Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2015/16

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem ostatnim, który będzie chciał przerywać trejdy - człowiek ma prawo być głupim i robić co mu się podoba.

Shavlick - to tak jakbyś zabił śrubokrętem szczeniaka należącego do głuchej, nie mającej nóg i wózka sieroty.

Toudi - McDaniels to jest koleżka z 5 strony listy FA. Trzeba było wyjebać Zacha i dać szansę ludziom żeby go złapać z waivera.

Panie i Panowie, takiej wymiany jeszcze nie widziałem. Mam nadzieję, że prankujesz Dombal.

Z moich trejdów się k**** podśmiewaliście, ale pozyskiwałem fajny potencjał za +30 emerytów, ale to co odstawiają Heat to po prostu psucie ligi.  Trejd z Westbrookiem jeszcze jakoś wyglądał, ale Ibaka i Batium za nic ? Teraz też jakieś chocki klocki z Zachem.

Edytowane przez Krzemo

Z moich trejdów się k**** podśmiewaliście, ale pozyskiwałem fajny potencjał za +30 emerytów, ale to co odstawiają Heat to po prostu psucie ligi.

Dlatego wtedy byly zarty, a teraz tylko zostal placz i zgrzytanie zebow...

Mamy nowy szczyt bezsensownego rozwalenia potencjalnego contendera i to w rekordowo krotkim czasie.

Czy ktos by klepnal ktorys z ostatnich 4 trejdow ze strony toudiego?

Team GP Total FPPG ( +/- ) ( FPPG DNIA )

Roger 520 21337 41,03 ( 0,02 ) ( 41,56 )

PeWee 523 21135,5 40,41 ( 0,30 ) ( 48,94 )

Marcos 529 20612,5 38,97 ( -0,11 ) ( 35,30 )

piotreksuper 519 20110 38,75 ( -0,05 ) ( 37,53 )

chytruz 506 19410 38,36 ( -0,04 ) ( 37,13 )

lorak 504 19185,5 38,07 ( -0,03 ) ( 36,79 )

Jendras 516 19243,5 37,29 ( 0,34 ) ( 46,61 )

Ik#1 514 18937 36,84 ( 0,22 ) ( 45,35 )

Wilq 506 18368 36,30 ( -0,08 ) ( 33,35 )

bulek 510 18407,5 36,09 ( -0,03 ) ( 35,21 )

Mar 522 18764,5 35,95 ( -0,07 ) ( 33,73 )

GeDDo 479 16771,5 35,01 ( -0,07 ) ( 33,21 )

obi 470 16372,5 34,84 ( -0,19 ) ( 29,41 )

Antek 480 16562 34,50 ( -0,19 ) ( 25,50 )

drtoudi 540 17743,5 32,86 ( -0,06 ) ( 31,40 )

ai3 467 15066,5 32,26 ( 0,16 ) ( 37,96 )

Wirakocza 491 15734,5 32,05 ( 0,10 ) ( 34,85 )

Findek 482 15031,5 31,19 ( 0,33 ) ( 41,43 )

LeweBiodroSmoka 503 15174,5 30,17 ( 0,01 ) ( 30,50 )

Krzemyk 528 13597 25,75 ( 0,12 ) ( 30,07 )

Roger, co jest grane ? Nikt nie ogłosił wymiany na forum, a wymiana zrobiona i składy na pierwszej stronie zaktualizowane ?

McDaniels może i jakieś perspektywy ma ale nic nie wskazuje, żeby jego sytuacja w NBA miała się jakoś radykalnie zmienić. Gdyby to był koleża typu sky is the limit ale z potencjałem na bust równie wielkim to rozumiem, że można go wymienić za robiącego 37 startera, który jeszcze ze 2 lata będzie dalej startował, po prostu zaryzykować i obgryzać paznokcie przez 2 lata.

Tymczasem, to jest koleżka grający 4mpg i robiący 3fppg, który zagrał chwilę w najgorszym zespole ligi, skąd został przechwycony do Houston, gdzie dosłownie przed tygodniem sciągnęli Smitha (20-25 mpg), gdzie jest Terrence Jones i gdzie nie zapowiada się jakakolwiek zmiana. Takimi kolesiami się w ogóle nie handluje, chyba że to dodatek na wyrównanie 3 punktów w salary i z nadzieją, że może wykiełkuje za rok bo to akurat mój ulubiony grajek, a ja nadal będę miał 3 wolne sloty do zabawy na FA. Tak jak pisałem wcześniej - chciałeś się pościgać z Krzemykiem o 1 pick, to trzeba było wyjebać Zacha na FA.

Wybacz Shavlick, kupię Ci na pocieszenie Reddsa Żurawinę jak przyjedziesz ale WETO JAK Sk****SYN.

Jednocześnie, jeśli nie zaszła żadna pomyłka i ten trade jest oficjalny, przeszedł i Toudi zrobił go z pełną świadomością (poczytalności nie sprawdzimy) to zgłaszam wniosek o wyjebanie go z ligi ze skutkiem natychmiastowym. Przecież to są jaja nie do uwierzenia.

Edytowane przez Findek

PiS też robi wymiany w nocy, po cichu ;] Całkiem legalnie, a wszystkie dotychczasowe wymiany Toudi ogłaszał. W czym problem ?

To nie wiem w takim razie co robić ale jak pozostałym wymiana pasuje to c*** z tym, nie będę robił dymu. Tyle dobrego, że trafiło na Shavlicka bo zawsze to śmieszniej w temacie jak trashtalkuje pozostałych contenderów.

Ale w tej sytuacji, to chciałbym tyko jedno wiedzieć. Nikt nie protestuje, bo liczycie na to, że jeszcze Wam się uda dobrać do Toudiego w tym sezonie ? Nikt nie wetuje trejdu, nikt nie podpisuje się pod moim wnioskiem ? Wiem, że to zabawa ale skoro poświęcamy na nią tyle godzin rocznie to fajnie by było, gdyby obowiazywały w niej jakieś zasady, nie tylko te pisane.

Jest wstępnie z deal z Clippers na yahoop, czekam aż ai3 klepnie:

Porter, Noel, Porzingis, Okafor, Parsons i Randle

za

Randolph, Tucker, Beal, Warren, Noah, Holiday

Pakiet Shavlicka pokazał, że potrafi grać i jak będzie miał odrobinę szczęścia jak przy wygraniu szóstki w totka, to dostanę zajebistych grajów na przyszły sezon i walczę o top5.

Randolpha uwielbiam, bo podzielam jego miłość do KFC. Przedwczoraj opierdoliłem jakąś nową, zbójecka kanapkę z podwójnym kotletem i serem, nabitą na patyk bo inaczej nie dałoby się jej złożyć. POLECAM, bo to edycja limitowana.

Holiday - to nazwisko zawsze mi się dobrze kojarzyło, kawał graja jak nie jest połamany 67 gier w roku.

Noah potrafi grać na 60, uwielbiam typa. Może go zostawiła dupa i sobie nie radzi ?

Tuckera chcą w Toronto, zajebisty prospekt będzie wymiatał.

A tych moich młodych, bladych c***ów już mam dosyć. Raz 80, raz 20, ileż można taką huśtawkę przeżywać ?

A tak w ogóle to pogram do końca sezonu więc mam nadzieję, że w przyszłym mój pakiet naprawdę rozjebie ligę dla kogoś, kto mnie zastąpi.

Ah, zapomniałem. Ten ruch wzmocni mój pick, może zrobie dalsze wymiany ? Idę po Ingramma

Edytowane przez Findek

Powtarzam, to jest psucie ligi, mieliśmy już kiedyś takie akcje że jakiś ronnie czy inny gilu rozjebywali skład i zawijali się po sezonie lub dwóch, chyba rolą komisarza powinno być czuwanie na trejdami.

Bulek by tego w fbx2 nie puścił.

Ja się zgadzam z Finkiem i Krzemem.

Problem polega na tym że deal Rogera był delikatnie mówiąc na granicy,

a późniejszy deal GeDDo to już była masakra, ale deal z Zachem to po prostu kpina z ligi.

I Roger zamiast stanąć na wysokości zadania to żeby nie być posądzony o to że jest hipokrytą, to klepie wszystko jak leci nawet takie gnioty jak ten deal z Zachem.

Uważasz Roger że ten deal ma jakikolwiek sens i jest z duchem gry?

Przecież Twoją rolą nie jest być jak Duda i popisywać wszystko co Ci podłożą.

A do mądrali którzy będą mieć argumenty że można było próbować samemu składać oferty to powiem

że przyzwoitość nie pozwalałaby mi nawet pomyśleć żeby zaproponować McDanielsa za Zacha.

Szanujmy się bo inaczej ta zabawa nie będzie miała sensu.

Walczymy dalej...

pierwsze weto powinno byc w trejdzie z Wesbrookiem za Cousinsa i Hardena.....drugie weto w tej wymianie Batum+Ibaka za A.Lena+pick+Rozier który jeszcze nic nie pokazał. Wymiana ai3 z drtoudi już była w miarę okej,było sporo picków i dwa "Prospecty: ale ku.....ten trejd z Cousinsem i Hardenem popsuł nam niestety walkę o zwycięstwo. Skoro takie trejdy przechodzą to mam nadzieje że nigdy nie będzie mowy o żadnym wecie...

Powinno być tak: 15 Gm-ów jest przeciwnych to deal nie przechodzi(czas 48 h na zebranie 15 głosów) , wątpliwy deal dajemy pod głosowanie.

ziomy, Zach Randolph jest chybajednym z 5 gosci powyzej 33 lat kotry robi 37 fp do tego kosztuje 46 i jest dwoch kontenderow do mistrzostwa bo kazdy juz sie szykuje na nastepny sezon 

taka jest rzeczywistosc, wezcie sobie Zacha Randolpha do skladu i go spylcie - wyslijcie 3 trejd propsy albo wymyslcie sensowne na ktore ktos przystanie

kazdy z top5 nie ma miejsca w skladzie na tyle salary

kazdy z bottom10 szykuje sie pod draft i nie potrzebuje Zacha

nie ma kupcow na Zacha

nie robcie maniany , nie mowie ze trejd jest spoko i rowny ale k****

Gasol do Lakers , Porzingis do Knicks byl wysmiany przez internety

CP3 do Lakers byl zawetowany przez lige ; Sixers co ostatnio odwalaja od kilku lat ;

nikt nie chce byc w srodku tabeli, ludzie naciskaja na rozbicie Clippers, Thunder, Rockets, Grizzlies

ludzie sa zdziwieni ze Spurs wygladaja tak samo od 15 lat

TAKA jest RZECZYWISTOSC

jezeli uwazacie ze Zach za McDanielsa rozpierdala lige i bedzie rozpierdalac ja dalej bo to was wkurwilo to to jest nonsens

musze  przystac na WETO i plakac nie bede ; ale nie jestem za tym bysmy negowali czyjas strategie do tankowania w dwuosobowym drafcie

aha Lorak i Jendras przypomnijcie za co wymieniliscie DEandre Jordana - bo to byl chyba trejd roku jak nie 5 lecia ligi

Lorak rozjebal sezon Baronem Davisem w 2006 czy 07 i nikt nie plakal bo to Lorak

c'mon

nie mozemy patrzec przez pryzmat kto robi trejd

ej a Kyle Oqin za pick ? 

a to co Wilq oferowal Findkowi ? 

tylko ze to Wilq 

WETO JAK Sk****SYN.

Ale w tej sytuacji, to chciałbym tyko jedno wiedzieć. Nikt nie protestuje, bo liczycie na to, że jeszcze Wam się uda dobrać do Toudiego w tym sezonie ? Nikt nie wetuje trejdu, nikt nie podpisuje się pod moim wnioskiem ? Wiem, że to zabawa ale skoro poświęcamy na nią tyle godzin rocznie to fajnie by było, gdyby obowiazywały w niej jakieś zasady, nie tylko te pisane.

Jak mozna podpisac sie pod wnioskiem weta gdy nie ma czegos takiego w tej lidze?

Proponujesz jego szybkie wprowadzenie by zablokowac ostatnie wymiany toudiego? To dopiero bylby absurd.

Jednocześnie, jeśli nie zaszła żadna pomyłka i ten trade jest oficjalny, przeszedł i Toudi zrobił go z pełną świadomością (poczytalności nie sprawdzimy) to zgłaszam wniosek o wyjebanie go z ligi ze skutkiem natychmiastowym. Przecież to są jaja nie do uwierzenia.

Ponownie, na jakiej podstawie chcesz go usuwac? Bo nie zgadzasz sie z wycenami?

To bysmy tu zmieniali sklad GMow kilka razy rocznie...

I Roger zamiast stanąć na wysokości zadania to żeby nie być posądzony o to że jest hipokrytą, to klepie wszystko jak leci nawet takie gnioty jak ten deal z Zachem.

Uważasz Roger że ten deal ma jakikolwiek sens i jest z duchem gry?

Przecież Twoją rolą nie jest być jak Duda i popisywać wszystko co Ci podłożą.

Tutaj tworzycie przepisy, ktorych nie ma.

Roger tylko sprawdza czy wymiany mieszcza sie w pensji, a nie kontroluje przytomnosc jego uczestnikow.

Wg mnie wniosek z tego zamieszania jest taki, ze trzeba szybciej reagowac na brak aktywnosci.

W ogóle nie czułem się wywołany do tablicy, bo nie mam w zwyczaju vetować żadnych trejdów, a już na pewno nie takich w których leci 35 latek z salary na poziomie 47fp, szczególnie że gramy w tym samym składzie wtóry sezon, ale jak zobaczyłem to coś u dołu, to po prostu muszę skomentować:

pierwsze weto powinno byc w trejdzie z Wesbrookiem za Cousinsa i Hardena.....Wymiana ai3 z drtoudi już była w miarę okej,było sporo picków i dwa "Prospecty: ale ku.....ten trejd z Cousinsem i Hardenem popsuł nam niestety walkę o zwycięstwo. Skoro takie trejdy przechodzą to mam nadzieje że nigdy nie będzie mowy o żadnym wecie...

Oddaję najlepszego zawodnika ligi, który gra historyczny sezon (lepsze sezony w czasach istnienia fbx mieli tylko James cztery razy, Paul raz i Garnett raz), a Ty twierdzisz, że powinno być veto, a trejd za 3 mocno meeeeh picki i dwóch prospectów z których żaden tak naprawdę może nie wypalić był ok? Seriously? W moim odczuciu oddałem najlepszego gracza ligi za dwóch świetnych, ale jednak słabszych graczy - pomijam że dałem też szansę toudiemu na odzyskanie swojego picku, co miało dla niego spore znaczenie w kontekście trejdu, który go osłabił. Oczywiście że zyskałem, chyba tylko głupiec by tego nie przyznał, ale w ogóle nie mam wrażenia że w jakikolwiek sposób popsułem walkę o zwycięstwo.

Pacz na to - najgroźniejszy rywal w walce o tytuł w 3 dni odrobił do mnie 0,5fp straty i jakoś nie widziałem by protestował po tym trejdzie, a teoretycznie miał do tego pełne prawo jako lider grupy pościgowej. I już nawet nie chce mi się wspominać o tym, że przez ten trejd całkowicie zamknąłem sobie drogę do jakichkolwiek ruchów na fa, co zawęziło mi rotację do 7-8 ludków.

ps. Shavlik do mnie napisał esa, że mam wycofać wymianę pomiędzy Heat i Clippers, co uczynię, ale tylko i wyłącznie na jego prośbę.

Jeżeli powołujemy się na regulamin:

III.1.a. W trakcie sezonu regularnego trejdy przeprowadza się na stronie ligowej na Yahoo gdzie muszą być zaakceptowane przez komisarza ligi który to zrobi jak najszybciej jak tylko może o ile po wymianie któraś z drużyn nie przekroczy drużynowego limitu pensji [iI.3]. W sytuacji gdy w wymianie są picki szczegóły trejdu muszą być równolegle ogłoszone na forum ligowym.

III.1.c. Trejdy zaakceptowane przez wszystkie uczestniczące strony i komisarza ligi są nieodwołalne.
Innymi słowy nie można wetować trejdów.

Z tego przepisu jasno wynika, że trejd wymaga zaakceptowania czyli wyrażenia zgody przez komisarza. Bez zgody komisarza trejdu nie ma. Komisarz nie kelpie trejdów jak leci, powinien udzielić zgody (albo jej nie dawać). Jasne jest, że uczestnicy (ja czy Findek) prawa veta nie mają, natomiast, aby zaakceptować trejd komisz musi dokonać przecież pewnej oceny.  Inaczej zapis o zaakceptowaniu trejdu przez komisarza byłby pozbawiony sensu.

Mamy tutaj pewien spór odnośnie zasad fair-play i komisarz powinien się wypowiedzieć (pkt V.1). Liczę na obiektywizm, pomimo pośredniego zaangażowania w sprawę.

Wilq co do usunięcia toudiego z ligi to wniosek Findka ma swoja podstawę w regulaminie i jest zasadny:

V.7. Każdy GM może zostać usunięty z ligi gdy komisarz oraz minimum 10 GMów uzna, że złamał on zasady fair-play, regulamin lub zwyczajnie nie jest godny prowadzenia drużyny w lidze przez swój totalny brak zaangażowania

I ja ten wniosek popieram.

Edytowane przez Krzemo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.