Skocz do zawartości

Lebron James conference 2015/16

BiałaCzekolada

Rekomendowane odpowiedzi

Z Clippers może tak, ale sam z chęcią zobaczyłbym pojedynek CLE vs OKC :) To mogłoby być coś ciekawego. Poza tym Cleveland w zeszłym roku przegrało Finals 4-2, co nie było jakimś pogromem. Osobiście, nie uważam, że jeśli doszłoby do finału CLE vs GSW widzielibyśmy coś pokroju 3-4 / 4-3, ale mecze i tak będą zacięte. Cleveland swoje w PO pokaże :)

Zobaczysz w czerwcu :grin:

Bardzo bym chciał! W zeszłym roku OKC trochę nieszczęśliwie wypadli z PO na koszt NOLA, którzy wypadli z nich tak szybko, że nikt chyba nawet nie zauważył ich udziału, a OKC wg. mnie poradziłoby sobie lepiej z GSW :) A wracając, czy to aż takie niemożliwe? Gdyby liga zakończyła się tak jak teraz, to prawdopodobne półfinały zachodu to: GSW vs LAC & SAS vs OKC. Jak na razie Thunder wygrali ze Spursami na początku sezonu :) Przed nimi jeszcze mecze z SA w sezonie zasadniczym więc będą mieli okazję mocno się sprawdzić i przetestować przeciwnika. Finał zachodu GSW vs OKC jak najbardziej możliwy, a tam trzeba kierować się zasadą "Wygra Lepszy" :)

Finał zachodu GSW vs OKC jak najbardziej możliwy, a tam trzeba kierować się zasadą "Wygra Lepszy" :smile:

Dokładnie tak. Tylko chyba nikt nie ma wątpliwości, kto w tej rywalizacji jest lepszy by far. Także wracamy do punktu wyjścia i finału GSW-CLE.

Oglądając ostatni mecz GSW-OKC miałem nadzieję, że może Durant wyrwie ten W dla swojej drużyny, a skończyłem z taką myślą, że kosmyty same potraktowały OKC jak Sunsów, czy Sacramento. Ot wyszli na luzie i jak było trzeba nabijali punkty, a potem stopowali. Prawie źle się to dla nich skończyło, ale w meczach z Rockets czy nawet Nets też byli blisko porażek. Dlatego nie wydaje mi się, żeby Thunders stanowili dla nich zagrożenie. Z dużą dozą pewności taki mecz na pełnej skończyłby się kolejnym mega blowoutem, jak ze Spurs i Cavaliers. No bo właściwie tam tylko widzieliśmy pełne (chyba) obroty Warriors.

GSW i SAS są level wyżej i tylko kontuzją mogłaby Thunder umożliwić finał ligi

W RS są zdecydowanie bardziej regularni, ale w bezpośrednim starciu na pewno nie są poziom wyżej. Zresztą następne 2 miechy nam sporo powiedzą w tej kwestii. Zwłaszcza Spurs wcale nie są level wyżej, jeśli mówimy o serii do 4 zwycięstw w PO z Thunder.

Jakiś zakład, że w ew. serii Thunder-Spurs, Ci drudzy nie wygrają 4-1/4-0? Skoro są level wyżej, to pewnie wg Ciebie właśnie tak by się taka seria skończyła, nie?

Osobiście uważam, że ( oczywiście odpowiednio większą szansę mają Ci pierwsi ) zarówno GSW, SAS, jak i OKC mają szansę na finał :smile: LAC tutaj troszkę odstaję i nie wydaje mi się, by zaszli gdzieś dalej niż półfinał konferencji.

A tutaj fakt.. Gdybyśmy obejrzeli mecz Spurs vs Thunder nie ma opcji, by był tam wynik 4-0, 4-1 .. Pogromu nie będzie.. To będzie bardzo zacięte BO7 ( czyt. 4-3 / 3-4 ) :smile:

Edytowane przez Raven2156

Uproszcze, choc już kiedys to pisałem

Tier1 GSW, SAS

Tier2 Cavs Thunder

Nie spodziewam się sweepa w żadnej ewentualnej parze, niezależnie od tego kto z kim zagra (choć oczywiście nie wykluczam), natomiast żadnej kasy nie postawie na wygraną tier2 z tier 1 w serii (jeden mecz w rs, nawet trzy nic nie znaca)

4-0 czy 4-1 może byc cavs-bulls czy warriors-kings

Rozumiesz?

To, że nie widzisz nie znaczy, że by tak nie było.

Już w PowerRank zwróciłem uwagę, że okropnie zaniżasz Cavs. Bez przesady.

Ale wiesz że odkąd Delladenova jest kontuzjowany to ich obrona jest 107 a po powrocie IRvinga mają 105 a za cały sezon mają 103,9 . Dołóż do tego że Mozgov nie jest w połowie tak przydatny jak rok temu i nagle dostajesz zespół który niekoniecznie ma dobrą obronę. A co ciekawe ofensywa Cavs wygląda statystycznie na zbliżonym poziomie z Matthew in IRving out jak i w odwrotnej konfiguracji. Za to obrona z Irvingiem na pokładzie to delikatnie mówiąc dramat.

Cavs to kolos na glinianych nogach bez żadnego rim protectora z kilkoma dziurami w obronie. To kiepska recepta na play-offy.

• 1 miesiąc temu...

Silver im kogoś załatwi, bo liga potrzebuje Lebrona contendera

Dostali Fryea.

Tylko, czy to wystarczy?

Już powoli można patrzeć na rozstawienia przed playoffs.

1. Cavs jak na LeBron James conference przystało. Grają bez większych problemów z kontuzjami i raczej spokojnie nie muszą się za siebie oglądać. Możliwe, że tych 60 łinów nie będzie, ale to będzie miało znaczenie dopiero przy ewentualnym Finale NBA. Kevinek Love gra słaby sezon. Czy już można oficjalnie mówić, że Cavs są frajerami, że oddali za niego Wigginsa, czy jeszcze jest na forum ktoś, kto będzie bronił tego tradeu?

2. Raptors to dla mnie zeszłoroczna Atlanta. Nie wierzę w nich. Drugi seed jest ich, ale ciekawi mnie kto będzie 7, bo to może być ciekawa seria

3. Wierzę w Heat. 

4. Celtics. Mają teraz kilka cięższych meczy, a dochodzi jeszcze strata Crowdera na jakieś 2tyg. 

5. Atlanta, ale równie dobrze mogą być przed Celtics. Właściwie na miejscach 3-7 może decydować różnica w pojedynczym meczu lub bezpośredni bilans pomiędzy drużynami.

6. Charlotte grają aktualnie świetnie z Kembą, Batumem i Marvinem Williamsem, ale czeka ich jeszcze kilka trudnych meczy z teamami walczącymi o playoffs i może im być ciężko wyprzedzić Heat, Celtics i Hawks. Dziś  istotny mecz z Heat.

7. Indiana raczej bezpiecznie powinna na tym miejscu skończyć. 

8. Nie mam pojęcia, ale Pistons puchną, Bulls z Butlerem mają szansę, a nadal cisną Wizards i tu się może wydarzyć wszystko. 

Dostali Fryea.

Tylko, czy to wystarczy?

Już powoli można patrzeć na rozstawienia przed playoffs.

1. Cavs jak na LeBron James conference przystało. Grają bez większych problemów z kontuzjami i raczej spokojnie nie muszą się za siebie oglądać. Możliwe, że tych 60 łinów nie będzie, ale to będzie miało znaczenie dopiero przy ewentualnym Finale NBA. Kevinek Love gra słaby sezon. Czy już można oficjalnie mówić, że Cavs są frajerami, że oddali za niego Wigginsa, czy jeszcze jest na forum ktoś, kto będzie bronił tego tradeu?

A wiggins nagle stał się dobrym obrońcą??? Bo z tego co widziałem to coraz bliżej mu do casusu Melo,,, dużo pochłania ofensywy zespół ma z tego niewiele i na dodatek broni delikatnie mówiąc źle mimo warunków by bronić dobrze