Skocz do zawartości

[NBA Finals] Golden State Warrios - Cleveland Cavaliers 2014/2015

RappaR

Kto mistrzem NBA 2014/2015  

105 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto mistrzem NBA 2014/2015

Rekomendowane odpowiedzi

Unlikely, że zagra w Game 2 ale to było pewne, bo jeszcze dzisiaj ze wychodzil z hotelu o kulach by zrobic MRI. Czekamy na oficjalne wyniki.

Breaking News: Kyrie's will have knee surgery & is out at least 3 months Szkoda go.

Inne źródło: Kyrie Irving's projected recovery time is 4-6 months, per Cavs.

Edytowane przez Damiansport1

Cavaliers say guard Kyrie Irving has a fractured left knee cap and is out 3 to 4 months.

No to chyba po serii

Ale dupa :(

Choć nieszczęście jednego, może być szczęściem drugiego.

Może z Delly będzie tak jak z Danią na ME w kopanej w 92? 

no szkoda 

teraz jedyne co to liczyć na to że ziomeczki LBJ się zepną i wygrają jeszcze jakiś mecz, może kolejny póki czują bol po porażce? 

poza tym to ten niby game winner Jamesa jak by wpadł mógł poruszyć sporo GSW i Curryego a możliwe żeby się skonczyło wygraną Cavs

niestety, po wielkim meczu Jamesa ktory mieli wyrwać i rotacji skróconej do 6 zawonidków z coraz bardziej zmęczony liderem to się może skonczyć w 5 meczach bo pewnie Cavs jeden u siebie wygrają

Sirkozi

Akcji dalej nie widzialem na spokojnie wiec co do niej nie bede sie upierac, ale co do tezy ze przy naskoku na 1 tempo nie mozna juz zadbej oderwac? Wlasnie wtedy nie ma nogi piwotowej bo mozna sobie wybrac. Generalnie na tym sie bardzo duzo post moves opiera np klasyczne up abd under mchalea

Edytowane przez lepos

Sirkozi

Akcji dalej nie widzialem na spokojnie wiec co do niej nie bede sie upierac, ale co do tezy ze przy naskoku na 1 tempo nie mozna juz zadbej oderwac? Wlasnie wtedy nie ma nogi piwotowej bo mozna sobie wybrac. Generalnie na tym sie bardzo duzo post moves opiera np klasyczne up abd under mchalea

Wrzuciłem Ci gifa w poprzednim poście. Zobacz sobie na spokojnie. Nie wiem co masz na myśli przez naskok na jedno tempo, ale podane up and under to normalny legalny ruch bez tego co zrobił Mozgov.

No jeszcze nie przekreslajmy ich. Maja zbyt duzo shooterow, by powiedziec "its over". ciagle moga sadzac po 15 trojek.Smith, Shumpert, Jones, Delly, Miller jesli beda trafiac kto wie...ale jesli Warriors nie beda podwajac jamesa to nie beda mieli miejsca by je trafiac. zobaczymy

uslyszalem gdzies: James nie bedzie musial byc Jordanem by wygrac ta serie. Bedzie musial byc Magiciem Johnsonem i wprowadzic do gry role playerow

Edytowane przez Damiansport1

Wrzuciłem Ci gifa w poprzednim poście. Zobacz sobie na spokojnie. Nie wiem co masz na myśli przez naskok na jedno tempo, ale podane up and under to normalny legalny ruch bez tego co zrobił Mozgov.

oglądam to od 5 minut... i chciałbym to zobaczyc z innego ujecia:D. Bo generalnie to obrócenie się na pięcie bez jakiegoś dodatkowego przesuwania to nie ma kroków w tej sytuacji. Najwidoczniej przesunał,  w kazdym razie odpuszczam już z tą akcją, bo to i tak tylko chodziło mi o sam fakt a nie dorabiania ideologii czy miało to kolosalny wpływ na wynik meczu.

1:00 dla mnie mniej wiecej Mozgow zrobił cos takiego(chodzi o sama prace nóg, obrócil się na pięcie) i jak dla mnie nie ma znaczenia czy piwotujesz na palcach czy na pięcie jesli jakas czesc stopy jest w miejscu mniej wiecej

Edytowane przez lepos

Średni revenge ;)

To dopiero pierwszy mecz.

1. Bogut nie zjadł Mozgova więc go też nie wysrał, ale jak się w drugim meczu powtórzy padaka to jak ruskich nie lubię tak to cofnę.

2. TT jedna ofensywna zbiórka więc o co loco?

3. I nie upilnował. 26 pkt Currego i 8 AST nie mogą być przyćmione przez dwie czapki. Sorry. 

4. Iggy był plastrem. LeBron najgorszą skuteczność miał na nim właśnie i pisałem że Iggy będzie grał 30 min, grał 31.

Więc nie rozumiem do czego się przywalasz :grin:. Trochę śmiechawa ale niech będzie że chciałeś dopiec, tylko że trochę zamiast petardy, mokry obszczany kapiszon wyszedł.

5. ( wiem nie było ) nie małpuj

1. taki przypis jak zrobiles przy Bogucie wtedy to zupelnie, Bogut > Bog > NBA > jelito_boguta >mozgov, troche to smieszne, bo nei bedzie to mialo miejsca, poprostu, nie mam pojecia skad ta opinia to begin with.

2. zbiorka, ciagle tossy na offensie, presja na obroncach, trzeba sie naspinac, nameczyc pod swoim koszem bo TT zupelnie jak wilk z bajki o czerwonym kapturku, teksty ze go "poustawiaja" i "przywroca" na swoje miejsce : )))

3. to w takim razie, wg tej logiki Kerr zupelne NIE-PO-RO-ZU-MIE-NIE z obrona LBJ, a kazdy zawodnik bioracy udzial w tej def rotacji to mongol, skoro ten zrobil 44pkt i 6asyst, AI dno i 100m mulu.

Curry 2/6 3PT, 6att rzutow na caly mecz z dogrywka, jesli to nie jest dobry "D" na nim (nie mowie tylko o KI), zmusic go do 2-jek jumperkow i palowania sie na linii FT to co jest dobrym "D" ??? chyba lepiej jak Curry musial zuzyc 20 possessions na te swoje 26pkt + 4TO.

4. najwiecej czasu spedzil na nim w ostatniej fazie, zagral naprawde zajebiste zawody, liczylem ze sie wylozy, np jak przy porazkach z Misiami.

Speights zrobil z Cavs kotleta, w 9min 8pkt, pomyslec ze ten gosc by zostal w CLE...wogole "D" nie ogarnelo, ze nie warto zostawic go na niekontestowanych rzutach...

no nic, wracamy do grania Delly'm, jedyna sensowna opcja Delly vs KT i Shumpert vs Curry.

JR musi zmienic pieluche i nie powinno byc tak tragicznie, chyba troszke popuscil wczoraj, JJ musi zaczac chociaz probowac rzucac, bo jego obecnosc przy niecheci rzutowej to zayebie kazda "D"...

No ale sytuacja byłaby bardzo podobna (zakładam, że Waitersa i pick za np Mozgova+Imana dałoby radę), może nawet lepsza, a przyszłościowo byłoby dla Cavs znacznie, znacznie lepiej. Deal Wiggins-Love był fatalny z strony CLE. Podratowali sie wymianami w środku sezonu, ale i tak zła decyzja bardzo.

Wyższy poziom gdybologii. Na ten deal patrzysz z perspektywy obecnie posiadanej wiedzy.  Równie dobrze mogło być tak, że Wiggins połamał się jak Randle czy zerwał ACL jak Parker, albo mógłby się okazać niewypałem jak Bennett. Rookie to rookie nigdy nie wiesz co z nich wyrośnie i kiedy.

Cavs w ciągu jednego lata zmienili się z zespołu, który flirtował z PO na wschodzie (ten nr 1 draft pick trochę mydli oczy) do kandydata do tytułu. Praktycznie zmienili cały roster i oraz nowy coach (Blatt godząc się nie wiedział, że będzie trenerem LBJ, Love itd).

Docieranie Cavs trochę zajęło wymagało zmian w trakcie sezonu. Ale pod koniec sezonu widać było, że tryby zaskoczyły.

Faktem jest, że Indiana straciła PG, a Chicago mimo drużyny na 60 zwycięstw okazała się drużyną, grająca z zaciągniętym ręcznym.

Ale to nie problem Cavs.

Cavs są w finale, więc spełnili oczekiwania i są ciągle kandydatem do mistrzostwa, których dzieli 4 zwycięstwa (GSW mają ciut bliżej) ;-)

Dlatego nie powiedziałbym, że to była bardzo zła decyzja,  a LBJ ma umiejętność przyciągania do siebie graczy. I z gwiazd draftu 2003 tylko on gwarantuje + bilans w wschodniej konferencji. :onthego:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.