Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2015/16

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Przeceniasz chęci i możliwości trejdowe ludzi w lidze, Findek jednego zawodnika ogłasza tu po 20 razy bez skutku, a tu nagle po ogłoszeniu wymiany każdy będzie jednocześnie chcieć handlować, przebijać i mieć czym przebijać.

Tak uwazam bo mrowcza robote juz zrobilby ktos inny.

Ale nawet jesli sie nie zgadzasz, to wg Ciebie ile z Twoich pierwszych 10 trejdow zostanie przebitych?

Wg mnie ten przepis eksplodowalby Ci w twarz juz w pierwszym sezonie dzialania i wkurzenie/rozczarowanie by dotyczylo jak to ktos wybral taka, a nie owaka paczke, chociaz Twoja byla przeciez duzo lepsza [wg Ciebie].

Czyli trejdy a'la Toudi są dobre dla ligi, aha.

Nic takiego nie napisalem... raczej, ze przepisy, ktore na niego pozwalaja sa dobre.

Mlotek mozna wykorzystac do budowy, ale mozna rowniez sie nim walnac w glowe. Nie zakazywalbym posiadania mlotkow tylko dlatego, ze komus sie przytrafilo to drugie [zwlaszcza na wlasne zyczenie], a Ty probujesz zeby od teraz kazdy nosil kask.

Ma - Wira wywala w ostani dzień Favorsa, bierze 1 pick, Favorsa odbiera z waiverów po otwarciu nowego sezonu.

wywalenie kilku gwiazd na FAsy nie ma zadnego sensu w kazdym scenariuszu

1. Oczywiście, że się da, w offseason nie obowiązuje salary cap, jeden GM może zebrać topowych graczy i potem część rozmieniać na low salary/high FP i picki i korzystać z tego przez lata.

Taka strategia starczylaby na 2 lata, a nie 5. Takich odleglych pickow nawet nie mozna handlowac.

2. Dlaczego sabotaż, po prostu biorę pod uwagę, że może będę miał chwilowe zaćmienie albo w moim mniemaniu to będzie dobra wymiana, bo akurat będę chciał się pobawić w rebuilding. Co wtedy?

Wtedy bedziemy sie martwic. Poki co proponujesz przepis, ktory dotyczylby kazdego trejdu po to zeby uniknac jednego hipotetycznego kiedys tam w przyszlosci, ktory nawet nie pasuje do tego co zrobil toudi.

To również wyjaśniłem. Toudi miał 6 gości do grania, w tym dwóch z top10, ja miałem dwóch gości i kilka popierdółek poniżej 40 i w dodatku starych.

I jeżeli teraz założymy, że kazdy gra, zeby w jakiejś perspektywie, krótszej czy dłuższej, wygrać, to Toudiemu brakowało jednego zawodnika na poziomie 35 +, czy dwóch średniaków z końca ławki na rozszerzenie rotacji, żeby nawiązać z Tobą równorzędną walkę, a ja czy Krzemień (żeby nie było, uważam że zrobiłem to dużo lepiej ;p ale i odrobinkę lepszy punkt wyjściowy miałem) mieliśmy po 2,3 gości i drugie tyle do uzbierania żeby się liczyć w ogóle w walce o podium. W takiej sytuacji można albo liczyć na długoterminowy fart na FA albo zrobić miliard wymian i liczyć, że na większości zyska się parę fppg, albo wersja rozsądniejsza - rozmienić na młodych i picki.

Czyli z trzech gości do grania teraz mam 7 koleżków na poziomie 40+. 3 -> 7

Toudi z 6 gości do grania przy dużym szczęściu otrzyma tyle samo gości do grania. 6 -> 6 ,tylko po kilku latach.

Przy przebudowie trzeba być jak Jezus i z jednej ryby zrobić w c*** ryb. Ale z jednej ryby zrobić jedna rybę i to mniej smaczną ?

k****, już miałem wychodzić pobiegać ale mam wrażenie, że nadal nie wyraziłem się dostatecznie jasno.

NIE ROBI SIĘ REBUILDINGU BĘDĄC O JEDEN KLOCEK OD RÓWNORZĘDNEJ WALKI O ZWYCIĘSTWO. REBUILDING ROBISZ WTEDY, KIEDY JESTEŚ W DUPIE.

Moglbys mi wyjasnic kogo probujesz tutaj przekonac i do czego?

Bo chyba nikt nie uwaza, ze toudi dobrze rozegral ten sezon [wlacznie z nim samym!]...

Tylko, że tutaj śladami Ronniego czy Gila poszedł drtoudi i nie opowiadaj mi tu bajek o ludziach z doświadczeniem, bo taki sam odsetek ludzi doświadczonych masz w FBX#2 teraz. 95 % tej ligi stanowią ludzie doświadczeni, fakt, ale jeśli zdarza się osoba, która generuje błędy, trzeba reagować, bo na tym traci liga.

To Ty mi nie prównuj sytuacji ze startu ligi fbx2 do obecnej fbx1. Bo to tak jakby prównywać malucha z mercedesem. drtoudi sam wybrał taką drogę i postanowił przebudować ekipę. Natomiast Ronnie czy Gilu nie przebudowywali ekip, po prostu robili wymiany na których myśleli, że zyskują (bo do takiej wersji przekonywała ich druga strona). Poza tym, to co jest obecnie w fbx2 mnie nie interesuje. Nie ma to żadnego związku z fbx1, więc nie bardzo rozumiem co chcesz mi przekazać tymi statystkami z fbx2? Nie gram w tej lidze już i grać nie będę. Może sobie tam komisz vetować co mu się spodoba dla dobra ligi. Natomiast w fbx1 takie działa są po prostu zbęde. Bo to, że tam się to sprawdza wcale nie oznacza, że tutaj też musi mieć zastosowanie.

W jaki sposób nierówny deal wpływa pozytywnie na ligę, tak, że zwiększa się dysproporcja pomiędzy teamami poszczególnych Gm-ów? Czy w taki sposób, że walka o 1 pick stanie się manipulacją? Przykład Phila kompletnie nietrafiony, raz, że NBA to inne realia, dwa, że w trakcie sezonu nie masz pojęcia, na jaki pick trafiasz, bo tam obowiązuje losowanie. Tutaj każdy to może sobie obliczyć i przy tym robiąc trejdy kompletnie z sufitu, by osiągnąć zamierzony cel. A, że ten cel zostanie osiągnięty zbyt dużym kosztem - tu już wracamy znów o owej dysproporcji.

I teraz ja ci odpowiem Twoim językiem - przestań pier...lić, że zarzuty, mają osoby, które nie zyskały, bo widać, że oceniasz wszystkich swoją miarą.

Po pierwsze, takżdy deal wpływa pozytywnie. To, że przebudowa robi dysproporcję, to fakt. Zawsze tak było jest i będzie. Jednak gdyby ludzie na tym nie zyskiwali, to by tak nie grali. Bo dzięki niej bardzo szybko (a może nawet dużo szybciej) przebijesz się do TOP5 a niżeli ekipa która wiecznie będzie zajmowała miejsce w środku stawki. Po drugie, draft to jeden z elementów tej gry. Więc jeśli nie masz możliwości zrobić kroku do przodu, to czasami lepiej jest wykonać krok w tył, aby później zrobić dwa do przodu. Po trzecie, przykład Phili jest jak najbardziej trafiony. U nas nie ma losowania, aczkolwiek do końca rozgrywek nie możesz być pewny który ostatecznie pick będziesz miał. Wystarczy, że na sam koniec jedna bądź dwie osoby zrobą deal lub zwolną kogoś na FA i już mogą nastąpić zmiany i poprzednia wyliczenia/symulacje możesz sobie wsadzić. No i nie trzeba sięgać daleko pamięcią, wystarczy przypomnieć sobie sytuacje z końcówki poprzedniego sezonu. Tak więc, skoro draft to jeden z elementów zabawy, to dlaczego nie można obrać taktyki tankowania? Jak dla mnie, to nie ma w tym nic dziwnego i po prostu ustalasz taktykę i celujesz w wysoki pick z myślą o przyszłości. Strategia znana wszystkim nie od dziś. No i taki drtoudi nie jest pierwszym który się na nią zdecydował.

Tak uwazam bo mrowcza robote juz zrobilby ktos inny.

Ale nawet jesli sie nie zgadzasz, to wg Ciebie ile z Twoich pierwszych 10 trejdow zostanie przebitych?

Wg mnie ten przepis eksplodowalby Ci w twarz juz w pierwszym sezonie dzialania i wkurzenie/rozczarowanie by dotyczylo jak to ktos wybral taka, a nie owaka paczke, chociaz Twoja byla przeciez duzo lepsza [wg Ciebie].

Pewnie niewiele, potencjalnych partnerów do wymiany za konkretnego zawodnika/ między konkretnymi teamami jest zazwyczaj tylko kilku, z czego nie każdy musi być moim zawodnikiem zainteresowany albo uważać, że przebicie oferty będzie się dla niego opłacać.

Nic takiego nie napisalem... raczej, ze przepisy, ktore na niego pozwalaja sa dobre.

No to przepisy w takim przypadku dalej by na to pozwalały.

Mlotek mozna wykorzystac do budowy, ale mozna rowniez sie nim walnac w glowe. Nie zakazywalbym posiadania mlotkow tylko dlatego, ze komus sie przytrafilo to drugie [zwlaszcza na wlasne zyczenie], a Ty probujesz zeby od teraz kazdy nosil kask.

Ktoś waląc się młotkiem w głowę nie działa tylko na swoją szkodę, tylko psuje ligę. Raczej zamiast młotka dajesz retardowi karabin maszynowy.

Taka strategia starczylaby na 2 lata, a nie 5. Takich odleglych pickow nawet nie mozna handlowac.

Jakich znowu odległych picków. Jak masz dojebany skład right now to masz dobre widoki na dwa lata, jak dostaniesz jeszcze gracza numer 1 w fantasy, Vucevica i Tyreke prawie za darmo, to twoja sytuacja się nie zmieni bo na straży stoi salary cap? Plz.

Wtedy bedziemy sie martwic.

No, będziecie się martwić dokładnie tak samo jak wszyscy martwili się po trejdach Toudiego, parę osób ponarzeka, w sumie każdy wie co robi, liga doświadczonych GMów, jego team jego sprawa, stało się i trudno, nic nie da się zrobić. GG.

Edytowane przez Chytruz

Boston Celtics - WiLQ

Nr Imie Nazwisko Wiek Cena

1 Andre Drummond 22 53,50

2 Kawhi Leonard 24 51,75

3 Ty Lawson 28 51,55

4 Kevin Love 27 48,30

5 George Hill 29 46,05

6 Markieff Morris 26 39,65

7 Danny Green 28 37,00

8 DeMarre Carroll 29 36,85

9 Cory Joseph 24 21,55

10 Kyle Q'Quinn 25 21,35

11 Kosta Koufos 26 20,95

12 Clint Capela 21 15,00

13 Shelvin Mack 25 17,70

Picki: Boston Celtics Dario Saric

Średnia wieku: 25,69

Salary Cap: 461,20

Zapraszamy 18 marca :]

Nigdy zawodnik którego wyrzucę jako komisz na fa w ten sposób nie ląduje na waiverze, a wziąłem go właśnie po to by wymusić waivera jak go wyrzucę.

Eh nic to nie daje i nawet jak go wyrzuciłem wylądował na fa.

Edytowane przez Roger

Nigdy zawodnik którego wyrzucę jako komisz na fa w ten sposób nie ląduje na waiverze, a wziąłem go właśnie po to by wymusić waivera jak go wyrzucę.

Eh nic to nie daje i nawet jak go wyrzuciłem wylądował na fa.

Przeciez wielu zawodnikow wywalales na waivery, przykladowo 9 lutego:

"Zach Randolph Mem - PF,C Dropped ( by Commissioner ) To Waivers"

No to nie rozumiem mechanizmu działania. Nie mogę nic zrobić żeby Mack był waiverem.

Musiałbyś go potrzymać do 9:01 jutro i wtedy jak go wyrzucisz będzie waiverem.

Jak pobierasz i wyrzucasz tego samego dnia wg zegara Yahoo to nie zmieniasz statusu FAsa.

A przynajmniej tak to działa w opcji tomorrow.

Edytowane przez marcos

po hooy taka podjarka Mackiem ? Return of the Mack z 77' ?

Prawie minimum i moze dostac minuty. 

Musiałbyś go potrzymać do 9:01 jutro i wtedy jak go wyrzucisz będzie waiverem.

Jak pobierasz i wyrzucasz tego samego dnia wg zegara Yahoo to nie zmieniasz statusu FAsa.

A przynajmniej tak to działa w opcji tomorrow.

Sluszna uwaga.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.