Skocz do zawartości

Dieta, siłownia, zdrowie

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, Chytruz napisał(a):

Z Uberem zaden, to po prostu przyklad pracy jakiej nie chcialbym dla swojej rodziny. Z myciem targu rybnego, byciem pielegniarka czy prostytutka wiaze sie dotykanie ludzi i substancji, z ktorymi ja nie chce miec stycznosci z drugiej reki. Z byciem pracownikiem fizycznym, nawet bardzo dobrze oplacanym, wiaze sie oranie sobie zdrowia.

Lekarz ma duże obciążenie psychiczne, makler też, prywaciarz zabiera pracę do domu. Prostytucja chyba spoko.

41 minut temu, blackmagic napisał(a):

Kiedyś słyszałem o takich zwrotach jak friend with benefits albo sex bez zobowiązań. 

Jak realistyczne sa to cele dla przecietnego faceta?
I to jeszcze za darmo [bo jak rozumiem taki jest wymog by pasowalo do Twoich zalozen]?

29 minut temu, fluber napisał(a):

Sądzę, że bardzo dziwnie rozumiesz wyrozumiałość. Dostrzegasz ją wyłącznie z perspektywy chcącego ciupciać mężczyzny, który nie potrafi się w żaden sposób powstrzymać od ruchania, a oczekiwanie aby zaspokoił się masturbacją są nierealne (przecież nie da się żyć bez ciupciania i jest to.udowodnione naukowo, że to nierealne)

Zupelnie nie o to chodzi, staram sie patrzec na swiat nie wg wlasnej oceny/moralnosci, a wg tego jak faktycznie dziala.
Zgodze sie z Toba, ze byloby lepiej gdyby wszyscy faceci sie mogli zaspokoic masturbacja i spokojnie dlugo zyc bez ciupciania [np byloby duzo mniej przemocy i zero gwaltow], ale nie da sie tego traktowac inaczej niz czysto teoretyczne rozwazania, ktore nie maja zadnego zwiazku z nasza rzeczywistoscia. Bo jest za duzo facetow, ktorzy jednak skorzystali z jakiejs wersji prostytucji by uznac, ze to bug systemu a niego jego feature.

29 minut temu, fluber napisał(a):

Drugą stroną medalu są prostytutki. Najczęściej młode, niedojrzałe i naiwne dziewczyny. Nieświadome tego o ile krócej żyją prostytutki,.o ile częściej chorują na choroby weneryczne, o ile częściej doświadczają przemocy, o ile częściej padają ofiarą wykorzystania seksualnego, o ile częściej są gwałcone. Samo istnienie zjawiska prostytucji jest tragedią na tak wielu poziomach, że trudno by mi było opisać każdy aspekt w tym wpisie.

Może z tej perspektywy dostrzeżesz jak nierealne jest oczekiwanie żeby każdy mógł ciupciać ile chce i kiedy chce i jak ważna jest umiejętność kontroli nad własnym popędem seksualnym.

Doskonale to rozumiem i rowniez chcialbym zyc w swiecie bez prostytucji i by wszyscy zyli szczesliwym zwiazku.

Ale taka wersja ziemi nigdy nie istniala i nigdy nie bedzie istniala, wiec to sa dywagacje oderwane od znanych nam realiow.

A potrzeba ciupciania to nie jest jakies wydumane widzimisie garstki perwersow tylko genetycznie/biologicznie wpisane w [prawie] kazdego. Wynalazkami z ostatniego stulecia zesmy troche zhakowali oryginalne intencje ewolucji, ale poki co nijak nie zblizylismy sie do stanu by istotna czesc populacji miala z tego calkowicie zrezygnowac. A tego zdajesz sie oczekiwac w swojej wizji swiata.

Edytowane przez wiLQ

9 minut temu, Chytruz napisał(a):

Hmmm, w sumie nigdy sie nie zastanawialem, sexkamerki to dla mnie praktycznie obca forma rozrywki, nie przemawialo to do mnie nigdy.

Zalezy jak taka interakcja dziala i co sie tam dokladnie dzieje. Z drugiej strony, taka praca by pewnie zabierala troche akcji z mojej puli, bo lasce juz by sie nie chcialo itp, wiec raczej tez pass.

Ale dla siostry czy mamy to chyba dobra opcja wedle Twojej logiki?

6 minut temu, wiLQ napisał(a):

I to jeszcze za darmo [bo jak rozumiem taki jest wymog by pasowalo do Twoich zalozen]?

Zupelnie nie o to chodzi, staram sie patrzec na swiat nie wg wlasnej oceny/moralnosci, a wg tego jak faktycznie dziala.
Zgodze sie z Toba, ze byloby lepiej gdyby wszyscy faceci sie mogli zaspokoic masturbacja i spokojnie dlugo zyc bez ciupciania [np byloby duzo mniej przemocy i zero gwaltow], ale nie da sie tego traktowac inaczej niz czysto teoretyczne rozwazania, ktore nie maja zadnego zwiazku z nasza rzeczywistoscia. Bo jest za duzo facetow, ktorzy jednak skorzystali z jakiejs wersji prostytucji by uznac, ze to bug systemu a niego jego feature.

Doskonale to rozumiem i rowniez chcialbym zyc w swiecie bez prostytucji i by wszyscy zyli szczesliwym zwiazku.

Ale taka wersja ziemi nigdy nie istniala i nigdy nie bedzie istniala, wiec to sa dywagacje oderwane od znanych nam realiow.

A potrzeba ciupciania to nie jest jakies wydumane widzimisie garstki perwersow tylko genetycznie/biologicznie wpisane w [prawie] kazdego. Wynalazkami z ostatniego stulecia zesmy troche zhakowali oryginalne intencje ewolucji, ale poki co nijak nie zblizylismy sie do stanu by istotna czesc populacji miala z tego calkowicie zrezygnowac. A tego zdajesz sie oczekiwac w swojej wizji swiata.

No wiem, że aktualna wersja świata to ta w której żyją przegrywy przez których wiele kobiet doświadcza dramatów. Ja się nie kłócę z tym jaka jest rzeczywistość. Przecież nie tego dotyczy nasza dyskusja. Dotyczy tego kto jest przegrywem i dlaczego 

1 minutę temu, Chytruz napisał(a):

Jesli z jakiegos powodu taka bylaby wola mojej siostry, no to coz, bede z tym zyc. Nie odpowiadam za to co robia inni dorosli ludzie.

Będziesz z tym żył czy będziesz się cieszył? 

10 minut temu, wiLQ napisał(a):

Sex bez zobowiązań- w sensie poznajesz dziewczynę i po 2-3 randkach uprawiacie sex? Nie wiem chyba spore - raczej tak to się odbywa.

Teraz, fluber napisał(a):

No wiem, że aktualna wersja świata to ta w której żyją przegrywy przez których wiele kobiet doświadcza dramatów. Ja się nie kłócę z tym jaka jest rzeczywistość. Przecież nie tego dotyczy nasza dyskusja. Dotyczy tego kto jest przegrywem i dlaczego 

I ja kwestionuje Twoja definicje przegrywa, ktora obejmuje zbyt duza czesc meskiej populacji.
Czesc to sa normalni faceci, ktorzy zgodnie ze slowami Chytrego, wybieraja wygode i oszczednosc czasu nad "darmowe opcje".

BTW, oddzielnym tematem jest czepniecie sie "darmowosci" tych opcji z czym sie chyba nie zgodzi nikt kto szukal partnetki dlugo, a nie mu sie przyfarcilo trafic na takowa w miejscach gdzie chodzil z innego powodu [szkola/studia/praca].

Teraz, RappaR napisał(a):

Będziesz z tym żył czy będziesz się cieszył? 

Panie, ja sie z niczego nie ciesze, dlaczego mialbym sie cieszyc z pracy mojej hipotetycznej siostry? Owszem, jakby zdobyla jakas prace, o ktorej wiem, ze marzyla, to bym sobie pomyslal "super", ale wiekszosc ludzi nie ma pracy marzen, tylko robi to lub tamto.

1 minutę temu, wiLQ napisał(a):

I to jest niby darmowa opcja??

Darmowa, w sensie że nie płacisz jej za seks. Darmowa w sensie że nie musisz wydać ani złotówki by iść na randkę to nie. 

Teraz, RappaR napisał(a):

Kiedy ostatni raz byłeś na randce? 

Dawno temu tbh. Ale kiedyś tak było ;)

1 minutę temu, blackmagic napisał(a):

Darmowa, w sensie że nie płacisz jej za seks. Darmowa w sensie że nie musisz wydać ani złotówki by iść na randkę to nie. 

Hmmm, czyli tylko przegrywy placa prostytutce bo prawdziwi faceci placa za randki i maja potem za darmo?

Dla jasnosci, doskonale rozumiem, ze druga opcja ma wiekszy upside [ze wyjdzie z tego cos wiecej niz randka], ale ma rowniez duuuuuuuuuzo wiekszy downside [ze zaplacisz za randki i zostaniesz gratisowo odrzucony] ergo nie bardzo rozumiem to automatyczne wliczanie do kategorii przegrywu.

6 minut temu, blackmagic napisał(a):

Sex bez zobowiązań- w sensie poznajesz dziewczynę i po 2-3 randkach uprawiacie sex? Nie wiem chyba spore - raczej tak to się odbywa.

To jest sytuacja jaka opisywalem wczesniej.

Musisz sie naklikac na Tinderze, nagadac, nachodzic na wstepne randki zeby odsiac tepe dzidy / krolewny / wariatki. 

To jest ciezka i czasochlonna robota frfr

A jak jestes przecietniakiem lub ponizej, to nawet nie ruszysz z punktu 1.

7 minut temu, wiLQ napisał(a):

Hmmm, czyli tylko przegrywy placa prostytutce bo prawdziwi faceci placa za randki i maja potem za darmo?

Dla jasnosci, doskonale rozumiem, ze druga opcja ma wiekszy upside [ze wyjdzie z tego cos wiecej niz randka], ale ma rowniez duuuuuuuuuzo wiekszy downside [ze zaplacisz za randki i zostaniesz gratisowo odrzucony] ergo nie bardzo rozumiem to automatyczne wliczanie do kategorii przegrywu.

Serio nie wiem jak mam argumentować że sex z prostytutka jest słaby. Abstrahując nawet od problemów które z tego mogą wyniknąć nie dostrzegam absolutnie żadnego plus w stosunku do normalnego sexu, natomiast widzę masę minusów. I ogólnie serio nie wiem jaki jest problem żeby poznać dziewczynę, ładna i normalna z którą można się spotykać - nigdy nie stanowiło to większego problemu. 

13 minut temu, Chytruz napisał(a):

To jest sytuacja jaka opisywalem wczesniej.

Musisz sie naklikac na Tinderze, nagadac, nachodzic na wstepne randki zeby odsiac tepe dzidy / krolewny / wariatki. 

To jest ciezka i czasochlonna robota frfr

A jak jestes przecietniakiem lub ponizej, to nawet nie ruszysz z punktu 1.

Masz jakieś bardzo negatywne doświadczenia. Ja zawsze lubiłem etap poznawania nowych dziewczyn i w zdecydowanej (nie wiem 80%) to były fajne dziewczyny. I pewnie ze nie było zwykle tak że na pierwszej randce sex ale w życiu bym nie pomyślał że skoro nie to idę na dziwki 

24 minuty temu, wiLQ napisał(a):

I ja kwestionuje Twoja definicje przegrywa, ktora obejmuje zbyt duza czesc meskiej populacji.
Czesc to sa normalni faceci, ktorzy zgodnie ze slowami Chytrego, wybieraja wygode i oszczednosc czasu nad "darmowe opcje".

W zależności od badań, między 80 a 90% kobiet, które uprawiają prostytucję robi to, bo musi i gdyby miały wybór, to by z tego zrezygnowały. Dokładanie kutasa do tej patologii, bo masturbacja mi nie wystarcza to nie jest bycie normalnym facetem.

2 minuty temu, fluber napisał(a):

W zależności od badań, między 80 a 90% kobiet, które uprawiają prostytucję robi to, bo musi i gdyby miały wybór, to by z tego zrezygnowały. Dokładanie kutasa do tej patologii, bo masturbacja mi nie wystarcza to nie jest bycie normalnym facetem.

Korzystasz z zamawiania jedzenia?