Skocz do zawartości

I'ts TIME! czyli UFC i ogólnie mma

Baptizia

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, agresywnychomik napisał(a):

Ile byś w rublach przytulił? xD

w hooj

5 godzin temu, RappaR napisał(a):

Analiza wsteczna zawsze skuteczna

bardziej 1,5 na Oliveire niz 1,9

Gamrot bez pełnego obozu, na terenie rywala, z gorsza stojka, doswiadczeniem, fizycznoscia to bylo wiadome przed walka. Po walce sie łatwo mowi natomiast ta cala argumentacja za Gamerem opierala, sie na tym, ze Topuria znokautowal Oliveire i ten za szybko wrocil i było pompowanie balonika przez media branzowe. Tylko, ze Topuria, by z kazdym wygrał.

Przy wyrownanej walce sedziowie by ciagneli za uszy CO (jak nawet Hookera wygrał vs. Gamrot), nokaut Gamera malo realny, pozostaje zdominowanie w parterze (ciezko jak jestes slabszy fizycznie) lub poddanie. Tylko, ze CO to jest grappler, od 15 lat czarny pas bjj i nawet mial walki w grapplingu no i jeszcze jest silniejszy do tego. No nie wiem moze czegos nie widze, ale imo to nie jest walka 50/50

Phil de Fries odniosl 14 zwyciestwo z rzedu w KSW, a łącznie 16 z rzedu (walki wczesniej wygrane w Bellatorze i M1 Global), nieźle. Po drodze zaliczyl tylko remis rok temu, ale nie w mma tylko w takim pokazowym bardziej grapplingu z Barnettem, a Amerykanin to stary twardziel (rocznik '77) co zbił Różala chociażby na gołe piąchy i walczyl w UFC (tak jak Anglik zreszta, przegral tam z Miociciem). Pamiętam, że dużo osób się nastawiało, ze Arek Wrzosek mu najebie w stójce, ale PdF xD wygral w 3 minuty.

WIadomo KSW to polka jak nie poltorej nizej niz UFC, ale i tak warto docenic. Ciekawe jakby wygladal Phil na tle czolowki ciezkiej w UFC, ale takiego Tybure to imo spokojnie robi, ktory jest akurat w top 10.

Edytowane przez steve

Teraz, RappaR napisał(a):

Marnie. Aspinall zbiłby go w 2 minuty. 

czolowka to mialem na mysli od 2 w dół, bo Aspinall to akurat moj ulubiony zawodnik i on szybko to, by wygral i z Perreira i z Jonesem tez

Tybura, Pavlovich (top 3 aktualnie), Blades (top4) przegrali w minute, Volkov (top 2) wytrzymal prawie rundę

czyli jak mu dajesz, az 2 minuty to wychodzi, ze PdF na okolice 3. miejsca, by sie załapał xd

ps. Aspinall w 2016 przegral z Parobcem, bijokiem z Gromdy przez nielegalne łokcie 12-6 xd

11 godzin temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

gosc go leje przez pol dnia w tyl glowy a Bosacki niczym steve wonder nie widzi nic i pozwala na te gre dalej xd

waldeklaugh.gifwaldeklaugh.gif

Hahahaha to już kolejny raz w przeciągu kilku miesięcy taka sytuacja z Bosym, wtedy nawet oświadczenie było ✍️

21 minut temu, steve napisał(a):

WIadomo KSW to polka jak nie poltorej nizej niz UFC, ale i tak warto docenic. Ciekawe jakby wygladal Phil na tle czolowki ciezkiej w UFC, ale takiego Tybure to imo spokojnie robi, ktory jest akurat w top 10.

Należy docenić, ale z tym UFC to też nie ma co popuszczać wodzy fantazji - musiałby najpierw odstawić soki z gumijagód i mogłoby znowu być jak za pierwszym razem. 

dzis idzie zaklad na Aspinall Gane ponizej 1,5 rundy kurs 1,86 na betlcicu bez podatku mozna grac

ostatnie 6 walk i zdecydowana wiekszosc walk Aspinalla konczyły sie w 1.rundzie, kurs na Toma to ~1,29

skoro stary Jones potrafil to skonczyc w 1. rundzie to wierze, ze i on da rade

imo duza szansa powodzenia, ewentualnie może przegrać w 1. rundzie i też siedzi, tak było w 1. walce z Blaydesem, gdzie przegral przez kontuzje

16 minut temu, steve napisał(a):

dzis idzie zaklad na Aspinall Gane ponizej 1,5 rundy kurs 1,86 na betlcicu bez podatku mozna grac

ostatnie 6 walk i zdecydowana wiekszosc walk Aspinalla konczyły sie w 1.rundzie, kurs na Toma to ~1,29

skoro stary Jones potrafil to skonczyc w 1. rundzie to wierze, ze i on da rade

imo duza szansa powodzenia, ewentualnie może przegrać w 1. rundzie i też siedzi, tak było w 1. walce z Blaydesem, gdzie przegral przez kontuzje

Ja oglądam teraz na żywo i kiedy Valter poszedł po heel hooka wybuchłem śmiechem.

4 z rzędu, gość zna jeden ruch i to wystarczy :D

Ale HW jest żałośnie słaba poza Aspinallem. Każdy kto ma jakiekolwiek talent, idzie do innych sportów.

Gane w sumie jest top2 UFC, a walczy w MMA, bo był za słaby na nogę i za niski na kosza.

23 minuty temu, RappaR napisał(a):

Ja oglądam teraz na żywo i kiedy Valter poszedł po heel hooka wybuchłem śmiechem.

4 z rzędu, gość zna jeden ruch i to wystarczy :D

Ale HW jest żałośnie słaba poza Aspinallem. Każdy kto ma jakiekolwiek talent, idzie do innych sportów.

Gane w sumie jest top2 UFC, a walczy w MMA, bo był za słaby na nogę i za niski na kosza.

Rebecki z Kleinem dopiero teraz wlaczylem pod koniec 1. rundy

e: dawno tyle krwi w octagonie nie widzialem

Edytowane przez steve

33 minuty temu, steve napisał(a):

Rebecki z Kleinem dopiero teraz wlaczylem pod koniec 1. rundy

e: dawno tyle krwi w octagonie nie widzialem

Rębecki traci zdrowie dla wypłat po 5k$, ale generalnie każda walka FoTN i jedna z nich FOTY.

Szkoda go. Liczyłem, że chociaż remis ugra, dałem ostatnią 10-8. Ale ktoś dał 8-10 drugą, dla mnie niesłusznie.

Ale ogółem remisy są tak rzadko, że ciężko uznać to za wałek, a w rundach definitywnie 2-1.

22 minuty temu, RappaR napisał(a):

Rębecki traci zdrowie dla wypłat po 5k$, ale generalnie każda walka FoTN i jedna z nich FOTY.

Szkoda go. Liczyłem, że chociaż remis ugra, dałem ostatnią 10-8. Ale ktoś dał 8-10 drugą, dla mnie niesłusznie.

Ale ogółem remisy są tak rzadko, że ciężko uznać to za wałek, a w rundach definitywnie 2-1.

ten high kick Salkillda to chyba ko roku