agresywnychomik Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 14 minut temu, fluber napisał(a): Czy ktoś z forumowiczów ma może w domu zrobioną siłownię i mógłby coś doradzić odnośnie tego co warto, a czego nie warto kupić ze sprzętu? Bierz bieżnie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 14 minut temu, fluber napisał(a): Czy ktoś z forumowiczów ma może w domu zrobioną siłownię i mógłby coś doradzić odnośnie tego co warto, a czego nie warto kupić ze sprzętu? Ja robiłem i powiem tak - lepiej chodzić na siłownię. W domu się beznadziejnie ćwiczy, dużo lepiej wyjść z domu. A jak koniecznie chcesz to wystarczą hantle, sztanga i ławeczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): Bierz bieżnie xD Bieżnię na tę zimę to już na bank będę brał, ale pomyślałem też o siłowni przy okazji 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Ja robiłem i powiem tak - lepiej chodzić na siłownię. W domu się beznadziejnie ćwiczy, dużo lepiej wyjść z domu. A jak koniecznie chcesz to wystarczą hantle, sztanga i ławeczka A jakiś nawet tańszy atlas za 3-4k nie warto? U mnie chodzenie na siłownię nie wchodzi w grę. Za daleko do porządnej siłowni. Hantle mam już od dawna plus drabinkę z drążkiem do podciągania i generalnie fajna rzecz, tylko trochę to monotonne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Generalnie to pytanie tak naprawdę co chcesz zrobić? Bo ogólnie FBW można zrobić mając 2 kettle, a jak masz drążek to tak naprawdę niewiele wiecej potrzeba. jakbym już miał ćwiczy w domu i kupić 2 rzeczy to bym wziął air bike i trx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Wioślarz na wodę? taki ładny jak w House of Cards? Polska produkcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 7 godzin temu, blackmagic napisał(a): Generalnie to pytanie tak naprawdę co chcesz zrobić? Bo ogólnie FBW można zrobić mając 2 kettle, a jak masz drążek to tak naprawdę niewiele wiecej potrzeba. jakbym już miał ćwiczy w domu i kupić 2 rzeczy to bym wziął air bike i trx Już mam i orbitrek i rower stacjonarny, ale z tymi taśmami mnie zaintrygowales. Masz jakieś dobre źródło gdzie przeczytam o tym więcej albo obejrzę wartościowe ćwiczenia? 7 godzin temu, ignazz napisał(a): Wioślarz na wodę? taki ładny jak w House of Cards? Polska produkcja. Czy to się w ogóle opłaca? Stosunek ceny do jakości (liczby wykonywanych ćwiczeń) raczej nie zachęca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego Godzinę temu, fluber napisał(a): Już mam i orbitrek i rower stacjonarny, ale z tymi taśmami mnie zaintrygowales. Masz jakieś dobre źródło gdzie przeczytam o tym więcej albo obejrzę wartościowe ćwiczenia? Czy to się w ogóle opłaca? Stosunek ceny do jakości (liczby wykonywanych ćwiczeń) raczej nie zachęca Air bike do robienia speeda bike orbiterki i zwykły rower na głowę - nie wiem czy kiedyś na tym ćwiczyłeś - tam kilka minut to jest rzeźnia. Co do trx - popatrzę później za jakimś filmikiem ale ogólnie to jest do ćwiczenia każdej partii mięśni bo ćwiczeń na to jest mnóstwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego Godzinę temu, fluber napisał(a): Już mam i orbitrek i rower stacjonarny, ale z tymi taśmami mnie zaintrygowales. Masz jakieś dobre źródło gdzie przeczytam o tym więcej albo obejrzę wartościowe ćwiczenia? Mam TRX i nie są jakieś rewelacyjne. Generalnie przerabiałem sporo trenowania w domu/w pracy i tak naprawdę co jest ważne to drążek, ławeczka, hantle, sztanga i jakaś mata. Ale dużo lepiej się ćwiczy na siłownię. Wchodzisz w "zone", nic Ciebie nie odrywa, nic Ciebie nie odciąga. Naprawdę utrzymanie dyscypliny w domu wymaga kilkukrotnie większego wysiłku. Dlatego się poddałem i siłownia zewnętrzna jest pod każdym względem lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego Siłka tylko na mieście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 12 godzin temu, RappaR napisał(a): Ale dużo lepiej się ćwiczy na siłownię. Wchodzisz w "zone", nic Ciebie nie odrywa, nic Ciebie nie odciąga. Naprawdę utrzymanie dyscypliny w domu wymaga kilkukrotnie większego wysiłku. Dlatego się poddałem i siłownia zewnętrzna jest pod każdym względem lepsza. Ale z czego to wynika w Twoim przypadku? Na siłowni zawsze jest jakaś gadka szmatka (przynajmniej u mnie w małym mieście), nie zawsze dany sprzęt jest wolny. Co niby w domu ma mnie oderwać od ćwiczenia? To tak jak z pracą. stacjonarnie co chwilę ktoś dupę zawraca, a zdalnie jest się 2 razy bardziej efektywnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 25 minut temu, fluber napisał(a): Ale z czego to wynika w Twoim przypadku? Na siłowni zawsze jest jakaś gadka szmatka (przynajmniej u mnie w małym mieście), nie zawsze dany sprzęt jest wolny. Co niby w domu ma mnie oderwać od ćwiczenia? To tak jak z pracą. stacjonarnie co chwilę ktoś dupę zawraca, a zdalnie jest się 2 razy bardziej efektywnym. Ja nigdy z nikim nie gadam na siłowni. W domu? Rozrywka. Masz przerwę, a to pójdziesz coś sprawdzić na kompie, a to sobie w przerwie zapuścisz "chwilę filmu" etc. Trening w domu zawsze wymaga więcej motywacji i zawsze łatwiej go odpuścić/przełożyć na później/odwlec etc Jeśli jesteś w stanie - spoko. Z tego co zauważyłem, mi jest ciężej i zdecydowanie wolę po prostu pójść na siłownię, tam zrobić swoje i wrócić do domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego @RappaR ale Ty ....lisz. Jedyny powód żeby wyskoczyć na siłke: https://www.facebook.com/share/r/19vHmczZ1Q/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 10 minut temu, RappaR napisał(a): Ja nigdy z nikim nie gadam na siłowni. W domu? Rozrywka. Masz przerwę, a to pójdziesz coś sprawdzić na kompie, a to sobie w przerwie zapuścisz "chwilę filmu" etc. Trening w domu zawsze wymaga więcej motywacji i zawsze łatwiej go odpuścić/przełożyć na później/odwlec etc Jeśli jesteś w stanie - spoko. Z tego co zauważyłem, mi jest ciężej i zdecydowanie wolę po prostu pójść na siłownię, tam zrobić swoje i wrócić do domu. Nadal nie kumam. Znacznie łatwiej jest mi się zmotywować do pójścia do pomieszczenia obok, niż wsiadać za kierownicę, jechać na siłownię itd. Przejazd w 2 strony zajmuje mi tyle co cały trening. O ile nie muszę drapać szyb, bo wtedy jeszcze dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 25 minut temu, fluber napisał(a): Nadal nie kumam. Znacznie łatwiej jest mi się zmotywować do pójścia do pomieszczenia obok, niż wsiadać za kierownicę, jechać na siłownię itd. Przejazd w 2 strony zajmuje mi tyle co cały trening. O ile nie muszę drapać szyb, bo wtedy jeszcze dłużej. Ja na siłownię mam 7 minut, obok biedronka to od razu się zakupy robi. Każdy jest inny, może Ci się lepiej będzie ćwiczyło w domu. Wtedy jak mówiłem - wystarczy drążek, hantle, sztanga i ławeczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 10 godzin temu, RappaR napisał(a): Każdy jest inny, może Ci się lepiej będzie ćwiczyło w domu. Wtedy jak mówiłem - wystarczy drążek, hantle, sztanga i ławeczka. Jak wyobrażasz robić maxy klaty sam w domu na ławeczce? Nie wspominając o bareczkach na ławce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 7 minut temu, Koelner napisał(a): Jak wyobrażasz robić maxy klaty sam w domu na ławeczce? Nie wspominając o bareczkach na ławce. Robienie powtórzeń z maksymalnymi ciężarami nie ma sensu. Nie daje to lepszych rezultatów niż praca na mniejszych ciężarach z większą liczba powtórzeń, a tylko niepotrzebnie przeciazasz ścięgna i układ kostno-stawowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 5 minut temu, fluber napisał(a): Robienie powtórzeń z maksymalnymi ciężarami nie ma sensu. Nie daje to lepszych rezultatów niż praca na mniejszych ciężarach z większą liczba powtórzeń, a tylko niepotrzebnie przeciazasz ścięgna i układ kostno-stawowy Pójdę dalej. Po co ławeczka i sztanga skoro można robić pompki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego Teraz, jack napisał(a): Pójdę dalej. Po co ławeczka i sztanga skoro można robić pompki. Żeby ćwiczyć inne grupy mięśniowe niż przy pompkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 7 minut temu, jack napisał(a): Pójdę dalej. Po co ławeczka i sztanga skoro można robić pompki. Jesteśmy na forum koszykarskim więc żeby nie wchodzić w pi****lenie z pisowskim trollem to tylko napiszę, że bada się maks w każdej drużynie aby móc ustalić skuteczny plan treningowy, ale na c*** pisać z chomikiem który lubi popierdalac na bieżni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 10 minut temu, fluber napisał(a): Żeby ćwiczyć inne grupy mięśniowe niż przy pompkach Szerokie, wąskie, diamenty, z nogami na górze, na uchwytach, z workiem na plecach, z żoną na plecach. Nie przesadzajmy z tą ławeczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi