Skocz do zawartości

[West 2nd Rd] Houston Rockets - Los Angeles Clippers

LAF

Wynik:  

51 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wynik:

• Houston Rockets - Los Angeles Clippers 4:0
      0
    • Houston Rockets - Los Angeles Clippers 4:1
    • Houston Rockets - Los Angeles Clippers 4:2
    • Houston Rockets - Los Angeles Clippers 4:3
    • Houston Rockets - Los Angeles Clippers 0:4
      0
    • Houston Rockets - Los Angeles Clippers 1:4
    • Houston Rockets - Los Angeles Clippers 2:4
    • Houston Rockets - Los Angeles Clippers 3:4

Rekomendowane odpowiedzi

Terry w s5 gra.

Brewer to poziom Jamal Crawforda a nawet Jamal Crawford jest lepszy , bardziej atletyczny

Smith lepszy od Davis'a więc mamy remis .

A ten atletyzm Crawforda to na co się przekłada? Bo póki co ten patyczak Brewer w playoffach kładzie go na glebę prawie w każdej kategorii.

Ja tylko mam nadzieję, że CP3 nie będzie grał kosmicznych minut i trochę z tego czasu dostanie Hudson zamiast Riversa. Niewiele z Clippers pograł w RS, ale wydawał się dużo lepszym zawodnikiem od Austina. Tak czy tak seria wyrównana, z nieznacznym wskazaniem na LAC.

Pani Rivers nie spodoba się, że Pan Rivers nie daje grać Riversowi;-). PO rotacje zwykle się skracają, a S5 gra więcej minut, a w przypadku ławki LAC to mało prawdopodobne, żeby S5 grała mniej minut.

Ile to juz lat piszecie "jak tylko będzie zdrowy"

Nie wiem jak inni, ale Robin Lopez też uchodził za dobrego obrońcę w Portland i przez Howarda został zniszczony. Ostatnio to samo spotkało Chandlera, a też jest lepszym obrońcą od DeAndre Jordana.

Howard jeździ w innej lidze, nawet jak jest w 80% sprawny.

no ameryki nie odkryles

w czym zjada?

W rim protection

W obronie post

W obronie 1 na 1

De Andre jest sprawny i szybko się poruszał ale 40 letni Duncan rzucał na nim z porażającą skutecznością

Jordan na tym forum przeszedł ewolucję od drewna to jakiegoś mega obrońcy którym nie jest. Daje trochę bloków i sprawnie przesuwa się w kierunku kozłującego ale praktycznie nie widziałem ani jednej udanej obrony na Duncanie pzoa chyba jednym blokiem w meczu nr 2.

Ofensywnie też chłopinie nie można podać piłki na izolację bo ją zwyczajnie zgubi a Dwight może stanać zabrać go na plecy i rzucić akcje 2 +1

Dwight wciąż nie ma tego post up jak w Magic ale w tej chwili to nie ma co porównywać. Howard w obronie jest jakieś 20-30% lepszy a w ofensywnie to w ogóle nie wiem co tu porównać?

W rim protection

remis, nawet przewaga d andre, ulegliscie wszyscy iluzji tego ze Dallas gralo banda nieatletycznych ludzi oprocz Ellisa

W obronie post

ok

W obronie 1 na 1

remis

De Andre jest sprawny i szybko się poruszał ale 40 letni Duncan rzucał na nim z porażającą skutecznością

jezeli ogladales serie, to powinienes zauwazyc ze takie rzuty jak trafial duncan to deander nic wiecej nie mogl zrobic

Dwight wciąż nie ma tego post up jak w Magic ale w tej chwili to nie ma co porównywać. Howard w obronie jest jakieś 20-30% lepszy a w ofensywnie to w ogóle nie wiem co tu porównać?

true, ale dla mnie to nie jest zjadanie.

Brak Beverleya jet dość sporym osłabieniem przeciwko Paulowi, ale Paul pewnie nie będzie grał a 100%, więc pół biedy, jak dla mnie tutaj Clippers tracą swój najpoważniejszy atut w tej serii. Może ich Redick trochę pociągnie, bo nie podejrzewam Rockets o zagranie na nim takiej obrony jak Spurs, właściwie to trochę przeciwnie.

Z drugiej strony boiska też wygląda to średnio dla LAC, DeAndre złapie jakieś faule jak go Dwight parę razy przewalcuje, Harden parę razy wjedzie i kto będzie zatrzymywał Hardena pod obręczą, Big Baby?

Tak czy inaczej, myślę, że będzie w miarę wyrównana seria, ale z dość wyraźnym wskazaniem na Rockets jesli Paul rzeczywiście będzie kulawy.

Chytruz tylko czy ten Beverley nadal tak dobrze broni? Duzo Rockets ogladales w rs? Bo ja z tych meczy co widzialem to obnizyl loty, wiadomo ze gra jako full time starting pg i nie bedzie juz gral full court press caly mecz, ale wydaje mi sie ze znacznie sie pogorszyl

Kubbas ale zarówno w RS jak i w pierwszej rundzie Howard ma lepsze rim protection niż De Andre. Ale fakt pożyjemy zobaczymy. Problemem Clippers jest to że Howard będzie często szedł w kontakt do tego Harden wymusza faule na centrach i kto tam wejdzie? Glen Davis do obrony pomalowanego?

Ale co lepsze rim protection w statach?

prosze cie.

poza tym bron obreczy vs Dallas ktore wygladalo jak banda patalachow, a bron vs Spurs i do tego bron Duncana

Howard nawet za bronienie Dirka sie nie bral bo wiadomo jakby to sie skonczylo, jak on ze swoim rim protection pol serii w foul trouble byl

Edytowane przez Kubbas

Straszny mecz. Oglądanie schnącej farby byłoby ciekawsze.

Rockets grali przez pierwsze dwie kwarty potem staneli. Clips przez pierwsze dwie kwarty wyglądali jak kurczaki bez głowy. Dobra 3Q która pozwoliła im uwierzyć, że mogą wygrać i wygrali.

44 straty O_O

Faktycznie, kiepski mecz, ale to, że Clippers wygrali dość pewnie bez CP3 jest zaskakujące. Dwight się gubił, zwłaszcza na początku, Broda fatalnie w drugiej połowie, natomiast Austin 4 z 6 rzutów za 3, zaskoczenie. Może czas stawiać na Hawesa?

/e: W sumie jest ten komfort, że mogą CP3 posadzić w Game 2 jeśli będzie potrzeba i o to chodziło.

Edytowane przez triplejohnson