Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2015/16

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Wzielo sie to z tego, ze na Yahoo klika sie opcje "accept".

Zastanow sie nad konsekwencjami tej interpretacji - przeciez gdyby tak bylo to poszloby kilka wet w ostatnich latach, nie? Te wymiany Toudiego sa kontrowersyjne przez motywacje i okolicznosci, ale w samej realizacji koncepcji bylo sporo podobnych kwiatkow.

No to jest to bezmyślna kalka i jeśli tak ma to wyglądać (a moim zdaniem nie), to wymaga to nowego zredagowania.

Jak już wcześniej pisałem, taka interpretacja funkcjonuje. Dałem przykład FBx2

Natomiast Twoja interpretacja pozwala na dowolne rozjebanie składu i zepsucie rozgrywki. Biorąc pod uwagę naszą historie było kilka przypadków (gilu, ronnie), że gm rozwalał skład i znikał po sezonie a inny user dzięki temu budował contendera na lata. Aby zapobiec takim przypadkom wówczas w regulaminie wprowadzono akceptacje trejdów przez komiszy (wówczas chyba 3 z 5 musiało być za). Biorąc pod uwagę też ten, historyczny kontekst, znaczenia "zaakceptowania" nie może być zawężone i sprowadzać się do technicznego kliknięcia na yahoo, IMO komisz powinien móc zablokować trejd jeśli user go dostatecznie nie uzasadni.

Edytowane przez Krzemo

No ale widzisz, tutaj jesteś niekonsekwentny, bo zakładam że Wilq i Piotrek zaryzykowali złożenie jakiejś bezczelnej propozycji i się na nich obraziłeś i ich obśmiałeś a ai3 jak to zrobił z kimś to jest inaczej?

Takimi komentarzami powodujesz że niektórzy boją się zaryzykować wyśmianie na forum i nie złożą bezczelnej propozycji która może jednak suma sumarum została by przyjęta.

Wg mnie przede wszystkim problematyczne jest jak oceniac bezczelnosc propozycji. Wezmy takiego przykladowego Lawsona - mozna go uwazac za skonczonego leszcza, a mozna wierzyc w odbicie po wielu topowych sezonach z rzedu. Przy tej pierwszej opinii bezczelna bedzie KAZDA propozycja od kogos z ta druga i vice versa. A przeciez takich ekstremalnych zawodnikow jest co roku kilkunastu.

rzecież za każdy razem, gdy podsyłasz ofertę, rozmawiamy od nowa. Nie olewam Cię, odpisuję - to nie jest tak, że dostaje od Ciebie propozycje i z automatu myślę Wilq -> chce mnie wydymać.

Tzn juz zapomniales jak napisales, ze nie chcesz otrzymywac ode mnie zadnych ofert?

Bo ja sie glupi dostosowalem do tej prosby...

Tak się składa, że po odczytaniu ich w większości przypadków jednak tak myślę, widocznie mamy za każdym razem rozbieżne zdanie co do wartości zawodników. Ale z tego co czytam, to nie tylko ja zgłaszałem podobne uwagi co do Ciebie więc może jednak masz żydowską żyłkę do interesów.

Wg mnie to nie jest kwestia bezczelnosci ofert tylko ilosci wysylanych propsow. Jak ktos wysyla 3 rocznie to nikogo nie obrazi, a jak ktos wysyla 30 miesiecznie to na pewno niektore zostana uznane za nierowne. I to nawet bez probowania, po prostu czesto pytajac natrafisz na jakas duza roznice w opinii.

A to że na Wilka sie uwziąłem na forum ma zupełnie inne podłoże ;]

Jakie?

co się stanie, jeśli postanowię uderzyć po Simmonsa i wywalę wszystkich, włącznie z AD, na FA?

Zajmiesz dopiero drugie miejsce w konkursie na najgorzej rozje***y skład.

LOL.

Jeżeli w ciągu 2-3 tygodni okażę się, że nie mam szansy wygrania ligi to będę rozważał ataku na pick nr 1.

Jesli te stwierdzenia na powaznie to lekko mnie przerazacie...

jaki jest sens wywalac mlodego wymiatacza by BYC MOZE wydraftowac innego potencjalnego wymiatacza?

No to jest to bezmyślna kalka i jeśli tak ma to wyglądać (a moim zdaniem nie), to wymaga to nowego zredagowania.[...]

Nomiast Twoja interpretacja pozwala na dowolne rozjebanie składu i zepsucie rozgrywki. Biorąc pod uwagę naszą historie było kilka przypadków (gilu, ronnie), że gm rozwalał skład i znikał po sezonie a inny user dzięki temu budował contendera na lata. Aby zapobiec takim przypadkom wówczas w regulaminie wprowadzono akceptacje trejdów przez komiszy (wówczas chyba 3 z 5 musiało być za). Biorąc pod uwagę też ten, historyczny kontekst, znaczenia "zaakceptowania" nie może być zawężone i sprowadzać się do technicznego kliknięcia na yahoo, IMO komisz powinien móc zablokować trejd jeśli user go dostatecznie nie uzasadni.

Tu juz niech sie wypowie starszyzna ligowa co bylo i co mialo byc. Ale skoro nie bylo uwag przez 5 lat to bylbym zaskoczony gdyby Twoja interpretacja byla wlasciwa... tym bardziej, ze w jednym z punktow jest wyraznie napisane, ze nie ma wetowania wymian.

Zas odnosnie FBX2 trudno mi dyskutowac, ale tak z ciekawosci byly tam jakies weta?

Edytowane przez wiLQ

Tu juz niech sie wypowie starszyzna ligowa co bylo i co mialo byc. Ale skoro nie bylo uwag przez 5 lat to bylbym zaskoczony gdyby Twoja interpretacja byla wlasciwa... tym bardziej, ze w jednym z punktow jest wyraznie napisane, ze nie ma wetowania wymian.

Zas odnosnie FBX2 trudno mi dyskutowac, ale tak z ciekawosci byly tam jakies weta?

Ja też jestem starszyzna :P

Bulek, który jest komiszem w fbx2 z 9.10.2015 r.

Oczywiście szanuję głosy sprzeciwu, każdy ma takie prawo, ale moim zdaniem po prostu, i do tego chcę dążyć, trejdy będą puszczane konsekwentnie, z wyjątkiem jawnych niesprawiedliwości, tudzież niezrozumiałych decyzji GM-ów.  Mam nadzieję, że zostałem dobrze zrozumiany. Ten trejd bym zablokował, jeżeli by cała armia forumowiczów zaprotestowała, ale głosy są rozłożone równomiernie.

Czyli interpretuje to tak jak ja, w skaranym przypadku dopuszcza, że jako komisz trejdu nie puści. Zresztą przy rożnych kontrowersyjnych mniej lub bardziej wymianach robi dyskusje i czeka z zaakceptowaniem.

Team GP Total FPPG ( +/- ) ( FPPG DNIA )

Roger 538 22256 41,37 ( 0,27 ) ( 53,21 )

PeWee 540 21891 40,54 ( 0,10 ) ( 46,72 )

Marcos 546 21362 39,12 ( 0,09 ) ( 44,00 )

piotreksuper 537 20929 38,97 ( 0,13 ) ( 44,35 )

chytruz 522 20187,5 38,67 ( 0,26 ) ( 50,55 )

lorak 521 19847,5 38,10 ( -0,07 ) ( 34,64 )

Jendras 536 20114,5 37,53 ( 0,23 ) ( 46,62 )

Ik#1 533 19781 37,11 ( 0,26 ) ( 50,50 )

Wilq 526 19124,5 36,36 ( 0,03 ) ( 37,39 )

Mar 540 19459 36,04 ( 0,07 ) ( 39,32 )

bulek 527 18866 35,80 ( -0,17 ) ( 28,58 )

GeDDo 498 17538,5 35,22 ( 0,18 ) ( 42,46 )

obi 490 17087 34,87 ( 0,00 ) ( 35,04 )

Antek 494 17110 34,64 ( -0,03 ) ( 32,81 )

drtoudi 557 18283 32,82 ( -0,20 ) ( 21,95 )

ai3 480 15630,5 32,56 ( 0,16 ) ( 42,00 )

Wirakocza 509 16326,5 32,08 ( 0,07 ) ( 35,41 )

Findek 494 15449 31,27 ( -0,04 ) ( 29,00 )

LeweBiodroSmoka 522 15806,5 30,28 ( 0,19 ) ( 38,42 )

Krzemyk 547 14243,5 26,04 ( 0,18 ) ( 35,45 )

ktoś by się pokusił o wyliczenie kolejności w drafcie na ten czas? bo widzę, że ładnie się tu odpierdala

dzięki z góry

Za publikowanie wyników draftu w trakcie trwania sezon miesięczny ban na fa - tak se teraz wymysliłem nowy punkt regulaminu :]

Jestem zdania że jak komuś bardzo zależy to sam sobie policzy, nie ma nic lepszego niż smaczek po zakończeniu sezonu i oczekiwaniu na salary zawodników + obliczenia draftu - udało się, czy się nie udało.

Panowie, prawdopodobnie będę handlował pickiem (okolice 5-7/8) spakowanym z co najmniej jednym z moich wariatów za kogoś konkretnego. Od Was zależy, czy chcecie dokonać wymiany przed dniem obliczenia kolejności i osłabić swój pick,ale wzmocnić lekko świeżo nabyty mój czy może odwrotnie i zrobić wymianę po obliczeniu kolejności.

Ogłoszenie dosyć wcześnie ale jeśli ktoś ma dalekosiężne plany to będzie wiedział co z tym zrobić.

Ja też jestem starszyzna :tongue:

Bulek, który jest komiszem w fbx2 z 9.10.2015 r.

Czyli interpretuje to tak jak ja, w skaranym przypadku dopuszcza, że jako komisz trejdu nie puści.

Skoro nie bylo weta to trudno z tego wyciagac jakies wnioski, tylko teoretyczna retoryka.

Zresztą przy rożnych kontrowersyjnych mniej lub bardziej wymianach robi dyskusje i czeka z zaakceptowaniem.

Wg mnie to bardziej mowi o stylu komiszowania bulka niz interpretacji przepisow, ale Roger jaka jest Twoja reakcja?

Za publikowanie wyników draftu w trakcie trwania sezon miesięczny ban na fa - tak se teraz wymysliłem nowy punkt regulaminu :]

Jestem zdania że jak komuś bardzo zależy to sam sobie policzy, nie ma nic lepszego niż smaczek po zakończeniu sezonu i oczekiwaniu na salary zawodników + obliczenia draftu - udało się, czy się nie udało.

He? Planuje wrzucic kolejne szacunki w czasie ASW i one nie zmieniaja w/w bo nie sa ostateczne.

A wg mnie taki zrzut stanu na dzisiaj pomaga klepac wymiany.

Edytowane przez wiLQ

Wilqu weta w przeszłości były. Nie będę przekopywal setek stron z ubieglych lat zeby je znaleźć. Pytałeś o interpretacje to Ci pokazalem wpisy bulka. To zadna retoryka. Veto to ostatecznosc, ale jest możliwe i to z tych zapisow imo wynika.

Edytowane przez Krzemo

Muszę przyznać, że przez jakiś czas tylko wystawiałem skład w FBX#1 i nie patrzałem, co się dzieje z powodu mniejszej ilości czasu...

ale takie coś, co są jaja, to po prostu cyrk.

Jestem już starszyzna i nie muszę uważać na słowa...

Roger, jesteś komishem, czy Dudą, który grzmiał jak mało kto przed wyborami, a okazał się drugim notariuszem RP po Komorowskim?

Ta liga zmierza po równi pochyłej... To po prostu dno. W lidze może być zbyt duża rozpiętość między contenderami, a tankującymi. Jeśli jedna osoba ma za zadanie rozjebać swój skład, to kto inny ma po niej sprzątać? Jest gwarancja, że dr toudi ma swój cel? Że nie wycofa się po upływie tego sezonu? Roger, bierzesz pod uwagę taką ewentualność, czy jednak nie?

Puszczanie wszystkiego co się da to nie tędy droga. Ja zawsze staram się doszukiwać w wymianach sensu i kontrowersyjne, ale w granicach pewnego poziomu trejdy puszczam w FBX#2, ale takie kwiatki nie mieszczą się w tych ramach.

McDaniels, Rozier, że kto? Oni coś pokazali? KJM po trejdzie do Rockets znikł z pola widzenia zupełnie.

Roger - zmień taktykę, bo ona do niczego dobrego nie doprowadzi. Teza, że w tej lidze są same osoby, które wiedzą co robią, jest jednak błędna.

Edit: Wilq - zgoda, mam pewien styl komishowania. Dobry, czy zły, nie wiem, ale upadłość FBX#2 nie grozi. Najgorszy team ma El-Maniaque, ale nie mogę się wtrącać w to, czy ktoś ma swój pomysł na team, czy jednak nie. Pewnym jest, że takie wymiany raz, żeby tam nie przeszły, dwa, że bym po takiej nawet próbie patrzał czy koleś nie planuje zrobić sobie żartów z ligi i potem zrejterować.

Edytowane przez bulek

Ja już swoje zdanie wyraziłem na ten temat, wymiana została cofnięta przez samych zainteresowanych, więc nie wiem po co mam do tego wracać. Komiszować będe tak jak do tej pory, to już ten napisałem.

A jeżeli uważasz że fbx1 stacza się po równi pochyłej, no cóż. Dość osobna byłaby to opinia gdyby zapytać o ten temat pozostałych 18 GMów. btw jesteś drugą osobą która porównała mnie w tym temacie do Dudy :D, o tyle to dla mnie obraźliwie że pislamistów nie toleruje, by napisać to łagodnie.

Z równią pochyłą może i przesadziłem, ale upieram się przy swoim stanowisku, że trejdy powinny być rozpatrywane. Churchill kiedyś powiedział, że demokracja to najgorszy system rządów, poza tymi, których próbowano od czasu do czasu. I jest to prawda, dlatego tutaj też powinni rządzić uczestnicy, ale ktoś powinien sprawować pieczę. Bezwarunkowa demokracja prowadzi do anarchii.

Jeden trejd został cofnięty na prośbę shavlika, drugi nie lepszy przeszedł, ale bardziej mi chodzi o co innego. Przeszłości nie cofniemy, za to można tworzyć przyszłość.

A co do pislamistów. Pod tym kątem się bez wątpienia zgadzamy, gdybym miał inne zdanie, bym tematu Dudy nie poruszał. Ale czy to jest obraza? No nie jestem przekonany, klikanie ciągle "accept" bez patrzenia w szczegóły, to niestety jest to samo, co podpisywanie coraz to innych papierków przez Dudę, jakie mu szef wszystkich szefów dostarcza przez swoich pupili.

P.S. Jendras, pod tym kątem wszyscy jesteśmy kaczorami i ludem w jednym :)

Edytowane przez bulek

Wilqu weta w przeszłości były. Nie będę przekopywal setek stron z ubieglych lat zeby je znaleźć. Pytałeś o interpretacje to Ci pokazalem wpisy bulka.

Okej, ale to nam mowi o podejsciu bulka do tematu, a nie jak byc powinno w regulaminie.

Veto to ostatecznosc, ale jest możliwe i to z tych zapisow imo wynika.

Wcale to nie wynika bo ciagle nie odniosles sie do zdania, ze nie mozna wetowac trejdow! Nawet jak nie podoba Ci sie slownictwo w III.1.a. to wg mnie trudno o bardziej jednoznaczne stwierdzenie w regulaminie niz III.1.c.

Jeśli jedna osoba ma za zadanie rozjebać swój skład, to kto inny ma po niej sprzątać? Jest gwarancja, że dr toudi ma swój cel? Że nie wycofa się po upływie tego sezonu? Roger, bierzesz pod uwagę taką ewentualność, czy jednak nie?

Puszczanie wszystkiego co się da to nie tędy droga. Ja zawsze staram się doszukiwać w wymianach sensu i kontrowersyjne, ale w granicach pewnego poziomu trejdy puszczam w FBX#2, ale takie kwiatki nie mieszczą się w tych ramach.[...] ale nie mogę się wtrącać w to, czy ktoś ma swój pomysł na team, czy jednak nie.

Z pierwszego fragmentu wynika, ze jednak bardzo chcesz sie wtracac ;-)

Wg mnie na te pytania nie mozna uczciwie odpowiedziec bo tego nikt nie bedzie wiedzial na pewno. Nawet sam zainteresowany!

A jeżeli uważasz że fbx1 stacza się po równi pochyłej, no cóż. Dość osobna byłaby to opinia gdyby zapytać o ten temat pozostałych 18 GMów.

Jakby co jestem zdziwiony taka opinia, liga jest bardzo aktywna trejdowo, wiec i czasem zdarza sie jakies kradzieze.

Regulamin faktycznie mówi jednoznacznie, ale ten podpunkt jest niefortunny i nie zamierzam brać go pod uwagę. 

Zawsze mogą się zdarzyć trejdy o dosyć jednoznacznych korzyściach, jak w tym przypadku i nigdy nie wiemy, czy w skład wymian nie wchodzą czynniki poza FBX-owe. Jeśli w ligach roto liga może zawetować trejdy, tym bardziej w ligach wielosezonowych, gdzie występuje jeszcze czynnik przyszłości teamu na wypadek rezygnacji tego czy innego usera, weto jest wręcz niezbędne.

A ponieważ od czasu zlikwidowania grona 5 równorzędnych komishów, decyzję podejmuje jedna osoba, sprawa wydaje się być oczywista, co nie znaczy, że komisarz nie powinien brać pod wzgląd głosu uczestników ligi.

Radzio grał w tej lidze pewnie kilkanaście lat. Czy ktokolwiek trzeźwy może stwierdzić jednoznacznie, że wiedział co robi? Na fa zrobił przez 6 lat może z 10 ruchów, kilka wymian, nigdy nie poszedł ani w tankowanie, nie zaatakował też topu i zmarnował lata świetności Jamesa w tej lidze. Lubił sobie sprawdzać rano wyniki Lebrona.

Toudi to nie jest ten kaliber gracza i daleko mu do Radzia, w sensie pozytywnym. Widzę to tak - zrobił pierwszy trade, którego pożałował. Jak powiedział A, to chciał powiedzieć też B ale znowu chyba nie przemyślał sprawy do końca. Potem stwierdził, że nie ma już nic do stracenia i zrobił takie wymiany jak ta z Lenem czy słynny KJ "oliwa do ognia" McDaniels. Inaczej tego wytłumaczyć nie potrafię bo nie mogę się pogodzić z myślą, że według kogokolwiek Ci zawodnicy mają w FBX tę samą wartość, nawet rozpatrując wszystkie kwestie - wiek, potencjał, aktualną produkcję, kontekst zespołowy, etc.

Nie może być tak, że ktoś podejmuje skrajne decyzje bo nie ma już nic do stracenia i jemu wszystko jedno gdzie trafią jego mocniejsi zawodnicy, tylko Simmons się liczy. Jeżeli widzimy symptomy, to trzeba reagować i wspólnie zaradzić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.