Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2015/2016

matek

Rekomendowane odpowiedzi

January niestety się z Tobą zgadzam i nie zgadzam

Masz racje twierdząc że FA poszli za zbyt duża kasę, ale pisanie ze Lakers nie powinni żałować tych straconych szans jest błędne. Rynek weryfikuje wartość graczy, a ta dzisiejsza rzeczywistość jest taka, że Deandre krzyczy maxa. Ale czy ni inaczej było 10 lat temu? Z "mojego" obozu- Curry i Tyson i ich kontrakty np.

Lakers źle rozegrsli ten offseason, bo nie podpisali nikogo, kim sie interesowali. I opinia kibiców pt: i dobrze bo krzykneli za dużo nie ma znaczenia, nie dogadali umów znaczy spieprzyli koncertowo.

Jesteś tak dobry jak myślą o Tobie kibice?

Czy może

Jesteś tak dobry jaki masz kontrakt?

Każdy team który wlaczal się w wyścig po jakiego FA i nie zakończył tego wyścigu jako winner przegrał offseason to proste

Lakers interesowali się kazdymcz Top5 FA i nikogo nie podpisali. Interesowali się wiedząc jakie kwoty będą na tapecie.

Myślicie że mnie cieszy 95baniek Butlera?

Mnie cieszy fakt, że go przedluzyli i ze będzie grał w Bulls, a kasa...no cóż

Zawsze powtarzam ze żaden z nich nie jest wart takich pieniędzy

ŻADEN!

Ale dostaja ta kasę niezależnie od tego co mysle

Możesz przepłacić i dać maxa za kogoś dobrego(ale nie wybitnego) albo dawać zdrowe umowy ale tylko średniakom. Kase mają wszyscy, trzeba się przyzwyczajać ze przepłaconych będzie większość zawodników. I co, LAL mają się obrażać na rzeczywistość i podpisywać tylko ludzi pokroju Koufosa? Z punktu widzenia LAL lepszy jest duet Tyson+Carroll niz Wright+McDaniels. Mimo ze pierwszy jest przepłacony 

Edytowane przez iglo13

W dniu 4.07.2015 o 15:55, january napisał(a):

Nie rozumiesz chyba mojego toku myślenia Ignazz.

Lakers w ten offseason wchodzą z zupełnie innego pułapu niż Spurs. 

rozumiem ale także z innego pułapu jechali kibice... jak na twoje niezbyt szczęśliwe dobrane słownictwo...w połączeniu do wszystkich wymysłów coniektórych fanów nagromadziło się tego trochę i mnie KUJNĘŁO w oczy.....

na szczęście KaTASTROFY w SAS nie będzie... choć sezon przed nami zapewne wyśmienitynie rozdawał bym pucharów w lipcu.... 

zbyt pyszałkowate i ryzykowne w takich KONTUZJOGENNYCH czasach...

a razie niech się wykuruje LMA do końca a inni odpoczną...

Wygląda na to, że Lakers nie mogli przegrać tego offseason, skoro nawet brak aktywności jest sukcesem. Lakers trzeci sezon z rzędu będą w dolnej dziesiątce ligi. Prawdopodobnie nie będą mieć picku w drafcie, bo nawet bilans 0-82 może go nie gwarantować, a w lidze znajdzie się spokojnie przynajmniej 5 zespołów słabszych od Jeziorowców. 

W tej chwili Lakers mają Clarskona, Randle'a i Russella. No i mnóstwo kasy na FA w przyszłorocznym offseason. Tylko, że salary cap idzie w górę, inne zespoły też będą miały kasę i nie wiem jak dobre sezony muszą mieć ci trzej gracze, żeby zainteresować drużyną wolnych agentów. To będzie trzeci sezon przebudowy w Lakers. Tak dla porównania to będzie także trzeci sezon przebudowy 76ers. Milwaukee Bucks w 2013 roku też zaczęli przebudowę po odpadnięciu w 1 rundzie play-offs tak jak Lakers. Gdzie są teraz? 

Nie jestem kibicem Lakers, ale szkoda by było, żeby jeden z najlepszych (jeżeli nie najlepszy) klub w historii NBA dołował przez pół dekady, bo GM nie potrafi nikogo zachęcić do gry na tak wielkim rynku. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, zarządzanie klubem w LA leży i kwiczy.

W dniu 4.07.2015 o 18:40, fluber napisał(a):

Wygląda na to, że Lakers nie mogli przegrać tego offseason, skoro nawet brak aktywności jest sukcesem. Lakers trzeci sezon z rzędu będą w dolnej dziesiątce ligi. Prawdopodobnie nie będą mieć picku w drafcie, bo nawet bilans 0-82 może go nie gwarantować, a w lidze znajdzie się spokojnie przynajmniej 5 zespołów słabszych od Jeziorowców. 

W tej chwili Lakers mają Clarskona, Randle'a i Russella. No i mnóstwo kasy na FA w przyszłorocznym offseason. Tylko, że salary cap idzie w górę, inne zespoły też będą miały kasę i nie wiem jak dobre sezony muszą mieć ci trzej gracze, żeby zainteresować drużyną wolnych agentów. To będzie trzeci sezon przebudowy w Lakers. Tak dla porównania to będzie także trzeci sezon przebudowy 76ers. Milwaukee Bucks w 2013 roku też zaczęli przebudowę po odpadnięciu w 1 rundzie play-offs tak jak Lakers. Gdzie są teraz? 

No do konca to tak nie jest. Lakers jeszcze coś próbowali, mieli powiedzmy przyzwoity roster. Bucks zbierali picki w top10 od blisko dekady, Sixers 2 lata, ale właściwie od spalonej ziemi po trejdzie Bynuma.

W dniu 4.07.2015 o 19:42, Julius napisał(a):

No do konca to tak nie jest. Lakers jeszcze coś próbowali, mieli powiedzmy przyzwoity roster. Bucks zbierali picki w top10 od blisko dekady, Sixers 2 lata, ale właściwie od spalonej ziemi po trejdzie Bynuma.

Może i na bilansie Philadelphii się znasz, ale o innych ekipach nie pisz głupot. Bucks w ostatnich latach najdłuższy okres poza PO to 3 lata, przez dekadę 4 razy weszli do PO. Dokładnie tak jak Philadelphia, z tym, że teraz prawdopodobnie będzie 4 rok poza PO i 3 z rzędu przy samym dnie. A i nie pisz ciągle o spalonej ziemi po Bynumie, bo ponieśli ryzyko i przegrali zdarza się, a ostatnia kara pokazuje, że nowi dyrektorzy by unikać wpadek zachowują się nieuczciwie.

W dniu 4.07.2015 o 19:56, Ficko napisał(a):

Może i na bilansie Philadelphii się znasz, ale o innych ekipach nie pisz głupot. Bucks w ostatnich latach najdłuższy okres poza PO to 3 lata, przez dekadę 4 razy weszli do PO. Dokładnie tak jak Philadelphia, z tym, że teraz prawdopodobnie będzie 4 rok poza PO i 3 z rzędu przy samym dnie. A i nie pisz ciągle o spalonej ziemi po Bynumie, bo ponieśli ryzyko i przegrali zdarza się, a ostatnia kara pokazuje, że nowi dyrektorzy by unikać wpadek zachowują się nieuczciwie.

Ja się nie żalę, tylko stwierdzam fakt - po Bynumie mieliśmy spaloną ziemię. Najlepszy gracz + 3 1st roundery za goscia, ktory nie powąchał parkietu... Odnośnie Andrew Sixers również złożyli do ligi wniosek o ukaranie Lakers. zobaczymy jak to wyjdzie.

A akurat Bucks byli regularnie w okolicach Top10, polecam sprawdzić ich bilansy. Dostali Parkera nie dlatego, że zrobili mega przebudowę, bo dostali podobny talent w drugą stronę, a dlatego że zaliczyli bardzo c***owy sezon - gorszy niż skład na to wskazywał.

W dniu 4.07.2015 o 20:05, Julius napisał(a):

Ja się nie żalę, tylko stwierdzam fakt - po Bynumie mieliśmy spaloną ziemię. Najlepszy gracz + 3 1st roundery za goscia, ktory nie powąchał parkietu... Odnośnie Andrew Sixers również złożyli do ligi wniosek o ukaranie Lakers. zobaczymy jak to wyjdzie.

A akurat Bucks byli regularnie w okolicach Top10, polecam sprawdzić ich bilansy. Dostali Parkera nie dlatego, że zrobili mega przebudowę, bo dostali podobny talent w drugą stronę, a dlatego że zaliczyli bardzo c***owy sezon - gorszy niż skład na to wskazywał.

Żalisz się już któryś raz i to już staje się denerwujące. Dokonali złej wymiany i tyle, nie oni pierwsi i nie ostatni. Pisząc o tym co oddali to napisz dokładnie a co oddali a co zyskali, a nie piszesz skrótowo. A co do kar to fakt jest taki, że na dziś to Sixers dostali karę, czyli byli nieuczciwi. I można napisać, że dzieki nieuczciwej zagrywce pozyskali Noela i w sumie Saricia. To skoro często piszesz o spa;onej ziemi dodawaj, że w sposóv nieuczciwy wychodzą na prostą.

A oto regularność Bucks od czasów Boguta 1, brak, 6, 8, 10, 15, 10 14, 15,2 17. Rzeczywiście zbierają picki w top 10 regularnie. A co do Parkera to w sumie jeszcze nic wielkiego nie pokazał i osttni awans do PO to jego niewielki wkład.

W dniu 4.07.2015 o 20:40, Ficko napisał(a):

Żalisz się już któryś raz i to już staje się denerwujące. Dokonali złej wymiany i tyle, nie oni pierwsi i nie ostatni. Pisząc o tym co oddali to napisz dokładnie a co oddali a co zyskali, a nie piszesz skrótowo. A co do kar to fakt jest taki, że na dziś to Sixers dostali karę, czyli byli nieuczciwi. I można napisać, że dzieki nieuczciwej zagrywce pozyskali Noela i w sumie Saricia. To skoro często piszesz o spa;onej ziemi dodawaj, że w sposóv nieuczciwy wychodzą na prostą.

A oto regularność Bucks od czasów Boguta 1, brak, 6, 8, 10, 15, 10 14, 15,2 17. Rzeczywiście zbierają picki w top 10 regularnie. A co do Parkera to w sumie jeszcze nic wielkiego nie pokazał i osttni awans do PO to jego niewielki wkład.

Nie wiem czy to ironia, ale nie licząc tego roku to średnio mają 8 pick w ostatnich 8 latach. Co tylko potwierdza moje słowa, a licząc Boguta będą jeszcze wyzej.

Piszę o spalonej ziemi, kiedy ktoś mowi, że Sixers niepotrzebnie tankują, żeby przypomnieć, że nie bardzo była inna opcja.

Nie wiadomo też, czy NO nie zgodziliby się na trade z wiedzą o stanie zdrowia Holidaya - urazy z którymi boryka się ostatnimi czasy nie są koniecznie powiązane z tym co rzekomo zataiła Phila. Zresztą z tego co mi wiadomo to poprzedni managment nie ujawinił informacji nie tyle klubowi, co samemu zawodnikowi , a to raczej nie jest robota Hinkiego. New Orleans oddali w koncu za Jrue Noela, który odpiscil caly sezon.

No cóż, z tego tu czytam to chyba jedynym pocieszeniem są słowa Bussówny, która stwierdziła, że to pierwszy rok z trzech lat przebudowy jakie czekają Lakers. Podobno w sezonie 2017/18 LAL mają już być contederem. Jeśli nie poleci ... Jim Buss :) Nie wiem, ale jakoś to info, roztrząsane w mediach by USA jak jakaś opera mydlana, strasznie mnie rozśmieszyło. Bo to wygląda tak jakby zarząd klubu (BTW - podobno przecenia się rolę Kapczaka jako GM, bo po śmierci ojca za sznurki pociąga właśnie Jim jako vice - PBO) mówił kibicom: to nic, spoko wiecie, rozumiecie, teraz nie wychodzi ale za rok albo za dwa! Ooo wtedy dopiero będzie dobrze...

Pojawiają się rumory, w tym od Steina i Ramony, że bierzemy Hibberta w wymianie z Pacers. Co sądzicie?

Pytanie też jak wymiana będzie wyglądać bo narazie nic o tym nie ma.

Edytowane przez F.U.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.