Skocz do zawartości

Pacers 15/16

BigManFan

Rekomendowane odpowiedzi

elooo, joooooł, Paaaaaacers, łoooooo, w końcu rozjebiemy LeBrona!!!!!!

tak szczerze niewiele interesuje mnie Indiana.

ale, cholera, najpierw zbudowali contendera na jakichś ordynaryjnych pickach - tzn. takich, z których Wolves stworzyliby rotację średniej klasy zespołu z D-League, a Kings nie zbudowaliby zespołu na poziomie Turowa Zgorzelec.

teraz, rozpoczynając rebuilding, wzięli z tym 11. czy 12. pickiem Mylesa Turnera.

cholera!

koleś nie umie biegać - typ był tak surowy, że w jakiejś przeciętnej drużynie NCAA zaczynał większość meczów na ławce. murzyn miał do tego stopnia z bieganiem, że musiał się przebadać w szpitalu, żeby wyszło, że jest jednak zdrowy.

whaaaaaat? NBA Cares? 

ale też koleś jest idealnym wysokim - fitem w obecnej lidze.

absurdalny wingspan (7-4, chyba drugi największy w drafcie) i odpowiedni wzrost.

kapitalny timing przy blokach - półka niżej niż Noel i Davis, ale potencjalnie ścisła czołówka ligi.

świetny zbierający.

ile mamy w lidze defensywnych stretch5, huh? bo koleś jako 18-latek rzucał osobiste na poziomie 84%. w poprzednim sezonie NBA tylko Speights, Baynes, Aldridge, Anderson, Nowitzki (wyszukując >1ft na mecz) rzucało na lepszej skuteczności - żaden z nich nie rzucał tak dobrze (osobistych) w jego wieku. nie twierdzę, że będzie rzucać jak Ryan Anderson, ale to jest potencjał na wyjątkowo dobry na swoją pozycję rzut. ile mieliśmy takich kombinacji ze świetnym shotblockingiem? fast release, 3point range... 

and the funniest thing - koleś wyglądał na najbardziej surowego wybranego w loterii obok Porzingisa, a w przyszłym sezonie znajdzie się w rotacji zespołu ~50W ze zdrowym Georgem, w świetnym defensywnym systemie, u znakomitego trenera który wie jak rozwijać młodych zawodników, gdy np. Jahlil podpisał cyrograf przyszłościową umowę z sympatyczną drużyną z Filadelfii.

i tak - wciąż nie będzie potrafił sobie kreować rzutu, brakuje mu siły, naturalnego atletyzmu, ale to potencjał na wyjątkowo interesującego wysokiego na standardy ligi.

cholera - chyba jednak stałem się fanem Indiany Pacers... 

ps

they called it ...

... Summer League ectasy...

?

ps2

Bird już zapowiedział, że Pacers będą grać dużo smallballu, mają przepakowany obwód, George regularnie ma pojawiać się na czwórce. będzie zabawnie.

Zastanawiam się jak można pisać o Davisie jako kolesiu z dobrym timingiem do bloków??? Facet jest tak przereklamowany że hej. Kontestuje w porywach 35% rzutów a miewał miesiąc że tylko 25%. Jest fatalny w obronie off ball mega kiepski w obronie zespołowej. Wiecznie spóźniony z pomocą gdzie blokuje rzadko

źle czyta ofensywę rywali więc jak guard lamie pierwszą linię obrony toPan Brew nie dość że jest w zlej pozycji to jeszcze nagminnie się odsuwa by nie trafić na plakat

to że obrona NOP to dramat to głównie jego wina. Jedyna jego zaleta to bardzo dobra obrona na piłce czasem nawet elitarną

A co do Turnera to chciałem go w jazz

jestem jego fanem. Gra lepiej niż w Ncaa ale poczekajmy na starcie z poważnymi graczami

Indiana na moj nos mocno się osłabiła Hill za Huberta??? Przecież to będzie tragedia. W ogóle trzech Hillów co to ma być? Chcą zmylić rywali bo zakładają że jak usłyszy kryj Hilla to wszyscy pobiegną do jednego?

Dla mnie pacers bez szans na drugą runde

Niektórzy mają chyba za wysokie oczekiwania w stosunku do obecnych Pacers. 

Przede wszystkim zespół mocno osłabił się pod koszem. Hill i Turner tej dziury nie zapełnią w tym sezonie. Oczywiście, wynik i tak na 99% będzie lepszy od zeszłosezonowego, ale na walkę w czubie konferencji nie ma się co nastawiać. 

Bardzo podoba mi się podpisanie Monty, świetny fit pod G.Hilla i PG. Z kolei granie Georgem na 4 słabo widzę na ten moment, ale może poprawił się w czasie tej nieobecności i idzie w kierunku Josha Smitha z rozwojem swojego ciała. Trzeba poczekać, aż zaprezentuje się na boisku. Na ten moment to niewiadoma. Hill-Ellis super duet na papierze, ciekawe jak to wyjdzie na parkiecie.

Bracia Hill... śmiesznie.  

Turner, jaram się typem. Oddanie Hibberta było najlepszym, co mogło go spotkać na starcie. Liczę na szybki rozwój chłopaka, warunki ma do tego świetne, oby wypalił. 

As part of the Budinger deal, Indiana will send forward Damjan Rudez to Minnesota, league sources said. Deal should be finalized today.

Myslę, że dobra wymiana dla Was.

Rudy ma tylko roczny kontrakt, w Wolves nabawił się poważnej kontuzji, w zeszłym sezonie próbował wrócić do swojego grania, ale gdzieś zatracił gdzieś ciąg na kosz. Może u Was się odbuduje czego Wam życzę. Jeśli nie, to tylko roczny kontrakt. Zero rysyka.

Co to za zawodnik ten Rudez? Jak wygląda jego kontrakt?

Co to za zawodnik ten Rudez? Jak wygląda jego kontrakt?

Kontrakt milion z haczykiem na ten i przyszły sezon (TO). A Sam Rudez nic nie wniesie, jeśli w ogóle utrzyma się w składzie. Został wysłany, bo widocznie kogoś musieli przejąć w Minny. Chodziło głównie o oddanie umowy Budingera, więcej raczej nie wymagali w zamian. 

pytanie dla fanow NCAA

Myles robil slynny workout z Porinzgsem na ktorym byl kazdy GM z NBA - nie przeczytalem pol akapitu zachwytow na Turnerem 

a tymczasem okazuje sie ze Larry wzial top5 prospect draftu 

ktosma jakies komentarze z workoutow co do Mylesa ? 

Chodziło głównie o oddanie umowy Budingera, więcej raczej nie wymagali w zamian. 

Tak też myślałem. Budinger miałby ciężko o minuty w zespole Wolves, którzy bedą ogrywali młodzież. Rudy zdecydował się na przedłużenie umowy na ten rok za 5mln. (miał PO na ten rok), czemu się nie dziwie. Nikt by mu takiej kasy teraz nie zaproponował. A dla Wolves oznacza to niepotrzebny wydatek, więc już od dłuższego czasu szukali mu nowego miejsca.

Dla niego też to dobra informacja, może spróbować odbudować formę w nowym otoczeniu. Ma CY, więc powinien się starać, aby nie opuścić ligi.

Rudez w Wolves na końcu rotacji powinien się znaleźć. Z tego co wyczytałem to słaba zbiórka, obrona też nie najlepsza, dysponuje rzutem za 3. Wątpię aby udało się go gdzieś dalej oddać. Ciekawe czy ma jakąś opcję co do wykupienia kontraktu?

Edytowane przez DamianOItalianO

Zastanawiam się jak można pisać o Davisie jako kolesiu z dobrym timingiem do bloków??? Facet jest tak przereklamowany że hej. Kontestuje w porywach 35% rzutów a miewał miesiąc że tylko 25%. Jest fatalny w obronie off ball mega kiepski w obronie zespołowej. Wiecznie spóźniony z pomocą gdzie blokuje rzadko

źle czyta ofensywę rywali więc jak guard lamie pierwszą linię obrony toPan Brew nie dość że jest w zlej pozycji to jeszcze nagminnie się odsuwa by nie trafić na plakat

to że obrona NOP to dramat to głównie jego wina. Jedyna jego zaleta to bardzo dobra obrona na piłce czasem nawet elitarną

problem z tą statystyką, na którą się nieustannie w przypadku Davisa powołujesz, jest to, że ona nie bierze pod uwagę jak dany zespół broni. np. w przypadku Hawks, którzy są bardzo mocno ukierunkowani na obronę na obwodzie - te indywidualne statystyki Millsapa i Horforda jeżeli chodzi o kontestowane rzuty i obronę obręczy, wypadają równie słabo - tyle, że z jakichś powodów Haks mieli tą obronę na poziomie ścisłej czołówki ligi, nikt też nie kwestionuje, że Milsap i Horford to dobrzy obrońcy. to samo zresztą tyczy wielu bardzo dobrze broniących zawodników, jak Noah, Draymond Green, Taj Gibson. z jakichś powodów jednak np. Green był najlepiej broniącym zawodnikiem mistrzowskiego zespołu - i to chyba pokazuje, że my, jako kibice, mamy ściśle wyartykułowany jeden model wysokiego, świetnie broniącego obręczy, jako ten najbardziej adekwatny, ale z całą pewnością nie do końca tak jest. w poprzednim sezonie Bulls (druga obrona ligi) w tej statystyce wyglądała tak, że w czasie pobytu na parkiecie ogólnej liczby, Noah kontestował 41% rzutów spod obręczy, Gibson - 32%, Boozer - 27%.

zaś jeżeli chodzi o Pelicans, to nie jest to ani fatalnie broniący zespół (ostatnie 20-30 meczów to średnia ligowa, a wyłączając mecze, gdzie nie było kontuzjowanego Davisa - to powyżej), zaś sam Davis nie jest ich głównym problemem, bo to ... najlepszy obrońca Pelicans. np. jak porównasz sobie net on/off poszczególnych zawodników, to wyniki masz takie:

Davis +4,4

Asik +3,5

Ajinca +0,7

Anderson - 7,0

Evans -1,6

Holiday -0,7

Gordon -0,1

a przecież Davis spędza najwięcej czasu na parkiecie z Andersonem, który w ogóle jest jednym z najgorzej broniących zawodników w całej lidze. w playoffach widzieliśmy zresztą idealnie, że Davis jest najlepszym defensorem Pelcans. nikt nie kwestionuje jego mankamentów, ale właśnie to, że on broni bardzo dobrze pomimo tych braków, w nienajlepszym otoczeniu, idealnie pokazuje, jak wielki to jest talent w defensywie. wydaje mi się, że oceniasz go raz, że w kontekście ściśle ukierunkowanego modelu którego w obecnej lidze co najmniej kilku świetnie broniących wysokich nie spełnia - a dwa, w kontekście tego, kim miał być jako prospekt. nie jest aż tak dobry, ale to nie znaczy, że nie jest dobry.

Serio oceniasz nagle Turnera jako top5 prosp draftu, ledwie po niecalyn miesiacu od draftu? Hold your horses.

no, ale właśnie tak to wygląda. wątpliwości w przypadku Turnera budził jego scoring (problemy z kreowaniem rzutu przez granie w przeciętnym uniwersytecie aż musiały być spotęgowane), tyle, że na dziś wygląda to tak, że po tej stronie parkietu ma on tak dobry rzut, że po prostu musi wyglądać dobrze, zwłaszcza w sytuacji takiej jak w Indianie która ma slasherów i ballhandlerów. pokusiłem się kilka miesięcy temu - chyba tutaj - o opinię, że gdyby został rok w college'u to za rok poszedłby z całą pewnością w top5 draftu, bo prospekt z takim rzutem i potencjałem w defensywie to wyjątkowa rzadkość - i na razie to się potwierdza. 

Edytowane przez BigManFan

pod względem upside'u to w tym momencie Townsa, Okafora, Russela i MOŻE Porzingisa należy oceniać wyżej - WCS poszedł z 6. pickiem, a Turner poza potencjałem na świetną obronę, będzie jeszcze rzucać osobiste w NBA na poziomie ~86-90% - taki to talent rzutowy. w pierwszym sezonie pod względem impaktu na grę swojej drużyny, w ogóle może nie być między nimi znaczącej różnicy (Towns przez problemy z faulami może mieć problem z adaptacją w lidze, Okafor ma nietypowy skillset i braki w defensywie, które wymagają czasu, Russell trafia do zespołu, gdzie ma kto rzucać na obwodzie), a Turner jest z tego grona najmłodszy. oczywiście, ma spore ograniczenia Turner, ale w lidze takich wysokich o takim skillsecie po prostu nie ma.

Edytowane przez BigManFan

Larry Bird chce konieczne zrobić z PG13 czwórkę. Ma to szansę powodzenia? Nie stłamszą go pod tablicami?

Jak większość ligi idzie w small-ball to niby dlaczego mieli by to zrobić? Popatrz np na GSW gdzie Green czasami grał na 5 a jest tylko 4 kilo cięższy od PG13 i 5 (!) centymetrów niższy.

Nie wiem, czy już to pisałem, i nie wiem, jak dokładnie wygląda teraz George, ale moim zdaniem spokojnie może on iść w kierunku takiej budowy, jak Josh Smith. A to już spokojnie pozwoli mu grać na 4 spore minuty. Bo jeśli ma wyglądać tak, jak przed kontuzją, to słabo widzę jego poważną grę jako PF. Przecież było mu wtedy bliżej do dwójki, niż czwórki. 

Musi przypakować, właśnie w kierunku takiego Smitha, wtedy ma to sens. Tylko czy z drugiej strony nie straci wtedy swoich fizycznych atutów? Jestem ciekawy tego eksperymentu i jaki da on efekt, jako pierwszy obok Maćka fan PG na forum. Oglądanie rozwoju George'a to coś przyjemnego, mam nadzieję, że nie spieprzą tego przez jakieś nadmierne okładanie go mięśniami. 

• 2 miesiące temu...