Koelner Opublikowano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Uaaaaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 https://rozrywka.radiozet.pl/plotki/agnieszka-kaczorowska-nie-ochrzci-dzieci-sakramenty-zamykaja-nasze-czakry Szach-mat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 https://tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/mazowsze-ksiadz-przyciska-ucznia-z-niepelnosprawnoscia-do-lawki-i-krzyczy-nagranie-policja-komentarz-szkoly-6465698 Ciekawe za ile lat w kościele będzie można zjeść posiłek lub napić się piwa, bo na nic innego nie będą potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 w niektórych miastach jeszcze za naszego życia, ale np. na takim podkarpaciu to nieprędko, bo ksiądz tam ciągle jest bogiem nawet w oczach młodszych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 12 godzin temu, fluber napisał: https://rozrywka.radiozet.pl/plotki/agnieszka-kaczorowska-nie-ochrzci-dzieci-sakramenty-zamykaja-nasze-czakry Szach-mat Poblokowałeś se czakry to masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 12 godzin temu, fluber napisał: https://rozrywka.radiozet.pl/plotki/agnieszka-kaczorowska-nie-ochrzci-dzieci-sakramenty-zamykaja-nasze-czakry Szach-mat ładnie Bożenka wyrosła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 7 godzin temu, Koelner napisał: Trochę słaby mem, bo celibat to już wymysł kościoła, żeby majątek się nie rozchodził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 @loraknapisales że za mało przeczytałem bo ciągle jestem teistą. Uznałem że o tym dyskutujemy. A co do konkretnej wizji Boga to jest ona spójna w katolicyzmie z Bogiem którego doświadczam na co dzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 5 minut temu, fluber napisał: A co do konkretnej wizji Boga to jest ona spójna w katolicyzmie z Bogiem którego doświadczam na co dzień. w sumie fajnie mieć na co dzień ziomka do grania 1 vs 1 w basket Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 (edytowane) 1 minutę temu, Koelner napisał: w sumie fajnie mieć na co dzień ziomka do grania 1 vs 1 w basket Przecież On jest w moim zespole... Edytowane 17 Stycznia 2023 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 2 minuty temu, fluber napisał: Przecież On jest w moim zespole... też fajne, nie musisz biegać po piłkę jak walniesz airballa lub przelot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 34 minuty temu, fluber napisał: @loraknapisales że za mało przeczytałem bo ciągle jestem teistą. Uznałem że o tym dyskutujemy. o tym, ale jesteś teistą określonego rodzaju, to stąd o konkrety (póki co o współistotność) dopytuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 31 minut temu, Koelner napisał: też fajne, nie musisz biegać po piłkę jak walniesz airballa lub przelot Tylko nie wiem czy to jest zgodne z zasadami fair play , a nawet zwykłą uczciwością , kiedy masz w zespole gościa od robienia cudów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 47 minut temu, lorak napisał: o tym, ale jesteś teistą określonego rodzaju, to stąd o konkrety (póki co o współistotność) dopytuję. Ale to też kompletnie się mija z celem. Przecież to logiczne, że doznając łaski wiary, podczas nabożeństwa katolickiego, postanowiłem przyjąć katolickie prawdy wiary, właśnie z powodu tego doświadczenia. Mam wrażenie, że nie rozumiesz, czym jest wiara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 56 minut temu, fluber napisał: Ale to też kompletnie się mija z celem. Przecież to logiczne, że doznając łaski wiary, podczas nabożeństwa katolickiego, postanowiłem przyjąć katolickie prawdy wiary, właśnie z powodu tego doświadczenia. Mam wrażenie, że nie rozumiesz, czym jest wiara. postanowiłeś? tzn. że nie został ci katolicyzm narzucony, gdy byłeś dzieckiem, lecz świadomie wybrałeś taką religię jako dorosły? a co do wiary, to może w takim razie mi wytłumaczysz czym ona jest? rozum nie odgrywa w niej żadnego znaczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 (edytowane) 4 minuty temu, lorak napisał: postanowiłeś? tzn. że nie został ci katolicyzm narzucony, gdy byłeś dzieckiem, lecz świadomie wybrałeś taką religię jako dorosły? a co do wiary, to może w takim razie mi wytłumaczysz czym ona jest? rozum nie odgrywa w niej żadnego znaczenia? No chodziłem do kościoła od dziecka, ale moment, w którym prawdziwie uwierzyłem, nie nastąpił przecież jak miałem 3 miesiące. Chwila, w której dotarło do mnie, że to wszystko to prawda, nastąpiła później. Wiara to jest relacja z Bogiem. Oczywiśćie, że odgrywa. Jest mi potrzebny po to, żeby coraz lepiej poznawać Boga, Jego zamiary wobec mnie, Jego koncepcję świata, stworzenia, życia, relacji, wszystkiego. Edytowane 17 Stycznia 2023 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 wiesz co, z jednej strony korci mnie, aby jeszcze trochę pytań zadać, ale z drugiej taki styl rozmowy nie wydaje mi się odpowiedni, więc odpuszczę. ale dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 4 minuty temu, lorak napisał: wiesz co, z jednej strony korci mnie, aby jeszcze trochę pytań zadać, ale z drugiej taki styl rozmowy nie wydaje mi się odpowiedni, więc odpuszczę. ale dzięki za odpowiedzi. Atakujesz go i jego wiarę, nagle wielce obrażony +1 forum gimboateistów to lubi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Rappar, nie obraziłem się, ale z szacunku dla Flubera uważam niestosowne kontynuowanie tej rozmowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi