy. Ślubnej, pogrzebowej, każdej. Mnie osobiście wkurza w Twojej historii to że ksiądz zgodził się na ślub w piątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 W dniu 20.08.2022 o 09:59, fluber napisał(a): Modlitwa wiernych to stały element każdej Mszy. Ślubnej, pogrzebowej, każdej. Mnie osobiście wkurza w Twojej historii to że ksiądz zgodził się na ślub w piątek. Rozwiń Na koniec powiedział cos o tym, że udziela dyspensy uczestnikom ślubu i możemy świętować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 W dniu 20.08.2022 o 10:02, Reikai napisał(a): Na koniec powiedział cos o tym, że udziela dyspensy uczestnikom ślubu i możemy świętować Rozwiń Ciekawe za ile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 w piątki często są teraz wesela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 W dniu 20.08.2022 o 10:26, Koelner napisał(a): w piątki często są teraz wesela Rozwiń Po pandemii normalne, kalendarz nie jest z gumy. A @Reikai badass, zrobił na złość księdzu i wyszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 W dniu 19.08.2022 o 15:40, Reikai napisał(a): @fluber wlasnie wyszedłem ze ślubu kolegi. Pominę treść mszy i ewangelii, ale było coś w stylu intencji modlitwy, nie wiem jak to się nazywa. No i ksiądz PODCZAS ŚLUBU przypomnę wrzucił intencje modlitwy ZA RZĄDZĄCYCH, żeby swoimi ustawami rządzili dobrze naszym życiem. To tak na codzień jest, czy trafiłem na odklejeńca? Rozwiń standard W dniu 20.08.2022 o 09:55, Reikai napisał(a): Dla mnie to jest pokurwione ze na ślubie są jakiekolwiek intencje, czy za polityków czy za ciocie Zosie, ale nie znam się na zwyczajach. Rozwiń Bo jesteś normalny, nie martw się.. W dniu 20.08.2022 o 09:59, fluber napisał(a): Modlitwa wiernych to stały element każdej Mszy. Ślubnej, pogrzebowej, każdej. Mnie osobiście wkurza w Twojej historii to że ksiądz zgodził się na ślub w piątek. Rozwiń skandal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 W dniu 20.08.2022 o 21:25, steve napisał(a): skandal Rozwiń Poniekąd. Jeżeli Kościół staje się instytucja usługową, która dostosowuje się do potrzeb klientow, naginajac swoje nauki pod lepszy zysk to tylko potwierdza zarzuty ludzi którzy odeszli od kościoła. W ten sposób wyłącznie zabija się i Kościół i wiarę w ludziach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 W dniu 20.08.2022 o 21:41, fluber napisał(a): Poniekąd. Jeżeli Kościół staje się instytucja usługową, która dostosowuje się do potrzeb klientow, naginajac swoje nauki pod lepszy zysk to tylko potwierdza zarzuty ludzi którzy odeszli od kościoła. W ten sposób wyłącznie zabija się i Kościół i wiarę w ludziach. Rozwiń wczoraj się urodziłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 W dniu 20.08.2022 o 21:51, Koelner napisał(a): wczoraj się urodziłeś? Rozwiń Masz jakiś inny cel tego pytania niż wyżywanie się na mnie za to że się pogniewales za coś na Bozię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 W dniu 20.08.2022 o 21:58, fluber napisał(a): Masz jakiś inny cel tego pytania niż wyżywanie się na mnie za to że się pogniewales za coś na Bozię? Rozwiń Wiesz, że nie da się obrazić na coś/kogoś w czego istnienie się nie wierzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 W dniu 20.08.2022 o 22:28, P_M napisał(a): Wiesz, że nie da się obrazić na coś/kogoś w czego istnienie się nie wierzy? Rozwiń No wiem ze nikt nie poświęca tyle czasu, energii i emocji na cos czego nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 W dniu 21.08.2022 o 06:58, fluber napisał(a): No wiem ze nikt nie poświęca tyle czasu, energii i emocji na cos czego nie ma. Rozwiń Aha, powiedz to fanom wszystkich fikcyjnych universów na świecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 W dniu 21.08.2022 o 07:49, P_M napisał(a): Aha, powiedz to fanom wszystkich fikcyjnych universów na świecie Rozwiń No dobra fani Boga, zrozumiałem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi