Skocz do zawartości

Pacers 15/16

BigManFan

Rekomendowane odpowiedzi

dla mnie to bardziej kwestia trenera, Vogel >>> Rivers, co nie zmienia faktu ze Blake jest miękką fają 

PO 2015 masz jeszcze zaległe do obejrzenia?

Kto by pomyślał ,że Mahinmi i CJ Miles będą starterami drugiego zespołu na wchodzie.

Kto by pomyślał, że na początku grudnia będziemy znać drugi najlepszy zespół na wschodzie.

Takie małe porównanie George do Griffina.

Blake co rok dostaje nowych lepszych pomocników  i ma już w  LA Paula,Jordana,Pierce'a,Stephensona,Smitha,Reddicka,Crawforda.Jest w świetnym wieku,niby z roku na roku postępy,a ciągle nikt na poważnie nim się nie jara.Taki George dostał rozwalony team.Jakieś odpady z innych teamów typu Stuckey,Allen,Hill czy Budinger plus jakiś tam francuski drewniany center pod koszem i gościu sam wygrywa mecze.Jedno wielkie wow!

• 3 tygodnie później...

Czas to ogłosć wszem i wobec Indiana jest silna. Na początku na ten smallball krzywo patrzyłem, myślałem, że wejdą do PO bo mają Georga i tyle. A tu nagle wszystko zaczyna trybić. Czwarta obrona siódmy atak, PG lepszy niż przed kontuzją, Miles z ogóra awansował na czołowego spot up shootera (3 treafione trójki na 42 % George tak samo). Nie chce mi się sprawdzać ale wydaje mi się, że są tylko dwie drużyny z 2 graczami ze średnią 3 trafionych trójek na mecz. A o to chodzi w dzisiejszej NBA. Hill i Mahinmi solidnośc. Więcej się za to spodziewałem od Ellisa. To scorer więc tylko 12 pkt to za mało jak na takiego gracza. Jordan Hill dobry center niski ale z półdystansem, znak czasów. Widać Vogel umie się odnaleźć w small i bigballu. I to wszystko z graczy niechcianych w innych teamach. Oj bedzie sie dziać na wschodzie!

ktos Indiana poza top6 wschodu? ja ze beda w top6. o 100??

sorry chlopaki ale ja to przewidywalem. moze nie top2 ale czolowke wschodu dla Indiany.

ale w zaklad i tak nie chcial nikt wejsc mimo ze byly glosy ze Pacers beda poza PO!!!!

teraz sie mozna cofnac o pare stron i z usmiechem poczytac posty Jendrasa i Januarego ;)

ich przewidywania na temat Lakers czy Indiany a rzeczywistosc to zupelna odwrotnosc.

Indiana ostatnio w dołku (3 przegrane z rzędu). Paul George też nieco słabiej, ale ponoć źle sie czuje bynajmniej tak mówił po meczu ze Spurs. Dzis vs Kings nie było najlepiej choć mało brakowało do wygranej jednak DC, Rondo i Casspi nastukali po DD. Za mało atakowania pomalowanego, a dużo rzucania za 3pkt. Budinger po tym co grał kiedys w Rockets to jest cieniem samego siebie, tragiczny sezon póki co, dobrze, że schodzi po sezonie. Niech wraca Turner, ale nie wiem czy nie przydałby się ktos pod kosz jeszcze.

Zobaczymy co pokażą dalej.

• 5 tygodni później...

chyba juz czas calkowicie "uwolnic" z lawki mylesa turnera-juz w lidze letniej mi sie podobal-a ostatnie 2 tyg od czasu kontuzji ma naprawde fajne-jak zwykle daje bloki,ale i nie jest kaleka ofensywna jak mahimi -niepotrzebnie tez minuty zabiera mu hill (prochu juz nie wymysli)

kibicuje mylesowi i licze,ze juz do konca sezony bedzie gral conajmniej te 20-25 minut

Turner odkąd dostał większe minuty (6 meczów), robi przez 27 minut - 19.7ppg, 62.2%fg, 6.2rpg, 2.5bpg. 

Ten draft 2015 faktycznie ma szanse zostać najlepszym/jednym z najlepszych w historii. Ale tak, wprawdzie sam byłem na jego bandwagonie (patrz pierwszy post tego tematu), niemniej koleś jest systematycznie tak efektywny w ataku w tak młodym wieku, że jest to zaskakujące. 

Generalnie, to Towns, Porzingis i Turner mają potencjał żeby w prime robić 50%fg, 40%3pt, 90%ft przy ~3bpg, chyba w historii jdo tego sezonu eszcze nigdy kogoś takiego nie było. Znak czasów.

Edytowane przez BigManFan