RonnieArtestics Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) tak se wpisalem z ciekawosci na olx karty nba i tu widze jakis zestaw http://olx.pl/oferta/chicago-bulls-i-nba-karty-kolekcjonerskie-CID767-IDdKMT5.html#92c596bbb7 za 1999zl. skad taka cena? myslicie ze ktos za to tyle da? http://olx.pl/oferta/unikat-michael-jordan-autograf-certyfikat-293-karty-nba-92-93-CID767-IDcbDdw.html#1ce5bab6d9 tu z kolei chyba jakas perelka dla bogatych forumowiczow mam taki sam album jak w pierwszym linku, tylko z 94-95, nie caly wypelniony ale dosc sporo..w tym jordana karte ze slum dunk contest. dostane cos za to? ;] sa jacys znaffcy ogolnie ?? Edytowane 29 Lutego 2016 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAO Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 wartość tych kart mierzona jest jedynie sentymentem a nie pieniądzem. W Twoim przypadku wartość kart to może 10 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpursNation Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Jak chcesz poznać tematykę kart NBA, to nie wchodź na OLXy, tylko zapraszam na forum www.kartynba.com.pl Niektóre karty są warte 10 groszy a niektóre tysiące dolarów. To jednak temat - rzeka, ale zarazem super hobby W Polsce jest cała masa ludzi "ogarniętych" w temacie kart, mamy ogólnopolskie zloty kolekcjonerów, także spotkania w mniejszych regionalnych grupach osób. Wbrew pozorom kolekcjonowanie kart w Polsce ma się całkiem dobrze i nie skończyło się 16 lat temu wraz z wycofaniem kart z kiosków Na forum można spokojnie złapać kontakt z osobami, które sprowadzają boksy z zagranicy do Polski Edytowane 2 Marca 2016 przez SpursNation Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 wartość tych kart mierzona jest jedynie sentymentem a nie pieniądzem. W Twoim przypadku wartość kart to może 10 zł. Za 10 zł raczej nie sprzedam, wolę żeby polezało w szafie jeszcze z 20 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpursNation Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Więcej za to naprawdę nie dostaniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpursNation Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 https://sportowefakty.wp.pl/koszykowka/892278/kosmiczna-kwota-za-karte-lebrona-jamesa-to-lepsze-niz-lokata-mowi-maciej-gajda-w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 11 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2024 Tak zapytam, może ktoś będzie w stanie pomóc. Mam łącznie 48 kart z serii NBA fleer 2008-2009. Poniżej grafika z 15ką ciekawszych. Warte to coś? Czy szrot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 12 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2024 (edytowane) 21 godzin temu, P_M napisał(a): Tak zapytam, może ktoś będzie w stanie pomóc. Mam łącznie 48 kart z serii NBA fleer 2008-2009. Poniżej grafika z 15ką ciekawszych. Warte to coś? Czy szrot? Jak Ci nie przeszkadzają to trzymaj, bo raczej śmieszna wartość. Jakby Ci się Durant podpisał na tej karcie, następnie podpis zostałby potwierdzony certyfikatem, to wszystko zostałoby elegancko spakowane, to za 50 lat gruby hajs. Miałem kiedyś kilkadziesiąt kart Upper Deck i właśnie Fleer, chciałem je sprzedać po 10 zł za sztukę, zero zainteresowania. Obniżyłem cenę do 5 zł i nadal nic. Skończyło się na tym, że oddałem je za symboliczną stówkę znajomemu. Dzisiaj żałuję, że się ich pozbyłem. Edytowane 12 Lutego 2024 przez Thomas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 12 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2024 Polska to nie rynek na takie precjoza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAO Opublikowano 12 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2024 To nie tak, po prostu te karty były powszechnie dostępne i ich wartość ma wymiar sentymentalny. Wierz mi że w Polsce jest sporo kolekcjonerów którzy mają karty o wartości liczonej w tysiącach $ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 12 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2024 Dzięki @Thomas - po prostu kupiłem je jeszcze na studiach/liceum te kilkanaście lat temu chyba dosłownie za 10-20 zł komplet i tak mi się o nich po latach przypomniało:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuseppe Opublikowano 14 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2024 W dniu 12.02.2024 o 19:59, P_M napisał(a): Dzięki @Thomas - po prostu kupiłem je jeszcze na studiach/liceum te kilkanaście lat temu chyba dosłownie za 10-20 zł komplet i tak mi się o nich po latach przypomniało:) Ile byś za nie chciał teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 14 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2024 Godzinę temu, Dziuseppe napisał(a): Ile byś za nie chciał teraz? A nie mam pojęcia, dalej nie wiem ile są warte xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpursNation Opublikowano 14 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2024 (edytowane) To widzę, że Wam trochę muszę pomóc Panowie. Karty ze zdjęcia nie są warte więcej niż 10 zł za komplet To proste karty bazowe (najtańsze z możliwych). Jak nie masz co z tym zrobić, to po prostu oddaj je pierwszemu lepszemu małemu dzieciakowi, wchodzącemu w świat NBA i (ogólnie) kosza. Na pewno na tym nie zarobisz, ani teraz ani za 20 lat. Do tego potrzeba innych kart, z autografem, z kawałkiem koszulki albo nisko limitowanych. W Polsce są fantastyczne kolekcje u niektórych ludzi, zresztą pisałem już o tym kilka lat temu, w tym właśnie temacie. Tyle tylko, że większość ludzi (sorry Ignazz, twój wpis jest kompletnie chybiony) ma o tym zerowe, albo prawie zerowe pojęcie - oczywiście z wyjątkiem wieloletnich kolekcjonerów tych "precjozów" Mamy swoje zloty kolekcjonerskie, grupę karcianą na FB, sprowadzamy boxy z kartami zza granicy do Polski i otwieramy. Na zdjęciu niżej, karta z autografem Duncana - z mojej kolekcji. Warta naprawdę sporo, ale i tak mało w porównaniu z autografem Jordana, czy nisko limitowanymi autografami Jamesa lub Kobasa. Edytowane 14 Lutego 2024 przez SpursNation Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 Świetna karta. Przyznaje że nie znam tego rynku ale nie zmienia to faktu że Polska nie jest rynkiem szerokim czy głębokim właśnie ze względu na nieliczne zainteresowanie ogólne koszykówki. W USA po prostu maniaków masz więcej więc i rynek lepszy. niezaleznie gratuluje kolekcji bo jak zapodałeś taki rarytas to brak słów. wartość tej karty? w sklepie w Orlando widziałem karty Jordana z koszulka i autografem za 1500-3600$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpursNation Opublikowano 15 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 (edytowane) Bez gradingu (czyli profesjonalnej oceny wartości karty) jest warta mniej więcej od 700 do 1200 dolarów (ciężko oszacować, kto ile by zaproponował, ale ostatnie sprzedaże na eBayu to mniej więcej taki przedział). Gradowana, w zależności od oceny stanu karty, no cóż ... wtedy pewnie te 1200 dolarów byłoby ceną wyjściową, a maksymalna, to pewnie w granicach 1500 dolarów. Duncan podpisał niewiele kart, więc jego autograf to raczej rzadkość - przynajmniej w porównaniu z innymi znanymi zawodnikami Na zdjęciu niżej inne moje bardziej wartościowe karty z autografami graczy Spurs, na Wembanyamę przyjdzie jeszcze trochę poczekać i ... zbierać fundusze Edytowane 15 Lutego 2024 przez SpursNation Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 24 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2024 W dniu 15.02.2024 o 23:13, SpursNation napisał(a): Na zdjęciu niżej inne moje bardziej wartościowe karty z autografami graczy Spurs, na Wembanyamę przyjdzie jeszcze trochę poczekać i ... zbierać fundusze Nie sądziłem, że ktoś w Polsce ma taką kolekcję. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 25 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2024 To jak o kartach to polecam: https://nba90s.blog/ Kostrza pewnie kojarzycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMan Opublikowano 28 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 (edytowane) Twoja kolekcja kart z autografami Spurs jest niesamowita! Szczególnie podoba mi się karta Davida Robinsona. Przeczytałem również tutaj https://boskatv.pl/. Wembanyama to przyszła gwiazda NBA, więc z pewnością jego karta będzie bardzo wartościowa w przyszłości. Edytowane 1 Marca 2024 przez TOMan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpursNation Opublikowano 3 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 https://probasket.pl/nba-kolejna-pamiatka-zwiazana-z-jordanem-sprzedana-za-niebotyczna-kwote/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi