Mirwir Opublikowano wczoraj o 09:14 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:14 Przy 180 cm BMI 29 to ~94 kg 32 to ~104. Żeby w rok czasu zrobić 10 kg wystarczy 190 kcal na plusie dziennie. Wydawało mu się, że był na deficycie, a była na nadwyżce kalorycznej. Nie jest to nic nadzwyczajnego bo ludzie mają błędne postrzeganie tego ile kcal przyjmują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano wczoraj o 09:52 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:52 36 minut temu, Mirwir napisał(a): Przy 180 cm BMI 29 to ~94 kg 32 to ~104. Żeby w rok czasu zrobić 10 kg wystarczy 190 kcal na plusie dziennie. Wydawało mu się, że był na deficycie, a była na nadwyżce kalorycznej. Nie jest to nic nadzwyczajnego bo ludzie mają błędne postrzeganie tego ile kcal przyjmują. No ale jest to pewien paradoks, że gościu z nadwagą zaczął biegać i im więcej (i szybciej) biegał, tym bardziej mu brzuch rósł;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano wczoraj o 09:53 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:53 1 minutę temu, fluber napisał(a): No ale jest to pewien paradoks, że gościu z nadwagą zaczął biegać i im więcej (i szybciej) biegał, tym bardziej mu brzuch rósł;) Może biegł do budki z kebsem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano wczoraj o 10:55 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:55 56 minut temu, fluber napisał(a): No ale jest to pewien paradoks, że gościu z nadwagą zaczął biegać i im więcej (i szybciej) biegał, tym bardziej mu brzuch rósł;) Kiedyś próbowałem biegać. Pół roku biegałem 3 razy tygodniowo i przytyłem 5 kilo. Po pierwsze bieganie poza tym że jest w c*** nudne to normalny człowiek ma tendencję do zwalniania do poziomu, który nie powoduje wysiłku. Zatem marnowałem to 40 minut na człapanie, które mnie wcale nie męczyło za to miałem poczucie trenowania i konieczności odpowiedniego (ponadnormatywnego) odżywienia. Bo wiadomo jak będziesz trenował a nie będziesz regenerował mięśni to nie będzie progresu. Dlatego w pełni rozumiem typa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano wczoraj o 11:27 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 11:27 1 godzinę temu, fluber napisał(a): No ale jest to pewien paradoks, że gościu z nadwagą zaczął biegać i im więcej (i szybciej) biegał, tym bardziej mu brzuch rósł;) Czytałem, że chudnięcie to 60% dieta, 30% ćwiczenia i 10% suplementacji. Z doświadczenia powiem, że jakieś 85% dieta, 15% ćwiczenia i może z suplementacji ozempic działa, ale zapalenie otrzewnej z powikłań mnie skutecznie odstrasza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano wczoraj o 11:33 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 11:33 6 minut temu, RappaR napisał(a): Czytałem, że chudnięcie to 60% dieta, 30% ćwiczenia i 10% suplementacji. Z doświadczenia powiem, że jakieś 85% dieta, 15% ćwiczenia i może z suplementacji ozempic działa, ale zapalenie otrzewnej z powikłań mnie skutecznie odstrasza. Odstrasza od przepisywania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano wczoraj o 11:36 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 11:36 1 minutę temu, fluber napisał(a): Odstrasza od przepisywania? Od zastosowania na sobie. Jeśli chodzi o przepisywanie - żadnych wątpliwości, przepisałem tego tyle co medycznej marihuany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano wczoraj o 13:46 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 13:46 W dniu 26.10.2025 o 10:08, fluber napisał(a): Bo wschodnia Polska tam wyemigrowała Niechęć do mojej osoby pozbawia cię resztek rozumu i przyzwoitości. W 2015, 2019 gdy oczekiwales na zwycięstwo PiS oraz w 2015, 2020 na Dudę oraz niedawno na Nawrockiego to inaczej śpiewałeś o wschodniej Polsce. Wtedy była ci potrzebna żeby móc prowadzić swoje propisowskie krucjaty na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano wczoraj o 13:56 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 13:56 7 minut temu, DLT_Braddock napisał(a): Niechęć do mojej osoby pozbawia cię resztek rozumu i przyzwoitości. W 2015, 2019 gdy oczekiwales na zwycięstwo PiS oraz w 2015, 2020 na Dudę oraz niedawno na Nawrockiego to inaczej śpiewałeś o wschodniej Polsce. Wtedy była ci potrzebna żeby móc prowadzić swoje propisowskie krucjaty na forum To że jesteście puszyści, wcale nie oznacza, że czuje niechęć. Ruch body positive to ważna akcja społeczna i cieszę się, że jesteście liderami w jej realizacji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano wczoraj o 14:10 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:10 Trzeba zrobić pomiary ciała ile tłuszczu , ile mięśni itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano wczoraj o 14:37 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:37 37 minut temu, fluber napisał(a): To że jesteście puszyści, wcale nie oznacza, że czuje niechęć. Ruch body positive to ważna akcja społeczna i cieszę się, że jesteście liderami w jej realizacji:) Badanie robione na podstawie "wywiadów" pacjentów w przychodniach. Wywiadów w którym lekarz najczęściej na oko wpisuje sobie wagę pacjenta. Zważywszy na fakt, że do lekarzy chodzą głównie osoby starsze to jest ono mało miarodajne. Weź sobie wyniki badań otyłości wśród dzieci i zniknie ci głupawy uśmieszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu 5 godzin temu, DLT_Braddock napisał(a): Badanie robione na podstawie "wywiadów" pacjentów w przychodniach. Wywiadów w którym lekarz najczęściej na oko wpisuje sobie wagę pacjenta. Zważywszy na fakt, że do lekarzy chodzą głównie osoby starsze to jest ono mało miarodajne. Weź sobie wyniki badań otyłości wśród dzieci i zniknie ci głupawy uśmieszek Przekonales mnie. U was generalnie wszystko się robi na odpierdol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu 46 minut temu, fluber napisał(a): Przekonales mnie. U was generalnie wszystko się robi na odpierdol. O ile ogólna teza, że do lekarza chodzą chorzy, a nadmiar tłuszczu mocno koreluje z tym, to mam gorszy stat. 42% osób z poprawnym BMI dalej ma nadwagę - nadmiarowy tłuszcz. Ogólnie problem z BMI jest taki, że niedoszacowuje, nie w drugą stronę. Ale zabawne jak obruszył się na obrażanie grubych @DLT_Braddock jestem pewien, że nie powie nic na temat swojego BF%, ale w imię ochrony prywatności znowu coś powie o swojej córce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 8 godzin temu, fluber napisał(a): Przekonales mnie. U was generalnie wszystko się robi na odpierdol. Tak jak pisałem wcześniej. Obsesja. Zadbalibyście w końcu z rapparem o demografię, to mielibyście mniej czasu na pisanie głupot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu 52 minuty temu, DLT_Braddock napisał(a): Tak jak pisałem wcześniej. Obsesja. Zadbalibyście w końcu z rapparem o demografię, to mielibyście mniej czasu na pisanie głupot. Obsesja to jest to co masz na punkcie szczepień albo Ukraińców. Ja mam obsesję co najwyżej na punkcie Rosjan i Niemców, a nie Podkarpacia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu Godzinę temu, DLT_Braddock napisał(a): Tak jak pisałem wcześniej. Obsesja. Zadbalibyście w końcu z rapparem o demografię, to mielibyście mniej czasu na pisanie głupot. Na szczęście nie mogą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 2 godziny temu, Szabla napisał(a): Na szczęście nie mogą No na pewno lepiej ,żeby pary homoseksualne mogły przysposabiać dzieci, niż takie pojeby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu Ale wysyp frustratów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 3 godziny temu, fluber napisał(a): Ale wysyp frustratów:) Jakie masz stanowisko w sprawie aborcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 26 minut temu, memento1984 napisał(a): Jakie masz stanowisko w sprawie aborcji? Chyba oczywiste - "zniszczyć zanim się wykluje" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi