Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2015/16

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Buyout Lawsona? Tego sie nie spodziewalem... Rockets pewnie tez nie na to liczyli ;-)

Ciekawe czy to da przejscie do Suns/Nets i jakies odrodzenie czy przypieczetuje jego koniec kariery w FBX?

Tak czy inaczej wyjdzie z tego cenna informacja...

Ktoś waląc się młotkiem w głowę nie działa tylko na swoją szkodę, tylko psuje ligę.

Raczej zamiast młotka dajesz retardowi karabin maszynowy.

Idac dalej tym tropem, poza soba komu toudi zrobil krzywde? Ostatnia tabelka sprzed wymiany - http://www.e-nba.pl/topic/4158-fbx-fbx1-sezon-201516/page-54?do=findComment&comment=400366 - ma identyczna kolejnosc w Top6 jak ta dzisiejsza...

Jakich znowu odległych picków. Jak masz dojebany skład right now to masz dobre widoki na dwa lata

Nikt sie nie pobawil w hipotetyczne trejdowanie calych skladow, a szkoda bo wlasnie to cwiczenie pokazuje jak krotkie sa okna do walki. Niektorzy tegoroczni contenderzy juz powoli beda planowac przebudowe...

jak dostaniesz jeszcze gracza numer 1 w fantasy, Vucevica i Tyreke prawie za darmo, to twoja sytuacja się nie zmieni bo na straży stoi salary cap? Plz.

Nie moglbys mu sprzedac tej paczki bo nie zmiescilby sie w limicie pensji za ten sezon...

Takze salary cap jak najbardziej stoi na strazy takich mega prezentow.

Ba! Najlepsze co bys mogl mu oddac za darmo to Curry i Barton... co nie czyniloby go faworytem na nastepny sezon bo musialby porozdawac/rozmienic w offseason kilku zawodnikow inwestujac w tanich graczy lub picki co wprowadza ryzyko...

No, będziecie się martwić dokładnie tak samo jak wszyscy martwili się po trejdach Toudiego, parę osób ponarzeka, w sumie każdy wie co robi, liga doświadczonych GMów, jego team jego sprawa, stało się i trudno, nic nie da się zrobić. GG.

Zwroc uwage ile osob sie martwilo, a to za malo na przeglosowanie zmian w lidze. Mozna z tego wyciagnac wniosek, ze albo 3/4 ligi machnelo reka na powazny problem... albo, ze 1/4 wyolbrzymia ten problem bo akurat ich najbardziej dotknal. Edytowane przez wiLQ

Idac dalej tym tropem, poza soba komu toudi zrobil krzywde? Ostatnia tabelka sprzed wymiany - http://www.e-nba.pl/topic/4158-fbx-fbx1-sezon-201516/page-54?do=findComment&comment=400366 - ma identyczna kolejnosc w Top6 jak ta dzisiejsza...

Ocena trejdu po miesiacu, na podstawie kolejności w top 6, kiedy 2/3 sezonu było już rozegrane przed trejdem. Gud analysis.

Idac dalej tym tropem, poza soba komu toudi zrobil krzywde?

Każdemu, kto nie załapał się na rozdawnictwo.

Nie moglbys mu sprzedac tej paczki bo nie zmiescilby sie w limicie pensji za ten sezon...

Takze salary cap jak najbardziej stoi na strazy takich mega prezentow.

Ba! Najlepsze co bys mogl mu oddac za darmo to Curry i Barton... co nie czyniloby go faworytem na nastepny sezon bo musialby porozdawac/rozmienic w offseason kilku zawodnikow inwestujac w tanich graczy lub picki co wprowadza ryzyko...

...

1. Oczywiście, że się da, w offseason nie obowiązuje salary cap, jeden GM może zebrać topowych graczy i potem część rozmieniać na low salary/high FP i picki i korzystać z tego przez lata.

Edytowane przez Chytruz

Ocena trejdu po miesiacu, na podstawie kolejności w top 6, kiedy 2/3 sezonu było już rozegrane przed trejdem. Gud analysis.

Na pewno lepsza taka niz "swiat FBXa sie wali" bez zadnych sladow, ze tak sie dzieje.

Każdemu, kto nie załapał się na rozdawnictwo.

Aha, na tej zasadzie to prawie kazdy trejd powinien byc nielegalny bo korzystaja z niego glownie zamieszane strony... co jest o tyle zabawnym zarzutem, ze taka jest idea trejdowania ;-)

Co do ostatniego fragmentu to tak dla zabawy zaproponuj nowy sklad Rogera uwzgledniajacy promocje od Ciebie, ktory zmiesci sie w limicie na ten i przyszly sezon, a w ktorych Roger bylby faworytem przez 5 lat.

Mogę tylko przypuszczać, że tak jak mnie, Chytremu niełatwo jest zrozumieć dlaczego tak łatwo Wam pogodzić się z faktem, że w 1 lidze gra drużyna z A-klasy.

Wg mnie warto by porozmawiac nad usuwaniem kiepskich/nieaktywnych GMow by poprawic jakosc ligi, ale to jakby zupelnie inna dyskusja niz to o czym piszecie i duzo bardziej niewygodna dla wszystkich [bo moze sie okazac, ze sie kwalifikuja na ta liste rowniez postulujacy takie podejscie!]. Edytowane przez wiLQ

I kogo spośród postulujących należałoby wtedy wyrzucić idąc tym samym tokiem myślenia  ?

jeśli chodzi o aktywność na FA to jesteś pierwszy do wyjebania  :cool:

Wlasnie tego typu potencjalny problem mialem na mysli, w zaleznosci od przyjetych kryteriow aktywnosci moga wyjsc zaskakujace wyniki kto zaniza jakosc ligi. A wg Was jakie sa znaczniki GMa do wymiany?

jeśli chodzi o aktywność na FA to jesteś pierwszy do wyjebania  :cool:

Nie wiem po co te okulary i cwaniacka japa bo to z dupy kryterium. Mam skład napakowany potencjałem i trzymam się podjętych decyzji. Nie walczę o zwycięstwo więc nie dorabiam sobie fppg pobierajac FAsów po każdej kontuzji wykluczającej na dwa mecze.

Kryterium jest brak jakiejkolwiek aktywności (Radzio został wyjebany ze 6 sezonów za późno) i wciśnięcie czerwonego przycisku, który mimo że bardzo kusi, to jest podpisany "NIE DOTYKAĆ", a tenże przycisk nazywa się "AUTODESTRUKCJA".

Nie wiem po co te okulary i cwaniacka japa bo to z dupy kryterium. Mam skład napakowany potencjałem i trzymam się podjętych decyzji. Nie walczę o zwycięstwo więc nie dorabiam sobie fppg pobierajac FAsów po każdej kontuzji wykluczającej na dwa mecze.

bez spiny, myślisz, że tego nie wiem?

Aha, na tej zasadzie to prawie kazdy trejd powinien byc nielegalny bo korzystaja z niego glownie zamieszane strony... co jest o tyle zabawnym zarzutem, ze taka jest idea trejdowania ;-)

Na trejdzie mogą tracić inni, bo nie mogli/nie chcieli dać za konkretnego zawodnika oferty. Jeśli nie chcieli, to ich "wina", że tracą, jeśli nie mogli - również (brak assetów, miejsca w salary). Na rozdawnictwie tracą wszyscy pozostali, bo gracza za śmieci mógłby dostać każdy, a korzysta tylko ten, który przypadkiem był w pobliżu, jak komuś padało na mózg.

Co do ostatniego fragmentu to tak dla zabawy zaproponuj nowy sklad Rogera uwzgledniajacy promocje od Ciebie, ktory zmiesci sie w limicie na ten i przyszly sezon, a w ktorych Roger bylby faworytem przez 5 lat.

Po pierwsze, mówiłem o Peweem, po drugie, mówiłem już dwa razy, że w offseason nie obowiązuje limit.

Mam skład napakowany potencjałem i trzymam się podjętych decyzji.

Kryterium jest brak jakiejkolwiek aktywności (Radzio został wyjebany ze 6 sezonów za późno) i wciśnięcie czerwonego przycisku, który mimo że bardzo kusi, to jest podpisany "NIE DOTYKAĆ", a tenże przycisk nazywa się "AUTODESTRUKCJA".

W jaki konkretnie sposob bys wylapal Radzia 6 sezonow wczesniej?

Przeciez wtedy mogl uzasadnic brak zmian na tej samej zasadzie jaka sam opisales.

I dlaczego to co zrobil toudi uwazasz za autodestrukcje, a to co zrobil np Krzemo juz nie? To brzmi dokladnie jak zbyt ogolnikowe kryteria pod ktore mozna dopasowywac GMow, ktorych wcale nie miales na mysli.

Na trejdzie mogą tracić inni, bo nie mogli/nie chcieli dać za konkretnego zawodnika oferty. Jeśli nie chcieli, to ich "wina", że tracą, jeśli nie mogli - również (brak assetów, miejsca w salary). Na rozdawnictwie tracą wszyscy pozostali, bo gracza za śmieci mógłby dostać każdy, a korzysta tylko ten, który przypadkiem był w pobliżu, jak komuś padało na mózg.

Nie zgadzam sie, ze to byl przypadek do kogo trafily assety toudiego - ai3 mial jego pick, wiec byl kluczowy dla pierwszych rozmow, a Roger jako jedyny z czolowki byl zmotywowany do duzych rozszad w skladzie wsrod najlepszych graczy w lidze. Nastepne ruchy toudi zapowiedzial na forum/trading blocku, wiec wg mnie mozna miec tylko pretensje do siebie, ze sie nie bralo w nich udzialu.

Po pierwsze, mówiłem o Peweem, po drugie, mówiłem już dwa razy, że w offseason nie obowiązuje limit.

Jasne, ale do poczatku sezonu musi przystapic juz ponizej limitu. Piszesz jakby bylo latwe upchniecie nadwyzki 100+fpg za assety na lata przyszle, a wg mnie to nie jest latwe a juz tym bardziej nie jest pewne i dlugotrwale. Inna sprawa, ze PeWee bedzie w swietnej sytuacji bez zadnych promocji z Twojej strony, wiec to nawet nie bylaby jakas zmiana sytuacji w lidze.

W jaki konkretnie sposob bys wylapal Radzia 6 sezonow wczesniej?

Przeciez wtedy mogl uzasadnic brak zmian na tej samej zasadzie jaka sam opisales.

I dlaczego to co zrobil toudi uwazasz za autodestrukcje, a to co zrobil np Krzemo juz nie? To brzmi dokladnie jak zbyt ogolnikowe kryteria pod ktore mozna dopasowywac GMow, ktorych wcale nie miales na mysli.

W taki, że Radzio miał Lebrona od kiedy byłem w tej lidze i nigdy nie tankował - ani oficjalnie, ani nieoficjalnie. Ale nie szedł też po mistrza. Spędził całą moją karierę w FBX1 w środku tabeli, bez żadnego planu. Miał swój skład, robił jakieś niemrawe wymiany, które nie zbliżały go ani do tankowania, ani wygrywania, nie wystawiał składów, nie robił zmian na FA, nie robił nic ! NIC !

Nie ma żadnego uzasadnienia dla grania totalnie bez pomysłu.

Krzemo nie, bo chociaż imo oddał Milsapa zbyt tanio to jednak miał podstawy by myśleć, że Gordon może być w tej lidze kozakiem - istnieje zagrożenie, że będzie allstarem w tej lidze. Ja w niego nie wierzyłem i nadal średnio wierzę, nawet miałem przez jakiś czas wrażenie że to kolejny Thomas Robinson ale jak widać myliłem się. Ale to nie jest tak, że dobra gra Gordona jest jakimś turbo zaskoczeniem. Mam wracać do braku podstaw by wierzyć w McDanielsa czy innych FAsów grających 3 minuty na mecz w co drugim meczu w kontekście wymiany ich za robiących 35+ starterów z zagwarantowanym miejscem w rotacji?

Jeszcze jedno mi przyszło do głowy. Widzieliście Toudiego, żeby jakoś mocniej bronił swojej decyzji o McDanielsie ? Shavlick poprosił o zwrot, Toudi chyba napisał tam jedno zdanie i po temacie. To chyba jednak nie przemyślał tego zbyt dobrze/ nie wierzył w McDanielsa ? Gdyby wierzył, że to lepszy asset w keeperze niż robiący prawie 40 Zach to chyba potrafiłby to w JAKIKOLWIEK sposób uzasadnić ?

ta dyskusja jest calkowicie abstrakcyjna i nie poparta na zadnych faktach - powiedzialbym wiecej jest przepelniona pycha, samouwielbieniem i osobistych podtekstow

zero merytoryki zadnych faktow nic zadnych liczb zadnych przykladow

tylko 'jakby wiedzial' 'nie wierze w tego' ' X jest 100razy lepszy od Y' 'moim zdaniem'

Chytry, Findek, Biodro nie przytoczyliscie nic co by sie nadawalo do sensownej rozmowy, podobnie Wilq, i nie wiem po co Roger broni wstydliwie swoj trejd(y)

prawda jest taka ze

Ilyasova i Zeller robia po 25/avg30 - avg - last 30 days

Zach  45/avg30

KJMD x/avg30

nic nie mowiliscie na trejd Ilyasova Zeller - mimo iz sa gowno warci

sraliscie nad KJMcD

obecnie jest na FA - 14 graczy robiacych over24/avg30

podsumowujac jak robisz 25 to jestes gowno warty - ani Ilyasovy ani Zellera nie czeka nic w tej lidze ; KJMcD hgw - dostal 3 letni kontrakt za 3 banki

dalej 

Batum(CY ciagle sie łamie) 46,7/avg30 i Ibaka 39/avg30  za Roziera  Lena 42/avg30 i pick  

typowy tank trejd z upsidem (pick)

wiem ze Pewee cos dawal - wiem ze ja cos oferowalem - nie wiem co wy oferowaliscie  

dalej 

Chytry z dr.n.fbx.toudi

Robin Lopez 34 /sezon za Dieng 35,9 /sezon

dr.n.fbx.Toudi wyruchal Chytry'ego - sluchajcie to niemozliwe

taki 'cep' jak Toudi wyruchal takiego zawodnika klasy A jak Chytry - mozemy sie smiac ?

dalej ... 

@piotrek 

to wiele zmienia , bo JR Smitha mialem cale zycie to moge sie wypowiedziec

w tym sezonie robi 30,6 i 31,8/avg30 - true gamechanger - 9th man u kontendera

dalej

lewe Biodro - Jendras

Gobert 46/avg30 i TJones ?/avg30 (gra za Joshem/Motie ktory nie zdal testow/Beasleyem) za Lebrona 66.6/avg30

cos tam jeszcze bylo ale tego nie widze i nie chce widziec

mowicie mi ze w erze gdzie gra sie jednym wysokim, Gobert ktory niestety nie wskoczyl na poziom Deandre i bez Chrisa Paula to sie nie zapowiada to byl dobry trejd ?

mocno taki sobie, jak dla mnie na poziomie Batum Ibaka Len pick - tak jak oceniacie dzis tak ja oceniam dzis ten trejd

dalej 

Biodro w drafcie 

Towns (no brainer) - brawo 

SJohnson - byl Kristaps byl Myles byl Devin Booker byl Portis byl Mickey

dalej to trzeba by sie cofnac co odjebaliscie w poprzednich sezonach i co inni odjebali 

sezon gdzie Findek przegral majac najwzysza srednia - epicki - naprawda U did it Man U did IT ! 

pomijam to jak przyszedl Marcos Wilq i w pierwszym drugim sezonie nas wyruchali i wygrali lige - to juz naprawde nie potrafimy sie dogadac na boku i pokazac wiesniakom z zewnatrz jakie tu kozaki graja i jacy A playerzy z nas ?

inna sprawa ze od tamtego momentu nic nie pokazali ale to tez juz trzeba by spedzic pare minut w archiwum i wygrzebac te smieci

podsumowujac - spora bufonada - jesli mamy tu kogos oceniac jak gra i jak sie angazuje i jak trejduje - wiadomo sa skrajne przypadki - ale nigdy nie bylo w FBX1 tak ze jakis cep nam rozjebal system - jak to bylo z DunkFanem w FBX2 - taki syndrom zgwalcenia wam pozostal

i na koniec nie wiem odkad oceniamy trejdy kilka dni po w lidze ktora gramy po kilka lat; 

Edytowane przez ai3

Jasne, ale do poczatku sezonu musi przystapic juz ponizej limitu. Piszesz jakby bylo latwe upchniecie nadwyzki 100+fpg za assety na lata przyszle, a wg mnie to nie jest latwe a juz tym bardziej nie jest pewne i dlugotrwale.

W takim przypadku zdecydowanie lepiej mieć problem nadwyżki 100 FP niż go nie mieć.

dalej 

Chytry z dr.n.fbx.toudi

Robin Lopez 34 /sezon za Dieng 35,9 /sezon

dr.n.fbx.Toudi wyruchal Chytry'ego - sluchajcie to niemozliwe

taki 'cep' jak Toudi wyruchal takiego zawodnika klasy A jak Chytry - mozemy sie smiac ?

Kurde, nie wiem jak przeżyję to 1,8 fp straty szczerze powiedziawszy.

k****, Shavlick, zabrakło wykończenia, a nie planu, pomysłu, zaangażowania i wykończenia. W każdym razie nie chodzi o to, że niewiarygodne z nas kozaki ale o to, że Radzio czy Toudi właśnie grają bezcelowo i to sprawia, że czuję się jakbyśmy grali w innych ligach - Ty i ja gramy o to, żeby dzisiaj lub jutro wygrać. Oni grają, żeby sobie pograć i nawet tego nie ukrywają. Ani o zwycięstwo, ani o wysokie picki i draftowy dreszcz - z sobie tylko znanych powodów. Jeżeli celem jest sprawdzanie rano średnich i okazjonalny dreszczyk emocji przy wymianach, to rozumiem ale wówczas uprzejmie proszę Panów o zmianę keepera na jakiś randomowy w yahoo z obcymi ludźmi

Edytowane przez Findek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.