Skocz do zawarto艣ci

ATFpost Jordan karpik - metlik

metlik

Rekomendowane odpowiedzi

cze艣膰, wklejam. karpik ju偶 ma i wklei nied艂ugo (ufam mu)

1. Gdzie widzisz swoje przewagi?

- m贸j sk艂ad jest bardzo wszechstronny i ma w jaki spos贸b wykorzystywa膰 s艂abo艣ci (niewielkie) sk艂adu karpika - obrona pick贸w Derona i Dirka, problem z mobilno艣ci膮 wyj艣ciowych wysokich, s艂aba obrona Varejao 1on1 Howarda,
- Dwight mo偶e sporo pomaga膰, bo zar贸wno Bogut jak i Varejao nie maj膮 range - to b臋dzie wa偶ne w stopowaniu atak贸w kosza Derona i Pierce'a,

2. Za艂o偶enia lineup贸w i matchupy

pg Cassell 22/Manu 10/Jet 10/Harden 6
sg Harden 22/Manu 16/Jet 10
sf Manu 10/Deng 18/Lewis 12/Harden 8
pf Deng 20/West 22/Lewis 6
c聽 Howard 38/Miller 10

Deron聽聽 聽Cassell/Jet/Manu
Pierce聽聽 聽Manu/Deng
Artest聽聽 聽Harden/Lewis/West
Dirk聽聽 聽Deng/West
Bogut聽聽 聽Howard/Miller聽聽 聽聽聽 聽
Hinrich聽聽 聽Jet/Harden聽聽 聽
Howard聽聽 聽Lewis/Deng/Manu聽聽 聽
Cliff聽聽 聽Lewis/West
Varejao聽聽 聽Howard/Miller

zmieniam sw贸j wyj艣ciowy line-up, chc臋 przyspiesza膰 gr臋 od pocz膮tku i broni膰 Dirka 1on1 Dengiem (my艣l臋, 偶e powinien by膰 niez艂ym obro艅c膮 przeciwko Nowitzkiemu. jest bardzo mobilny, silny, a dodatkowo ma wi臋cej ni偶 7 st贸p wingspan!). ponadto b臋d臋 gra艂 sporo Jetem (kt贸ry mo偶e spokojnie kry膰 Kirka). zamierzam w tym match-upie du偶o atakowa膰 kosz (Bogut jest bardzo dobrym rim protectorem, ale musi uwa偶a膰 na Howarda do kt贸rego ma kto wrzuca膰 nad kosz. poza tym Dirk i Varejao s膮 takimi sobie obro艅cami obr臋czy). Brad Miller b臋dzie swoje minuty gra艂 z pierwsz膮 pi膮tk膮 (wyci膮ga Boguta spod kosza), natomiast Dwight b臋dzie gra艂 przeciwko Varejao gdzie dostanie sporo pi艂ek na post up. mam na kogo rzuca膰 Hardena, wi臋c bardzo si臋 z tego faktu ciesz臋 (jeszcze lepiej kiedy Artest si臋 zorientuje, 偶e Harden jest po tej stronie s艂aby). troch臋 minut zamierzam gra膰 par膮 Deng - West, gdzie Deng b臋dzie kry艂 Nowitzkiego, a West Artesta (mog臋 wtedy pomaga膰 Dwightem do Nowika, a Westem rotowa膰 do centra)

3. Kto/co bedzie X-factorem?

- szybko艣膰 pary Deng&Howard na tle Dirk&Bogut,
- s艂aba obrona pomalowanego karpika. tylko Bogut w tym wzgl臋dzie jest jaki艣, ale ja troch臋 go wyci膮gam Millerem plus musi uwa偶a膰 na Howarda. a ja mam kim atakowa膰 kosz聽 (Jet, Manu, Harden),
- praktycznie brak podwajania Dirka (wole 偶y膰 z jego scoringiem ni偶 da膰 si臋 rozp臋dzi膰 strzelcom karpika, kt贸rzy stanowi膮 o sile jego ataku)

4. Czym zaskoczysz przeciwnika?

- zmian膮 wyj艣ciowego line-upu,
- zwi臋kszon膮 ilo艣ci膮 minut Jeta i line-upem Jet - Harden - Manu - Deng/West - Howard/Miller, kt贸ra zapewnie mi 艣wietn膮 ofensyw臋

5. Na co chcesz zwrocic uwage glosujacych?

- mog臋 wykorzystywa膰 niewielkie minusy sk艂adu karpika,
- Pierce z okresu karpika nie by艂 zbyt dobrym obro艅c膮,
- kiedy na boisku jest Kirk obrona pick'n'rolls jest lepsza, ale nie ma wtedy Derona/Pierce'a, wi臋c traci na tym atak (a w tym match-upie, my艣l臋 偶e mo偶e mie膰 zwi臋kszone zadania),
- Dirk b臋dzie musia艂 broni膰 pick'n'rolls i pops - zamierzam to gra膰 zar贸wno z Dengiem jak i Westem jako wysokimi,
- Harden ma na kim odpoczywa膰,
- Dwight vs Varejao (mi臋dzy innymi) rozegra艂 艣wietn膮 seri臋 ofensywn膮 (a tutaj Bogut b臋dzie mia艂 ci臋偶ko zagra膰 du偶o wi臋cej ni偶 30 minut - poza tym Varejao jest dobry w bronieniu pick'n'rolls, wi臋c oczekuje jego du偶ych)

sk艂ad karpika jest super

Edytowane przez metlik
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Przede wszystkim metlikowi brakuje jakiego艣 rozs膮dnego obro艅cy na Dirka. Spodziewam si臋 raczej small ballu z Dengiem na czw贸rce, ale Luol wydaje mi si臋 mimo wszystko troch臋 za kr贸tki i trudno mu b臋dzie contestowa膰 rzuty 7-footera (to ju偶 nie jest ten sam Nowiztki, co w 2007 i nie ma takich problem贸w z S-Jaxami tego 艣wiata). Oczywi艣cie Deng na Dirku oznacza, 偶e metlik wyjdzie prawdopodbnie pi膮tk膮 Cassell-Manu-Harden-Deng-Dwight, czyli na 艂awce zostanie jeden jedyny guard w postaci Jeta i 3 "podkoszowych" (Rashard, West, Miller). Oznacza to albo kr贸tk膮 rotacj臋 metlika i zaje偶d偶anie podstawowych guard贸w albo mimo wszystko minuty jakiego艣 Ry艣ka Lewisa na czw贸rce (dalej nie mog臋 uwierzy膰 w to, 偶e Rysiu poszed艂 w 4. rundzie). W obu te偶 przypadkach Deron ma dobry matchup, bo pewnie b臋dzie kryty przez Cassella b膮d藕 Jeta. No i wreszcie Hardena czeka ci臋偶ka seria i si艂owanie si臋 z Artestem. Je艣li metlik wyjdzie swoim standardowym lineupem, to tym lepiej dla mnie, bo David West czy Rysio, to du偶o gorsze rozwi膮zanie ni偶 Deng.

2. Minuty i matchupy

Gram swoje, czyli wychodz臋 Deron-Pierce-Artest-Dirk-Bogut i zbytnio nie kombinuje w defensywie, czyli:

Deron-Cassell

Pierce-Manu

Artest-Harden

Dirk-Deng

Bogut-Howard

Staram si臋 nie podwaja膰 za bardzo Dwighta krytego przez Boguta, je艣li metlik gra Dengiem na czw贸rce. Bogut ma mo偶liwo艣ci, 偶eby sobie z Dwightem radzi膰 1 na 1. Tu jest wideo, wprawdzie z tego roku, wi臋c to nie ten sam Dwight, ale i tak mo偶na sobie wyobrazi膰, 偶e Howard nie b臋dzie raczej masakrowa艂 Boguta.

https://youtu.be/yd740T7LOIc

Je艣li wchodzi West na PFa, a Deng gra na SF, to podwajam Howarda od kogo艣 kryj膮cego t臋 dw贸jk臋, g艂贸wnie po to, 偶eby nie doprowadzi膰 do foul trouble Boguta, bo ma on gra膰 u mnie do oporu. Minuty:

Deron 32-36 Hinrich 12-16

Pierce 34-38 Hinrich 10-14

Artest 32-36 Howard 12-16

Dirk 36-40 Clifford 8-12

Bogut 30-34 Varejao 14-18

Da艂em tu tak ma艂o minut Bogutowi, bo i tak zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e przeciwko Howardowi w jednym czy drugim meczu nie unikn臋 foul trouble. Generalnie Bogut ma gra膰 jednak tyle, ile tylko da rad臋 przeciwko Howardowi. Varejao ma za zadanie frontowa膰 Dwighta i czeka膰 na pomoc id膮c膮 pod kosz. Je艣li frontowanie jest niemo偶liwe i Dwight dosta艂 ju偶 pi艂k臋, to podwajam na pierwszym ko藕le. Dwight to do艣膰 s艂aby podaj膮cy i koz艂uj膮cy i na pewno wymusz臋 tu na nim kilka strat (z艂e podania, wyj臋cie pi艂ki albo ofens).

Hinrich sporo broni膰 b臋dzie Manu.

3. Kto/co b臋dzie X-Factorem?

Moja obrona. Mam dobry zestaw na wszystkie 3 gwiazdy metlika. Artest jest w stanie baaardzo powa偶nie ograniczy膰 Hardena, Bogut powinien wytrzyma膰 fizycznie pojedynek z Dwightem, natomiast Pierce/Hinrich to solidny zestaw na Manu. Z drugiej strony metlik b臋dzie mia艂 problem zatrzyma膰 Derona i Dirka. Manu na Pierce wydaje mi si臋 dosy膰 ok (chocia偶 Pierce jest wi臋kszy i silniejszy, wi臋c dostanie pi艂ki na post up).

Mam zamiar zamordowa膰 metlika przede wszystkim pick and popami Deron-Dirk oraz staggered pick and rollami. Post upy Dirka przeciwko Dengowi albo Ry艣kowi raczej wielkim zaskoczeniem nie b臋d膮, ale powinny swoje zrobi膰.

5. Na co chcesz zwr贸ci膰 uwag臋 g艂osuj膮cych?

Na pewno korzystniej si臋 z metlikiem matchupuj臋. W zasadzie jedynym moim problemem jest ewentualne foul trouble Boguta i brak po偶膮dnego backupu przeciwko Dwightowi. Jednak nie wydaje mi si臋, 偶eby to by艂 du偶y k艂opot w skali serii (raczej 1-2 mecze, poza tym sam Howard te偶 sporo fauluje i on te偶 mo偶e mie膰 ten sam problem). Metlik jak na 16. pick w zabawie stworzy艂 fajn膮 dru偶yn臋 (m贸g艂 bardzo fajn膮, ale ten Rysiek ;]), ale tutaj raczej braknie mu firepoweru w por贸wnaniu ze mn膮. Zw艂aszcza picki, w kt贸re zaanga偶owani b臋d膮 Deron z Dirkiem powinny mu wyrz膮dzi膰 du偶o krzywdy.

Odno艣nik do komentarza

Przede wszystkim metlikowi brakuje jakiego艣 rozs膮dnego obro艅cy na Dirka. Spodziewam si臋 raczej small ballu z Dengiem na czw贸rce, ale Luol wydaje mi si臋 mimo wszystko troch臋 za kr贸tki i trudno mu b臋dzie contestowa膰 rzuty 7-footera (to ju偶 nie jest ten sam Nowiztki, co w 2007 i nie ma takich problem贸w z S-Jaxami tego 艣wiata). Oczywi艣cie Deng na Dirku oznacza, 偶e metlik wyjdzie prawdopodbnie pi膮tk膮 Cassell-Manu-Harden-Deng-Dwight, czyli na 艂awce zostanie jeden jedyny guard w postaci Jeta i 3 "podkoszowych" (Rashard, West, Miller). Oznacza to albo kr贸tk膮 rotacj臋 metlika i zaje偶d偶anie podstawowych guard贸w albo mimo wszystko minuty jakiego艣 Ry艣ka Lewisa na czw贸rce (dalej nie mog臋 uwierzy膰 w to, 偶e Rysiu poszed艂 w 4. rundzie). W obu te偶 przypadkach Deron ma dobry matchup, bo pewnie b臋dzie kryty przez Cassella b膮d藕 Jeta. No i wreszcie Hardena czeka ci臋偶ka seria i si艂owanie si臋 z Artestem. Je艣li metlik wyjdzie swoim standardowym lineupem, to tym lepiej dla mnie, bo David West czy Rysio, to du偶o gorsze rozwi膮zanie ni偶 Deng.

popraw mnie je艣li 藕le kojarz臋, ale najlepsze minuty na Dirku w POs '11 dawa艂 Haslem, kt贸ry jest od Denga kr贸tszy, a wspomnia艂em o wingspanie, kt贸ry Deng ma powy偶ej 7 st贸p

zgadzam si臋 Harden b臋dzie mia艂 tutaj k艂opoty, Artest jest bardzo dobrym obro艅c膮 na niego, jednak my艣l臋, 偶e mam na tyle wszechstronn膮 ofensyw臋, 偶e jako艣 powinienem da膰 sobie rad臋 po tej stronie

2. Minuty i matchupy

Gram swoje, czyli wychodz臋 Deron-Pierce-Artest-Dirk-Bogut i zbytnio nie kombinuje w defensywie, czyli:

Deron-Cassell

Pierce-Manu

Artest-Harden

Dirk-Deng

Bogut-Howard

Staram si臋 nie podwaja膰 za bardzo Dwighta krytego przez Boguta, je艣li metlik gra Dengiem na czw贸rce. Bogut ma mo偶liwo艣ci, 偶eby sobie z Dwightem radzi膰 1 na 1. Tu jest wideo, wprawdzie z tego roku, wi臋c to nie ten sam Dwight, ale i tak mo偶na sobie wyobrazi膰, 偶e Howard nie b臋dzie raczej masakrowa艂 Boguta.

https://youtu.be/yd740T7LOIc

Je艣li wchodzi West na PFa, a Deng gra na SF, to podwajam Howarda od kogo艣 kryj膮cego t臋 dw贸jk臋, g艂贸wnie po to, 偶eby nie doprowadzi膰 do foul trouble Boguta, bo ma on gra膰 u mnie do oporu. Minuty:

Deron 32-36 Hinrich 12-16

Pierce 34-38 Hinrich 10-14

Artest 32-36 Howard 12-16

Dirk 36-40 Clifford 8-12

Bogut 30-34 Varejao 14-18

Da艂em tu tak ma艂o minut Bogutowi, bo i tak zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e przeciwko Howardowi w jednym czy drugim meczu nie unikn臋 foul trouble. Generalnie Bogut ma gra膰 jednak tyle, ile tylko da rad臋 przeciwko Howardowi. Varejao ma za zadanie frontowa膰 Dwighta i czeka膰 na pomoc id膮c膮 pod kosz. Je艣li frontowanie jest niemo偶liwe i Dwight dosta艂 ju偶 pi艂k臋, to podwajam na pierwszym ko藕le. Dwight to do艣膰 s艂aby podaj膮cy i koz艂uj膮cy i na pewno wymusz臋 tu na nim kilka strat (z艂e podania, wyj臋cie pi艂ki albo ofens).

Hinrich sporo broni膰 b臋dzie Manu.

co艣 czu艂em, 偶e wykorzystasz tegoroczny mecz Rox - Warriors cwaniaku ;] (Howard w tym sezonie jest cienki ofensywnie w por贸wnaniu do moich lat). oczywi艣cie, Bogut jest fajn膮 wielk膮 艣wini膮 na Howarda, ale post up Dwighta zamierzam wykorzystywa膰 g艂贸wnie przeciwko Varejao. przeciwko kangurowi b臋d臋 gra艂 g艂贸wnie picki (zamierzam go du偶o atakowa膰 bo jego ewentualne foul trouble i og贸lnie zm臋czenie kondycyjne b臋dzie dla mnie kluczem - r贸wnie偶 dlatego przyspieszam gr臋 graj膮c du偶o Jetem)

frontowanie jest spoko, ale mam jak to obchodzi膰 przez hi-low czy og贸lnie przez bardzo dobry spacing i dobrze podaj膮cych graczy. poza tym frontuj膮cy Varejao jest troch臋 wy艂膮czony z pomocy w pomalowanym a ja mam kim to wykorzystywa膰

3. Kto/co b臋dzie X-Factorem?

Moja obrona. Mam dobry zestaw na wszystkie 3 gwiazdy metlika. Artest jest w stanie baaardzo powa偶nie ograniczy膰 Hardena, Bogut powinien wytrzyma膰 fizycznie pojedynek z Dwightem, natomiast Pierce/Hinrich to solidny zestaw na Manu. Z drugiej strony metlik b臋dzie mia艂 problem zatrzyma膰 Derona i Dirka. Manu na Pierce wydaje mi si臋 dosy膰 ok (chocia偶 Pierce jest wi臋kszy i silniejszy, wi臋c dostanie pi艂ki na post up).

zgadzam si臋, tw贸j zestaw na moich trzech lider贸w jest bardzo dobry, ale Dwight troch臋 pogra vs Varejao, a Pierce w twoim okresie to przeci臋tny obro艅ca. poza tym w艂a艣nie dlatego zwi臋kszy艂em minuty Jeta, a punkty w moim zespole mo偶e zdobywa膰 r贸wnie偶 Cassell i Lewis

Dirka ka偶dy ma problem zatrzyma膰, ale uwa偶am 偶e akurat Deng to obro艅ca przeciwko kt贸remu Niemiec m贸g艂by mie膰 problemy. poza tym Nowitzki b臋dzie musia艂 tutaj broni膰 pick'n'popy i rolle, a do tego wraca膰 ile si艂 w nogach do obrony bo m贸j Suda艅czyk umie szybko biega膰

Deron rzeczywi艣cie b臋dzie trudny do zatrzymania, ale z drugiej strony te偶 b臋dzie musia艂 broni膰 (b臋d臋 gra艂 sporo pick贸w przeciwko parze Williams&Nowitzki - Jet/Cassell klepi膮cy a Manu&Harden robi膮cy spacing gro偶膮c rzutem, 艣ci臋ciem czy wej艣ciem pod kosz. niez艂a si艂a w ataku)

poza tym zwi臋kszasz tutaj minuty Artesta i Kirka, wi臋c troch臋 na tym musi ucierpie膰 tw贸j atak

aha, no i tw贸j Pierce nie jest tak wielki jak ten p贸藕niejszy. r贸偶nica wzrostu to tylko jeden cal mi臋dzy nim a Manu, jako艣 nie boje si臋 jego post upu. poza tym Manu co艣 tam na pewno flopnie ;]

Mam zamiar zamordowa膰 metlika przede wszystkim pick and popami Deron-Dirk oraz staggered pick and rollami. Post upy Dirka przeciwko Dengowi albo Ry艣kowi raczej wielkim zaskoczeniem nie b臋d膮, ale powinny swoje zrobi膰.

5. Na co chcesz zwr贸ci膰 uwag臋 g艂osuj膮cych?

Na pewno korzystniej si臋 z metlikiem matchupuj臋. W zasadzie jedynym moim problemem jest ewentualne foul trouble Boguta i brak po偶膮dnego backupu przeciwko Dwightowi. Jednak nie wydaje mi si臋, 偶eby to by艂 du偶y k艂opot w skali serii (raczej 1-2 mecze, poza tym sam Howard te偶 sporo fauluje i on te偶 mo偶e mie膰 ten sam problem). Metlik jak na 16. pick w zabawie stworzy艂 fajn膮 dru偶yn臋 (m贸g艂 bardzo fajn膮, ale ten Rysiek ;]), ale tutaj raczej braknie mu firepoweru w por贸wnaniu ze mn膮. Zw艂aszcza picki, w kt贸re zaanga偶owani b臋d膮 Deron z Dirkiem powinny mu wyrz膮dzi膰 du偶o krzywdy.

Rysiek nie kryje w og贸le Dirka w gwoli 艣cis艂o艣ci

pogrubione zdanie odnosi si臋 r贸wnie偶 do twoich problem贸w ;]

zgadzam si臋, 偶e picki Derona i Dirka to dla mnie problem, ale Deng jest na tyle szybki 偶e powinien nad膮偶a膰 na contest po pick'n'popie, a wej艣cia pod kosz Williamsa b臋dzie broni艂 Howard, wi臋c ca艂kiem spoko

Edytowane przez metlik
Odno艣nik do komentarza

rozumiem, 偶e artest kryje hardena wi臋c de facto zostaje na picku a harden jedzie dalej. artest powinien kry膰 cassela i gra膰 w help defense. przy hardenie i manu i tak jest wa偶niejsza obrona wysokich, z drugiej strony deng na dirka jako podstawowy lineup mi sie nie podoba, metlik tak napierdolil w tej rotacji 偶e tylko jacek gmoch m么g艂by si臋 po艂apa膰

Edytowane przez Koelner
Odno艣nik do komentarza

rozumiem, 偶e artest kryje hardena wi臋c de facto zostaje na picku a harden jedzie dalej. artest powinien kry膰 cassela i gra膰 w help defense

akurat g艂贸wna warto艣膰 obrony Artesta to m2m i tutaj powinien du偶o poprzeszkadza膰 Hardenowi, wi臋c imo dobra decyzja

z drugiej strony deng na dirka jako podstawowy lineup mi sie nie podoba, metlik tak napierdolil w tej rotacji 偶e tylko jacek gmoch m么g艂by si臋 po艂apa膰

dlaczego ci si臋 nie podoba? Deng to najlepszy m贸j obro艅ca na Dirka, a dodatkowo robi臋 problemy przyspieszaj膮c gr臋 i rozci膮gaj膮c maksymalnie obron臋 karpika

co takiego z艂ego w tej rotacji? nie chcia艂em wpisywa膰 wszystkich minut Jeta na pg bo b臋dzie musia艂 kry膰 Kirka, wi臋c na sg te偶 pogra. poza tym obdzielam przeprowadzanie pi艂ki mi臋dzy moich czterech guard贸w i chcia艂em 偶eby to wszystko by艂o tutaj wy艂o偶one (kiedy gram Jet - Manu - Harden ci臋偶ko powiedzie膰 kto gra na jakiej pozycji)

Odno艣nik do komentarza

Hmm dobrze ogarniam, 偶e masz dw贸ch obro艅c贸w w艂asciwie metlik na obwodzie (Deng i Manu). Pierwszego dajesz na Dirka, drugiego na Pierce'a. Zostaj膮 Harden i Jet/Cassel na Derona i Artesta? O jejku rze藕, rze藕.

...tak bo Deng jest dobrym obro艅c膮 na Dirka, a jako艣 nie boj臋 si臋 zdominowania ofensywy przez Derona czy tym bardziej Artesta. rze藕? co najwy偶ej problem, jednak ja mam na ka偶dej pozycji realne zagro偶enie ofensywnie i zasoby, by wykorzystywa膰 par臋 Deron&Dirk na pickach

Odno艣nik do komentarza

Brad Miller b臋dzie swoje minuty gra艂 z pierwsz膮 pi膮tk膮 (wyci膮ga Boguta spod kosza), natomiast Dwight b臋dzie gra艂 przeciwko Varejao gdzie dostanie sporo pi艂ek na post up.

Ja zamierzam z kolei rotowa膰 centrami tak, 偶e kiedy schodzi Dwight, to schodzi te偶 Bogut, a wi臋c to Varejao gra przeciwko Millerowi ;]

Pierce z okresu karpika nie by艂 zbyt dobrym obro艅c膮

Dlaczego tak uwa偶asz?

Wszystkie dost臋pne dane m贸wi膮 co艣 zupe艂nie innego. DRAPM za 2002 +1.6, za 2003 +1.4. Tamci Celtics to by艂a czo艂owa defensywa ligi, a Pierce jeszcze t臋 obron臋 poprawia艂 (chodzi mi o zwyk艂e on/off). Boxscore stats te偶 wygl膮daj膮 dobrze (prawie 2 stl/g, 1 blk/g i masa zbi贸rek). Dodatkowo w playoffs wchodzi艂 jeszcze level wy偶ej.

Dirk b臋dzie musia艂 broni膰 pick'n'rolls i pops - zamierzam to gra膰 zar贸wno z Dengiem jak i Westem jako wysokimi

Kto b臋dzie rollowa艂? Deng czy West? Bo moim zdaniem obaj si臋 艣rednio nadaj膮. W og贸le Deng do tego typu grania mi nie pasuje, bo jest mocno 艣rednim shooterem. Tr贸jki jeszcze jako艣 trafia, ale jako spot up shooter (pick and popy, to troch臋 inna bajka), za to mid range ma wyra藕nie <40%. W og贸le tych pick and pop贸w si臋 nie boj臋. West ma przynajmniej 艣wietny mid range. W og贸le z tego co rozumiem, to chcesz gra膰 zagrywk臋 z wykorzystaniem Jeta/Cassella i Denga/Westa maj膮c wok贸艂 mas臋 talentu w postaci Manu, Hardena czy Dwighta? Mnie to troch臋 wygl膮da na panic move, bo po prostu rezygnujesz z tego, co jest Twoj膮 najwi臋ksz膮 si艂膮, czyli drive and kick i oddajesz pi艂k臋 w r臋ce przeci臋tnych na tym poziomie graczy.

Odno艣nik do komentarza

Ja zamierzam z kolei rotowa膰 centrami tak, 偶e kiedy schodzi Dwight, to schodzi te偶 Bogut, a wi臋c to Varejao gra przeciwko Millerowi ;]

ok, ale np. za艂贸偶my, 偶e gram Dwightem ca艂膮 pierwsz膮 kwart臋 (w wysokim tempie) czego raczej Bogut nie wytrzyma ju偶 na wst臋pie, a zawsze mog臋 rozpocz膮膰 Howardem II kwart臋 po minucie/dw贸ch odpoczynku i wtedy ju偶 trafia na Brazylijczyka

poza tym Bogut zagra pewnie ko艂o 32 mpg w tej serii, wi臋c ju偶 jest 6 minut w kt贸rych Dwight b臋dzie naprzeciw Varejao, a na pewno zdarzy si臋 te偶 raz czy dwa foul trouble i oko艂o 20 minut w kt贸rych b臋d臋 m贸g艂 wykorzystywa膰 przewag臋 w tym match-upie

Dlaczego tak uwa偶asz?

Wszystkie dost臋pne dane m贸wi膮 co艣 zupe艂nie innego. DRAPM za 2002 +1.6, za 2003 +1.4. Tamci Celtics to by艂a czo艂owa defensywa ligi, a Pierce jeszcze t臋 obron臋 poprawia艂 (chodzi mi o zwyk艂e on/off). Boxscore stats te偶 wygl膮daj膮 dobrze (prawie 2 stl/g, 1 blk/g i masa zbi贸rek). Dodatkowo w playoffs wchodzi艂 jeszcze level wy偶ej.

"zbyt" to tutaj s艂owo klucz :grin:

po prostu z tego co pami臋tam przed ostatecznym przeniesieniem na sf i og贸lnie we wcze艣niejszej fazie kariery Pierce by艂 s艂abszym obro艅c膮 ni偶 p贸藕niej

mo偶e masz racje, dawno nie ogl膮da艂em wschodu w mid '00s, wi臋c ch臋tnie sobie od艣wie偶臋 w najbli偶szej przysz艂o艣ci z czystej ciekawo艣ci

Kto b臋dzie rollowa艂? Deng czy West? Bo moim zdaniem obaj si臋 艣rednio nadaj膮. W og贸le Deng do tego typu grania mi nie pasuje, bo jest mocno 艣rednim shooterem. Tr贸jki jeszcze jako艣 trafia, ale jako spot up shooter (pick and popy, to troch臋 inna bajka), za to mid range ma wyra藕nie <40%. W og贸le tych pick and pop贸w si臋 nie boj臋. West ma przynajmniej 艣wietny mid range. W og贸le z tego co rozumiem, to chcesz gra膰 zagrywk臋 z wykorzystaniem Jeta/Cassella i Denga/Westa maj膮c wok贸艂 mas臋 talentu w postaci Manu, Hardena czy Dwighta? Mnie to troch臋 wygl膮da na panic move, bo po prostu rezygnujesz z tego, co jest Twoj膮 najwi臋ksz膮 si艂膮, czyli drive and kick i oddajesz pi艂k臋 w r臋ce przeci臋tnych na tym poziomie graczy.

West mo偶e spokojnie rolowa膰 i zatrzymywa膰 si臋 troszk臋 za foul line, czyli co艣 pomi臋dzy popem i rollem. Deng s艂aby do pop贸w? nie jest on wybitnym strzelcem, ale da sobie rad臋 poza tym po otrzymaniu pi艂ki mo偶e jecha膰 do kosza ze sp贸藕nionym Dirkiem i on r贸wnie偶 mo偶e rolowa膰 (nie藕le 艣cina pod kosz)

to, 偶e zaczynam akcje od picku Jet/Cassell&Deng/West nie znaczy, 偶e b臋dzie to zagrywka kt贸ra b臋dzie ko艅czy膰 posiadanie. w czasie grania picku, Howard mo偶e stawia膰 down screeny dla Hardena/Manu i po przerzuceniu pi艂ki mog臋 gra膰 dalej co艣 innego. po prostu przez par臋 broni膮c膮 picki Deron&Dirk b臋dziesz mia艂 problemy kt贸re b臋d膮 si臋 ci膮gn臋艂y w trakcie posiadania. no i zam臋czam te偶 w ten spos贸b troch臋 Niemca, kt贸ry moim zdaniem mo偶e mie膰 ci臋偶k膮 seri臋 podczas biegania za Dengiem

aha, i nie zamierzam gra膰 tych pick贸w non stop i jako moja pierwsza opcja. na pewno b臋d臋 to troch臋 gra艂, ale te偶 bez przesady. poza tym kilka minut na boisku b臋dzie para Manu - Harden jako backcourt (ca艂kiem mo偶liwe, 偶e czasem r贸wnie偶 w crunch time), wi臋c wtedy zamiast Jeta/Cassella b臋dzie Manu/Harden tak偶e tego ;]

i nie twierdz臋, 偶e to panic move. my艣l臋, 偶e Jet m贸g艂by troch臋 naklepa膰 punkt贸w w takim zestawieniu, bo w takim graniu nawet jak na atf jest bardzo efektywny

a no i Cassell te偶 ma elitarny mid-range

Edytowane przez metlik
Odno艣nik do komentarza

• wiLQ zablokowa艂(a) ten temat
Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.