Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2015/16

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

czemu nikt nie pobrał Brendana Wrighta?

Po ilości trejdów, które wykonujemy z Wilkiem nie sądze aby nasze propozycje były bezczelne.

Marcos wkońcu Cie dogoniłem,co wydawało się jeszcze miesiąc temu nierealne.

Pietrek, ja Ci pamiętam jeszcze propozycję z FBX3, po której do dzisiaj nie mogę się pozbierać. I w zasadzie to tylko tę jedną.

A przeciez to nie byl pierwszy taki sezon...

Jak widac na tym przykladzie na ekstremach aktywnosc robi duza roznice niezaleznie od poziomu GMow.

Nie stwierdziłem faktu dla jego stwierdzenia, nie ma znaczenia który to sezon, fakt jest taki że to jest cała róznica, która dzieliła skład Toudiego od Dallas.

Wilq, to nie jest 5 klasa więc powinieneś rozumieć, że nie jestem obrażony, niezależnie od tego co tam sobie piszę. Jestem upierdliwy i nudny ale sprawia mi to radość, zwłaszcza że za każdym razem czujesz się wywołany do tablicy. Pietrek olewa moje zaczepki na forum, albo to rozumie albo ma mnie w dupie - jakby nie było, słusznie czyni.

Przecież za każdy razem, gdy podsyłasz ofertę, rozmawiamy od nowa. Nie olewam Cię, odpisuję - to nie jest tak, że dostaje od Ciebie propozycje i z automatu myślę Wilq -> chce mnie wydymać. Tak się składa, że po odczytaniu ich w większości przypadków jednak tak myślę, widocznie mamy za każdym razem rozbieżne zdanie co do wartości zawodników. Ale z tego co czytam, to nie tylko ja zgłaszałem podobne uwagi co do Ciebie więc może jednak masz żydowską żyłkę do interesów. 

No ale widzisz, tutaj jesteś niekonsekwentny, bo zakładam że Wilq i Piotrek zaryzykowali złożenie jakiejś bezczelnej propozycji i się na nich obraziłeś i ich obśmiałeś a ai3 jak to zrobił z kimś to jest inaczej?

Do mnie też wysyłał bezczelne oferty, zwłaszcza w czasach Ridrigo Bibuły - np. chciał mi go pakować z jakimś młodym grajkiem robiącym 35 za Westbrooka. Moim zdaniem, niektóre wysłane przez Wilka były bardziej niedorzeczne.

k****, ludzie ja się na nikogo nie obrażam. Jeśli dostanę propozycję, która mnie interesuje w negocjacjach, to nie będe się zastanawiał kto to jest. A to że na Wilka sie uwziąłem na forum ma zupełnie inne podłoże ;]

Tyreke za Parsonsa in 3-2-1...

Wut ?

Mam tylko wrażenie, czy wartość Zacha właśnie wzrosła ?

Tankujesz, nie masz żadnego sensownego niskiego (w sensie pg), a Tyreke ma season ending. Just sayin'.

Taak, a Tyreke łamie się często, Parsons miał jedną kontuzję i Dallas mądrze podeszło do sprawy, poza tym Parsons ma średnią 32 bo większość sezonu nie grał albo grał 15 minut, ma być centrum ofensywy Mavericks. Nawet jeśli dojedzie do końca sezonu z taką produkcją jak w ostatnich 30 dniach i tak będzie korzystniejszy niż Tyreke pod kątem picku. I jest lepszym graczem. Dude, be serious.

co się stanie, jeśli postanowię uderzyć po Simmonsa i wywalę wszystkich, włącznie z AD, na FA?

Albo Ty odejdziesz z ligi, albo ja.

Edytowane przez Findek

Dobrze wiedzieć, że Findek nadal trzeźwo ocenia talent swoich zawodników.

Parson to biały Josh Smith z lepszą trójką, nie zapominaj o tym ;] Tyreke już robił niespodzianki w swojej karierze i nic nie stoi na przeszkodzie, aby w przyszłym sezonie znowu został swoją pizdowatą wersją siebie z przed 2 sezonów i całej kariery.

Oficjele Mavs mówili, że będą z niego robili centrum ofensywy więc ja nie będę z tym dyskutował, pozostaje mi się zgodzić ;] A obliczenia dot. wzmocnienia picku są niezaprzeczalne.

Edytowane przez Findek

Parson to biały Josh Smith z lepszą trójką, nie zapominaj o tym ;] Tyreke już robił niespodzianki w swojej karierze i nic nie stoi na przeszkodzie, aby w przyszłym sezonie znowu został swoją pizdowatą wersją siebie z przed 2 sezonów i całej kariery.

Oficjele Mavs mówili, że będą z niego robili centrum ofensywy więc ja nie będę z tym dyskutował, pozostaje mi się zgodzić ;] A obliczenia dot. wzmocnienia picku są niezaprzeczalne.

Findek, Evans trzeci rok pod rząd robi +40 fb, Parsons dał radę tylko w CY, w którym swoją drogą jest i teraz i kto wie, jak to będzie z tym "centrum ofensywy" kiedy dostanie kolejny długi kontrakt.

Evans w CY jest akurat w przyszłym sezonie.

Sam byłem zdziwiony jak teraz luknąłem w skrypt. Jak jeszcze do tego dodasz fakt, że jego salary będzie na poziomie 43 ze względu na fakt iż rozegrał mniej niż 30 spotkań w tym, to co raz lepiej wygląda.

Tak w ogóle nie wiem po co to piszę, bo Tyreke to nie mój gracz, a nawet nie wiem czy Chytry będzie chciał jeszcze podjąć rękawicę w walce o podium.

Na spokojnie podchodzę do tematu,

Zadziwiająca znajomość podstaw matematyki :]

Tyreke 25GP x 47FP = 1175fp

Parsons 74GP x 37FP (przy założeniu że Parsons do końca sezonu będzie robił 45fp) = 2738fp

Faktycznie Parsons pomoże Ci w pozyskaniu wyższego picku. Dude, just stop.

Walę czołem w podłogę, krzywo spojrzałem bo nie zwróciłem uwagi, że nie grał na początku sezonu.

Tak czy siak wolę Parsonsa, nawet kosztem jednej pozycji w drafcie, bo czuje że będzie miał większa rolę niż Tyreke w NOP.

Tak w ogóle nie wiem po co to piszę, bo Tyreke to nie mój gracz, a nawet nie wiem czy Chytry będzie chciał jeszcze podjąć rękawicę w walce o podium.

Jakby mi podium weszło zerowym albo prawie zerowym kosztem, to bym się oczywiście cieszył, ale wychodzę z założenia, że tak naprawdę liczy się tylko tytuł i wolę zachować lepsze opcje na przyszły sezon.

co się stanie, jeśli postanowię uderzyć po Simmonsa i wywalę wszystkich, włącznie z AD, na FA?

Zajmiesz dopiero drugie miejsce w konkursie na najgorzej rozje***y skład.

Jeszcze za wcześnie by mówić co by Ci to dało w tym roku, ale w tamtym wskoczyłbyś o dwie pozycje wyżej w drafcie gdyby Ci odjąć 1500fp.

Ze wstepnego rozeznania wiem, że warto walczyć o top2, dalej jakieś rewelacji nie ma. Top2 jest dla mnie nieosiągalne ;] Musiałbym wymienić Porzingisa na McDanielsa i Okafora za Brandona Bassa.

Simmons, Ingram, Dunn.

Top 3 również nieosiągalne, żeby dogonić Krzema, Toudiego i Wirakocze musiałbym dokonań rewolucji i zamieniać już dobrych młodych na picki. A tego Dunna z ciekawości obczaję. Godne uwagi mecze możesz wskazać (jeśli będziesz taki łaskawy to na priv poproszę) ?

I co z Sabonisem ? Przemek wypadł, a on we wszystkich mockach na łeb na szyję leci.

Jeżeli w ciągu 2-3 tygodni okażę się, że nie mam szansy wygrania ligi to będę rozważał ataku na pick nr 1.

Nie kłam. I nie strasz Krzemienia...

Edytowane przez Findek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.