Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2015/16

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Wcale to nie wynika bo ciagle nie odniosles sie do zdania, ze nie mozna wetowac trejdow! Nawet jak nie podoba Ci sie slownictwo w III.1.a. to wg mnie trudno o bardziej jednoznaczne stwierdzenie w regulaminie niz III.1.c.

Ja się odnosze za każdym razem, natomiast nie rozumiem powoływania się na oczywiście wewnętrznie niespójny i wadliwy w tej kwestii regulamin. Nie jest to zarzut w Twoim kierunku, bo wiem że na tym tle byłeś aktywny, ale stwierdzenie słabości tej konstrukcji. Dowodem jest to co się stało za przyczyną toduiego. 

Jak już jesteśmy tacy złośliwie dorbiazgowi :smile: to zapis z punktu III.1.c. nie precyzuje kto i w jakiej sytuacji nie może zablokować wymiany. Wcześniej jest mowa o zaakceptowaniu, które według Twojej interpretacji nie ma z zaakceptowaniem nic wspólnego, co skrzętnie wykazałem. W dalszych przepisach jest też przewidziana możliwość blokowania (czyli wetowania) wymian z FA dla poprawienia pozycji w drafcie. Kolejna niekonsekwencja. Przykład, dogadam się z ai3, czy Jendrasem, ten będzie brał mi 15 taków z FA a ja mu potem w dordze wymiany pocisne McCalluma, czokotelegram i kogo tam będzie chiał. Bedzie to nie do zablokowania? Fair ? Po sezonie jeszcze stwirdzę że sprzedaje pick z top 3 za cokolwiek i zbiorę zabawki pierdoląc rozgrywki...  

Z regulaminu poznikały wszelkie bezpieczniki, które kiedyś istniały, regluamin miał nam pomagać w grze, a nie uniemożliwać działania w kryzysowej sytuacji, a do tego teraz doszło. Te możliwości reakcji trzeba przywrócić.

Postuluję odpowednie zmiany w regulaminie, zwiększenie liczby komisarzy ligi do 3 (1 techniczny -mertoryczny i 2 merytorycznych) i rotację tych 2, co sezon.  

Edytowane przez Krzemo

meczace to jest chlopaki 

szczegolnie podejrzewanie Rogera o niekompetencje przez Krzemyka - nic nigdy - i Bulka - miejmy wszyscy po rowno - gowno ale rowno. 

Jestescie smieszni, napierdalacie w 100 ligach, macie jakies swoje faszystowskie metody ustawiania doroslym ludziom zycia, odpierdolcie sie od ludzi ktorzy wiedza co maja robic i jak maja robic i przestancie wrzucac mi tu ta polityke 

skupcie sie na swoich ruchach bo wasze ruchy nie odstawaly niczym od drtoudiego - ten z Markieffem i pickiem za Aminu i wszystko to w wakacje Krzemyka - zrobiliscie to z premedytacja i mysleliscie ze cos wam wyjdzie 

byc moze kiedys sie doczekamy, ocenianie trejdow kilka dni po gdy jeden ma zamiar wygrywac dzis a drugi za 5 lat jest niedorzeczne 

Jeżeli widzimy symptomy, to trzeba reagować i wspólnie zaradzić.

Yup. Everything goes, bo "Sami doświadczeni gracze, każdy wie co robi" fajnie działało dopóki nie wyszło, że jednak nie każdy wie co robi i nagle jest sraka. Albo musi być veto albo trejdy muszą leżakować kilka dni na forum przed akceptacją żeby umożliwić kontroferty na najbardziej zdupcone wymiany.

P.S. Jendras, pod tym kątem wszyscy jesteśmy kaczorami i ludem w jednym :smile:

A wszyscy wiedzą już od Laskowika że "na lód nie ma siły"...

Ja za krótko gram i nie pamiętam sytuacji z kilkoma komiszami i tak mi się wydaje że wcale to nie był głupi pomysł.

Szczególnie jak mamy jakiś deal z komiszem i to jeszcze walczącym o mistrza - Roger to nie jest żaden zarzut tylko stwierdzenie faktu, że może to rodzić różne kontrowersje.

Ale ja chciałbym też przy okazji powiedzieć o jednej rzeczy która mi się w tym sezonie bardzo nie podobała,

tzn. robienie szybkich dealów tylko na yahoo, bez wpisywania czegokolwiek na forum.

Po niektórych dealach był ślad tylko taki że Roger zrobił add i drop i tyle a skoro obie strony się dogadały to jaki problem wpisać to na forum z potwierdzeniem. Przynajmniej zostaje tutaj jakiś ślad po tym i przynajmniej jest okazja do skrytykowania lub pochwalenia.

Bo to fajna Tradycja była ;) 

Wpisywanie trejdów na forum w trakcie sezonu niby miało być zbyteczne, ale przez to urosły tutaj takie kwiatki. Jedna, druga, wymiana po cichu, cyk, załatwione. Ten, kto nie przegląda ruchów FA innych userów się nie dowie. To oczywiście nie zarzut do Rogera, ale trzeba to zmienić jednak. 

Ten mój pamiętny trejd Aminu za Morrisa i pick to była porażka ;). Ale to był zwykły błąd, a nie rozbój w biały dzień.

A regulamin jest faktycznie niespójny, bo wychodzi na to, że manipulacje pod kątem lepszego picku poprzez trejdy są legalne, a poprzez ruchy FA już nie. Poza tym jeśli komisarzem ligi jest Roger, to znaczy, że odnosi się on tylko do ligi FBX#1.

Ja, jako komish FBX#2 i jakby nie było, główny twórca salary poszczególnych zawodników, mogę chyba postulować o zmianę tego tworu zwanego regulaminem.

Edytowane przez bulek

Wezmę z Was przykład i napiszę, że to nie zarzut do Krzema, Bulka, Marcosa, Findka i Piotrka, ale dziwnym trafem najbardziej obruszyli się:

1) dwóch GM, którzy walczą ze mną o tytuł,

2) dwóch GM, ktorzy walczą o wysoki pick, w tym jeden który myślał że ma zaklepanego Simmons we wrześniu 2015,

3) komisz z sąsiedniej ligi, który znany jest ze swoich totalitarnych zapędów.

Za długo już się bawię w te klocki, by uznać to za przypadek.

;]

szczegolnie podejrzewanie Rogera o niekompetencje przez Krzemyka (...)

odpierdolcie sie od ludzi ktorzy wiedza co maja robic i jak maja robic i przestancie wrzucac mi tu ta polityke 

skupcie sie na swoich ruchach bo wasze ruchy nie odstawaly niczym od drtoudiego - ten z Markieffem i pickiem za Aminu i wszystko to w wakacje Krzemyka - zrobiliscie to z premedytacja i mysleliscie ze cos wam wyjdzie 

1. Dopisujesz sobie historie.

2. No właśnie k**** nie widać, że wszyscy wiedzą co robią.

3. Bez k**** porównania. Miałem 2 wartościowych zawodników, o których można było myśleć w perspektywie więcej niż 2 sezonów, do tego bande scrubów i emerytów. Wykręciłem z tego 5 miejsce. Toudi miał Hardena, Cousinsa, Holidaya, Batuma, R.Lopeza - świetny rzon, 5 zawodników w okoicach 25 lat, spokojne 5 sezonów walki w topie przy jakiejkolwiek aktywności. To tego Zach czyli 6 do gry na +40. C'mon przy dobrych połowach na FA mógł walczyć o wygraną! A rozjebał skład. Jakby się do mnie zgłosił to bym się zamienił z nim na drużyny !!!

Wezmę z Was przykład i napiszę, że to nie zarzut do Krzema, Bulka, Marcosa, Findka i Piotrka, ale dziwnym trafem najbardziej obruszyli się:

2) dwóch GM, ktorzy walczą o wysoki pick, w tym jeden który myślał że ma zaklepanego Simmons we wrześniu 2015,

Za długo już się bawię w te klocki, by uznać to za przypadek.

Drogą eliminacji wyszło mi na to że zaliczam się do grupy GMów walczących z Tobą o tytuł - już dawno nie walczę, a po tym Twoim dealu już na pewno ;)

Jeżeli oceniasz że moje zastrzeżenia są powodowane tak niskimi pobudkami to się b.grubo mylisz (to najdelikatniejsze określenie jakie zostawiłem).

Mógłbym się zniżyć do Twojego poziomu i rzucić parę komentarzy sugerujących w Twoim kierunku różne rzeczy ale nie tak Cię oceniam.

Przesadziłeś...

Komisarz Duda chwyta się brzytwy.

;]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.