Skocz do zawartości

Denver Nuggets 2015

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chce poprzez sympatię do Mutombo Dyessa i Abduli aby taki zespół nie złapał się na topik na naszym forum choć oczywiście pozna pora sezonu pokazuje gdzie obecnie sa:Na przewidywalne dluuuugie kłopoty z walka z czołówka Zachodu nalozylo się parę rzeczy:Mimo wszystko średnie wybory z draftowStawianie na nie tych graczy co trzeba (McGee/Faried) dając im znaczny hajs (kwoty ponad 44.000.000)Kontuzje lidera jakim jest Gallo co raczej sprawi że nigdy (mimo ost(niego fajerwerki punktowego) nie wróci do swojego poziomu. Na koniec sprawa sztabu trenerskiego czyli mimo wszystko braku stabilizacji...Z pozytywów oczywiście potencjał Nurkicia oraz postawa Ty Lawson i Wilsona Chandler którzy grają swoje..Oczywiście nie podoba mi sie takie wzocnienie mozgowem Cavs biorąc w sumie martwe picki (OKC protected 18 i Memphis z jeszcze gorszym zabezpieczeniami)...Więc tak na prawdę za centra S5 wzięto jak na razie 4,6MLN exp. Co nie wymaga komentarza...trener zoltodziob z Baylor a w sztabie obok Polaka kręci się Patrick Mutombo ;-)Czy taki brak talentu drugiej linii (bez 5 kluczowych nazwisk nie ma tam nikogo) może bez szans naszybkie wzmocnienia w draftach zmusić kogoś do kibicowaniu im???Nope...w roto ktoś weźmie Ty ktoś Wilsona i to będzie tyle przez najbliższe 2-3 lata. No chyba że ufarci im się loteria ale watpie....

Patrząc na tu i teraz chyba najgorsza pozycja wyjsciowa...Wolne salary to promy nadzei

Ale za rok jest 50M$$$ na razie

Po co temat na tym etapie? Momentalnie zjedzie. 

Cena za Mozgova jest ok, nie wiem po co ją roztrząsać. Gdyby nadal grał w Nuggets, nikt by o nim nie wspominał. A tak niektórzy zaczęli robić z niego jakiegoś mocnego gościa. Tak, był brakującym elementem Cavs, ale ogólnej wartości w lidze nie miał i nie będzie miał wysokiej, żeby za niego sypać nie wiadomo czym. 

Właśnie założyłem dlatego ze dawno nie widziałem takiego zespołu jak Denver którego 99,8 procent społeczeństwa nie zzauwazylo ze obecnie graja...Były szaleństwa Karla był chociaż wyrazisty... były tankowania jako czerwona latarnia aby łapać Dyessy i Mutombo - budowla się przyszlosc... były eksperymenty AI plus Melo - było ciekawie. Dziś 7 graczem Nugetts jest Burton który nie wiem jak wygląda a i z zapomnienia robie błąd w ich nazwie...Taka to jest ekipa!!!!Dawnio nie widziałem czegoś takiego. A ze czasem przewijają się jakieś teksty o Gallo czy Lawsonie to mimo wszystko założyłem temat....Paru fanów ex Denver się znajdzie...Dziś ten zespół zgodzę się matek ze powinien zamiast nowego tematu trafić do ciekawostki ;-)

A tematu Mózgów nie odpuszczę bo niecierpie takich wzmocnień ekipy która jak wiatr dobrze zawieje będzie w finałach NBA. Wtedy okoliczności trejdu akurat zrobią różnice gdyż nie oddano ani jednego gracza za S5 centra a i picki obce i martwe. Dało to możliwość za Waitersa dobrania 2 kolejnych graczy co pokazuje że za 1 marnego dostajesz 3 wartościowe!!!!!

• 3 tygodnie później...

Z wiadomych powodów nie oglądałem Nuggets z Mavs, ani w ogóle Nuggets ostatnio, ale czyżby Gallinari przypomniał sobie, jak się rzuca?

Ostatni miesiąc Gallo gra na 21,4ppg i 46fg%, czyli przypomniał sobie znacznie, znacznie wcześniej. Światełko w tunelu patrząc w perspektywie następnego sezonu. To chyba tyle, obecny rs trzeba puścić już powoli w niepamięć i liczyć na to, że proces przebudowy dalej będzie przebiegał tak obiecująco. Trzymam kciuki, ktoś musi.

Ostatni miesiąc Gallo gra na 21,4ppg i 46fg%, czyli przypomniał sobie znacznie, znacznie wcześniej. Światełko w tunelu patrząc w perspektywie następnego sezonu. To chyba tyle, obecny rs trzeba puścić już powoli w niepamięć i liczyć na to, że proces przebudowy dalej będzie przebiegał tak obiecująco. Trzymam kciuki, ktoś musi.

lubie ktorzy potrafia miec tak silna nadzieje :D

kiedys sie oplaci :D

kurcze to byłoby coś gdyby Gallinari był w stanie grać gdzieś blisko poziomu all-star, a nie wiem jak wy ale ja już zdążyłem postawić na nim krzyżyk

do boju

Oj nie ty jeden. Początek sezonu miał tak fatalny, że obawiałem się czy on w ogóle jest jeszcze grajkiem na poziomie NBA. Blisko 1,5 roku przerwy odbiło się na wszystkim począwszy od motoryki a na pewności siebie skończywszy. Dobrze, że to już koniec sezonu, przepracuje solidnie lato i kto wie, może do poziomu asg dobije :)

To byłoby coś, zaiście.

Zapomniałem, że Iggy też trzyma z Nuggs, my bad.

@Ronnie

Wzruszyłem się, dokumentnie.