falcao Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) sprawa jest taka, zamowilem sobie telefon z szanghaju czy gdzies tam z azji, mniejsza;] mam mozliwosc sledzenia przesylki tej paczki i teraz mam cos takiego Wysłanie przesyłki 2015-03-30 14:20 SINGAPORE SŘ2 Nadejście przesyłki 2015-04-16 22:58 WER Warszawa Zatrzymanie przez urząd celny 2015-04-17 15:49 WER Warszawa i teraz rozumiem ze mi dorzuca clo. musze sie kontaktowac jakos z tym urzedem celnym, czy jak to teraz wyglada? Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez falcao Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puzonyyx Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Oni się z Tobą skontaktują. Niestety miałeś pecha (4/5 przechodzi bez cła) i sprawa się trochę przeciągnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcao Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 super kurrrr jakbym juz nie czekal miecha na ta paczke osrane urzedasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 jakis fajny telefon warto bylo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcao Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 motorola v8, w sumie to zastepczy bo korzystam teraz z blackberry 9900 i jestem bardzo zadowolony ale lubie telefon zepsuc, zgubic,lubi mi wypasc i sie rozjebac;] a ze bylem przy kasce akurat to wzialem, trudno ile to sie moze opoznic teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puzonyyx Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Tu masz wszystko: http://telchina.pl/faq-dzialu-zakupy-zanim-zadasz-pytanie-przeczytaj-t15077.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcao Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Otrzymasz pismo z UC zobowiązujące Cię do przesłania dowodu zakupu oraz dowodu zapłaty. Wykonaj zrzut ekranu z aukcji (ważne aby była na nim zapłacona kwota, adres wysyłki, nazwa przedmiotu oraz numer przesyłki) gdzie to wszystko znalezc na jednym zrzucie ekranu? mam tylko cos takiego okeygsm_pl Transakcja LEGENDARNA MOTOROLA V8 CZARNA / GW 24 PL(5108466205) Kwota za zakupy 229,99 zł Karta płatności 438152569 Sposób i koszt dostawy Paczka pocztowa priorytetowa19,99 zł Wiadomość dla Sprzedającego w adresie prosze w nawiasie dopisac "punkt Lotto" Twoje dane: Adres do wysyłki Mateusz D.1go Maja 7058-530 KowaryPolska Telefon 6090234** Dane płatności: Metoda płatności Płacę z iPKO Razem do zapłaty z góry 249,98 zł numer przesylki? czy po prostu dolaczyc zrzut ekranu maila w ktorym wyslal mi numer przesylki do sledzenia? pozatym czy zrzut ekranu maila potwierdzajacego przelanie hajsu na jego konto payu wystarczy czy musze ze strony banku ? Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez falcao Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puzonyyx Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Nie mam pojęcia, bo mnie jeszcze nigdy nie oclili. Może spytaj kogoś na Telchinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcao Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 licze na ten fragment P: Czy zdarza się, że Urząd Celny nalicza podatek VAT nie wymagając ode mnie dokumentów potwierdzających zakup? O: Tak, takie przypadki mają miejsce. Jeśli przesyłka jest opisana zgodnie z zawartością a cena podana na opakowaniu przynajmniej z grubsza odpowiada produktowi, UC nalicza VAT wg deklaracji z opakowania i przesyłka przychodzi do Ciebie już odprawiona. Podatek + opłaty standardowo zapłacisz listonoszowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcao Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 jednak puscili paczke bo jest juz w Zabrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi