Skocz do zawartości

Dieta, siłownia, zdrowie

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

36 minut temu, Mirwir napisał(a):

Przy 180 cm BMI 29 to ~94 kg 32 to ~104. Żeby w rok czasu zrobić 10 kg wystarczy 190 kcal na plusie dziennie. 

Wydawało mu się, że był na deficycie, a była na nadwyżce kalorycznej. 

Nie jest to nic nadzwyczajnego bo ludzie mają błędne postrzeganie tego ile kcal przyjmują. 

No ale jest to pewien paradoks, że gościu z nadwagą zaczął biegać i im więcej (i szybciej) biegał, tym bardziej mu brzuch rósł;)

56 minut temu, fluber napisał(a):

No ale jest to pewien paradoks, że gościu z nadwagą zaczął biegać i im więcej (i szybciej) biegał, tym bardziej mu brzuch rósł;)

Kiedyś próbowałem biegać. Pół roku biegałem 3 razy tygodniowo i przytyłem 5 kilo. Po pierwsze bieganie poza tym że jest w c*** nudne to normalny człowiek ma tendencję do zwalniania do poziomu, który nie powoduje wysiłku. Zatem marnowałem to 40 minut na człapanie, które mnie wcale nie męczyło za to miałem poczucie trenowania i konieczności odpowiedniego (ponadnormatywnego) odżywienia. Bo wiadomo jak będziesz trenował a nie będziesz regenerował mięśni to nie będzie progresu. Dlatego w pełni rozumiem typa. 

1 godzinę temu, fluber napisał(a):

Czytałem, że chudnięcie to 60% dieta, 30% ćwiczenia i 10% suplementacji.

Z doświadczenia powiem, że jakieś 85% dieta, 15% ćwiczenia i może z suplementacji ozempic działa, ale zapalenie otrzewnej z powikłań mnie skutecznie odstrasza. 

6 minut temu, RappaR napisał(a):

Czytałem, że chudnięcie to 60% dieta, 30% ćwiczenia i 10% suplementacji.

Z doświadczenia powiem, że jakieś 85% dieta, 15% ćwiczenia i może z suplementacji ozempic działa, ale zapalenie otrzewnej z powikłań mnie skutecznie odstrasza. 

Odstrasza od przepisywania?

W dniu 26.10.2025 o 10:08, fluber napisał(a):

Bo wschodnia Polska tam wyemigrowała

Niechęć do mojej osoby pozbawia cię resztek rozumu i przyzwoitości. 

W 2015, 2019 gdy oczekiwales na zwycięstwo PiS oraz w 2015, 2020 na Dudę oraz niedawno na Nawrockiego to inaczej śpiewałeś o wschodniej Polsce. Wtedy była ci potrzebna żeby móc prowadzić swoje propisowskie krucjaty na forum 😂

7 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Niechęć do mojej osoby pozbawia cię resztek rozumu i przyzwoitości. 

W 2015, 2019 gdy oczekiwales na zwycięstwo PiS oraz w 2015, 2020 na Dudę oraz niedawno na Nawrockiego to inaczej śpiewałeś o wschodniej Polsce. Wtedy była ci potrzebna żeby móc prowadzić swoje propisowskie krucjaty na forum 😂

To że jesteście puszyści, wcale nie oznacza, że czuje niechęć. Ruch body positive to ważna akcja społeczna i cieszę się, że jesteście liderami w jej realizacji:)

37 minut temu, fluber napisał(a):

To że jesteście puszyści, wcale nie oznacza, że czuje niechęć. Ruch body positive to ważna akcja społeczna i cieszę się, że jesteście liderami w jej realizacji:)

Badanie robione na podstawie "wywiadów" pacjentów w przychodniach. Wywiadów w którym lekarz najczęściej na oko wpisuje sobie wagę pacjenta. Zważywszy na fakt, że do lekarzy chodzą głównie osoby starsze to jest ono mało miarodajne. Weź sobie wyniki badań otyłości wśród dzieci i zniknie ci głupawy uśmieszek 

5 godzin temu, DLT_Braddock napisał(a):

Badanie robione na podstawie "wywiadów" pacjentów w przychodniach. Wywiadów w którym lekarz najczęściej na oko wpisuje sobie wagę pacjenta. Zważywszy na fakt, że do lekarzy chodzą głównie osoby starsze to jest ono mało miarodajne. Weź sobie wyniki badań otyłości wśród dzieci i zniknie ci głupawy uśmieszek 

Przekonales mnie. U was generalnie wszystko się robi na odpierdol.

46 minut temu, fluber napisał(a):

Przekonales mnie. U was generalnie wszystko się robi na odpierdol.

O ile ogólna teza, że do lekarza chodzą chorzy, a nadmiar tłuszczu mocno koreluje z tym, to mam gorszy stat. 42% osób z poprawnym BMI dalej ma nadwagę - nadmiarowy tłuszcz. Ogólnie problem z BMI jest taki, że niedoszacowuje, nie w drugą stronę.

Ale zabawne jak obruszył się na obrażanie grubych @DLT_Braddock jestem pewien, że nie powie nic na temat swojego BF%, ale w imię ochrony prywatności znowu coś powie o swojej córce 

52 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a):

Tak jak pisałem wcześniej. Obsesja. Zadbalibyście w końcu z rapparem o demografię, to mielibyście mniej czasu na pisanie głupot.

Obsesja to jest to co masz na punkcie szczepień albo Ukraińców. 

Ja mam obsesję co najwyżej na punkcie Rosjan i Niemców, a nie Podkarpacia