Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2015/16

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Ty źą przejrzałem temat o którym mówisz i nikt po Tobie zbytnio nie jechał, w sumie to odezwali się tylko ms i antek. Cała góra ligi miała to w dupie, a że marcinek sobie lubiał "pożondzić" to już nie mój problem, bo jeśli chcecie komisza blokującego trejdy, to ja wysiadam. Za długo jest ten sam skład tej ligi żebym miał się przejmować trejdem jaki był na linii Heat z Clippers.

A najlepsze jest to, że obruszyłeś się najmocniej, a przywołujesz dość podobny trejd, który sam chciałeś zrobić i po którym protestowałeś, że nie pozwolono Ci go zrobić. Tak ja wiem że oglądałeś Dragica, ale jak lo napisał on zaczął grać na poziomie 45fp 4 sezony później. McDaniels w 76ers pokazał fajny all round skill, który w naszej punktacji jest złotem, teraz w Rox ma ciężką sytuację, ale nie jest powiedziane czy za 2-3 miesiące się to nie zmieni, nie wspominając o 4 latach ;] Wtedy miałeś podobny skład jak teraz miał toudi, miałeś bodajże 3 graczy na poziomie 60fp i co? I zrobiłeś totalny rebouild i z gówna wychodzisz tak naprawdę dopiero teraz.

Co Ty opowiadasz Roger.

1. Dragic pokazał przebyłski jeszcze w tym samym sezonie, a w okolice 40 o których mówię to był sezon 2010/2011, czyli nieco ponad rok/półtora później. Ważniejsze jest jednak to, że pokazał upside i grał 20 minut na mecz, a nie 3. Miałem solidne podstawy, żeby oddać starzejącego się za młodego, bo też już pokazał, że może być graczem w rotacji. Podstawy.

2. Tak, protestowałem dlatego, że jestem przeciwny zakazywaniu i miałem podstawy, żeby zrobić wymianę. Oddawałem 30 letniego, od dwóch sezonów połamanego Josha, który nie rokował na poprawę bo po tylu kontuzjach i z marnym miejscem w rotacji (i jego specyfiką w fantasy - nie był królem asysty, bloków i przechwytów) nie widziałem opcji na utrzymanie jakiegokolwiek poziomu. To coś innego, niż oddanie startera, który robi prawie 40, jest zdrowy i ma zagwarantowane miejsce w rotacji za koleżkę, który gra 3 minuty. No k****. Jakby grał te 8-10 minut chociaż, mielibyśmy podstawy sądzić, że coś się zmieni.

3. Co Ty bredzisz ? W tym sezonie, w którym miała być wymiana z Dragiciem dopiero co przejąłem zespół, miałem Derona i Bargnaniego, wymiana którą skrytykował Arogancki (o tej części nie wspomniałeś Lorak) to była moja pierwsza wymiana i w gównie spędziłem właśnie ten pierwszy sezon, po którym wskoczyłem do czołówki i pozostałem w niej na kilka sezonów. Skład rozjebałem półtora sezonu temu więc niezbyt długo zajmuje mi wychodzenie z gówna, jak to uroczo nazwałeś.

Findek, o jakich graniach mowa? Czy jeśli ja zdecyduję się na walkę o 1 pick i zacznę za friko rozdawać swoich zawodników to będziecie mi to blokować? Co Wam do tego, że jestem aż tak napalony na Simmonsa, że jestem gotów poświęcić cały swój skład, byle tylko zrobić przebudowę w której liderem miałby być np. Simmons?

Jeżeli zaczniesz rozdawać ich za friko czyli poświęcisz 5-6 wartościowych grajków i Twoją jedyną korzyścią będzie zebranie 1 picku, a poza tym zostaniesz ze śmieciami, to tak - nie chce wtedy z Tobą grać i jeżeli koledzy zechcą, żebyś w lidze pozostał, to będę żałował i będzie mi bardzo przykro zostawić skład ale daruję sobie ja, dla korzyści własnych i dobra ogółu.

Nie miałem do gry Toudiego żadnych zastrzeżeń, w temacie udzielał się rzadko ale na oferty odpisuje, miał dobry skład i wydawało mi się, że wie co robi. Seria wymian, które doprowadziły go do tego miejsca, była kontrowersyjna, co komentowałem ale nie stresowała mnie - trash talk trash talkiem ale jego cyrk, jego małpy, fajnie że Krzemyk nie może zluzować majtek do końca sezonu i na dole też jest rywalizacja.

Ale ta wymiana z niedzieli to jest po prostu absurd. Skoro Shavlick sie z niej sam wycofał (nie powinien był), to znaczy że doskonale sobie zdaje z tego sprawę, bo nie osłabiałby się ze względu na 2 czy 3 protestujących i nie jest samarytaninem.

Poza tym uważam, że szybki ruch z Zachem, jest z korzyścią dla innych walczących o wysoki pick. Bo przynajmniej wiecie z kim walczycie i co ma w składzie. No a to daje Wam czas na reakcję, rozmowy i ewentualne ruchy kadrowe.

Ale tutaj w ogóle nie chodzi o mnie. Nie opłaca mi się walka o picki 1-3 przecież, musiałbym poświęcić produkujących zawodników, którzy wszyscy są na poziomie top3 draftu, więc jaki sens ? Mnie działania Toudiego w ogóle nie dotyczą i nie chodzi tutaj o mój interes, ani nikogo innego. Nie rozpatruję tego w kategoriach korzyści tylko ogólnego poziomu ligi.

Jeżeli większość ma inne zdanie niż ja i uważacie, że KJ za Zacha to uczciwa wymiana, że Toudi doskonale wie co robi i ma Wasze zaufanie, to zamykam mordę. Wydawało mi się tylko, że po tym jak komentowane były pozostałe wymiany Toudiego w tym sezonie, pozostali również mają wrażenie, że coś tu zdecydowanie nie gra.

Edytowane przez Findek

08/09 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 14/15

15/16

15,00 15,00 21,95 20,55 35,35 46,40 50,00 40,90

Masz tu Dragića, którego chciałeś pozyskać w sezonie 09/10 - może nie 4 lata, ale trwało to całe dwa sezony zanim wszedł na poziom solidnego utilowca, bo wcześniej był to plankton z fa.

Miałeś jednocześnie Westbrooka, Love, Derona (jeszcze robiącego ok 60fp), a najwyższe miejsce jakie zająłeś to 5, poza tym jeszcze tylko raz byłeś w Top10, więc w czołówce to byłeś raptem ze dwa sezony, po czym poszedłeś w rebouild - dla mnie odzwierciedlenie obecnej sytuacji toudiego. Odkąd przejąłeś Pistons Twoje miejsca w tabelii to - 18, 11, 6, 5, 16, 20, 19 (obecny sezon).

I popatrz na to z tej strony - też mogłem bloknąć np. Twoją wymianę w której oddałeś Lillarda za Josha Smitha, który już wtedy huja grał i nadawał się na fa, plus jakiś tam śmieszny pick, ale widzisz nie bloknąłem i teraz masz Porzingisa. Przeceniacie rolę komisza w tej zabawie.

Edytowane przez Roger

Nigdzie tam nie jest napisane ze komisarz akceptuje trejd tylko pod względem salary. Z tych zapisow to nie wynika. Jakby tak miało być jak piszesz, to trzeba by to doprecyzować i dopisać ze ocena komisarza dotyczy wylacznie limitu pensji. Zgodność salary to po prostu dodatkowy warunek, który musi być spełniony, by komisarz w ogóle akceptacje lub nie mógł wyrazić. Jeżeli miałoby chodzić tylko o salary, to ten przepis bylby pusty, bo zadne zaakceptowanie przez komisza nie byloby potrzebne. Zgadza się salary trejd jest, nie to nie ma z mocy regulaminu. I "zaakceptowanie" przez komisza jest niepotrzebne.

Huh? Co jest pustego w przepisie, ze komisz nie akceptuje wymian przekraczajacych limit? Toz to fundament dzialania ligi! I wg mnie jest to dobrze opisane - "***muszą*** być zaakceptowane przez komisarza ligi [...] o ile po wymianie któraś z drużyn nie przekroczy drużynowego limitu pensji". Moze zdanie jest zlozone, ale nie zakladalem, ze to dla kogos problem.

Nie oddałem Millsapa za paczkę czipsów. Tylko za zajebistego prospecta. Przez kilka tygodni szukając i wysylajac oferty. Trzeba było zgłosić wotum wobec mojego uczestnictwa w grze jak to taki rozbój był. Sam się odwołujesz do regulaminu, a jak ja wskazuje na konkretne uprawnienie userow, które może nawet sam wymyśliłeś, to wyskakujesz ad personam bo Ci się nie spodobało. Slabe.

Chwila, chwila. Pisalem w druga strone tzn wobec Ciebie padaly te same zarzuty i Ciebie rowniez bronilem...

Wg mnie te trejdy sa bledami GMowymi, ale regulamin nie jest i nie powinien byc od bronienia przed takimi bledami.

Wilq, Roger - k****, Panowie, trudno mi uwierzyć w to co piszecie, bo całkiem dobrze pamiętam, jak była ze mnie beka i mój trade został zablokowany, a dotyczyło to pozyskania przeze mnie Dragicia ze 4 sezonu temu, kiedy był w Houston, a po kilku miesiącach poszedł do Phx i zaczął napierdalać 40+.[...]

Aha, już sobie przypomniałem. Marcinek zablokował moją wymianę kontuzjowanego, starzejącego się Josha Howarda, który miał za sobą 2 lata grania w kratkę przez urazy i Mariona przed sobą w rotacji za Dragicia.

Juz nie potrzebujesz innych do dyskusji bo radzisz sobie swietnie sam ze soba ;-)

Przy zawetowanej wymianie Dragic-Josh Howard nie bylo mnie w lidze, komiszem byl ktos inny i na pewno byl mniej przejrzysty regulamin czyli to zupelnie inna sytuacja do aktualnej.

nic lepszego za Ibake i Batuma nie dostawałem, a nie chciałem równej wymiany

Jak sie nie chce rownej wymiany - chocby w sensie przyszlej wartosci - to wlasnie wychodza takie kwiatki.

Findek, o jakich graniach mowa? Czy jeśli ja zdecyduję się na walkę o 1 pick i zacznę za friko rozdawać swoich zawodników to będziecie mi to blokować? Co Wam do tego, że jestem aż tak napalony na Simmonsa, że jestem gotów poświęcić cały swój skład, byle tylko zrobić przebudowę w której liderem miałby być np. Simmons?

Wg mnie w tym przypadku problem nie polega na strategii [ktora jest regularnie stosowana!], a na punkcie wyjsciowym. Toudi mial mlody fundament, ktory przy odrobinie aktywnosci dawal contendera! Zamiast drobnych poprawek zastosowal wariant nuklearny i takie zejscie z czolowki do dna pewnie bedzie najwiekszym upadekiem druzyny w historii FBXa! Przynajmniej z wlasnej woli... To tak jakby w NBA OKC czy Spurs wyprzedali wszystkich przed sezonem walczac o wysoki pick... bylaby z tego wielka awantura w lidze, czyz nie?

Dla wielu może się to wydawać dziwne, ale Toudi ma pojęcie o grze. Wie co robi i jeśli chce iść w przebudowę w taki a nie inny sposób, to kto mu zabroni? Kiedyś nie trzeba było rozwalać składu i można było z powodzeniem zgarnąć 1 pick mając w składzie jakiegoś lidera. W tym sezonie jest tak, że Krzemyk ma takie dno, że trzeba go przebić aby mieć szansę na bezpieczny 1 pick. No i aby to zrobić to trzeba przekroczyć te jakieś (Waszym zdaniem) granice.

Wlasnie przez te okolicznosci to fatalna strategia... tym bardziej jak sie wychodzi z picku w okolicach #18!

Moje podejscie jest takie: to co zrobil toudi bylo spektakularnie idiotyczne [przy szczesciu i zdrowiu za 3 lata wroci do stanu, ktory mial w listopadzie 2015!], ale nie bylo nielegalne i brawa dla sepow, ktore skorzystaly na tym zacmieniu.

Edytowane przez wiLQ

ale tak serio - kto z was dal prop za Westbrooka, Ibake, Batuma, Zacha ? 

tylko mi nie mowcie ze mogl poczekac albo powinien wtedy i wtedy bo to jest smieszne zebysmy mowili komus jak ma grac lepiej badz gorzej albo w podreczniku ai3 jest napisane - trejduj to a nie trejduj tamtego 

wiem ze mnie wszyscy czytacie i podziwiacie ale szczerze slucham ile bylo tych ofert 

ale tak serio - kto z was dal prop za Westbrooka, Ibake, Batuma[...]

wiem ze mnie wszyscy czytacie i podziwiacie ale szczerze slucham ile bylo tych ofert

Ja zapytalem, ale dostalem tylko jednego PMa, wiec ciezko to nawet nazwac negocjacjami...

Tak swoja droga wydaje mi sie, ze to czesciowo sie przyczynilo do wybuchowosci tej sytuacji - czy kiedys sie zdarzylo sprzedawanie najlepszego gracza ligi po to by poprawic swoj pick? Co gorsza jak sie okazalo mozna bylo skladac absurdalne i bezczelne oferty, ktore sa regularnie pietnowane na forum... ale w tej sytuacji trzeba bylo je skladac bo byly akceptowane! Z tego latwo moze wynikac rozczarowanie dla tych co nie brali udzialu w tym podziale lupow...

Edytowane przez wiLQ

Ja chciałem Batume'a zarówno w momencie dealu Hardenowego jak i dealu z Geddo.

W pierwszym momencie dostałem odpowiedź nie, bo Toudi twierdził, że zostanie po oddaniu Hardena bez SG/SF.

W drugim przypadku byłem dogadany na Kantera. Toudi był na tak.

Poprosiłem o jeden-dwa dni do momentu informacji zdrowotnej Batume'a.

Napisałem, że jak się okaże że Batume będzie miał operację to mi to nic nie da w kwestii walki o nr1.

Po dobrym piątkowym meczu jak napisałem rano w sobotę "Go" to zobaczyłem 12h poźniej (wieczorem) klepnięty trade z Geddo.

Bardzo żałowałem bo Batum to fajny kolo, i pewnie dorzuciłbym picki które miałem.. a i Mirotic byłby do chyba do oddania.

Szkoda, że nie miałem możliwości o tym pogadać. Ale tak to jest.

Do trade'ów ogólnie nie mam pretensji do nikogo. Każdy robi co chce.

ale tak serio - kto z was dal prop za Westbrooka, Ibake, Batuma, Zacha ? 

tylko mi nie mowcie ze mogl poczekac albo powinien wtedy i wtedy bo to jest smieszne zebysmy mowili komus jak ma grac lepiej badz gorzej albo w podreczniku ai3 jest napisane - trejduj to a nie trejduj tamtego 

Shavlick, to czekanie na lepsze oferty ma zastosowanie tylko w przypadku Zacha. Tamte trejdy rozumiem, chociaż uważam że Toudi stracił na nich okrutnie i sam bym ich tak nie przeprowadził, a skoro zdecydował się na tankowanie, to dobrze że zaczął już wtedy - nie mógł wiedzieć, czy np. nie oddasz podobnego pakietu Lorakowi za Davisa. Ale Zach ? Będę to do usrania powtarzał, McDaniels to nie jest ani atrakcyjna ani uczciwa cena za startera robiącego 35-40, nawet jeśli ten ma 32 czy 33 lata, bo sytuacja w Memphis jest stabilna, wszyscy kochają Zacha i nawet jak nie będzie w s5, to nadal 25-30 minut zagra i swoje 35 ustuka. Oddawanie go teraz za FAsa, dlatego że w 2018 Randolph spadnie poniżej 30 to jest działanie wbrew logice i rozsądkowi. Tutaj akurat te 2 miechy do końca sezonu mogły dużo zmienić i nie miał NIC DO STRACENIA.

Uważasz, że do końca sezonu nie dostałby za Zacha lepszej propozycji niż KJ ? A nawet jeśli, to nie warto było poczekać ? W najgorszym razie wziąłby go z FA , bo Ty byś go wyrzucił albo jakiegoś Hollisa Thompsona, no fucking difference. A gracze 35+ są w cenie.

I najważniejsze. Z jakiegoś powodu obaj nie ogłosiliście wymiany na forum. Z jakiegoś powodu zadziałaliście po kryjomu jak PiS więc dla mnie jest jasne, że obaj mieliście wątpliwości co do tej wymiany i spodziewaliście się sprzeciwu. Po serii słabych wymian, taka wymiana przechyliła czarę goryczy i dlatego podałem w wątpliwość racjonalność Toudiego i jego działania - dla mnie to wyglądało jak sabotaż i celowe rozpieprzanie własnego teamu, nie jako słabe ruchy.

Edytowane przez Findek

Działania Toudiego są wyraźnie czytelne i jeśli ktoś tego jeszcze nie zobaczył, to podpowiem ... jest to atak na 1 pick. 

...

W tej lidze są sami doświadczeni gracze, którzy od lat grają w FB. Więdzą jak się w to gra i mają świadomość podejmowanych przez siebie decyzji.

No chyba nie wiedzą i nie mają świadomości, bo pick się śrubuje po to, żeby zdobyć topowego gracza i takich Toudi miał dwóch. Para Harden+Cousins to aktualnie gracze numer 4 i 7 w lidze (wiek: 26 i 25 lat), dający po 65 FP. Toudi wyjebał ich na śmietnik razem z całą resztą wartościowych zawodników w zamian za pick, który może mu da porównywalnego gracza (jednego), a może nie. Nie wygląda mi to na ruchy zx cyklu "ja wiem jak w to się gra".

No chyba nie wiedzą i nie mają świadomości, bo pick się śrubuje po to, żeby zdobyć topowego gracza i takich Toudi miał dwóch. Para Harden+Cousins to aktualnie gracze numer 4 i 7 w lidze (wiek: 26 i 25 lat), dający po 65 FP. Toudi wyjebał ich na śmietnik razem z całą resztą wartościowych zawodników w zamian za pick, który może mu da porównywalnego gracza (jednego), a może nie. Nie wygląda mi to na ruchy zx cyklu "ja wiem jak w to się gra".

+1

Toudi - stan na grudzień 2015

Harden 65, Cousins 65, Conley 45, Batum 45, Zach 38, do tego parę trzydziestaków. To nie jest skład, który nie daje perspektyw na walkę o mistrza. W najgorszym razie było handlować tego Zacha Rogerowi albo Piłiemu wcześniej za picki czy młodzież i atakować przyszły sezon, jeśli ten uznał za stracony. Gdyby miał tylko Hardena i Cousinsa, a potem długo długo nic, to rozumiałbym że chce ich porozmieniać. A Conley i Batum to było pewne i dobre wsparcie, miał 4 gości, którzy stanowili mistrzowski trzon. Zach do końca przyszłego sezonu również, także piąty.

Roger - stan na luty 2016

Harden 65, Cousins 65, Hasol 58, Gortat 45, Conley 45, Ellis 39 - te skłądy różnią się Gasolem. Oczywiście, to jest grajek robiący 58 ale raczej jako wielka niespodzianka tego sezonu, a poza tym, to tak szeroki skład udało mu się uzyskać właśnie dzięki wymianom z Toudim. I co ważniejsze, jest poza konkurencją !!! Wcześniej miał węższą rotację u szczytu więc łatwiej było go dogonić, niż teraz. Innymi słowy, Toudi był o jeden czy dwa dobre ruchy na FA albo jeden dobry trade od rozjebania. Różnica ? 

Roger zrobił 123 ruchy na FA, Toudi 3 - o jeden mniej, niż tankujący od początku sezonu i upchani prospektami Detroit Pistons.

Podsumowując, z drużyny na top3 easily, nagle przechodzi do tankowania ? O tak o?

Edytowane przez Findek

Huh? Co jest pustego w przepisie, ze komisz nie akceptuje wymian przekraczajacych limit? Toz to fundament dzialania ligi! I wg mnie jest to dobrze opisane - "***muszą*** być zaakceptowane przez komisarza ligi [...] o ile po wymianie któraś z drużyn nie przekroczy drużynowego limitu pensji". Moze zdanie jest zlozone, ale nie zakladalem, ze to dla kogos problem.

Ale jeżeli trejd przechodzi wtedy jeśli się salary zgadza i to wystarczy, to co komisarz ma dodatkowo obowiązkowo zaakceptować? Niezaprzeczalny i niepodważalny fakt trejdu? To bez sensu. Jeżeli "zaakceptowanie" przez komisarza oznacza tylko klepnięcie na yahoo to trzeba to inaczej napisać, bo to nie ma wiele wspólnego ze znaczeniem słowa zaakceptować. Trzeba tam wpisać 'przeprowadza na yahoo itd.

Dla mnie użycie w tych zapisach słowa "zaakceptować" jest jednoznaczny z tym, że komisarz może nie zaakceptować skandalicznie nierównego trejdu.

W FBX2 tak to działa, a regulamin jest jeden.

Edytowane przez Krzemo

Wg mnie w tym przypadku problem nie polega na strategii [ktora jest regularnie stosowana!], a na punkcie wyjsciowym. Toudi mial mlody fundament, ktory przy odrobinie aktywnosci dawal contendera! Zamiast drobnych poprawek zastosowal wariant nuklearny i takie zejscie z czolowki do dna pewnie bedzie najwiekszym upadekiem druzyny w historii FBXa! Przynajmniej z wlasnej woli... To tak jakby w NBA OKC czy Spurs wyprzedali wszystkich przed sezonem walczac o wysoki pick... bylaby z tego wielka awantura w lidze, czyz nie?

To jest właśnie istota całej dyskusji. Nie chodzi tylko o rebuilding, bo w tym sezonie wystartował do niego Krzemo, w zeszłym ai3 i Findek, wcześniej Obi, tylko o punkt wyjścia do niego.

Prawda jest taka że toudi nie miał składu na rebuilding tylko na zbieranie assetów na przyszły sezon lub kolejne przynajmniej przez najbliższe 3 lata i pewnie w którymś z nich by się udało wygrać a przynajmniej powalczyć.

Jak pisałem wcześniej w offseason nie robił żadnych ruchów, na starcie sezonu nie wykorzystał niskiego waivera na wyciągnięcie kogokolwiek z FA, i tego brakowało temu teamowi.

Oczywiście że są ważniejsze sprawy niż fantasy nba ale ja przy kiepskim początku sezonu bym potem pilnował FA i wyłapywał ciekawych grajków, a sprzedawał staruchów, przygotowując się na następny sezon.

I to ten pierwszy, niespodziewany trejd z Rogerem był dla tego składu najgorszy, reszta to konsekwencja pierwszego a Zach przelał chyba czarę goryczy i tyle.

Ja do pierwszego trejdu nawet bym nie pomyślał że toudi będzie chciał zrobić zwrot, a potem był zainteresowany tylko młodzieżą lub pickami których nie mam, albo nie byłbym w stanie zmieścić tyle sc, więc nie mam z tym problemu.

Po prostu miałeś ai3 to czym mógłby być zainteresowany a na dodatek nie masz problemu ze składaniem bezczelnie absurdalnych ofert, których innym przyzwoitość nie pozwalałaby złożyć.

Edytowane przez marcos

Po prostu miałeś ai3 to czym mógłby być zainteresowany a na dodatek nie masz problemu ze składaniem bezczelnie absurdalnych ofert, których innym przyzwoitość nie pozwalałaby złożyć.

Pozwolę sobie nie zgodzić się z tą tezą. Nie chcę Shavlickowi odbierać, bo efekty przemawiają za nim ale takich ofert jak Wilq i Pietrek nikt nie wysyła.

Roger zrobił 123 ruchy na FA, Toudi 3

A przeciez to nie byl pierwszy taki sezon...

Jak widac na tym przykladzie na ekstremach aktywnosc robi duza roznice niezaleznie od poziomu GMow.

Ale jeżeli trejd przechodzi wtedy jeśli się salary zgadza i to wystarczy, to co komisarz ma dodatkowo obowiązkowo zaakceptować? Niezaprzeczalny i niepodważalny fakt trejdu? To bez sensu. Jeżeli "zaakceptowanie" przez komisarza oznacza tylko klepnięcie na yahoo to trzeba to inaczej napisać, bo to nie ma wiele wspólnego ze znaczeniem słowa zaakceptować.

Wzielo sie to z tego, ze na Yahoo klika sie opcje "accept".

Dla mnie użycie w tych zapisach słowa "zaakceptować" jest jednoznaczny z tym, że komisarz może nie zaakceptować skandalicznie nierównego trejdu.

Zastanow sie nad konsekwencjami tej interpretacji - przeciez gdyby tak bylo to poszloby kilka wet w ostatnich latach, nie? Te wymiany Toudiego sa kontrowersyjne przez motywacje i okolicznosci, ale w samej realizacji koncepcji bylo sporo podobnych kwiatkow.

zainteresowany tylko młodzieżą lub pickami których nie mam, albo nie byłbym w stanie zmieścić tyle sc, więc nie mam z tym problemu.

Coz, z okazji tez trzeba umiec korzystac. Tacy Wizards w NBA nie chcieli Hardena...

Pozwolę sobie nie zgodzić się z tą tezą. Nie chcę Shavlickowi odbierać, bo efekty przemawiają za nim ale takich ofert jak Wilq i Pietrek nikt nie wysyła.

Skoro wywlekasz takie sprawy na forum bez zadnego powodu to sie bede bronil.

Po 1, moge wyjasnic zalozenia kazdej propozycji jaka kiedykolwiek zlozylem.

Po 2, jak widac po tej dyskusji roznice w ocenie moga byc drastyczne, wiec oczywiste jest iz beda sie zdarzac oferty, ktore jedna ze stron uzna za smieciowe.

Po 3, wstydzilbys sie tych zarzutow gdy wyszedlbys na plus w niektorych z tych propozycji, ktore wywolaly taka rzekoma obraze [co to kurde 5 klasa jest?]. Nie moja wina, ze tego nie widzisz w momencie dyskusji.

Po 4, wielokrotnie przyznawales, ze masz swoje preferencje z kim wolisz trejdowac i wg mnie jest to skandaliczne podejscie bo ogranicza mozliwosci wymian w lidze.

No ale widzisz, tutaj jesteś niekonsekwentny, bo zakładam że Wilq i Piotrek zaryzykowali złożenie jakiejś bezczelnej propozycji i się na nich obraziłeś i ich obśmiałeś a ai3 jak to zrobił z kimś to jest inaczej?

Takimi komentarzami powodujesz że niektórzy boją się zaryzykować wyśmianie na forum i nie złożą bezczelnej propozycji która może jednak suma sumarum została by przyjęta.

Ja rozumiem że każdy deal jest inny i znamy tylko efekty negocjacji (zrobione deale) a nie wiemy jak to było w negocjacjach tzn. od czego się zaczęło, jaki był punkt wyjścia, jakie były opcje, itp.

Przyjmij może że propozycja ruchania to jeszcze nie to samo co ruchanie na które zgadzają się obie strony, a Ty byłeś cnotliwy i się nie dałeś ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.