BigManFan Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 od kiedy do kiedy Aldridge jest najlepsza czworka w lidze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 No, ale żartuje sobie z Was chłopaki. LMA jest w top 5. Antek Davis, Dirku, Duncan, LMA, Blake - tak bym to widział. Kolejność przypadkowa po Antku Davisie. Ibaka? Pau? Bosh? Draymond? Favors? Dirk w poprzednim sezonie spadł pod nich raczej (Bosh niepewny, bo kontuzjowany). LMA w każdym razie to top tier, ale NA PEWNO nie najlepszy PF ligi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Bierzesz pod uwagę całe kariery? Bo Dirk na pewno nie był w TOP 5 w tamtym sezonie. LMA jest lekko w TOP 3. Davis, LMA i chyba Blake. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 LMA teraz wącha się z Raptors, więc jest coraz ciekawiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigManFan Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 w sezonie 13/14 Aldridge byl wg Synergy jednym z najgorzej broniacych picki zawodnikiem w lidze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 nie sądzę, aby Lakers zadowalało pozyskanie czołowego PFa ligi samo w sobie, Lakers raczej zawsze wyglądali na organizację, która bierze albo wszystko albo nic. Wziąłem kawałek do wyjaśnienia, bo reszta to głupoty. Pisząc w ten sposób, warto wiedzieć, jak bardzo różni się obecna sytuacja Lakers od tej z poprzednich sezonów. Przede wszystkim brak jest kontraktów, które można pchnąć w drugą stronę. Musieliby wymienić Kobe na 2-3 umowy, które łącznie dawałyby te 25 mln do oddania dalej. Teraz nie ma co wysłać w drugą stronę, żeby te umowy się zgadzały i dało się szybko zbudować coś poważniejszego. A to się w tej chwili nie uda. Powtórzę po raz kolejny - ten offseason i polowanie w nim na jakąś grubszą rybę oraz ogrywanie młodych w sezonie jest tylko przygotowaniem do ataku za rok, gdzie mam nadzieję będzie kuszenie już silną podstawą + ogromem kasy w salary. Ale ogólnie zdajecie sobie sprawę, że Lakers po ewentualnym pozyskaniu Cuza nie będzie już stać na LMA? Tak samo w drugą stronę... więc nie ma sensu pisać o tym, jak to by oni do siebie pasowali. Nie teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Żeby zrobić s'n't musielibyśmy trzymać prawa do Hilla i Lina, a to blokuje FA. Z kolei po zrzeknięciu się praw do nich nie możemy użyć ich w wymianie. Duże TPE (a takie byłoby potrzebne) też pozyskuje się za coś, czego nie mamy. Oczywiście, opcją jest nakłonienie do niższego kontraktu, ale LMA dostanie maxa, po to tutaj przyjdzie. Bo nie po wynik sportowy, którego może nie być przez 3/4 jego umowy. Randle'a mam nadzieję nie ruszą. Poza tym był już poruszany temat LMA+... i była wtedy mowa o Jimmym. No i nie da się ich dwóch zmieścić w tym offseason. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 LMA + Cousins tylko jeśli leci Swaggy z Randlem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Z drugiej strony nie wiem, jakie będzie w salary. Ok. 68-70 mln? To też jest ważne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
just like mike Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 zapewne wiąże się to z oddaniem Randle'a albo co gorsza Russella, więc mam nadzieję, że do tego nie dojdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirwir Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Jak tak czytam na kogo polują z FA Lakersi to mam wrażenie, że prawie na wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Mocno liczę, że Jordan sam nas przed sobą uchroni, zostając w Clippers lub przechodząc do Mavs. Wolę Monroe, lub nawet Chandlera. Oby sytuacja z LMA szybko się wyjaśniła, żeby ruszać dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Nie wiem czy tak jest faktycznie, ale może FA czekają na koniec kariery Bryanta, bo on nawet będąc już tylko rolsem będzie chciał dzielić i rządzić w Lakers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 To straszna perspektywa, przebywać przez sezon z tym niedobrym Kobe w jednym zespole. Dziwne, że jak już ktoś z nim gra, to tak źle nie jest. Pieprzenie. Poza tym albo chcesz grać w Lakers, albo nie. Kobe przez rok w takiej sytuacji nie powinien mieć znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 @matek ale ja daleki jestem odxpisania ze Kobe jest blee Ale każdy w lidze wie jaki to typ koszykarza. Nie oddaje pola łatwo i o ile kiedyś było to zaletą, bo czyniło z niego jednago z najlepszych, tak teraz u schyłku kariery ktoś kto ma o sobie wyższe mniemanie niż jego aktualne możliwości może być hamulcowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Jakby ktoś się zastanawiał: @johnschuhmann Even w/ only Kobe & D'Angelo Russell on the roster, the Lakers don't have enough cap space to offer 2 max deals. Edytowane 1 Lipca 2015 przez barcalover Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
just like mike Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 już było to spotkanie? daj no jakieś linki czy coś jak możesz, ja widziałem rano info, że Kobe ma w nim wziąć udział to myślałem, że będzie później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboys2 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 na huj nam jordan?! jesli liga nie zmieni przepisow, nie potrzebujemy takiego blokera. lepiej zostawic eda davisa i taricka blacka. aldridge i tak zajmie sporo minut na 5, bo nie sadze by randle gral jako sf. nie rozumiem, tez trade'owania younga. dla mnie jest fajnym 6thmanem... ktory z powodzeniem moze byc starterem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboys2 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 jest jakis konlikt na lini coach-swaggy? nie sledzilem ich zbyt mocno w ubieglym sezonie:) wiem jedno. w playoffs, przy obecnej defensywie zespolowej da sie schowac praktycznie kazdego. za to na wage zlota sa goscia, ktorzy sami sie wykreuja... ale luz, jesli mowia, ze jest/byl zly to ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf85 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Ciekawe, Kobe jedyny meeting z FA (Aldridge) już odbył. Spotkania z DAJ, Monroe i innymi mają się odbyć bez jego udziału. spotkanie z LMA odbyło się w LA. Scott i Mitch polecieli do DC, aby spotkać się z Monroe, którego już odwiedzili NYK i Bucks. Edytowane 1 Lipca 2015 przez Raf85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi