Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2015/16

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

A co się zmieniło od śmierci Bussa?

Zaden FAs nie lyknal ich maxa [co byloby kiedys nie do pomyslenia, co gorsza skompromitowali sie na przynajmniej jednym z takich spotkan]. Z wlasnej woli odeszlo dwoch topowych wysokich.

Nie ma nikogo w organizacji kto mialby odwage powiedziec Kobe "nie" zarowno na boisku jak i poza nim.

Zmiana trenera nastapila bynajmniej nie przez kwalifikacje [ale hej Scott gral w Lakers i Magic go lubil].

Generalnie wg mnie latwo spekulowac, ze za scena trwa jakas walka o wladze miedzy wspolwlascicielami czy rodzenstwem i przez to brakuje jakiejs sensownej wizji druzyny poza "jestesmy LA Lakers, wiec gwiazdy chodzcie do nas!". W takim scenariuszu mozna sie spodziewac, ze pustynia potrwa kilka ladnych lat az sie to nie wyprostuje [ciekawy ten deadline na zmiane GMa!] i sie skapuja, ze lepsze organizacje tez moga oferowac maxa...

A jakie ma znaczenie, co twierdzą? Nikt Ci nie powie wprost, że wygrywanie jest mniej istotne.

Mialem na mysli czyny, a nie slowa. W Top8 rotacji jest tylko 3 mlodych graczy. W ostatnie offseason poza draftem sciagneli Artesta [36 lat], Bassa [30], Lou [29], Hibberta [29] i Huertasa [32], z ktorych zaden nie bedzie w tej druzynie za 2 lata. Jak to ma byc przebudowa na przyszlosc, a nie proba wygrywania gier?

Plecy Lebrona pozdrawiają WilQa :smile:

To handluj poki mozesz... ;-)

dobry jest ten ekspercki ton Jendrasa, co nam jeszcze powiesz ? kto pojdzie o 7 pickow za wczesnie w 2018 ? czy tez 3 zasady ktorych bezwzglednie przestrzegasz by byc na 8 miejscu ?

Nie masz nic do roboty w tym sezonie to pokus sie o jakas analize kto najlepiej draftowal ;-) Edytowane przez wiLQ

Zaden FAs nie lyknal ich maxa [co byloby kiedys nie do pomyslenia, co gorsza skompromitowali sie na przynajmniej jednym z takich spotkan].

Kiedy dokładnie? Bo ja kojarzę tylko Shaqa.

Z wlasnej woli odeszlo dwoch topowych wysokich.

Dwight od początku nie chciał tu być - nawet kiedy jeszcze żył Buss.

A Gasol by został gdyby przyszedł Melo. Odszedł bo nie chciał uczestniczyć w przebudowie.

Nie ma nikogo w organizacji kto mialby odwage powiedziec Kobe "nie" zarowno na boisku jak i poza nim.

Czyli nic się nie zmieniło. :smile:

Zmiana trenera nastapila bynajmniej nie przez kwalifikacje [ale hej Scott gral w Lakers i Magic go lubil].

No tak, bo trener z dwoma finałami NBA to taka powszechna sprawa.

Generalnie wg mnie latwo spekulowac, ze za scena trwa jakas walka o wladze miedzy wspolwlascicielami czy rodzenstwem i przez to brakuje jakiejs sensownej wizji druzyny poza "jestesmy LA Lakers, wiec gwiazdy chodzcie do nas!". W takim scenariuszu mozna sie spodziewac, ze pustynia potrwa kilka ladnych lat az sie to nie wyprostuje [ciekawy ten deadline na zmiane GMa!] i sie skapuja, ze lepsze organizacje tez moga oferowac maxa...

Konflikt jest między Jeanie a Jimem, ale to nie znaczy, że nie ma wizji. Jeanie sobie cierpliwie czeka do 2017. Tak jedziesz po tych Lakersach, a jednak wszyscy topowi wolni agenci chcą się z nimi spotykać. Nie przychodzą, bo niby czemu mieliby przyjść do tak słabego rosteru? Wiesz, przebudowa mistrzowskiej drużyny trochę zajmuję. Przypominam, że od ostatniego tytułu minęło 5 lat, ale to przecież takie proste zbudować ze zgliszczy contendera.

Za Bussa i Westa Lakers czekali 12 lat na kolejny tytuł. Ale słaby ten management!

Mialem na mysli czyny, a nie slowa. W Top8 rotacji jest tylko 3 mlodych graczy. W ostatnie offseason poza draftem sciagneli Artesta [36 lat], Bassa [30], Lou [29], Hibberta [29] i Huertasa [32], z ktorych zaden nie bedzie w tej druzynie za 2 lata. Jak to ma byc przebudowa na przyszlosc, a nie proba wygrywania gier?

A to musi być albo albo? Nie może przebudowywać, jednocześnie próbując coś wygrać? To nie fbx, gdzie masz tylko tanking albo walkę o tytuł.

btw. w tej chwili w top 8 jest 5, a nie 3 młodych.

Edytowane przez Jendras

Kiedy dokładnie? Bo ja kojarzę tylko Shaqa.

Lakers rzadko byli z maxem ponizej salary cap, wiec faktycznie mala jest probka do porownania, ale wg mnie do Shaqa mozna doliczyc Kobe [byl FAsem i rozwazal odejscie] oraz Nasha, Paytona i Malona, ktorzy co prawda byli starzy, ale w momencie podpisywania byl zgrzyt zebami jak to znowu tworza potege. Poza tym zniszczenie siali glownie trejdami czego tez ubylo...

Dwight od początku nie chciał tu być - nawet kiedy jeszcze żył Buss.

Jestem sceptyczny odnosnie sily przekonywania osoby starszej kilka miesiecy przed smiercia.

I dlaczego nie chcial byc? Bez zwiazku z jakoscia organizacji?

A Gasol by został gdyby przyszedł Melo. Odszedł bo nie chciał uczestniczyć w przebudowie.

Czy liczyc olanie Melo, czy odejscie Gasola czy ze nie mieli wtedy contendera tak czy inaczej fail.

Czyli nic się nie zmieniło. :smile:

Tu sie nie zgodze. Wg Ciebie Kobe dostalby to ostatnie extension gdyby Jerry byl w pelni sil i wladzy?

Wg mnie nie bo z Shaqiem i Odomem pokazal jak potrafi odpuszczac gwiazdy majace z gorki.

No tak, bo trener z dwoma finałami NBA to taka powszechna sprawa.

Aha, skoro tam byl to dowolnym rosterem tam dojdzie... Swoja droga ciekawe, ze Scott jakby utknal w tamtym okresie... dzialalo 15 lat temu to teraz tez musi?

Konflikt jest między Jeanie a Jimem, ale to nie znaczy, że nie ma wizji. Jeanie sobie cierpliwie czeka do 2017.

Czyli uznajesz to za normalne, ze czesc organizacji nie moze sie doczekac, az ta druga zawiedzie i bedzie mozna ja zastapic?

Tak jedziesz po tych Lakersach, a jednak wszyscy topowi wolni agenci chcą się z nimi spotykać. Nie przychodzą, bo niby czemu mieliby przyjść do tak słabego rosteru?

A slaby roster z pojedynczymi przyszlosciowymi assetami to nie jest argument przeciwko kompetencji tej organizacji?

Wg mnie to jest czysta ironia, ze bronisz Lakers haslem "bo roster byl slaby" bo kto niby za to odpowiada?

Wiesz, przebudowa mistrzowskiej drużyny trochę zajmuję. Przypominam, że od ostatniego tytułu minęło 5 lat, ale to przecież takie proste zbudować ze zgliszczy contendera.[...] 

Za Bussa i Westa Lakers czekali 12 lat na kolejny tytuł. Ale słaby ten management!

IMO ocenianie organizacji tylko po tytulach jest zbyt duzym uproszczeniem by traktowac taki argument powaznie.

Ba! Przez dekady Jerrego Lakers nie mieli tak marnego okresu jak w kilka lat po nim!

A to musi być albo albo? Nie może przebudowywać, jednocześnie próbując coś wygrać?

Mozna, ale Lakers nie robia ani jednego ani drugiego!

btw. w tej chwili w top 8 jest 5, a nie 3 młodych.

Mialem na mysli dane za sezon. Na razie trudno powiedziec czy sie to zmienia czy byl blowout... Edytowane przez wiLQ

Lakers rzadko byli z maxem ponizej salary cap, wiec faktycznie mala jest probka do porownania, ale wg mnie do Shaqa mozna doliczyc Kobe [byl FAsem i rozwazal odejscie] oraz Nasha, Paytona i Malona, ktorzy co prawda byli starzy, ale w momencie podpisywania byl zgrzyt zebami jak to znowu tworza potege. Poza tym zniszczenie siali glownie trejdami czego tez ubylo...

Tak, Kobe rozważał odejście, a dwa lata później żądał transferu. Czy będąc konsekwentnym nie powinieneś w tym momencie obwiniać Bussa, który wtedy jeszcze żył i miał się względnie dobrze?

Wymienianie Nasha, Paytona i Malone'a, a więc graczy u schyłku kariery, jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe.

I dlaczego nie chcial byc? Bez zwiazku z jakoscia organizacji?

Dwight chciał być numerem 1 i nie potrafił zaakceptować uwagi, jaką w LA przyciąga Bryant.

Czy liczyc olanie Melo, czy odejscie Gasola czy ze nie mieli wtedy contendera tak czy inaczej fail.

aha no bo za Bussa rzeczywiście mieli contendera co roku. double standards.

Tu sie nie zgodze. Wg Ciebie Kobe dostalby to ostatnie extension gdyby Jerry byl w pelni sil i wladzy?

Wg mnie nie bo z Shaqiem i Odomem pokazal jak potrafi odpuszczac gwiazdy majace z gorki.

Ależ oczywiście, że by dostał. To był właśnie typowy dla Bussa ruch. On zawsze dbał o swoje gwiazdy. Z Shaqa musiał zrezygnować, żeby zatrzymać Bryanta. Zresztą, sam O'Neal pierwszy zacząć gryźć rękę, która go karmi.

Odom nie był gwiazdą i pierwotnie Lakers w ogóle nie mieli w planach go trzymać po pozyskaniu Gasola.

Aha, skoro tam byl to dowolnym rosterem tam dojdzie... Swoja droga ciekawe, ze Scott jakby utknal w tamtym okresie... dzialalo 15 lat temu to teraz tez musi?

Żaden trener nie dojdzie z dowolnym rosterem. Sam nie jestem fanem Scotta i nie chciałem go w Lakers, ale nie zgadzam się z tym, że nie miał kwalifikacji. Zresztą, pewnie się uśmiejesz ;] ale Byron był wyborem Bussa seniora lata temu i zostałby trenerem LA zaraz po Jacksonie, gdyby nie poszedł wcześniej do Cleveland.

Czyli uznajesz to za normalne, ze czesc organizacji nie moze sie doczekac, az ta druga zawiedzie i bedzie mozna ja zastapic?

Absolutnie. To jest patologia. Ale Jeanie do spraw koszykarskich się nie wtrąca (chociaż czasami palnie coś durnego w prasie).

A slaby roster z pojedynczymi przyszlosciowymi assetami to nie jest argument przeciwko kompetencji tej organizacji?

Wg mnie to jest czysta ironia, ze bronisz Lakers haslem "bo roster byl slaby" bo kto niby za to odpowiada?

Dlaczego wyrywasz zdania z kontekstu? Napisałem Ci przecież, że Lakers 5 lat temu zdobyli ostatni tytuł. Niestety, ale mistrzowski zespół się zestarzał i rozsypał, a teraz trzeba budować od nowa. Naturalna kolej rzeczy. Lakers poświęcali młodość i picki, żeby wygrywać tytuły i teraz muszą radzić sobie z konsekwencjami.

Ba! Przez dekady Jerrego Lakers nie mieli tak marnego okresu jak w kilka lat po nim!

Nie mieli też takich plag kontuzji.

W latach 93-94 dwa razy mieli poniżej 40 wygranych.

Mozna, ale Lakers nie robia ani jednego ani drugiego!

Póki co, rozwijanie młodych idzie im całkiem dobrze.

Mialem na mysli dane za sezon. Na razie trudno powiedziec czy sie to zmienia czy byl blowout...

Jaki blowout? Black i Nance są podstawowymi zmiennikami od trzech meczów.

Team GP Total FPPG ( +/- ) ( FPPG DNIA )

Wilq 70 2837,5 40,54 ( -0,13 ) ( 39,67 )

Roger 73 2949 40,40 ( -0,63 ) ( 36,40 )

PeWee 82 3239,5 39,51 ( 0,36 ) ( 42,10 )

Marcos 83 3198 38,53 ( 0,19 ) ( 39,90 )

piotreksuper 75 2889,5 38,53 ( 0,00 ) ( 38,56 )

chytruz 71 2665 37,54 ( -1,31 ) ( 25,57 )

lorak 85 3136 36,89 ( 0,32 ) ( 39,61 )

Jendras 71 2614 36,82 ( 0,23 ) ( 38,09 )

Antek 78 2813 36,06 ( -0,60 ) ( 32,00 )

bulek 77 2726 35,40 ( -0,60 ) ( 31,35 )

obi 65 2299 35,37 ( -0,18 ) ( 34,06 )

Ik#1 69 2411,5 34,95 ( 0,17 ) ( 35,95 )

Mar 77 2596 33,71 ( -0,18 ) ( 32,33 )

LeweBiodroSmoka 62 2009,5 32,41 ( 2,23 ) ( 49,93 )

GeDDo 71 2250,5 31,70 ( 0,02 ) ( 31,92 )

drtoudi 81 2426 29,95 ( 1,28 ) ( 40,17 )

Wirakocza 69 2051,5 29,73 ( 2,38 ) ( 43,80 )

ai3 76 2209,5 29,07 ( 0,09 ) ( 30,17 )

Findek 72 2011,5 27,94 ( -1,12 ) ( 21,00 )

Krzemyk 74 1857 25,09 ( -0,54 ) ( 21,22 )

Tak, Kobe rozważał odejście, a dwa lata później żądał transferu. Czy będąc konsekwentnym nie powinieneś w tym momencie obwiniać Bussa, który wtedy jeszcze żył i miał się względnie dobrze?

Za co mam go obwiniac? Gwiazdy marudza jak sa niezadowolone i kluczowa jest ich wiara w szybka poprawe.

BTW, wg mnie warto by ustalic kiedy byl faktyczny moment przejecia druzyny przez dzieci Jerrego bo watpie, ze to bylo dopiero po smierci. Sledzisz ich dokladniej, wiec wiesz jak to bylo? Kiedy jego glos przestal byc dominujacym w organizacji z powodu zdrowia?

Wymienianie Nasha, Paytona i Malone'a, a więc graczy u schyłku kariery, jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe.

Przeciez wyjasnilem dlaczego to zrobilem - w momencie podpisywania byli uwazani za istotne wzmocnienie, ktore wyniesie druzyne na contenderow.

Dwight chciał być numerem 1 i nie potrafił zaakceptować uwagi, jaką w LA przyciąga Bryant.

I mial racje! Na jego miejscu tez bym odszedl bo jak organizacja nadaje wyzszy priorytet 35-letniemu SG nad 27-letniego all-starowego centra to fatalnie o niej swiadczy. Tym bardziej gdy sukcesy Lakers skladaly sie glownie z dominujacych podkoszowych!

Nie mieli też takich plag kontuzji. W latach 93-94 dwa razy mieli poniżej 40 wygranych.[...]

aha no bo za Bussa rzeczywiście mieli contendera co roku. double standards.

Huh? Najgorsze sezony Lakers w historii - http://bkref.com/tiny/0uWiv

2 w Minny w latach 50tych i 3 ostatnie... wyniki z 93-94 bylyby dla nich sukcesem.

Ależ oczywiście, że by dostał. To był właśnie typowy dla Bussa ruch. On zawsze dbał o swoje gwiazdy.

Z Shaqa musiał zrezygnować, żeby zatrzymać Bryanta. Zresztą, sam O'Neal pierwszy zacząć gryźć rękę, która go karmi.

Odom nie był gwiazdą i pierwotnie Lakers w ogóle nie mieli w planach go trzymać po pozyskaniu Gasola.

Sprzedal Shaqa, Odoma i Bynuma zanim ich wartosc poleciala na ryj... wg mnie to samo by zrobil z Kobo lub dalby mu opcje taniego kontraktu i wchodzenia z lawki. IMO ostatnie extension Kobo bylo wyrazem organizacyjnej paniki co tu teraz robic bo nie mialo ono zadnego sensu w momencie podpisania.

Sam nie jestem fanem Scotta i nie chciałem go w Lakers, ale nie zgadzam się z tym, że nie miał kwalifikacji. Zresztą, pewnie się uśmiejesz ;] ale Byron był wyborem Bussa seniora lata temu i zostałby trenerem LA zaraz po Jacksonie, gdyby nie poszedł wcześniej do Cleveland.

Wtedy bylo mniej informacji o Scocie jako trenerze. A 5 lat byc w dolach defensywy w 2 roznych druzynach to jest wybitne osiagniecie i mocna ofensywa tego bynajmniej nie rownowazy.

Napisałem Ci przecież, że Lakers 5 lat temu zdobyli ostatni tytuł. Niestety, ale mistrzowski zespół się zestarzał i rozsypał, a teraz trzeba budować od nowa. Naturalna kolej rzeczy. Lakers poświęcali młodość i picki, żeby wygrywać tytuły i teraz muszą radzić sobie z konsekwencjami.

Jasna sprawa, wg Ciebie w ktorym roku Lakers beda znowu contenderami?

Ilu zawodnikow z aktualngo rostera bedzie w tej druzynie?

Póki co, rozwijanie młodych idzie im całkiem dobrze.

Tzn podejscie do ktorego Ci sie podoba?

Byron Scott explained that Russell didn't get back into the game because the Heat pulled away. But Scott hasn't been playing Russell in close games either.

"I’ve got to figure out what I’m doing wrong so I can correct it,” said Russell.

Russell said Scott hasn't explained what he's doing wrong.

Ksiazkowy rozwoj najwyzszego picku od 1982...

BTW, nie wspomnialem, ze spartolili kontrakt Clarksona i teraz beda za ten blad placic...

Jaki blowout? Black i Nance są podstawowymi zmiennikami od trzech meczów.

Dostali lomot w pierwszych meczach to zrobili korekte...

ale chocby po tym widac, ze przystapili do sezonu zakladajac iz walcza o wygrane.

Edytowane przez wiLQ

Roger 79 3191,5 40,40 ( 0,00 ) ( 40,42 )

PeWee 87 3477,5 39,97 ( 0,47 ) ( 47,60 )

Wilq 80 3171 39,64 ( -0,90 ) ( 33,35 )

piotreksuper 82 3211 39,16 ( 0,63 ) ( 45,93 )

Marcos 92 3566 38,76 ( 0,23 ) ( 40,89 )

chytruz 78 2909 37,29 ( -0,24 ) ( 34,86 )

Jendras 77 2843 36,92 ( 0,11 ) ( 38,17 )

lorak 93 3415,5 36,73 ( -0,17 ) ( 34,94 )

Antek 85 3116,5 36,66 ( 0,60 ) ( 43,36 )

obi 72 2559,5 35,55 ( 0,18 ) ( 37,21 )

Ik#1 79 2767,5 35,03 ( 0,08 ) ( 35,60 )

bulek 82 2854,5 34,81 ( -0,59 ) ( 25,70 )

Mar 85 2915 34,29 ( 0,58 ) ( 39,88 )

LeweBiodroSmoka 69 2227,5 32,28 ( -0,13 ) ( 31,14 )

GeDDo 78 2425 31,09 ( -0,61 ) ( 24,93 )

drtoudi 90 2777 30,86 ( 0,90 ) ( 39,00 )

Wirakocza 76 2282 30,03 ( 0,29 ) ( 32,93 )

ai3 81 2329 28,75 ( -0,32 ) ( 23,90 )

Findek 79 2209 27,96 ( 0,02 ) ( 28,21 )

Krzemyk 81 2013,5 24,86 ( -0,24 ) ( 22,36 )

Za co mam go obwiniac? Gwiazdy marudza jak sa niezadowolone i kluczowa jest ich wiara w szybka poprawe.

BTW, wg mnie warto by ustalic kiedy byl faktyczny moment przejecia druzyny przez dzieci Jerrego bo watpie, ze to bylo dopiero po smierci. Sledzisz ich dokladniej, wiec wiesz jak to bylo? Kiedy jego glos przestal byc dominujacym w organizacji z powodu zdrowia?

Dokładnie nie, ale mniej więcej po odejściu Shaqa Jim wyszedł na pierwszy plan. 

Jeanie zawsze była od strony biznesowej, staruszek trzymał ją z dała od kosza.

Generalnie czasy Gasola i później próba szybkiej przebudowy z Howardem i Nashem to już okres dominującej roli młodego Bussa.

Przeciez wyjasnilem dlaczego to zrobilem - w momencie podpisywania byli uwazani za istotne wzmocnienie, ktore wyniesie druzyne na contenderow.

Ale oni byli ring chaserami - to chyba oczywiste, że tacy gracze nie przychodzą do zespołu w przebudowie.

I mial racje! Na jego miejscu tez bym odszedl bo jak organizacja nadaje wyzszy priorytet 35-letniemu SG nad 27-letniego all-starowego centra to fatalnie o niej swiadczy. Tym bardziej gdy sukcesy Lakers skladaly sie glownie z dominujacych podkoszowych!

A skąd wniosek, że organizacja nadała wyższy priorytet Bryantowi? 

Huh? Najgorsze sezony Lakers w historii - http://bkref.com/tiny/0uWiv

2 w Minny w latach 50tych i 3 ostatnie... wyniki z 93-94 bylyby dla nich sukcesem.

Dlaczego ignorujesz argument kontuzji? Lakers osiągnęliby podobne wyniki, gdyby nie byli tak połamani. Za Achilles Bryanta też winisz Bussa?

Sprzedal Shaqa, Odoma i Bynuma zanim ich wartosc poleciala na ryj... wg mnie to samo by zrobil z Kobo lub dalby mu opcje taniego kontraktu i wchodzenia z lawki. IMO ostatnie extension Kobo bylo wyrazem organizacyjnej paniki co tu teraz robic bo nie mialo ono zadnego sensu w momencie podpisania.

Nie, Wilqu. Buss senior zrobiłby dokładnie to samo, bo to właśnie była jego filozofia i dla każdego podążającego od lat za Lakers jest to oczywista sprawa. Buss ZAWSZE dbał o swoje gwiazdy. O Shaqa też by zadbał, gdyby ten nie zażądał kosmicznych pieniędzy i nie okazał Bussowi braku szacunku.

A extension Bryanta to była chyba jedyna kwestia, w której rodzeństwo było zgodne. Już samo to o czymś świadczy.

Wniosek z paniką dla mnie niezrozumiały. Mogli Bryanta po prostu odpuścić i mieć wyczyszczone salary. 

Wtedy bylo mniej informacji o Scocie jako trenerze. A 5 lat byc w dolach defensywy w 2 roznych druzynach to jest wybitne osiagniecie i mocna ofensywa tego bynajmniej nie rownowazy.

Przez całe 5 lat miał śmieszne rostery. Sam może i nie pomagał, ale bądźmy sprawiedliwi.

Jasna sprawa, wg Ciebie w ktorym roku Lakers beda znowu contenderami?

Ilu zawodnikow z aktualngo rostera bedzie w tej druzynie?

Nie mam pojęcia. 

Tzn podejscie do ktorego Ci sie podoba?

Do wszystkich.

Ksiazkowy rozwoj najwyzszego picku od 1982...

BTW, nie wspomnialem, ze spartolili kontrakt Clarksona i teraz beda za ten blad placic...

Bądź obiektywny i podaj interpretacje obu stron. Cytując pojedynczą wypowiedź 19-latka pokazujesz, że po prostu dobierasz wygodne argumenty pod swoją tezę.

I dlaczego spartolili z Clarksonem?

Dostali lomot w pierwszych meczach to zrobili korekte...

ale chocby po tym widac, ze przystapili do sezonu zakladajac iz walcza o wygrane.

yyy a co w tym dziwnego?

Lakers mając w rosterze kogoś takiego jak Kobe, kto jest dla organizacji i miasta, a w zasadzie to i całej dyscypliny kimś o wiele istotniejszym niż tylko zawodnikiem mieli bardzo ograniczone możliwości ruchu i nie mogli go k**** nie podpisać. Nie mogli i już, biorąc pod uwagę kontekst (jak zwykle słowo klucz), a więc jego wartość marketingową i specyfikę kibiców LAL. Co mieli zrobić, nie podpisać Kobego ? I strzelić sobie w stopę ? Dał Lakersom możliwość utrzymania zysków z biletów itp. w czasie, kiedy zdobywają wysokie picki i ogrywają młodych. To co się dzieje w tym sezonie było do przewidzenia ? Może, ale na przykładzie Duncana - od 6 lat jest co roku za stary, żeby cokolwiek pograć a ubiegły sezon miał efektywny jak rzadko i statystycznie więcej niż imponujący. Nash też długo oszukiwał metrykę mimo urazów, to tylko te najbardziej jaskrawe przykłady ale to z nimi trzeba porównywać Kobego, nie z Alem Harringotnem czy Cliffem Robinsonem.

Lakers nie tankują, bo nie muszą tankować, żeby mieć wysoki picki. Sprowadzili wzmocnienie w postaci Hibberta bo nie mieli większych możliwości ruchu zatrzymując Kobego. Mieli świadomość, że czego by w te wakacje nie zrobili to na zachodzie nie będą się liczyli w walce o mistrzostwo i to jest sytuacja wygodna, bo mogą próbować zaszczepic w chłopakach głód zwycięstwa i walkę o określony cel, a jednocześnie nie ma wielkiej presji i nastawienia, że gramy tylko o wysoki pick. Sytuacja zdrowa, z jednym wyjątkiem.

Scott.

Teraz jest najlepszy moment, żeby ludzie w LAL poszukali swoich jaj i powiedzieli Kobemu stop. Niech się żegna z ligą ale nie w sposób działający tak bardzo na szkodę młodych. Jeszcze z tego meczu z Knicks - była sytuacja w końcówce, że Russel przeprowadził gałę, Clarkson trzymał wyciagnięte w stronę piłki ręce przez jakieś 4 sekundy w trakcie których DR machał ręką, żeby ktoś tam postawił zasłonę Kobemu, żeby ten mógł nie trafić z nieprzygotowanej pozycji przez ręce za 3 i jednocześnie zajebać cały mecz, bo po niecelnym poszła najważniejsza w meczu kontra, o ile dobrze pamiętam. W każdym razie, Kobe w drugiej połowie nie trafiał nic, a Clarkson grał efektywnie Matthews-style.

Co zrobi teraz Kobe ? Zagrozi, że odejdzie ? Nie bardzo widzę jeszcze możliwości, w jakie mógłby im nabruździć.

Nie sądzę, żeby po odejściu Kobego ta młodzież była wystarczająca, żeby w perspektywie 2-3 lat liczyć się w walce o PO ale kto wie, co przyniesie przyszłość ? Najlepiej nie Westbrooka, chyba że pogodzicie się z tym, że DR jest na sprzedaż.

Edytowane przez Findek

Dzisiejsza tabelka da rady :grin:

Taaaaa spodziewam się że nie możesz się doczekać aktualizacji ;)

Ale przy okazji zauważyłem jedną ciekawą rzecz: Rudy Gay - wszędzie jest info że nie zagrał, w box scorach go nie ma, ale w stat-trackerze i na stronie Y z moim teamem wygląda tak jakby zagrał 2:12 ze statystykami na 0 fp.

Jestem ciekaw czy system przypadkiem nie zaksięguje mi zagranego slota bo wtedy ta nocka nie będzie aż tak fajna ;)

BTW, u PeWee i Wilqa dzisiaj mocne zderzenie ze ścianą.   

Taaaaa spodziewam się że nie możesz się doczekać aktualizacji ;)

Lorak także nie miał dzisiaj mocy.

Trzeba gonić Rogera,więc jeśli ktoś ma jakąś propozycję trejdu,dającego mi troche więcej Fp niech pisze.

Aminu daje radę,Marcus Morris jest dużo lepszy od brata. Szkoda wywalenia Bazemora i fourniera,bo chyba obok Mcconela to największe pozytywne niespodzianki tego sezonu.

Roger 90 3684,5 40,94 ( 0,63 ) ( 47,38 )

piotreksuper 93 3642 39,16 ( -0,06 ) ( 38,61 )

Marcos 102 3987,5 39,09 ( 0,65 ) ( 46,69 )

PeWee 96 3676 38,29 ( -1,68 ) ( 22,06 )

chytruz 87 3306 38,00 ( 0,07 ) ( 38,79 )

Wilq 88 3314 37,66 ( -1,98 ) ( 17,88 )

Antek 96 3560,5 37,09 ( 0,03 ) ( 37,38 )

Jendras 85 3115,5 36,65 ( -0,27 ) ( 34,06 )

obi 79 2853 36,11 ( -0,31 ) ( 30,38 )

lorak 99 3566 36,02 ( -0,64 ) ( 23,90 )

Ik#1 89 3173 35,65 ( 0,58 ) ( 40,83 )

bulek 92 3230,5 35,11 ( 0,34 ) ( 39,92 )

Mar 95 3255,5 34,27 ( -0,07 ) ( 33,25 )

drtoudi 97 3114,5 32,11 ( 1,25 ) ( 48,21 )

LeweBiodroSmoka 79 2529,5 32,02 ( -0,27 ) ( 29,94 )

Wirakocza 87 2695 30,98 ( 0,19 ) ( 32,61 )

GeDDo 85 2630,5 30,95 ( -0,40 ) ( 24,60 )

ai3 91 2636 28,97 ( 0,29 ) ( 32,00 )

Findek 89 2417 27,16 ( -0,76 ) ( 19,44 )

Krzemyk 90 2223,5 24,71 ( 0,19 ) ( 26,93 )

Dzisiejsza tabelka da rady :grin:

Zalezy dla kogo ;-) 

Ano, mialem 8 gosci ponizej 30fp! 4 ponizej 20! Geeeeeeeeeeeeeeeeeez. Nie jestem przesadny, ale to byl piatek 13-tego i gdyby nie wydarzenia w Paryzu to bym napisal, ze straszna rzez/masakra, a tak to kiepski kontekst.

Wilq 88 3314 37,66 ( -1,98 ) ( 17,88 )

Tylek ciagle boli. Jednego dnia spadlem z czolowki do srodka i moge zapomniec o contendowaniu? Edytowane przez wiLQ

Roger 97 3919 40,40 ( -0,14 ) ( 36,17 )

Marcos 111 4418,5 39,81 ( 0,26 ) ( 43,71 )

piotreksuper 103 3970,5 38,55 ( -0,07 ) ( 37,42 )

PeWee 103 3937,5 38,23 ( 0,03 ) ( 38,80 )

Wilq 96 3630,5 37,82 ( -0,03 ) ( 36,83 )

chytruz 97 3629,5 37,42 ( -0,45 ) ( 23,17 )

Jendras 94 3464,5 36,86 ( -0,13 ) ( 34,50 )

lorak 108 3978 36,83 ( 0,56 ) ( 51,50 )

obi 87 3182 36,57 ( 0,08 ) ( 38,83 )

Antek 104 3766 36,21 ( -0,72 ) ( 24,42 )

Ik#1 98 3474 35,45 ( -0,68 ) ( 26,64 )

bulek 101 3569 35,34 ( -0,30 ) ( 31,29 )

Mar 106 3598,5 33,95 ( -0,07 ) ( 31,50 )

drtoudi 107 3508,5 32,79 ( 0,29 ) ( 37,75 )

GeDDo 94 2987,5 31,78 ( 0,39 ) ( 40,63 )

LeweBiodroSmoka 87 2746,5 31,57 ( -0,12 ) ( 29,13 )

Wirakocza 95 2938 30,93 ( 0,07 ) ( 32,20 )

ai3 100 2846 28,46 ( -0,07 ) ( 26,88 )

Findek 99 2656 26,83 ( -0,30 ) ( 22,25 )

Krzemyk 100 2445 24,45 ( 0,27 ) ( 31,00 )

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.