Skocz do zawarto艣ci

andrew bynum czyli rodzynki w ciescie czy dewolaj?!

badboys2

Rekomendowane odpowiedzi

trzeba rozruszac troche forum:)

no wlasnie czy to juz? ale zaczne z innej beczki

zabrzmi to dziwnie ale.... kontuzje ktore nas trapia maja na nas dobry

wplyw..... szczegolnie na wysokich.... a w najwiekszym stopniu na bynuma:)

gdy go wybieralismy 2 lata temu wielu sie pukalo w glowe bo uwazalo ze nie

warto poswiecac calkiem wysokiego nr na niego. zreszta my sami tez po

cichu mielismy jakies zastrzezenia. ale pozostawala nadzieja ze kiedys to

sie w koncu oplaci. niemniej to bylo ryzyko wziac 17- latka. teraz

zastanawia mnie czy takie mecze jak wczoraj czy dzis w nocy w jego

wykonaniu bylyby mozliwe gdyby nie te kontuzje? napewno nie. nie u phila.

w zeszlym sezonie gdyby nie kotuzja mihma pewnie nie powachalby parkietu.

w tym tez ciezko byloby mu o minuty gdyby nie kontuzje browna. tymczasem

dostal to co najlepsze dla niego..... duzo praktycznie nie ograniczonych

minut na boisku. jedynym ktory moze je ograniczyc jest on sam. patrzac na

niego widac w tym momencie potencjal jaki w nim drzemie. i niewykluczone

ze juz w przyszlym roku bedzie starterem pelna geba. zanim jednak do tego

dojdzie gosc musi naprawde duuzo popracowac. ale jest naprawde wieelkim

skarbem o ktory powinnismy sie cholernie troszczyc. zreszta robimy to za

sprawa kareema. w sumie lepszego mentora nie moglismy mu znalezc:) kareem

robi kawal dobrej roboty nie tylko w sferze manewrow podkoszowych AB ale

rowniez w sferze psychicznej. pomaga mu nabrac pewnosci siebie i

traktowania gry z pewnym dystansem. to jest pozytywne. bo takiej

psychicznej pomocy kwame nie mial w waszyngtonie i wiemy jak to sie

skonczylo.

najgorsze jest to ze patrzac na bynuma widze goscia ktory jest praktycznie

surowy. nieobrobiony. fakt ze kawal dobrej roboty kareem juz wykonal ale to

wciaz..... kawalek nie ubitego miesa a ma byc dewolaj przeciez:D gosc jest

nielicznym wysokim ktory trafia wolne. nielicznym ktory ma 215cm i potrafi

grac na 2 koncach parkietu. i jedynym ktory majac 19 lat jest starterem na

c w nba. co to oznacza??? oznacza to ze niedlugo wroca czasy kiedy bylismy

potega pod koszami. wroca czasy kiedy granie trojkatow oparte bylo o

solidnego centra. i wroca czasy kiedy to walczylismy o tytuly. to jest

niemal pewne.

pytanie tylko kiedy? czy juz sa tego poczatki i mozemy sie spodziewac ze

bynum bedzie odgrywal coraz wieksza role i zacznie powoli dominowac????

czy te ostatnie mecze to poprostu rodzynki ktorych w naszym ciescie bedzie

coraz wiecej ale nie na tyle duzo by stac sie ciastem.... rodzynkowym.

najwieksza wada bynuma jesto brak regularnosci. na 2 miejscu brak

doswiadczenia. na c doswiadczenia jest czasami wazniejsze od umiejetnosci.

doskonale przekonalismy sie o tym jak praktycznie w pojedynke ZO w swieta

zdominowal pomalowane. regularnosc tez powinna poprawic sie wraz z

rozegranymi meczami. ogolnie jak na 19 latka jest wiec calkiem....

przewidywalny z ta swoja nieregularnoscia.

ale teraz przejdzmy do najwiekszych plusow. spojrzmy jaki zrobil postep!!

to wciaz nawet nie polowa sezonu wiec pewnie 'drew nie raz nas zaskoczy

meczami na poziomie wczorajszego badz lepszymi. pytanie na dzien

dzisiejszy brrzmi. czy bedzie w stanie robic kolejne postepy? i jak szybko

bedzie je robil i jak duze?

pol roku temu jeszcze bylem wielkim sceptykiem i sie zastanawialem czy ten

gosc w ogole bedzie kiedys gral na miare nr 10 w drafcie. wszyscy mowili o

spokojnym rozwoju itd ze minimum 3-5 lat zanim bedzie cos znaczyl ze jest

czas. ale teraz juz nie mam watpliwosci ze nadejda dla nas za jego sprawa

lepsze dni. kto wie czy nie nastapi to duzo wczesniej niz nam by sie moglo

wydawac.

wlanie

czy jest mozliwy taki scenariusz??!!

jedno jest pewne. dzis gosc juz zrobil dla nas o wiele wiecej niz sie

spodziewalismy po nim. przed nim kupe pracy i to sa 2 najfajniejsze w nim

rzeczy, ze pomimo tego iz jest nieobrobiony, cholernie duzo potrafi. i 2

sprawa ze ten gosc wyglada na takiego ktory sie jeszcze duzo nauczy.

prospect? sie chyba w usa na to mowi.

qrcze on ma 19 lat..... potrzebuje dobrych 3-4 lat by dostosowac swoje

mozliwosci do trojkatow, by granie na niego bylo w miare pewne. ale

cholera czy to nie nastraja was pozytywnie jak patrzycie na niego i

zdajecie sobie sprawe ztego ile ma lat ten chlopak i co go czeka??

bo mnie cholernie

a on jest wciaz surowy....:D

czyli co. mozliwy jest taki scenariusz ze za kilka lat bynum bedzie nasza

1 opcja w ataku? i to opierajac o niego nasza gre bedziemy zdobywac

tytuly? czyli w skrocie. dewolaj czy rodzynek w ciescie?

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Po pierwsze, bardzo fajny temat bb2. Po drugie, zwr贸ci艂e艣 uwag臋 na na kontuzj臋. Warto o nich wspomnie膰 nie tylko ze wzgl臋du na Bynuma. Paradokslanie, wszystkie nasze preoblemy z kontuzjami na przestrzeni ostanich 1,5 roku, wyszly nam w pewnym sensie na dobre. Kontuzja Mhima w zesz艂tm roku pozwoli艂a odrodzi膰 si臋 Kwame na C, kontuzja Kwame w tym roku da艂a szanse Andrew na pocz膮tku sezonu, kontuzja KB nauczy艂a zesp贸艂 jako艣 funkcjonowa膰 bez niego. Teraz nam to wszystko procentuje na boisku.

Wracaj膮c do wyboru w drafcie Andrew. Ja nigdy nie w膮tpi艂em 偶e to dobry wyb贸r, z kilku powod贸w. Po pierwsze, uwa偶am ze w draftach warto ryzykowa膰, bo talenty wymagaj膮 czasu. Ludzie cz臋sto wpadaj膮 w pu艂apk臋 rewelacyjnych pierwszych sezon贸w debiutant贸w, kiedy inni, mniej doceniani w odst臋pie kilku lat osi膮gaj膮 du偶o wy偶szy poziom. Mam zaufanie do organizacji zwanej Lakers, kiedy艣 mia艂em wi臋ksze, bo pracowa艂 u nas genialny Jerry West (swoj膮 drog膮 za pare lat si臋 oka偶e jak dobrym transferem okaza艂a si臋 wymiana Gay - Battier, bo co do wielkiej przyszlo艣ci Rudego nie mam w膮tpliwo艣ci) ale i tak w nich wierze.

W 1996 zaryzykowali i wybrali w drafcie m艂odego ch艂opaka ze szko艂y 艣redniej imieniem Kobe Bryant...

Wystarczy spojrze膰 na 12 nazwisk przed Kobe i zastanowi膰 si臋 kto na kim bardziej zyska艂 8)

Co do talentu Bynuma chyba nie mamy w膮tpliwo艣ci. Przy wszystkich pochwa艂ach i przy ca艂ej krytyce kt贸r膮 w jego storne kierujemy musimy pami臋ta膰 偶e ten ch艂opak ma 19 lat. Ja osobi艣cie by艂em w szoku, kiedy w zesz艂ym sezonie na clublakers czyta艂em jak to Bynum to kompletna pora偶ka i nic z niego nie b臋dzie :shock: . Czy nikt ju偶 nie zwraca uwagi na to 偶e wysocy podkoszowcy wymagaj膮 kilku lat wi臋cej ni偶 inni, aby odpowiednio rozwin膮膰 swoj talent. Pierwszy przyk艂ad jaki mi przychodzi do g艂owy to Jarmaine O'Neal, 艣wietnie t膮 sytuacje ilustruj臋.

Andy poczyni艂 wielki post臋p, kilku z nas ju偶 zwraca艂o uwag臋 na to, jak ju偶 teraz poprawi艂 arsena艂 swoich "post moves" i jak potrafi odnale藕膰 si臋 pod koszem korzystaj膮c np z tych mi臋kkich po艂 hak贸w.

Je艣li spojrze膰 na to jak prezentuje si臋 w tych meczach, w kt贸rych dostaje minuty pozostaje tylko si臋 cieszy膰 i modli膰 o jego dobre zdrowie.

Nie martwi臋 si臋 o jego psychik臋, bo uwa偶am 偶e otoczony takimi osobami jak Phil Jackson, Kareem czy Kobe b臋dzie dalej si臋 rozwija艂.

The future is bright 8)

Odno艣nik do komentarza

Bynum na pewno zaskoczy艂 ka偶dego kibica Lakers byli tacy, kt贸rzy wierzyli w niego, ale nawet oni nie s膮dzili, 偶e b臋dzie tak dobry tak szybko. Mnie zaskakuj膮 w nim jego 艣wietne koszykarsko r臋ce, wielu wysokich miewa z tym problemy on nie, bez 偶adnych problem贸w 艂apie podania, w tych swoich ruchach podkoszowych jest do艣膰 cierpliwy i ma to soft touch pod koszem, o kt贸rym pisa艂em :) wida膰, 偶e to go艣膰, kt贸ry nie gra w kosza tylko dlatego, 偶e jest wysoki sporo umie a ma wci膮偶 mas臋 czasu na dalsz膮 nauk臋. Wygl膮da na to r贸wnie偶, 偶e im d艂u偶ej gra tym lepiej mu to wychodzi, czasami wysocy graj膮cy kr贸tko zaliczaj膮 sporo blok贸w czy zbi贸rek, ale przed艂u偶enie im czasu gry nie przek艂ada si臋 na popraw臋 tych statystyk u niego tego nie ma. Problemem wci膮偶 pewnie jest kondycja, ale z tym te偶 jest co raz lepiej jakby nie by艂o jednego dnia mecz w Sacramento zako艅czony dogrywk膮 a nast臋pnego zaraz kolejny i zagra艂 jeszcze lepiej tego nie by艂o na pocz膮tku sezonu.

Ma jeszcze sporo brak贸w je艣li chodzi o obron臋 indywidualn膮 jak i pomoc przy przej臋ciach ju偶 艣wietnie wykorzystuje swoje warunki fizyczne do blokowania a inne elementy defensywne zdo艂a poprawi膰. Je艣li chodzi o atak pisa艂em ju偶 o tych jego dobrych koszykarsko r臋kach ma ju偶 kilka niez艂ych manewr贸w pod koszem brakuje jeszcze lewej r臋ki i umiej臋tno艣ci unikania krok贸w, kt贸re przynajmniej raz mu prawie zawsze gwizdn膮, ale to tez z czasem nadrobi a kroki jak wyrobi sobie nazwisko r贸wnie偶 przestan膮 mu tak cz臋sto gwizda膰 bo praktycznie wszyscy wysocy w takich sytuacjach je robi膮.

Rok temu czy jeszcze w te wakacje by艂em za oddaniem go za Artesta czy co艣, ale teraz widz臋 jaki to by艂by b艂膮d a to przecie偶 mimo drugiego roku w lidze wci膮偶 jest najm艂odszy zawodnik w NBA i Lakers mieli szcz臋艣cie, 偶e im si臋 trafi艂 i oczywi艣cie, 偶e potrafili zapewni膰 mu odpowiednie warunki do rozwoju. Tak偶e jeszcze ze dwa lata pracy z Kareemem, ostrego biegania i 膰wicze艅 na si艂owni i kto wie mo偶e by膰 wyj膮tkowym graczem, ale to trudno przewidzie膰 bo r贸偶nie bywa.

czyli co. mozliwy jest taki scenariusz ze za kilka lat bynum bedzie nasza

1 opcja w ataku? i to opierajac o niego nasza gre bedziemy zdobywac

tytuly? czyli w skrocie. dewolaj czy rodzynek w ciescie?

my艣l臋, 偶e mo偶liwy, ale nie ma co jeszcze za bardzo wybiega膰 w przysz艂o艣膰 p贸ki co my艣l臋, 偶e tytu艂y czekaj膮 nas jeszcze z Bryantem jako pierwsz膮 opcj膮 8)
Odno艣nik do komentarza

Bynum mo偶e za kilka lat dominowa膰 w tej lidze. Ma dopiero 19 lat i wdzim jak wiele potrafi. Wyszkolenie techniczne po艂膮czone z talentem stawia go na bardzo wysokim poziomie. Brakuje mu tylko atletyzmu w stosunku do innych m艂odych graczy, ale przeciez w tym wieku to normalne. Wida膰, 偶e nad tym pracuje i poczyni艂 du偶y post臋p w stosunku do poprzedniego sezonu. Razem z atletyzmem powinna przyj艣膰 tak偶e lepsza obrona indywidualna i mniejsza ilo艣膰 艂apania g艂upich fauli. Mocn膮 stron膮 艣a rownie偶 bloki, w kt贸rych AB pokazuje 艣wietne wyczucie. Jak pisali艣cie Andrew posiada r贸wnie偶 du偶y zakres ruch贸w podkoszowych oraz 艣wietne rzuty z pomalowanego. Pracuje te偶 z jednym z najlepszych specjalist贸w w tym elemencie w historii. Naprawde bardzo interesuj膮co zapowiadaj膮 si臋 kolejne lata w jego wykonaniu. Interesuj膮co zapowiada si臋 r贸wniez sytuacja Kwame'ego gdy Andrew dojdzie to takiego poziomu, 偶e trzymanie go na 艂awce by艂oby g艂upot膮.

Odno艣nik do komentarza

emjey. ja bede szczery. watpilem w niego. niby wybierajac goscia o takich parametrach pomimo iz mial 17 lat liczylismy po cichu ze cos zrobi. a on oprocz tgo meczu z knicks i dunku nad shaqiem niczego nie dokonal. do tego poruszal sie po boisku.... dziwnie. nie mogl sie odnalezc. balem sie ze to bedzie niewypal.to jest normalne ze mlodzi podkoszowi podszebuja kilku lat by dostosowac swoje umiejetnosci do nba, ale chocby spojrz na dwighta howarda. on od 1 meczu dawal sygnaly ze bedzie dominowal zaraz.

van jakby nie bylo te mecze moga byc rownie dobrze ostatnimi tak dobrymi w tym miesiacu. wlasnie to mnie niepokoi, bo bynum jeszcze za czesto ma te wahania formy. miejmy jednak nadzieje ze od tego momentu bynum ponizej pewnego poziomu nie zejdzie. ciesza mnie szczegolnie jego bloki. duzy wplyw maja na to jego talent i kareem ale mam tez wrazenie ze kwame grajac z bynumem uczy sie tych blokow bo sam zrobil postep w tej dziedzinie.

kb81 zwrocil tutaj uwage na duzy problem przed nami. mianowicie gdy dojdzie do takiego momentu gdy kwame i andrew beda musieli dzielic sie czasem do tego stopnia ze siedzenia dla jednago badz drugiego zacznie kosztowac nas zachamowanie jego rozwoju. wydaje mi sie ze predzej czy pozniej wrocimy do grania z kwame'm na PF. z jednej strony cieszy mnie wahlarz zagran jaki usyskamy dzieki temu ze mamy ich wszystkich. z 2 smuci ze odbedzie sie to kosztem czasu gry jakiegos zawodnika np. waltona czy turiafa.

tak czy siak poki co nie mamy sie czym martwic. oby bynum wytrzymal fizycznie ten miesiac do powrotu kwame'a.

aha. naprawde ciekawi mnie do jakiego stopnia on moze sie rozwinac....

powtarzam to pytanie po raz kolejny, wiem. ale odpowiedz na to pytanie moze przesadzic o kolejnych misiach. co sie stanei jak ten gosc naprawde zacznie grac tak jak moze? cos jak shaq??!

Odno艣nik do komentarza

Bardzo ciekawy temat bb2. No w艂a艣nie. 19-latek bardzo wiele ju偶 potrafi膮cy. Jak ju偶 sie przekonali艣my wiele razy w tym sezonie potrafi ogrywa膰 nawet najwi臋kszych rutyniarzy, a to, 偶e jest najm艂odszy w lidze jeszcze bardziej napawa optymizmem dla niego jak i dla wszystkich fan贸w Lakers. Min膮 3,4 lata ch艂opina nabierze jeszcze masy i rutyny i nie b臋dzie mia艂 sobie r贸wnych :D na prawde moim zdaniem ma spory potencja艂 na jednego z najlepszych centr贸w w NBA i nie mo偶e go w 偶adnym wypadku zaprzepa艣ci膰. Zdecydowanie lepiej czuje si臋 w S5 i moim zdaniem jest ju偶 lepszy od Kwam'ego, kt贸ry przecie偶 te偶 jest jeszcze m艂ody. Pamietamy 艣wietne mecze Bynuma z Rockets, przynajmniej w moim odczuciu . Kwame zupe艂nie by艂 bezradny wobec Yao, Bynum wchodzi艂 i powodowa艂 偶e Chi艅czyk sie gubi艂 a sam 艂atwo zdobywa艂 punkty w dodatku blokowa艂 :twisted: On ma potencja艂 by by膰 lepszym od leniwego Shaqa. On ma dopiero 19 lat.... a swoimi glebami przyprawia mnie o dreszczyki :P:P

GO Lakers Go Drew!!!

Ciekawy temat i wiecej takich, 偶eby te forum sie troche rozruszalo !!

http://www.lakers.xt.pl - zapraszam, na razie cienka grafika lecz na pewno warto zajrzec

Odno艣nik do komentarza

emjey. ja bede szczery. watpilem w niego. niby wybierajac goscia o takich parametrach pomimo iz mial 17 lat liczylismy po cichu ze cos zrobi. a on oprocz tgo meczu z knicks i dunku nad shaqiem niczego nie dokonal. do tego poruszal sie po boisku.... dziwnie. nie mogl sie odnalezc. balem sie ze to bedzie niewypal.to jest normalne ze mlodzi podkoszowi podszebuja kilku lat by dostosowac swoje umiejetnosci do nba, ale chocby spojrz na dwighta howarda. on od 1 meczu dawal sygnaly ze bedzie dominowal zaraz.

No tak, ale z Dwightem to jest tak, 偶e on na samym pocz膮tku by艂 jednym z niewielu graczy po szkole 艣redniej tak fantastycznie przygotowanym fizycznie do gry (podobnie jak LeBron i Amare), a na dodatek dostawa艂 minuty. Bynum na pocz膮tku nie mia艂 i tego i tego :wink: Przewa偶aj膮ca wi臋kszo艣膰 tych wi臋kszych i mniejszych talent贸w wymaga czasu (KG, Kobe, T-Mac, J-O, czy chocia偶by teraz Gerald Green)

EDIT. Dzi艣 przeczytane:

Lost among the near-historic eight-point, 10-assist game put up by Kobe Bryant, the season-high 23 points by Smush Parker and the staggering 39 assists collected by the Lakers against Denver, there was a second consecutive double-double from center Andrew Bynum.

The starting spot is his again by default, and he doesn't want it to slip away. He now shows up 40 minutes early to practice after being demoted last month by Coach Phil Jackson for being late to a pregame warmup.

"I never really got complacent," said Bynum, pinning his demotion on failure to put in extra time, not poor attitude. "I wasn't coming in earlier like I am now. "

Napawa optymizmem :)

Odno艣nik do komentarza

van jakby nie bylo te mecze moga byc rownie dobrze ostatnimi tak dobrymi w tym miesiacu. wlasnie to mnie niepokoi, bo bynum jeszcze za czesto ma te wahania formy. miejmy jednak nadzieje ze od tego momentu bynum ponizej pewnego poziomu nie zejdzie. ciesza mnie szczegolnie jego bloki. duzy wplyw maja na to jego talent i kareem ale mam tez wrazenie ze kwame grajac z bynumem uczy sie tych blokow bo sam zrobil postep w tej dziedzinie.

pewnie, 偶e mog膮 by膰 ostatnimi, ale to nie jest pow贸d do niepokoju bo w tym wieku wahania formy to nie b臋dzie nic dziwnego, on jednak kiedy dostaje wi臋cej minut raczej nie zawala problem jest wtedy kiedy przez 艂apanie fauli jest wybijany z rytmu i musi szybko siada膰 na 艂awce jak nie b臋dzie 艂apa艂 przewinie艅 my艣l臋, 偶e da rad臋 utrzyma膰 niez艂膮 form臋, wcze艣niej dochodzi艂o zm臋czenie teraz zagra艂 po raz pierwszy dzie艅 po dniu dwa dobre mecze a to mu nawet w lidze letniej przy zdecydowanie mniejszej konkurencji nie wychodzi艂o i kondycyjnie nie wytrzymywa艂. Tak偶e ja jestem dobrej my艣li i jak uda mu si臋 unika膰 problem贸w z faulami powinien 艂adne statystyki tak defensywne jak i ofensywne robi膰 do czasu powrotu Kwame.
Odno艣nik do komentarza

racja granie co noc na pewnym poziomie przyjdzie z czasem. oby przyszlo. ale jesli utrzymalby takie cyferki stalby sie murowanym kandydatem do MIP:D

obejrzalem sobie ta pierwsza polowe meczu z nuggets. i jedno co mnie wciaz rozwala w tym gosciu to to ze on robi niezle cyferki praktycznie bazujac narazie na talencie. wciaz nie wszystkie ruchy w ataku sa... dopracowane. shaqowi potrzeba bylo 7 lat w nba by opanowac juz swietnie manewry podkoszowe i by stac sie prawdziwym liderem.

bynum w tej chwili nie ma zadnego porzadnie dopracowanego zagrania w ataku. do obrony ma niesamowita intuicje. strach pomyslec co sie stanie gdy bynum zacznie w ataku wygladac jak na centra przystalo! bo do tej pory wiele jego zagran troche smiesznie wyglada:) czasami sie wygina za bardzo, nogi nie nadarzaja za cialem. jesli to wszystko nadrobi....

dobrze ze w koncu dostal minuty. i pokazuje ze nie jest pomylka. tego najbardziej sie balem. i chocby do konca sezonu nie zagralby chocby jednego takiego meczu jak w ostatnich 2 to bede spokojny o nastepne sezony.

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

oki mamy za soba polowe miesiaca. polowe najlepszego miesiaca w nba bynuma.

na 7 spotkan 5 krotnie rzucal 10 i wiecej pts w meczu

3 krotnie zbieral +10 reb

dla porownania do tej pory po 2 pelnych miesiacach mial tylko 8 gier z +10pts i 2 mecze z +10 reb

najgorzej zagral w meczu z orlando ale tam zagral tylko 18 minut a zle to w sumie nie wygladalo az tak bardzo.

statsy z tego miesiaca to 11 ppg 8.7 reb 2.43 bl !! 27 minut na mecz 60% z gry i 74% z osobistych!!!!!!!!!! notujac przy tym 3.1 faulu na mecz.

jestem moze nie tyle w szoku co pod wrazeniem. naprawde chcielismy go oddac z odomem za kg??!!

gosc naprawde bedzie kims. fajnie ze trafia osobiste. to bardzo utrudni w przyszlosci rywalom gre przeciwko niemu. dawno oprocz jao nie widzialem wysokiego ktory trafia wolne tak latwo.

problemem sa tylko te przewinienia. w 5 z 7 spotkan stycznia mial foul trouble:) i ograniczalo to troche jego gre. ale jestem pod wrazeniem.

kwame niech trenuje ostro rzuty bo predzej czy pozniej bedzie musial czesciej grac jako PF. w ogole odnosnie kwame'a zgadzam sie z tym co pisze wiekszosc fanow lakers na forach, ze chlopak powinien troche odpuscic silki na rzecz treningow rzutowych bo bedzie to bardzo potrzebne. naprawde fajnie ze tak wyglada. cieszy to iz jego etyka pracy pod wzgedem silki jest bez zastrzezen. wrecz idealna. ale to spowodowalo ze jest trohe za wolny i nie moze odnalezc sie w ataku. z 2 strony o atak to my sie najmniej w tym momencie powinnismy martwic.......

Odno艣nik do komentarza

• 1 miesi膮c temu...

Bynum to jak powiedzia艂 m贸j brat 偶e "b臋d膮 z niego ludzie" bo jak widzicie nie ma Kwamego i Michma to nie maj膮 kogo dac na centra i gra on a jak obserwuje wyniki to Bynum jak m贸wili艣cie b臋dzie za kilka lat mo偶e nie dominatorem ale znacz膮cym graczem ligi. Wed艂ug mnie Lakers nie powinni go sprzedawa膰.

Odno艣nik do komentarza

Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.