Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2015/16

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.01.2016 o 13:24, Lu- napisał(a):

Chciałem zobaczyć co zostało z mojego mistrzowskiego teamu sprzed 3,5 roku, ale widzę że nawet nazwy teamu już nie ma. To w sumie ciekawe, że tak niedawno można było wygrać FBX mając w składzie Nasha, Josha Smitha, Iguodalę, Branda i JRicha. To świadczy o tym że w 3,5 roku można zrobić naprawdę dobry rebuild.

W dniu 14.01.2016 o 14:46, ai3 napisał(a):

Ktory byl Twoj team Wirakoczy czy Marcosa ?

Przeciez "dobry rebuild" udal sie tylko jednemu z nich...

Choc wg mnie to troche dziwne wykorzystanie tego terminu - druzyna mistrzowska to musialaby miec samych rozpadajacych sie dziadow by sie kwalifikowac na przebudowe, a u Lu tak nie bylo - Marcos mial dlugo Griffina. Chyba duzo latwiej utrzymac status contendera niz zrobic contendera z bagna?

Edytowane przez wiLQ

Jendras robisz ntasty wynik majac 3i4 zawodnika w lidze - odpierdalasz fuszerke gorsza niz sama Oklahoma - zadna zlosliwosc ale zrobienie dobrego trejdu raz na 10 tygodni to troche za malo na cokolwiek - pisalem juz o tym nie raz aletrzeba sie naruchac na Fa, wstrzelic z forma, znalezc sprzymierzencow i potem jeszcze raz sie naruchac na Fa - w dzisiejszych czasach jest za duza konkurencja we wszystkim wiec jak nie zazynasz sie to nie wygrywasz, mozesz sobie pokazywac cioci i kolegom z boiska ze masz Lebrona iDuranta ale tak naprawde to robisz 36

W dniu 14.01.2016 o 15:49, ai3 napisał(a):

Jendras robisz ntasty wynik majac 3i4 zawodnika w lidze - odpierdalasz fuszerke gorsza niz sama Oklahoma - zadna zlosliwosc ale zrobienie dobrego trejdu raz na 10 tygodni to troche za malo na cokolwiek - pisalem juz o tym nie raz aletrzeba sie naruchac na Fa, wstrzelic z forma, znalezc sprzymierzencow i potem jeszcze raz sie naruchac na Fa - w dzisiejszych czasach jest za duza konkurencja we wszystkim wiec jak nie zazynasz sie to nie wygrywasz, mozesz sobie pokazywac cioci i kolegom z boiska ze masz Lebrona iDuranta ale tak naprawde to robisz 36

Wg mnie niezbyt fair pominales drobiazg skad ma ta dwojke - bo oddal za nich 5-7 zawodnikow.

Ciezko miec mocna glebie jak sie ja niedawno sprzedalo za gwiazdy... ale z czasem uzupelni i bedzie lepiej.

Ten czas jeszcze nie minal by sie czepiac jak to partoli... zas u OKC juz tak.

Co do wachlowania FAsami to ciekawy temat, wg Was lepiej miec 100 ruchow, ale nikogo na stale czy 10 ruchow, ale pobrac jakiegos Bartona?

W dniu 14.01.2016 o 15:00, wiLQ napisał(a):

Przeciez "dobry rebuild" udal sie tylko jednemu z nich...

Choc wg mnie to troche dziwne wykorzystanie tego terminu - druzyna mistrzowska to musialaby miec samych rozpadajacych sie dziadow by sie kwalifikowac na przebudowe, a u Lu tak nie bylo - Marcos mial dlugo Griffina. Chyba duzo latwiej utrzymac status contendera niz zrobic contendera z bagna?

Było, WilQ, było...Miałem tylko Griffina, którego chyba dostałem od Krzemyka za Davida Lee. Poza tym było samo drewno - Nash, Brand, JRich, Artest, Crawford i jakieś c***ki typu Jason Smith. Z napierdalaczy oprócz rudego mulata miałem Iggy'ego i Josha Smitha (dobrze tłukli cyferki na statsach defensywnych), ale nic z nich  już nie zostało...

Podsumowując, spierdoliłem w odpowiednim momencie. A kto przejął mój team, tego nie pamiętam... Możliwe też, że odeszło kilka osób i zamiast robić "Konkurs Życzeń" co do teamu, poszliście w expansion draft.

W dniu 14.01.2016 o 16:12, Lu- napisał(a):

Było, WilQ, było...Miałem tylko Griffina, którego chyba dostałem od Krzemyka za Davida Lee. Poza tym było samo drewno - Nash, Brand, JRich, Artest, Crawford i jakieś c***ki typu Jason Smith. Z napierdalaczy oprócz rudego mulata miałem Iggy'ego i Josha Smitha (dobrze tłukli cyferki na statsach defensywnych), ale nic z nich  już nie zostało...

Ale to drewno ciagle gralo solidnie w nastepnych sezonach!

Teraz ich nie ma bo dopadl ich wiek, ale przez nastepny rok czy dwa po Twoim odejsciu wciaz mieli latwo trejdowalna i spora wartosc co pozwalalo na duze pole manewru. Oczywiscie mozna pogratulowac Marcosowi lagodne przejscie z jednego contendera do drugiego, ale to nijak nie byla przebudowa bo nie zaczynal od okolic zera tylko od mocnego acz krotkoterminowego fundamentu.

EDIT: okazalo sie, ze marcos przejal inna druzyne, wiec to wszystko bzdura ;-)

Edytowane przez wiLQ

Toronto Raptors - Dunk Fan ( | PM )

Dołączona grafika

Nr Imie Nazwisko Wiek Cena

1 Blake Griffin 23 57,10

2 Andre Iguodala 28 47,80

3 Steve Nash 38 47,65

4 Kyle Lowry 26 46,60

5 Chris Bosh 28 45,15

6 Mike Conley Jr. 25 44,00

7 Goran Dragic 26 35,35

8 Andrei Kirilenko 31 31,10

9 Nick Young 27 24,65

10 Tyler Hansbrough 27 22,15

11 Kirk Hinrich 31 21,40

12 Alan Anderson 30 15,00

13 [wirtualny gracz] 15,00

Picki: brak

Średnia wieku: 28,33

Salary Cap: 452,95

Nie wiem o co Wam chodzi.

Wirakocza akurat moim zdaniem ma to wszystko dobrze poukładne.

Lepiej ze'stashować talenty jak Jamal Crawford, Zaza Pachulia, Omri Casspi czy Darrell Arthur niż brać niepewne 15'stki z upsidem i walczyć o pick top3. 

Doświadczenie i fakty pokazują, że z pickiem 5-7 jest dużo większe prawdopodobieństwo wyciągniecia kogoś wartościowego na +35.

Wira. Jak to przeczytasz za parę tygodni to się nie przejmuj. Keep up the good work!

W dniu 14.01.2016 o 16:49, Chytruz napisał(a):

Przecież nie Marcos dostał team Łukasza tylko Wirakocza.

W dniu 14.01.2016 o 16:53, marcos napisał(a):

Ja nie przejąłem teamu po Lu tylko przejąłem Toronto Raptors po DunkFanie po sezonie 2012.

Lu miał Minnesote i zrezygnował sezon wcześniej a drużynę przejął Wirakocza czyli to obecne Memphis.

Tzn byl miedzy nimi trejd z Blejkiem w offseason 2012? Bo w 2011/12 Blake byl u Lu...

To dobitnie pokazuje, ze przydalaby sie nam lepsza historia... i jak mieszaja te zmiany nazw druzyn. Pietnuje!

W dniu 14.01.2016 o 18:01, PeWee napisał(a):

Nie wiem o co Wam chodzi.

Wirakocza akurat moim zdaniem ma to wszystko dobrze poukładne.

Mozliwe, ale to nijak nie jest zakonczona przebudowa... 

W dniu 14.01.2016 o 19:54, bulek napisał(a):

W sumie to jest dowód, że warto wszystkie trejdy zapisywać...

Jakby co to Yahoo zapisuje trejdy w sezonie, wiec brakuje "tylko" tych z offseason.

W dniu 14.01.2016 o 21:15, Roger napisał(a):

Fajnie byłoby sobie teraz przypomnieć kogo się miało swego czasu w składzie.

Przeciez wystarczy zajrzec do pierwszych postow w watkach za dany sezon ;-)

Przykladowo to sie mialo w 2013 - http://www.e-nba.pl/topic/2864-fbx-fbx1-sezon-201314/?do=findComment&comment=214293

Albo to badziewie z 2010 - http://www.e-nba.pl/topic/810-fbx-fbx1-sezon-0910/?do=findComment&comment=63789

"Średnia wieku: 30,69" -- LOL.

W dniu 14.01.2016 o 20:35, Krzemo napisał(a):

Kiedyś wymieniłem Love'a z Bargnaniego i Yi Lianglianga :smile: mój najgorszy trejd ever

Moim najgorszym chyba bylo oddanie Reggiego Jacksona za pick poza Top10.

Zakladalem, ze nie znajdzie sie druzyna, w ktorej bedzie starterem... #ooops #50wplecy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.