Cisza Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Ja też mam problem z wytypowaniem mistrza, sercem i nadzieją jestem z Memphis, ale wiem, że grają nie równo i może im zabraknąć tlenu z GSW. Dużo zależy od zdrowia Australijczyka. Do tego zawsze groźne SAS. Więc idę za tłumem - matematyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyniu Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Kasa poszła, dołączam do zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Wahałem się czy grać, bo chyba od pierwszej edycji jestem przeciwnikiem dawania dużego bonusu za mistrza. ;] Ale w końcu chęć rywalizacji zwyciężyła i przed chwilą kasa poszła bluecashem. Zdecydowałem się na dwa ryzykowne typy. Przez Clippers wtopiłem w dwóch poprzednich edycjach, ale stawiam na nich znowu, do trzech razy sztuka. ;]Co do mistrza to zdaję sobie sprawę, że GSW i SAS wyglądają na mocniejszych, ale jednak rozkminiłem sobie, iż:1. Cavs do finałów czeka spacerek, natomiast zachodnie drużyny będą się nawzajem wykrwawiać od pierwszej rundy2. Ciężko grać cały sezon na bardzo wysokich obrotach, co pokazały inne przykłady zespołów wygrywających ok. 65 spotkań (Mavs 2007, Pistons 2006), więc GSW w końcu się może skończyć paliwo.3. Jest dużo większe prawdopodobieństwo, że połamie się ktoś z SAS i GSW niż z Cavs4. Mimo wszystko Kawalerzyści są chyba bardziej głodni i zdeterminowani (tzn. LeBron głównie) niż GSW czy SAS.Poza tym dwie kwestie typowo taktyczne:1. Cavs mało kto typuje, więc jeżeli wygrają tytuł to automatycznie będą bardzo wysoko w końcowej klasyfikacji, niezależnie od typów w poszczególnych seriach.Gdybym typował GSW czy SAS to w przypadku prawidłowego wytypowania mistrza, ale słabych typowań serii mogę się nie zmieścić nawet w top15.2. Cavs będą prawie na pewno w finałach, zatem do samego końca będę się emocjonować zabawą. Natomiast dla ludzie typujących SAS albo GSW gra się skończy max na finałach konferencji. Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Artlan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Ja jestem na wyjeździd, kasę wyślę w pon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 A ja tylko przypomnę, że w poniedziałek kasuję typy wszystkich osób, które nie pojawią się po aktualizacji listy wpłat. Bo już widzę, że takie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 jednak zagram, pieniądze przelane Przemowi, resztę typów podam jutro. póki co potwierdzone wpłaty są od 43 osób, z czego cztery z nich jeszcze nie podały typów. 5 osób podało typy, ale potwierdzenia od nich jeszcze nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 ode mnie poszło potwierdzenie i sianko do przema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 A ja tylko przypomnę, że w poniedziałek kasuję typy wszystkich osób, które nie pojawią się po aktualizacji listy wpłat. Bo już widzę, że takie są. Mam nadzieje, ze to nie do mnie za Vidica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Co Ty znowu chrzanisz? Wpłaciłeś? Jak tak, to typy zostaną. Poza tym nie wiem, do czego się odnosisz, jak typy dałeś 1,5 godziny po moim poście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 ignazz -2 za serię Wizz-Raps Zasady to zasady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) jeszcze wplacili ARTLAN AI3 a reszta w pon Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Przem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) ignazz -2 za serię Wizz-Raps Zasady to zasady hmm, jeśli chcemy się tak ostro trzymać zasad, to minusowe punkty oraz nieuznanie typu na mistrza należy się nie tylko Ignazowi, ale również Rapparowi, Mackowi i Rahu, ponieważ wszyscy oni podali typy już po oficjalnej godzinie rozpoczęcia pierwszego meczu (a więc i playoffs - stąd nieuznanie mistrza). uważam jednak, że to przede wszystkim ma być zabawą, więc szkoda czterem osobom psuć ją już na początku. szczególnie że ten pierwszy mecz zaczął się o bardzo wczesnej jak na NBA porze. poza tym o ile Rappar przekroczył oficjalną godzinę rozpoczęcia spotkania, to i tak zdążył napisać przed pierwszym gwizdkiem. Maciek i Rahu zmieścili się jeszcze chyba w pierwszej kwarcie, więc też właściwie nic spóźnionym typem nie zyskali. największym problemem jest Ignaz, który obudził się pod koniec 4q, gdy WAS miał przewagę. moja propozycja jest więc taka: nikt nie dostaje żadnej kary za spóźnione typowania, ale jeśli na koniec Ignaz będzie z kimś remisował, to z automatu otrzymuje -1 punkt jako tiebreaker na jego niekorzyść. przy czym jednocześnie zaznaczam, że to tylko takie jednorazowe rozstrzygnięcie. wszelkie kolejne spóźnienia będą już traktowane minus dwoma punktami bez względu na to, czy poślizg wyniesie minutę czy czterdzieści. tak więc pilnujcie godzin rozpoczęcia meczów! Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez lorak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 moja propozycja jest więc taka: nikt nie dostaje żadnej kary za spóźnione typowania, ale jeśli na koniec Ignaz będzie z kimś remisował, to z automatu otrzymuje -1 punkt jako tiebreaker na jego niekorzyść. przy czym jednocześnie zaznaczam, że to tylko takie jednorazowe rozstrzygnięcie. wszelkie kolejne spóźnienia będą już traktowane minus dwoma punktami bez względu na to, czy poślizg wyniesie minutę czy czterdzieści. tak więc pilnujcie godzin rozpoczęcia meczów! Może być, chociaż ja byłby za sztywnym trzymaniem się zasad. Przepraszam, że pominąłem pozostałych, nie zauważyłem że oni też byli po rozpoczęciu meczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qooniu Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Ja sie zgadzam, sam myslalem ze po sie zaczynaja o 21 30~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Ale z drugiej strony - tak mało czasu było? Dodawanie pierwszorundowych typów w ostatniej chwili nic nie znaczy, żeby miało jakiś wpływ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 zasady to zasady i nie powinno sie z nimi dyskutowac ani zmieniac w trakcie gry kazdy mial kilka dni na wniesienie typow. za malo? mi to zajelo 2 minuty szczerze. a jak teraz bedzie przyzwolenie na naginanie zasad to w nastepnych rundach tez bedzie to mialo miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puzonyyx Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Grajmy według zasad, bez żadnych rozwiązań zastępczych, bo się zrobi syf. Przecież każdy mógł wpisać swoje typy wcześniej, nawet jeśli nie zdążył wpłacić. Ponawiam wcześniejsze pytanie: jak rozstrzygane są remisy punktowe wśród zwycięzców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Jest dzielona kasa, jaka jest przewidziana dla danego miejsca. Jeśli byłoby to na pierwszym miejscu, wtedy w grę wchodzą dwie opcje: - cała pula tylko na dwóch, bez nagradzania trzeciego - suma 1 + 2 na pół, trzeci zgodnie z rozkładem Proste. A minusów za spóźnienie chyba jednak należy się trzymać sztywno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puzonyyx Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 No to trzeba to chyba wcześniej to dodać do zasad, bo wątpię, żeby ktoś z 3. miejsca się zgodził na ten pierwszy układ jak już będą punkty policzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Głupie pewnie pytanie, ale jak mogę Przemkowi wysłać potwierdzenie przelewu przez forum? Ni jak nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi