eMeS Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Stan aktualny na dzień 13.03.2016 Aaron Brooks $3Aaron Gordon $3Adreian Payne $3Al Horford $42Al Jefferson $30Alan Anderson $3Alec Burks $3Alex Len $8Alexey Shved $3Alexis Ajinca $3Al-Farouq Aminu $3Amar'e Stoudemire $7Amir Johnson $10Anderson Varejao $18Andre Drummond $30Andre Iguodala $8Andre Miller $3Andre Roberson $3Andrea Bargnani $11Andrew Bogut $20Andrew Wiggins $9Anthony Davis $93Anthony Morrow $15Anthony Tolliver $3Archie Goodwin $3Arron Afflalo $3Austin Rivers $3Avery Bradley $12Ben McLemore $9Beno Udrih $3Bismack Biyombo $3Blake Griffin $36Bojan Bogdanovic $3Boris Diaw $3Bradley Beal $18Brandan Wright $16Brandon Bass $5Brandon Jennings $21Brandon Knight $28Brook Lopez $37Bruno Caboclo $3C.J.McCollum $3Carlos Boozer $3Carmelo Anthony $36Chandler Parsons $26Channing Frye $5Chase Budinger $3Chris Andersen $3Chris Bosh $31Chris Johnson $3Chris Kaman $3Chris Paul $71CJ Miles $13CJ Watson $9Cody Zeller $5Cole Aldrich $5Corey Brewer $8Cory Joseph $3Courtney Lee $9Damian Lillard $43Danilo Gallinari $18Danny Green $37Dante Exum $3Dario Saric $3Darren Collison $30David Lee $3David West $13DeAndre Jordan $50DeMar DeRozan $18DeMarcus Cousins $51DeMarre Carroll $27Dennis Schroder $3Deron Williams $14Derrick Favors $31Derrick Rose $4Derrick Williams $3Devin Harris $7Dion Waiters $3Dirk Nowitzki $30DJ Augustin $3Donatas Motiejunas $8Doug McDermott $3Draymond Green $40Dwight Howard $16Dwyane Wade $17Ed Davis $14Elfrid Payton $3Enes Kanter $17Eric Bledsoe $31Eric Gordon $12Ersan Ilyasova $9Evan Turner $5George Hill $34Gerald Green $3Gerald Henderson $5Giannis Antetokounmpo $16Goran Dragic $24Gordon Hayward $33Gorgui Dieng $29Greg Monroe $27Greivis Vasquez $3Harrison Barnes $12Hassan Whiteside $34Henry Sims $3Henry Walker $3Iman Shumpert $4Isaiah Canaan $3Isaiah Thomas $20Ish Smith $3Jabari Parker $16Jae Crowder $3Jamal Crawford $17Jameer Nelson $3James Harden $75James Johnson $9James Young $3Jared Dudley $5Jared Sullinger $21Jarrett Jack $6Jason Richardson $3Jason Smith $3Jason Terry $3 JaVale McGee $7Jeff Green $14Jeff Teague $36Jeff Withey 3Jerami Grant $3Jeremy Lin $8Jimmy Butler $54JJ Hickson $3JJ Redick $25Joakim Noah $13Jodie Meeks $8Joe Johnson $16Joel Embid $9John Henson $6John Wall $36Jonas Jerebko $3Jonas Valanciunas $25Jordan Clarkson $8Jordan Hill $8Jose Calderon $4Josh McRoberts $14Josh Smith $5JR Smith $20Jrue Holiday $36Julius Randle $3Justin Hamilton $3Jusuf Nurkic $3Kawhi Leonard $56Kelly Olynyk $11Kemba Walker $28Kenneth Faried $16Kentavious Caldwell-Pope $8Kevin Durant $77Kevin Garnett $8Kevin Love $35Kevin Martin $24Kevin Seraphin $3Khris Middleton $29KJ McDaniels $3Klay Thompson $52Kobe Bryant $16Kosta Koufos $3Kostas Papanikolaou $3Kris Humphries $3Kyle Korver $34Kyle Lowry $36Kyle O'Quinn $3Kyrie Irving $49LaMarcus Aldridge $47Lance Stephenson $3Langston Galloway $14Larry Sanders $30LeBron James $47Lester Hudson $3Lou Williams $20Luc Mbah a Moute $3Luis Scola $3Luol Deng $17Manu Ginobili $3Marc Gasol $41Marcin Gortat $30Marco Belinelli $3Marcus Morris $7Marcus Smart $6Mario Chalmers $5Markieff Morris $21Marreese Speights $3Marvin Williams $9Mason Plumlee $3Matt Barnes $17Meyers Leonard $3Michael Beasley $3Michael Carter-Williams $5Michael Kidd-Gilchrist $5Mike Conley $28Mike Dunleavy $10Mike Muscala $3Mike Scott $3Miles Plumlee $3Mitch McGary $3Mo Williams $11Monta Ellis $23Nene Hilario $3Nerlens Noel $27Nick Young $5Nicolas Batum $22Nik Stauskas $3Nikola Mirotic $10Nikola Pekovic $7Nikola Vucevic $39Noah Vonleh $3Norris Cole $3OJ Mayo $4Omer Asik $3Omri Casspi $3Otto Porter $3P.J. Hairston $3Pablo Prigioni $3Patrick Beverley $15Patrick Patterson $16Patty Mills $3Pau Gasol $47Paul George $34Paul Millsap $44Paul Pierce $12PJ Tucker $17Rajon Rondo $3Ramon Sessions $3Randy Foye $3Rasual Butler $3 Raymond Felton $6Reggie Jackson $13Ricky Rubio $23Robert Covington $23Robin Lopez $14Rodney Hood $3Rodney Stuckey $6Ronnie Price $3Roy Hibbert $12Rudy Gay $37Rudy Gobert $30Russell Westbrook $57Ryan Anderson $13Samuel Dalembert $3Serge Ibaka $42Shabazz Muhammad $3Shane Larkin $3Solomon Hill $3Stephen Curry $82Steve Blake $3Steven Adams $3Taj Gibson $12Tarik Black $3Tayshaun Prince $3Terrence Jones $22Terrence Ross $3Thabo Sefolosha $3Thaddeus Young $19Tiago Splitter $7Tim Duncan $40Tim Hardaway Jr $3Timofey Mozgov $12TJ Warren $3Tobias Harris $29Tony Allen $15Tony Parker $5Tony Wroten $3Trevor Ariza $33Trevor Booker $3Trey Burke $3Tristan Thompson $3Ty Lawson $22Tyler Ennis $3Tyler Zeller $10Tyreke Evans $19Tyson Chandler $33Victor Oladipo $25Wayne Ellington $3Wesley Johnson $8Wesley Matthews $32Wilson Chandler $17Zach LaVine $3Zach Randolph $23Zaza Pachulia $6 Edytowane 14 Marca 2016 przez eMeS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Kawal dobrego porzadkowania i super, ze to zrobiles [lub juz miales gotowe] ;-) Ale mam pare pytan/uwag: - suma pensji Bostonu = 128$ plus... - pusty slot nie moze byc zerowym kosztem [padla chyba propozycja 1$?] co tez dotyczy Bostonu. - pensja Saricia nie powinna sie liczyc jako rookiego? - jaki maja cel te loga? One sa z Yahoo zeby wiedziec kto jest kto? IMO moznaby wykorzystac ta przestrzen inaczej np do historii druzyn tzn zajete miejsca w poszczegolnych sezonach, ale to juz czepianie sie szczegolow i preferencja ;-) Dla rownowagi... - dobry pomysl zeby wymieniac tylko zawodnikow powyzej 3$ bo to skraca liste, ale pamietaj, ze beda tez rookie z pensja 1$, ktorych tez trzeba bedzie wyroznic. - czy forum pamieta zdjecia wrzucone kilka lat temu? Bo zastanawiam sie czy forma jpg nie spowoduje, ze nam zniknie historia druzyn [ale to watpliwosc na przyszlosc, zwlaszcza, ze mozna zapisywac te pliki]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zodd Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 pensja free slota miała być jak się nie mylę 3$ 1$ z kolei mieli mieć rookie od któregoś tam piku aż do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 - suma pensji Bostonu = 128$ plus... prawda to, sprawdziłem na wszelki wypadek resztę, jest ok, będę aktualizował - pusty slot nie moze byc zerowym kosztem [padla chyba propozycja 1$?] co tez dotyczy Bostonu. pensja free slota miała być jak się nie mylę 3$ Jasne, że nie może być zerowym kosztem, ale jak na razie nie ustaliliśmy czy będzie to $1 czy $3, będę aktualizował jak się dogadamy ; ) - pensja Saricia nie powinna sie liczyc jako rookiego? To samo tutaj, bulek widze zadal takie samo pytanie w temacie sezonowym, tam się bardziej rozpiszę - jaki maja cel te loga? One sa z Yahoo zeby wiedziec kto jest kto? IMO moznaby wykorzystac ta przestrzen inaczej np do historii druzyn tzn zajete miejsca w poszczegolnych sezonach, ale to juz czepianie sie szczegolow i preferencja ;-) Dla rownowagi... Dodałem loga z yahoo, bo te tabelki się ze sobą trochę zlewały, a tak jest według mnie estetyczniej. Przestrzeni jest jeszcze sporo, w miarę upływu czasu zostanie zagospodarowana. pamietaj, ze beda tez rookie z pensja 1$, ktorych tez trzeba bedzie wyroznic. Myślę, że każdy będzie wiedział kto jest rookiem w danym sezonie, ale jak jest zapotrzebowanie to też mogę wrzucić. - czy forum pamieta zdjecia wrzucone kilka lat temu? Bo zastanawiam sie czy forma jpg nie spowoduje, ze nam zniknie historia druzyn [ale to watpliwosc na przyszlosc, zwlaszcza, ze mozna zapisywac te pliki]. Też na razie bym się tym nie przejmował ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Jasne, że nie może być zerowym kosztem, ale jak na razie nie ustaliliśmy czy będzie to $1 czy $3, będę aktualizował jak się dogadamy ; )Na czym tutaj stanelo? BTW, mam techniczna prosbe - moglbys wkleic te pensje w postaci listy/pliku? Bo forma obrazka jest przejrzysta, ale nie mozna jej kopiowac do arkuszy ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Na czym tutaj stanelo? 3 dolce. BTW, mam techniczna prosbe - moglbys wkleic te pensje w postaci listy/pliku? Bo forma obrazka jest przejrzysta, ale nie mozna jej kopiowac do arkuszy ;-) Zbieram się do napisania listy, ale trochę z tym zachodu ; ) Natomiast arkusz zaraz załączę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Zbieram się do napisania listy, ale trochę z tym zachodu ; ) Natomiast arkusz zaraz załączę.Dla jasnosci, wg mnie aktualna forma wystarczy i nie musisz tworzyc zadnej listy jak nie chcesz. Raz wrzucic arkusz ze wszystkimi pensjami powinno wystarczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Done. W pierwszym poście pod pensjami wrzuciłem link do arkusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) A ja po raz pierwszy pomarudze, bo oprocz sciagniecia pliku z pensjami, przydalby sie obrazek, lista, cokolwiek, co mozna wyswietlic na telefonie, albo innym urzadzeniu, na ktorym nie chcemy nic sciagac. Mysle, ze nie jestem jedyny, ktoremu by sie to przydalo ;] eMes i tak swietna robote wykonujesz Pozdr., Edytowane 28 Października 2015 przez karl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 oprocz sciagniecia pliku z pensjami, przydalby sie obrazek, lista, cokolwiek, co mozna wyswietlic na telefonie, albo innym urzadzeniu, na ktorym nie chcemy nic sciagac. No jpg jest od dawna ; ) nie widac na twoim telefonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 racja, my bad. sprawdzałem na komputerze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Done. W pierwszym poście pod pensjami wrzuciłem link do arkusza.Dzieki. Ale te pensje maja ulamki, zaokraglasz je w gore? Plus jak jakiegos weterana nie ma na liscie to na pewno ma 3$, tak? eMes i tak swietna robote wykonujesz +1. Edytowane 30 Października 2015 przez wiLQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Dzieki. Ale te pensje maja ulamki, zaokraglasz je w gore? Zaokrąglane są przez excela w sposób 7.5 to 8, ale 7.4 to nadal 7. Plus jak jakiegos weterana nie ma na liscie to na pewno ma 3$, tak? Takie jest założenie : P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 download arkusza w excelu Arkusz aktualny na dzień 13.11.2015 "Plik salaries3.xlsx został usunięty z serwisu WyslijTo.pl." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) "Plik salaries3.xlsx został usunięty z serwisu WyslijTo.pl."Jest lista z tego pliku w pierwszym poscie... Edytowane 15 Marca 2016 przez wiLQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Josh MCrobert ma źle policzone salary. W zeszły sezonie zagrał 17 meczy, więc powinien mieć 18$(pensja z sezonu +30meczy) * 0.85. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evitacre Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 To w takim razie oddawaj Humpa Takie przeliczanie 'wstecz' jest moim zdaniem bez sensu - ustaliliśmy raz ceny (są tam błędy ok, zgadzam się) - nie będę za każdym razem przeliczał salary kogoś żeby sprawdzić czy jest ok - wrzuciliśmy salary na forum, ceny każdy widzi /widział, skoro Mac wiesz że cena jest niedokładna to dlaczego nie zgłosisz tego wcześniej tylko dopiero teraz jak ktoś pobiera gracza ? Ceny wisiały wystarczająco długo na forum przed sezonem, skoro nikt nie zgłaszał uwag to wszystkie ziutki typo josh, mcgee etc powinny kosztować 3$ a ceny wtedy ustalone powinny obowiązywać cały sezon. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) skoro Mac wiesz że cena jest niedokładna to dlaczego nie zgłosisz tego wcześniej tylko dopiero teraz jak ktoś pobiera gracza ?Tez jestem ciekawy... ale pewnie dlatego, ze dopiero wtedy sprawdzil. Ceny wisiały wystarczająco długo na forum przed sezonem, skoro nikt nie zgłaszał uwag to wszystkie ziutki typo josh, mcgee etc powinny kosztować 3$ a ceny wtedy ustalone powinny obowiązywać cały sezon.Wg mnie to raczej powinno prowadzic do lepszego sprawdzania przed nastepnym sezonem... Swoja droga w offseason trzebaby przyjac jakas jedna zasade wobec takich przypadkow, albo poprawiamy kazdy blad w momencie zauwazenia albo ignorujemy. Bylbym jednak za tym pierwszym bo motywacja raczej powinna byc po stronie sprawdzajacych, a nie machania reka na temat. Edytowane 22 Lutego 2016 przez wiLQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 skoro Mac wiesz że cena jest niedokładna to dlaczego nie zgłosisz tego wcześniej tylko dopiero teraz jak ktoś pobiera gracza ? Tez jestem ciekawy... ale pewnie dlatego, ze dopiero wtedy sprawdzil. Myślę, że odpowiedź jest taka sama, jak na pytanie, 'dlaczego McRobertsa pobrałeś akurat w tym momencie?' Może miało to związek z Jego monster game, bo wcześniej nie był interesującym graczem dla kogokolwiek. Dodatkowo, ja nie mogłem się doprosić Emesa o plik z salary, dopiero od niedawna dzięki Wilqowi widzę w ogóle większą(ale i tak nie ma tam np Bartona) listę graczy... Jeśli dobrze zrozumiałem, mam się tłumaczyć, że zauważyłem, że gracz ma źle wyliczone salary, lub też że sprawdzam czy ktoś tego salary nie przekracza? Tak czy siak, stan na dziś: Milwauke Bucks: curry - 82 millsap - 44 vucevic - 39 gortat - 30 thomas - 20 jackson - 13 wesley - 8 plumli - 3 barton - 3 mack - 3 leurer - 3 vince - 3 rhj - 1 suma - 252. Liczę, że tym razem jak to przeczytasz, to Cartera nie wystawisz do składu. p.s dobrze jakby całą dyskusję przenieść do wątku ligowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evitacre Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Tez jestem ciekawy... ale pewnie dlatego, ze dopiero wtedy sprawdzil. Wg mnie to raczej powinno prowadzic do lepszego sprawdzania przed nastepnym sezonem... Swoja droga w offseason trzebaby przyjac jakas jedna zasade wobec takich przypadkow, albo poprawiamy kazdy blad w momencie zauwazenia albo ignorujemy. Bylbym jednak za tym pierwszym bo motywacja raczej powinna byc po stronie sprawdzajacych, a nie machania reka na temat. Ok, ale jak opcja jeden miałaby wyglądać w praktyce ? Chyba po to zamieszczamy ceny na forum żebmy szybko sprawdzić wartośc gracza a nie przeliczać ponownie salary przed pobraniem. Rozumiem że po prostu zgłaszamy że cena była błednie wyliczona i gośc który pobrał gracza i przekroczył salary ma np 2 dni na skorygowanie tego ruchu i brak możliwości wystawiania tego gracza / albo po rpostu komisz reaguje i przywraca stan sprzed pobrania (tylko reakcja komisza chyba sprawi że nie będzie równych szans dla innych na pobranie tego błędnie wycenionego gracza) Myślę, że odpowiedź jest taka sama, jak na pytanie, 'dlaczego McRobertsa pobrałeś akurat w tym momencie?' Może miało to związek z Jego monster game, bo wcześniej nie był interesującym graczem dla kogokolwiek. Nie do końca. Ja sprawdziłem cenę na forum (3$) i wtedy go pobrałem, bo tak jak piszesz był leszczem więc nie pamiętałem wyceny. W moim pytaniu chodziło: skoro cena była podana na forum to co Cię tknęło żeby sobie z rana go jeszcze przeliczyć ? Jeśli dobrze zrozumiałem, mam się tłumaczyć, że zauważyłem, że gracz ma źle wyliczone salary, lub też że sprawdzam czy ktoś tego salary nie przekracza ? Nie, byłem Ciekawy dlaczego pomimo że cena była podana na forum Ty przeliczyłeś jeszcze raz, tylko tyle. Powyższe to nadinterpretacja. Tak czy siak, stan na dziś: Milwauke Bucks: curry - 82 millsap - 44 vucevic - 39 gortat - 30 thomas - 20 jackson - 13 wesley - 8 plumli - 3 barton - 3 mack - 3 leurer - 3 vince - 3 rhj - 1 suma - 252. Komisz - ban dla mnie Daj znać do kiedy co bym się zastanowił czy już Curre'go rozmieniać czy się połudzić jeszcze. Liczę, że tym razem jak to przeczytasz, to Cartera nie wystawisz do składu. Nie przeczytałem na czas ale tak czy siak go chyba nie wystawiałem w tej lidz. Jak jest inaczej to podaj gracza którego mam na bench wrzucić na jeden mecz i powinniśmy być kwita. Też uważam że powinno trafić do wątku głównego. Edytowane 25 Lutego 2016 przez evitacre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi