Skocz do zawartości

All Time Soccer Fantasy - Grupa D

SlaKB

Rekomendowane odpowiedzi

1. the4yeast:

Pokaż ukrytą zawartość

2. falcao:

Pokaż ukrytą zawartość

3. marzec:

Pokaż ukrytą zawartość

4. Koelner:

Pokaż ukrytą zawartość

5. Gregorius:

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez SlaKB

1. marzec – Ozil, Nedved, Muller, RvP i Romario robią robotę. Obrona jest na poziomie.

2. Gregorius – najlepsza defensywa w grupie (szkoda, że Maxwell), wspomagana Redondo i Schmeichelem. W ofensywie Vieri niekoniecznie super pasuje, ale mimo wszystko kupuję to.

3. Koelner – mocno zagęszczony środek pola, świetny bramkarz. Skrzydła mnie średnio przekonują, podobnie jak dobranie Del Piero do Baggio. Mimo wszystko wystarcza, by zająć 3 miejsce.

4. the4yeast – Jest spora siła w ataku, ale chyba nie wystarczająca, by nadrabiać braki w defensywie. Bramkarz mocno średni.

5. falcao – Przede wszystkim defensywnie falcao nie nadążył za konkurencją w grupie. Gdyby w ataku był ktoś ekstra, byłaby szansa – a tak niestety wg mnie ostatnie miejsce.

1. Marzec - najlepszy w tej grupie. Jeden z lepszych ataków + pomoc. Obrona również na wysokim poziomie.

2. The4Yeast - mocna pomoc + solidność w obronie. Do tego dwóch kilerów w ataku.

3. Gregorius - dobra obrona. Świetnie zabezpieczony środek pola, ale Willian i Vieri średnio mi tu pasują.

4. Koelner - nie cierpię drużyn grających na 1:0, do tego zbyt mała siła ognia aby ewentualnie nadrobić straconą bramkę.

5. Falcao - słaba obrona na poziomie all time, do tego dochodzi przeciętny Khedira, który nie powinien się nawet znaleźć w tym gronie.

1. the4yeast

2. marzec

3. Koelner

4. Gregorius

5. falcao

Osobiście nie miałem tutaj większych problemów z wytypowaniem czołowej dwójki. Potem było już znacznie trudniej,

Skład the4yeast bardzo mi się podoba, dobrze pasujące do siebie elementy, łatwo mogę to sobie wyobrazić na murawie.

Marzec też zacna paka, ale podpadł mi fragmentami dotyczącymi Oezila w opisie :tongue: Gość ma wybitne ostatnie podanie, ofensywnie generalnie super, ale to człapak trochę a tu obfitość zadań defensywnych, ciągłe powroty do obrony po tym jak wcześniej ma szaleć w ofensywie, nawet na skrzydle. To chyba modlitwy a nie zalecenia :tongue: No i wolny ten zestaw trochę, ale autor sam zwrócił na to uwagę.

Koelner świetny z tyłu, ale w ataku nie ma komu nadrobić IMO, poza tym duet Baggio - Del Piero słabo dopasowany.

Gregorius z tyłu dobrze, ale ofensywa mnie nie porywa. Z Koelnerem przegrywa u mnie też indywidualnościami w ataku

Falcao zwyczajnie brakuje jakości, drużyna na pewno będzie miała swoje momenty, ale całościowo jednak wypada gorzej od rywali.

Edytowane przez Mentor

1. the4yeast

2. marzec

3. Gregorius

4. Koelner

5. falcao

Falcao odpuścił sobie połowę okresu naszej gry (wszystko co przed 2003 rokiem) i niestety widać to w talencie zespołu. Najbardziej razi słaba defensywa (słabiutki w obronie Marcelo + elektryczny Luiz), do tego nie przekonujący szeroko na prawej Alexis i kiepsko dobrane lata Giggsa. Dlatego mimo rozsądnego planu na wykorzystanie talentów zebranej paczki jest na piątym.

Między Koelnerem i Gregoriusem bardzo wyrównane starcie. Obaj dobrze w obronie i gorzej w ataku. Koelner w obronie jeszcze lepszy niż Gregorius, ale z drugiej strony i tak nie widzę jego ofensywy zapisującej się w koszmarach Schmeichela. Postawiłem wyżej Gregoriusa ze względu na większą dozę finezji w środku pola i dużo lepiej dobranych napastników. Chociaż William to mnie mocno razi w tym składzie (gdyby zamiast niego był jakiś boczny z naprawdę dobrym dośrodkowaniem na głowę Vieriego, to skład byłby dużo mocniejszy).

Marzec na 2. Wszechstronna paczka z bardzo dobrymi, umiejącymi wiele wykreować sobie samemu, napastnikami. Zgadzam się jednak z Mentorem, że w zakresie licznych zadań obronnych więcej z tym składem jest pobożnych życzeń niż realnego gameplanu (Muller i przede wszystkim Ozil), choć do tych założeń to akurat Nedved spadł mu z nieba (absolutnie nie powinien się ostać do 2 połowy 2 rundy draftu).

Nieszczególnie podoba mi się Ivanović, któremu do asekuracji bym wolał dać kogoś bardziej ruchliwego, a mniej drewnianego niż Pique.

The4yeast bardzo fajnie skomponowana ekipa bez dziur, w której Kaka będzie robił różnice, a dostający od niego podania Villa i RvN powinni błyszczeć swoją skutecznością. Mimo istotnych braków w warunkach fizycznych Julio Cesar z wybranego okresu do mnie trafia. Największą wadą tego zespołu są stałe fragmenty gry (poza karnymi).

Mocna grupa, dla mnie wszyscy z miejsc 1-3 powinni grać dalej:

1 - marzec: początek draftu mega, potem trochę zszedł na ziemię, ale końcówka znów z przytupem (Preud'homme!), ogólnie skład mega - jedyne co bym zmienił to wymiana kogoś z dwójki Muller/Ozil na pomocnika bardziej defensywnego (przy Romario wiesz, że w obronie grasz zawsze bez jednego gracz)

2 - koelner: trochę niedoceniony w głosowaniu a szkoda bo zrobił fajny skład z super mocnym środkiem pola

3 - the4yeast: minimalnie za koelnerem - skład b.fajny/kompletny, brakuje mi tylko wow-factora (mimo, że jestem fanem Milanu to Kaka mnie nigdy jakoś bardzo nie podniecał)

4 - gregorius: chyba jednak wybór Schmeichela w pierwszej rundzie nie był najlepszym pomysłem, generalnie średnio mi się podoba ten team (nie licząc Lahma, który był mega stealem)

5 - falcao: wbrew pozorom skład nie taki meega zły (jak piszą niektórzy), gdyby zamiast Ibry wziął dostępnego wtedy jeszcze Ronaldo...

the4yeast ma pewnie wyglądającą defensywę. Ayala i Sammer to jeden z lepszych środków obrony w zabawie, a wspiera to jeszcze Zanetti, chyba nawet w mojej opinii najlepszy prawy obrońca zabawy. Z lewej strony Bennarivo, taki pick bez rewelacji. Włoch jest solidny i uniwersalny, ale to nie jest jakiś wymiatacz dający jakiś większy impact z którejś stron parkietu. 

Linia wspierająca defensywę jest zagęszczona, ale moim zdaniem żaden z graczy to nie jest wybitny destruktor. Każdy z Nich wnosi sporą wartość do drużyny, ale wydają się dosyć podobni, zwłaszcza Pogba z Alonso. O Enrique to ten plus, że może zejść i rozciągnąć grę do skrzydła. Trochę jest cofnięty, by nie przeszkadzać Kace. Jestem ciekaw jak się w tym odnajdzie. U Van Gaala to był główny kreator i polemizowałbym czy prawa strona to faktycznie była jego ulubiona pozycja...

Kaka dostał sporo swobody. Trener wykorzystuje, że ma za sobą asekurujących partnerów co daje mu możliwość większych popisów w ofensywie. Brazylijczyk to technika, dobry strzał, kreatywność i w swoim peaku najlepszy pomocnik świata.  

Atak wydaje się zabójczy i dobrze skompletowany, bo Villa jest szybki i kreatywny, a Van Nisterlooy to typowy super striker którego strzały z pola karnego są zabójcze.

Falcao już na początku draftu budził moje wątpliwości. Preferowałbym Ballacka z okresu, gdy był generałem kadry Niemiec i rozgrywał kapitalny sezon w Leverkusen. Podobne zastrzeżenia miałbym do Giggsa wybranego już w bardzo późnym okresie kariery.

Nie zbyt pewnie wygląda defensywa, a jeszcze na obrońcę świątyni wybrano Didę co nie wróży zbyt dobrze z tyłu. Nigdy nie byłem też fanem Khediry co nie stawia w najlepszym świetle destrukcji i rozbijania ataków.

Jakąś nadzieją tu może być Kroos, ale ten co jest dla mnie niezrozumiałe został głównym kreatorem pozbawiając tutaj szansy Ballacka, mimo że gra za jego plecami. Ogólnie obaj Niemcy są dość dziwnie wykorzystani w taktyce. Chyba bym ich widział w jednej linii bez typowego rozgrywającego.

Lubię w tej ekipie Alexisa Sancheza, a sam Ibra w ataku to trochę mało. Dziwna ta ekipa, ale skrzydła są mocne, a duże wsparcie dokłada tam jeszcze Srna i Marcelo.

Marzec co pierwsze rzuca mi się w oczy nisko daje Ozila, a przecież chyba po to ma się Keane z tyłu, by zabezpieczał te strefy. Ogólnie totalnie bezsensu Ozil zostaje obarczony zadaniami defensywnymi co jeszcze bardziej go zabije i spowolni rozegranie, a piłek i tak za dużo nie odbierze. Chyba będziesz musiał pożyczyć lasso od Janasa na które łapał Kosowskiego, by ten gameplan dotyczący Niemca Ci wypalił. Duży minus.

Nie jestem fanem Pique, a Baresi jest już jednak po najlepszych latach. Mimo wszystko będzie się mieścił w okolicach pierwszej 10 na swojej pozycji. Ziege to nie jest wybitna postać, jeśli idzie o zabezpieczanie tyłów. Ivanovic wydaje się być bardziej wartościowy z obu stron boiska.

Na pewno wielką postacią jest tu Nedved. Facet ma tytaniczne zdrowie i będzie dawał ogromny handicap z obu stron parkietu. Nie jestem za to fanem drewnianego Mullera. Ja wiem, że liczby i sukcesy go bronią, ale jest taki jakiś nieprzekonujący mnie zupełnie. Taki nietypowy zawodnik, którego nie potrafię docenić. Aczkolwiek na plus, że potrafi zagrać na kilku pozycjach co daje dużą swobodę w grze i wymienność pozycji z Van Persie.

Romario super striker. Keane jest murzynem od czarnej, brudnej roboty. Nie ma nad Nimi co debatować.

Koelner postawił na ustawienie defensywne. Oprócz gry czwórką w obronie ma przed sobą kilku specjalistów od twardej, męskiej gry, który mają pomóc zdominować strefę i zadbać w pełni o destrukcje. Popescu to bardziej defensywny pomocnik i tu ciekawe, niespotykane rozwiązanie bo trener postawił na wymienność pozycji Rumuna z De Rossi. Dziwny to dość eksperyment...i ciężko stwierdzić jaki to ma cel.

Thurama wolałbym widzieć jednak na środku obrony, chociaż wiadomo jaki jest deficyt na pozycji prawego obrńcy, a Francuz też należy tam do najlepszych. Tu jednak będzie grał Popescu/De Rossi i Chielini.

Dobre rozegranie powinien dawać fighter Gascoigne. Anglik trochę jako człowiek zepsuł swoją karierę i moim zdaniem trzeba dołożyć fakt, że Anglicy nie znaczyli zbyt dużo w Europie i mieli przeciętny skład przez co i on sam wydaje się być trochę niedoceniony. Anglicy na MŚ w 94 nawet nie awansowali, mimo że Paul był ich liderem.

Atak wydaje się zmarnowany i mam o to pretensje do Koelnera, bo kocham Baggio. Obaj gracze lubią cofnąć się po piłkę i nie wiem czy będą się dobrze uzupełniać. Ten skład jest źle rozdysponowany, ale mimo to bardzo mocny. Gdyby inaczej dobrał 2 nazwiska to byłby drugi duży faworyt do mistrzostwa.

Gregorius uzupełnię może jak znajdę tą wewnętrzną siłę :smile:

1. Gregorius

2. Koelner

--------

3. the4yeast

4. Marzec

5. Falcao

Ta linia to nie przypadek, bo była tu największa różnica jakościowa między zespołami. Koelner i Gregorius moim zdaniem pewnie wygraliby awans w tej grupie, a wychodzi, że obu ich zabraknie w ćwierćfinale.

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.