wiLQ Opublikowano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Bardzo mile widziane byłoby, gdyby nieobecni na drafcie dali jakiś znak życia.Zakladam, ze wyslales im wiadomosci... Temat jest o tyle istotny, ze gdyby bylo kim to moznaby ich zastapic do rozpoczecia sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) Zakladam, ze wyslales im wiadomosci... Temat jest o tyle istotny, ze gdyby bylo kim to moznaby ich zastapic do rozpoczecia sezonu. Wysłałem, kubas198 się odezwał, więc jak na razie optymistycznie! EDIT: I Rakers też się odezwał, więc gramy w komplecie Edytowane 21 Października 2015 przez eMeS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeDDo Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Gnojownicy 1. (13) Chris Paul (LAC - PG) $60 Generalnie nie miałem w planach brać CP3, ale jakoś cena była na tyle niska, że się skusiłem na niego. No i w sumie nie żałuję. W bardzo wielu elemenatch okaże się przydatny. Oby tylko zdrowie dopisało to jak w poprzednim sezonie, a będzie znakomicie. 2. (33) Brook Lopez (Bkn - C) $30 Brook nie był na szczycie mojej listy wśród centrów, ale najpierw za wysokie ceny Marca Gasola, Ibaki i Griffina sprawiły, że zdecydowałem się sięgnąć po Lopeza. Dobre FG%, BLK, przywoite FT% i mała ilość TO. Szkoda tylko, że mniej zbiera. No ale w tym elemencie znalazłem zastępstwo. 3. (71) Danny Green (SA - SG,SF) $20 Wcześniej licytowałem R.Gaya, niestety cena okazała się za wysoka. Myslałem też o Matthewsie oraz Korverze, ale w obu przypadkach się wycofałem. W efekcie Danny był u mnie w tym momencie nr 1 na liście i byłem w stanie sporo za niego zapłacić. Szczególnie po tym, jak zaoszczędziłem trochę na CP3. Myślę, że może sporo zyskać jeśli pod koszem szaleć będą Duncan z LMA. Bardzo przydatny w wielu skillach, no i cena $20 uważam za całkiem atrakcyjną. 4. (78) DeMar DeRozan (Tor - SG,SF) $12 Tutaj chciałem tylko nieco podbić cenę i się z nim zostałem . Oczywiście ma swoje zalety i w kilku elemetach mi się przyda, ale najbardziej wkurza mnie u niego, że mało daje 3PTM. Więc jeśli ktoś będzie chciał to chętnie zamienię go na kogoś kto da mi więcej trójek. 5. (83) Zach Randolph (Mem - PF,C) $13 Potrzebny był drugi center. Szerokim łukiem omijałem tych co mają tragiczne FT%. W tym momencie za dużego wyboru już nie było i padło na Zacha. Na pewno przyda się w REB, gdzie nieco nadrobi braki ze strony B.Lopeza. 6. (98) Joakim Noah (Chi - PF,C) $11 Zanim doszło do Noaha, próbowałem wyrwać kolejno Isaiah Thomasa ($16), Tyreke Evansa ($12) czy Thaddeus Younga ($12), ale we wszystkich tych przypadkach chyba niepotrzebnie odpuściłem. Szczególnie, żałuję Thomasa, który miał mi pomóc w 3PTM. Ostatecznie skończyło się na Joakimie, który był brany głównie ze względu na pomoc w REB oraz AST. 7. (103) Gorgui Dieng (Min - PF,C) $9 Brany na wszelki wypadek, jakby potrzeba było więcej REB czy BLK. Dobry FG% oraz jak na centra FT%. Wprawdzie dostanie mniej minut jak w roku ubiegłym, ale i tak myślę, że może się przydać. 8. (120) Jordan Clarkson (LAL - PG,SG) $6 Trochę wcześniej walczyłem o Terrence Jonesa, ale przy $16 odpuściłem. Może to i był błąd. Dalej pojawił się na tapecie Jordan i postanowiłem go wyrwać. Liczę na ładny rozwój i dużo lepsze cyferki jak w roku ubiegłym. Kobe już ma problemy, więc w Lakersach będą stawiać na młodych. To jest ten moment, aby Clarkson pokazał na co go stać. A nawet jakby okazało się inaczej, to i tak koszt był niski. 9. (121) Joe Johnson (Bkn - SG,SF) $6 Potrzebowałem kogoś jeszcze z 3PTM i innych lepszych opcji już nie było. Więc brałem wiekowego Joe. 10. (122) Luol Deng (Mia - SF,PF) $5 Jak wyżej. Swoje powinien zagrać i w kilku ważnych skilkach pomóc. Jednak nie liczę na oszałamiające wyniki. 11. (124) Marcus Smart (Bos - PG) $4 Liczę na rozwój i lepsze cyferki. Pewne minuty, ST, jakieś 3PTM. Powinien być przydatny, a kosztował ledwie $4. 12. (139) Myles Turner (Ind - C) $3 Jestem fanem Indiany i nie mogło zabraknąć u mnie Mylesa. Liczę, że szybko przebije się do S5 i będzie regularnie dostawał sporą porcję minut. No a wtedy BLK, REB i PTS powinien dostarczać. 13. (142) Stanley Johnson (Det - SF) $6 W sumie jestem ciekawy co zaprezentuje. Preseason ma całkiem przyzwoity. Powinien dostawać sporą ilość minut od pierwszego meczu, a wtedy jest szansa, że dostarczy PTS, jakieś REB i 3PTM, na całkiem dobrych procentach. W sumie draft oceniam w swoim wykonaniu nie tak źle. Szczególnie, że nie miałem praktycznie czasu się do niego przygotować. Tak oszczędzałem, że zostało mi się do wydania jeszcze $15. Gdybym wiedział, że tak się to potoczy, to z całą pewnością wcześniej powalczyłbym o innych zawodników i coś tam przepłacił. Jeśli zdrowie dopisze, to powinienem być w górnej połówce. A jak młodzi odpalą, a starzy nie opadną z sił, to będzie szansa włączenia się w walce o awans. Oczywiście nie wykluczam jakiś trejdów. W sumie wyszło, że w niczym nie jestem zajebisty, ale też w żadnym elemencie nie jestem na samym dole . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Wysłałem, kubas198 się odezwał, więc jak na razie optymistycznie! EDIT: I Rakers też się odezwał, więc gramy w komplecie To super, a wspominali cos o tym dlaczego ich nie bylo? Bo jak na zaklepany pasujacy termin to chyba duzo nieobecnosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek23 Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 To super, a wspominali cos o tym dlaczego ich nie bylo? Bo jak na zaklepany pasujacy termin to chyba duzo nieobecnosci. Dawaj projekcje/wrozenie z arkusza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Dawaj projekcje/wrozenie z arkusza wiLQ chodź z arkuszem powróżyć do III South Ciekawilo mnie skad takie zainteresowanie, ale wystarczylo spojrzec na Twoja druzyne i juz rozumiem ;-) Na zyczenie wrozenie z arkuszy... ze standardowymi zalozeniami tzn wrzucam sklady pod swoje projekcje - z ktorych wszystkie moga byc do bani - i sprawdzam jak druzyna wyglada na tle ligi. Nie bierzcie tego osobiscie bo staralem sie oceniac wg krzywej tak zeby byla czolowka, srodek i spadkowicze itp itd [czyli nie wszyscy mogli miec dobry draft!] plus pominalem srodek tabeli bo jest najnudniejszy do opisywania ;-) Rowniez w zadnym wypadku nie traktujcie tego jako "tak bedzie i kropka", to proba opisania stanu na dzisiaj w mojej skromnej opinii, ale po to rozgrywamy sezon zeby zobaczyc co z tego wyjdzie i poprawiac elementy, ktore nie wyszly. OK, do rzeczy... w nawiasie krotkie podsumowanie... a kolejnosc w grupach bardzo z grubsza... co wazne to nie probowalem zgadywac kto odpusci w sezonie, a wiadomo, ze takie druzyny zajma ostatnie miejsca. "Contenderzy" [w znaczeniu, ze wg mnie zaczynaja z dobrej pozycji i potrzebuja najmniej sprzyjajacych okolicznosci na zajecie miejsca w Top5, a wiec i awans, ale bycie na tej liscie niczego nie gwarantuje]: Kolek's Rednecks [swietnie rozegrany punt FT%, przy okej zdrowiu IMO faworyt ligi, wiec gratki!] DragonsNest [nietypowy mix kategorii - kiepskie asysty i FG% - ale reszta solidna/mocna] Sprytni Grzybiarze [sprytne zatankowanie asyst i przechwytow czy tylko problemy z PG?] Tłoki III Warszawa [fajny fundament, ale za malo kasy poszlo na wysokich, ale sa nadwyzki niskich, wiec zakladam koretke] Przy druzynach Gnojownicy i Wiejskie Chachary powaznie rozwazalem czy nie dodac do tej grupy, ale 6 to przesada i spekalem przez rozne rodzaje ryzyka [zdrowotne, regresji, zmiany roli itp itd]. Choc obie wg mnie maja realne szanse na awans, ot nieco mniejsze niz w/w. "Walka o utrzymanie" [w znaczeniu, ze wg mnie zaczynaja z dolka, ale bycie na tej liscie o niczym nie rozstrzyga]: L.A. Raiders [zbyt plytko i do tego brakuje zarowno wysokich jak i skrzydlowych] Rakers [zbyt plytko i do tego brakuje zarowno zdrowych PG jak i skrzydlowych] Enigmos [slabe kategorie defensywne i asysty, nie za duzo wiary w rookich i ogolnie mlodziez?] HowMuchLowPeasantry! [zbyt duze skupienie na pkt i asystach kosztem innych, zbyt ryzykownie ze zdrowiem] owls [jak sie nie wydaje 20+$ to takie sa efekty, za malo dobrych graczy i za duzo brakow] Pewnie sie myle, ale wydaje mi sie, ze w porownaniu do innych lig tutaj dolne rejony maja najtrudniejsza sytuacje by sie z tego wygrzebac. Na pewno komus sie uda trejdami i FAsami [plus przyjalem, ze Skejcik naprawi rozklad kategorii], ale ciezko przewidziec komu bez obstawiania na samych GMow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek23 Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Ciekawilo mnie skad takie zainteresowanie, ale wystarczylo spojrzec na Twoja druzyne i juz rozumiem ;-) Co rok jestem zainteresowany Przed poprzednim sezonem napisałeś podobne słowa, a skończyłem 8 czy tam 9 właśnie przez zdrowie.. all or nothing! Tym razem musi się udać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Ciekawilo mnie skad takie zainteresowanie, ale wystarczylo spojrzec na Twoja druzyne i juz rozumiem ;-) Też mnie to rozbawiło ; ) Co rok jestem zainteresowany To prawda, co roku są interesujące. Gratuluje jednak draftu, bo na starcie jesteś mocno przed nami. Jako komisz, mam nadzieję że pozbędziesz się kilku graczy w myśl projektu 'wyrównujemy szanse ligi' ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek23 Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Jako komisz, mam nadzieję że pozbędziesz się kilku graczy w myśl projektu 'wyrównujemy szanse ligi' ; ) Mogę się wymienić jak chcesz Ariza <-> Parsons ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Mogę się wymienić jak chcesz Ariza <-> Parsons ? Mam słabość do Mavsów, jak dodasz Matthewsa to jestem in ; ) Btw Priv w razie jakiejs kontry ; ) Edytowane 27 Października 2015 przez eMeS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowacx Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Co do mojego 20+ nie wydanej kasy, to głównie przez to, że grałem dwa drafty naraz i się zagapiłem. Szkoda, mam nadzieje, że się utrzymam jakoś trzymając rękę na pulsie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek23 Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Potrzebuję SF'a, oddam Collisona i Lou Williamsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubas198 Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Sprytni Grzybiarze [sprytne zatankowanie asyst i przechwytow czy tylko problemy z PG?] Teraz dopiero to przeczytałem. Prawda jest taka, że nie było mnie na drafcie i automat mi tak wybrał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Harris i Lopez zanotowali po pierwszym przechwycie, także idzie ku lepszemu. Jeszcze tylko czekamy na Love'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek23 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Lou, rank 48, rzuca, kradnie, podaje, śpiewa i haftuje. Tanio. SF potrzebny od zaraz. Panowie nikt nie ma problemów z punktami? Na pewno macie, widzę przecież. Okazja roku!!! Tylko u mnie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 (edytowane) damn, pomijając szptal który aktualnie panuje w moim zespole to dzisiejszy start moich jedynym szans na sensowne zapełnienie slota : 1. mo williams 1/10 fg 2. o'quinn - trener debil który go nie wystawia jak żyć panie trenerze Edytowane 8 Listopada 2015 przez Szulim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek23 Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Oddam dwòch graczy za jednego. Podbijajcie z ofertami na formu bądź yahoo Do oddania: Collison, Adams, Lou, Parsons, Matthews, Payton, Plumlee. Edytowane 10 Listopada 2015 przez kolek23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubas198 Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Ja oddam Jrue Holidaya za jakiegoś PG, co by mi zbiórek trochę ponabijał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Tabela na średnich: Tłoki III Warszawa powoli odsadzają konkurencję. Gnojownicy, L.A. Raiders zostają z tyłu. No ale to dopiero około 10% sezonu, wystarczy że Paul i DGreen się ogarną i od razu GeDDo awansuje wyżej ; ) Btw. Kiepsko u nas z transferami, czy to znaczy, że wszyscy tak mocno wierzą w swój skład? Bo ja np jestem gotów sprzedać paru zawodników jakby ktoś był chętny ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nawciarz Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Ja jestem gotów sprzedać LeBrona za jakąś ciekawą paczkę polepszająca moją głębie składu, bo ta u mnie jest na żałosnym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi