Skocz do zawarto艣ci

ATFpost Jordan SlaKB - mac

january

Rekomendowane odpowiedzi

LeBron jest broniony przez Geralda Wallace'a kt贸ry ma za plecami Benka i Duncana

Vince Carter jest broniony przez Christiego kt贸ry ma za plecami Sheeda i JO

Stockton broniony przez Conleya

Duncan broniony przez Sheeda

JO broniony przez Benka lub Duncana

to porzucali do kosza聽 :nevreness:

dwa teamy kt贸re si臋 ca艂kowicie kontruj膮聽

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

mac, na kiedy mo偶esz to napisa膰?聽

ja ju偶 mam w g艂owie pomys艂 tylko musz臋 to ubra膰 艂adnie w s艂owa.

To mo偶e olejmy 艂adne s艂ownictwo i piszmy jakim艣 slangiem?

BTW nie wiem, na kiedy i jak, ale chyba og贸lnie jest jaki艣 termin?

Odno艣nik do komentarza

1. Gdzie widzisz swoje przewagi?
Mam bardzo dobr膮 obron臋 pomalowanego, przez co Lebron b臋dzie mia艂 utrudnione zadanie by gra膰 swoj膮 koszyk贸wk臋.

2. Matchupy i minuty
Przewiduj臋 7 - meczow膮 seri臋, wi臋c jestem przygotowany na wiele wariant贸w. Ka偶dy mecz zaczynam s5:

0 - 6 || john stockton - - vince carter - gerald wallace - tim duncan - ben wallace, gdzie gram picki Johnem, ze 艣cin膮j膮cym Wallacem i biegaj膮cym po obwodzie Vincem.

nast臋pnie opcji jest wiele, planuj臋 gra膰 takimi ustawieniami:
john stockton || vince carter || gerald wallace || tim duncan || ben wallace - pocz膮tek
john stockton || danny green || vince carter || gerald wallace || tim duncan - na pewno spr贸buj臋 tego ustawienia z Lebronem na PF, wed艂ug mnie idealny matchup dla mnie,
john stockton || danny green || vince carter ||聽 || tim duncan || ben wallace - nie gram przeciw Lebronowi, wi臋c pewnie tylko pocz膮tek 3 I 4 kwarty(je艣li Lebron b臋dzie wtedy odpoczywa艂)
john stockton || vince carter || gerald wallace || kevin love || tim duncan - ko艅c贸wka
john stockton || danny green || vince carter || kevin love || tim duncan - ostatnia akcja
john stockton || danny green || gerald wallace || kevin love || tim duncan - sporo gry na po艣cie Tima, r贸wnie偶聽 GW
john stockton || danny green || vince carter || kevin love || ben wallace - gdy nie ma Tima I LBJa
john stockton || vince carter || gerald wallace || kevin love || ben wallace - gdy nie ma Tima a jest LBS

Dodatkowo w ka偶dym lineupie zamiast Stocktona mo偶e by膰 Calderon, a zamiast KLove - Udonis Haslem

G艂贸wne za艂o偶enia:
na PG graj膮 Stockton i Calderon mniej wi臋cej 30-32 : 16 - 18 GHill ma w ofensywie nie wykorzysta s艂abej obronyy Jose
SG - SF w tej serii zdecydowanie wi臋cej b臋d臋 gra膰 GWallacem ni偶 DGreenem z uwagi na Lebrona. Vince standardowo, a wi臋c:
SG: Vince Carter(18-24min) - Danny Green (20-30min)
SF: Gerald Wallace(24-36min zale偶y ile Lebron b臋dzie grac na PF) - Vince Carter(18-24min)
PF - C:
Duncan BW na pocz膮tku meczy
Je艣li Lebron na PF to GW na PF, Duncan na C
Je艣li dru偶yna przegrywa > 10pktami to wtedy Duncan - Klove
Je艣li dru偶yna przegrywa > 10pktami, zdobywa sporo pkt贸w, ale tez sporo traci to wtedy Duncan - UHaslem (bdobry midrange jumper i przyzwoita obrona).
Na C zawsze grac kto艣 z Duncan - BWallace.

W defensywie kryj臋
Stockton - Conley
Carter - DC
GWallace - LBJ
Duncan - RW (kry艂 go w fina艂ach 2005)
BigBen - JO

DGreen - Redd

3. Kto b臋dzie x-factorem?
Kilku user贸w przewiduje wyr贸wnane mecze, wi臋c decyduj膮ce mo偶e by膰 kto to, jakich zawodnik贸w mamy na najwa偶niejsze - ko艅cowe akcje.

4. Czym zaskoczysz przeciwnika?
Mam sk艂ad zbudowany z graczy stabilnych (przez to te偶 troch臋 ma艂o popularnych - nudnych) i ciesz臋 si臋, 偶e na parkiecie nie b臋d膮 robi膰 nic niespodziewanego. Z kwestii, kt贸rych SlaKB mo偶e si臋 nie spodziewa膰, wymieni艂bym takie:
1. Spora rotacja w zale偶no艣ci od wydarze艅 na parkiecie.
2. Rzuty za trzy moich graczy (wi臋cej o tym w pkcie 5)
3. LBJ bardzo s艂abo broni na po艣cie (kojarze go ze 艣wietnej defensywy tylko na PGasolu, ale wtedy broni艂 na zasadzie nie pozwolenia zaj膮膰 Hiszpanowi pozycji, jak ju偶 kto艣 gra z nim ty艂em do kosza jest s艂aby). W zwi膮zku z tym + ch臋ci膮 nie pozwolenia na odpoczywani Lebrona w obronie, i spr贸buj臋 jak膮艣 akcj臋 (nie za du偶o i nie b臋dzie to moja g艂贸wna opcja) ustawi膰 na post do GWallacea.

5. Na co chcesz zwr贸ci膰 uwag臋 g艂osuj膮cych?
Na posiadnaych strzelc贸w zza 艂uku obu dru偶yn, aby pokaza膰 偶e a偶 tak bardzo w tej kwestii od rywala nie odstaje. Poza po膮cztkowymi minutami 1kw i 3kw staram si臋 te偶 mie膰 na boisku dw贸ch z KLove,DGreen,VCarter

Pers36min, dane za b-r:

Mike Conley (13-15)
1.5 - 4.3 ~ 36%
1.7 - 4.4 ~ 39%

Doug Christie (01-03)
1.2 - 3.3 ~ 35%
1 - 2.5 ~ 39.5%

Lebron James (11-13) - tylko to akurat gracz, kt贸ry chce z tego korzysta膰, u mnie to TD graj膮cy na po艣cie
0.8 - 2.3 ~ 33%
1.3 - 3.2 ~ 36%

Rasheed Wallace (03-05)
1.2 - 3.7 ~ 33%
1-3.2 ~ 31%

George Hill (12-14) - Dobry obro艅ca, kt贸ry mo偶e kry膰 z dobrym skutkiem zar贸wno PG jak i SG. Idealny fit pod Lebrona z kt贸rym b臋dzie gra艂 wi臋kszo艣膰 swoich minut. Dobrze rzuca za 3 i nie potrzebuje pi艂ki w r臋kach, 偶eby by膰 efektywny. Bez pi艂ki czuj臋 si臋 w sumie lepiej ni偶 z ni膮 wi臋c gra z Lebronem b臋dzie na pewno dla niego bardzo korzystna. Idealny role-player na PG/SG.
1.8 - 4.9 ~ 37%
1.4 ~ 3.8 36.5%

Michael Redd (05-07) - zdecydowanie najlepszy shooter, kt贸rego zamierzam kry膰 swoim najlepszym obro艅c膮 na strzelc贸w DGreeme,
1.9~~4.8 ~ 39.5%
2.1-5.4 ~ 38%

Mehmet Okur (05-07)
1-2.9 ~ 34%
1.7-4.4 ~ 38%

Mac:

John Stockton
0.4-1.3 ~ 32%
0.6-1.7 ~ 35.5%

Jose Calderon
1.1-2.7 ~43%
1.3-3.1 ~ 40.5%

Danny Green
2.9-6.9 ~ 41.5%
2.8-7.2 ~ 39.5%

Vince Carter
1.1-2.7 ~ 40%
2-4.8 ~ 41%

Gerald Wallace
0.5-1.8 ~ 30%
0.6-1.6 ~ 33%

Kevin Love
2.4-6.5 ~ 37.5%
2-5.5 ~ 36%

Odno艣nik do komentarza

1.Gdzie widzisz swoje przewagi?

- mac ma 艣wietn膮 defensyw臋, ale kompletnie nie widz臋 jego dru偶yny w ataku. Atak ma si臋 opiera膰 na post-up Duncana, ale zawodnik graj膮cy post-up, 偶eby by膰 efektywny musi mie膰 dobry spacing, a tego w dru偶ynie maca w s5 (Stockton-Vince-GWallace-Tim-Ben) kompletnie nie ma, a Ben w ataku jest nieprzydatny + zabiera sporo miejsca Duncanowi.

- Dla ataku maca, nadziej膮 m贸g艂by by膰 Stockton, ale... 5-6 lat m艂odszy. Stockton w tym wieku dalej jest ciekawym graczem, ale nie robi r贸偶nicy. G艂贸wn膮 zagrywk膮 maca ma by膰 p'n'r, a w tych latach Stockton ju偶 nie by艂 艣wietny w tym wzgl臋dzie. W dw贸ch sezonach wybranych przez maca rzuca艂 te偶 gorzej za 3. Poza tym granie p'n'r przeciwko duetowi Conley&Sheed/JO raczej nie powinno przynie艣膰 niczego dobrego.

- Duet 艣wietnych obro艅c贸w JO/Sheed (w szczeg贸lno艣ci Sheed) na Duncana, kt贸rzy nie dadz膮 mu pogra膰, a przy wspomnianym wcze艣niej braku dobrego spacingu i ataku opartym na Duncanie b臋d膮 mieli u艂atwione zadanie i Tim nie powinien zagra膰 jakiej艣 艣wietnej serii.

- G艂贸wnym scorerem po Duncanie ma by膰 chyba Vince, ja Carterowi do ko艅ca nie ufam i przede wszystkim mam na niego 艣wietnego obro艅c臋 Christiego, kt贸ry na pewno go ograniczy.聽

- Sheed nie藕le rzuca za 3 dzi臋ki czemu b臋dzie m贸g艂 wyci膮gn膮膰 jednego z dw贸jki Ben/Duncan spod kosza co u艂atwi troch臋 gr臋 Lebronowi.聽

- Dzi臋ki temu, 偶e Ben jest s艂aby w ataku kto艣 z dw贸jki JO/Sheed mo偶e szale膰 w teamD, a obaj s膮 w tym 艣wietni.

- Lebron kryj膮c GWallace r贸wnie偶 b臋dzie m贸g艂 bardziej skupi膰 si臋 na teamD, a r贸wnie偶 jest w tym 艣wietny.

- podsumowuj膮c mam odpowied藕 na ka偶d膮 opcj臋 ofensywn膮 maca(jak w sumie wi臋kszo艣ci zespo艂贸w) i nie wiem w jaki spos贸b chc臋 on zdobywa膰 punkty.

2. Matchupy i minuty.

Minuty:

PG: Conley 38/Hill 10

SG: Christie 36/Redd 10/Hill 2

SF: Lebron 24/Redd 24

PF: Sheed 24/Lebron 16/Zach 8

C: JO 30/Sheed 8/Okur 10

- Okur gra wi臋kszo艣膰 czasu z Lebronem, ale tylko wtedy gdy Lebron gra na SF.聽

- Gdy nie ma na parkiecie Lebrona jest duet Conley i Redd.

- Hill gra tylko z Lebronem

- Zach wi臋kszo艣膰 swoich minuty gra bez Lebrona

- Gdy Lebron gra na PF to na C gra kto艣 z dw贸jki Sheed/JO

- Na parkiecie zawsze jest kto艣 z dw贸jki Sheed/JO

Matchupy:

Conley-Stockton

Christie-Vince

Lebron-Wallace

Sheed-Duncan

JO-Ben

W przypadku smallballu:

Conley-Stockton

Christie-Vince

Redd-GWallace

Lebron-Ben Wallace

Shedd/JO-Tim

- Gdy Lebron gra na PF to kryje Bena.

- Okur jest na boisku tylko wtedy kiedy Ben, 偶eby wykorzysta膰 jego atak nie trac膮c przy tym na obronie.

3. Kto/co bedzie X-factorem?

- Obrona Sheeda/JO na Duncanie, kt贸ry ma by膰 g艂贸wn膮 opcj膮 ofensywn膮, ale przy takich obro艅cach b臋dzie mia艂 ci臋偶ko tym bardziej, 偶e nie ma idealnych warunk贸w do gry swojego post-up.

- Obrona p'n'r przez duet Conley&Sheed/JO, kt贸ry jest wybitny w tym wzgl臋dzie i tu te偶 sobie team maca nie poszaleje.聽

- matchup Lebron vs GWallace. Wa偶ne b臋dzie jak Lebron sobie poradzi z jego obron膮.

4. Czym zaskoczysz przeciwnika?

- Na pierwszy rzut oka przeciwko dru偶ynie maca nie mog臋 gra膰 smallballem, ale b臋d臋 to robi艂. Oczywi艣cie nie b臋d膮 to tak du偶e minuty jak przeciwko Rapparowi, ale na pewno nie zrezygnuj臋 ze smallballu, kt贸ry poprawia mi atak. Lebron b臋dzie wtedy broni艂 Bena (Lebron: 6-8, 240 lbs, Ben: 6-9 (troch臋 zawy偶one moim zdaniem;)) 240lbs). Wiem, 偶e Ben by艂 bardzo silny, ale w ataku nie potrafi艂 zbyt du偶o wi臋c Lebron powinien sobie poradzi膰. Wtedy albo kto艣 z dw贸jki Duncan/Ben kryj臋 Lebrona (chyba nie musz臋 pisa膰 jak to si臋 sko艅czy) albo jeden z nich musi zej艣膰, a ta opcja te偶 mi si臋 bardzo podoba, bo wtedy automatycznie robi si臋 wi臋cej miejsca na wjazdy Lebrona. Dodatkowo Duncan, na kt贸rym spoczywa wi臋kszo艣膰 ataku + b臋dzie kryty przez Sheed/JO mo偶e nie mie膰 si艂y gra膰 jeszcze na 100% w obronie. Lebron ma te偶 wtedy dobry spacing, bo obok niego graj膮 Conley/Hill-Christie-Redd-JO/Sheed.

- Troch臋 zwi臋kszone minuty Okura. Okur zdecydowanie poprawia mi spacing i wyci膮ga kogo艣 z duetu Ben/Duncan spod kosza co te偶 robi mi wi臋cej miejsca dla Lebrona, a w obronie Okur nie powinien by膰 problemem i powinien poradzi膰 sobie z obron膮 Bena. Poza tym obok Okura pod koszem b臋dzie jeszcze JO/Sheed wi臋c nie powinno by膰 偶adnego problemu.

W obronie chyba nie musz臋 niczym zaskakiwa膰, bo mam odpowied藕 na wszystkie ofensywne opcj臋 maca, a w ataku trzeba troch臋 pokombinowa膰, 偶eby rozbi膰 ten 艣wietny defense maca. ;]

5. Na co chcesz zwrocic uwage glosujacych?

- Mam 艣wietnych obro艅c贸w na Tima (JO, Sheed), Vince (Christie, ew. Lebron), Stocktona (Conley, Hill), wi臋c wszystkie opcj臋 ofensywne maca zostan膮 ograniczone lub zatrzymane.

- Atak maca raczej nie powinien sobie poradzi膰 przeciwko mojej obronie.

- M贸j atak w smallballu wygl膮da naprawd臋 dobrze.

- By艂o sporo zarzut贸w odno艣nie tego, 偶e u mnie w ataku gra tylko Lebron, ale moim zdaniem atak maca wygl膮da gorzej.

- Doce艅cie wreszcie troch臋 Redda! Jest wstanie na poziomie ATF gra膰 seri臋 na poziomie 19-20 ppg. Mo偶e nawet wi臋cej.

- Stockton to nie by艂 ju偶 ten sam zawodnik. Jest fajny, ale nie robi r贸偶nicy o czym ju偶 wcze艣niej wspomnia艂em.

- Graj膮c dw贸jk膮 Wallace mac ma bardzo s艂aby spacing, a moi zawodnicy mog膮 wtedy szale膰 w teamD i wtedy moja obrona b臋dzie wygl膮da膰 jeszcze bardziej kozacko.聽

Odno艣nik do komentarza

Jedyna para gdzie nie mam w膮tpliwo艣ci i dalej idzie slakb. Przy takich matchupach w defensywie jedyn膮 pewn膮 opcj膮 jest bank shot duncana, kt贸rego kryje rasheed wallace...

Dodatkowo mac ma 2 wallace'贸w na boisku - jak wtedy gra膰 p'n'r przy takich obro艅cach?

Wg mnie nie potrzebnie slakb gra tyle lebronem na 4 bo poprawia si臋 wtedy spacing maca. Ja bym tam cisn膮艂 big ball i zmusza艂 maca do trzymania s5 jak najd艂u偶ej na boisku.

Odno艣nik do komentarza

mac ma najs艂absza ofensyw臋 w zabawie - a praktycznie to nie ma 偶adnej ofensywy opr贸cz post upu Duncana i hero ball Cartera.

dodatkowo trafia tu na matchup, gdzie wysocy musz膮 zosta膰 wyci膮gni臋ci spod dziury i przymusowo Gerald Wallace musi gra膰 soczyste minuty przy Lebronie (fajny pomys艂 z graniem Lebron na PF - Sheed na C)

4:1 dla SlaKB

Odno艣nik do komentarza

Mimo mi艂o艣ci do Duncana pocz膮tkowo czytaj膮c opisy innych kiwalem g艂ow膮 nad s艂abo艣ciami Maca w ataku.

Ale spojrza艂em na zestaw przeciwnika i wcale tak wielkiej przewagi patrz膮c na Stocktona nie zauwa偶y艂em po zastanowieniu si臋.

Dodatkowo w finale 2005 roku Duncan gra艂 po kontuzji kolana i kostki ( na szyb臋 poskladano to w lutym/marcu) i to by艂 o niebo gorszy wyst臋p ni偶 ten z wybranych lat.

LBJ zestaw graczy tez ma wcale nie pomagaj膮cy mu zestaw graczy bo nie wierz臋 przy jednoczesnym kryciu prim臋 Duncana RW da rade i tu i tu graj膮c dodatkowo na C.

Wole oczywi艣cie kolektyw ni偶 par臋 gwiazd ale w tym formacie gdy w 8 rundzie dobiera si臋 dobrych graczy jednak liczy si臋 przyw贸dztwo ciut ciut.

Osoby Stocktona i Duncana s膮 w tym zestawie mniej chimeryczne...

Mniej kontrowersji.

W grze nerw贸w gam臋 7 mac i to akurat zdecydowanie!

4:3

;-)

Odno艣nik do komentarza

G艂os SlaKB 4:2

1) Mac nie ma absolutnie 偶adnej, ani jednej opcji w ataku, kt贸ra by艂aby tutaj na d艂u偶sz膮 met臋 sensowna. Spurs w 2005 roku przynajmniej mieli tego Manu kt贸ry im ci膮gn膮艂 atak. Tutaj zamiast niego jest Carter ze swoim jumperkuj膮cym stylem gry (i kt贸ry nie b臋dzie mia艂 takiej synergii z Duncanem co graj膮cy pick and rolle Manu). Jednocze艣nie dwie g艂贸wne opcje s膮 kryte odpowiednio przez Sheeda i Christiego. Dla Maca szykuje si臋 seria na poziomie 70 pkt贸w na mecz.

2) Small ball mi si臋 tutaj ponownie podoba. SlaKB ma 艣wietny spacing w takiej konfiguracji, a Mac musi zdj膮膰 jednego wysokiego, bo inaczej jest sieczka. Jednocze艣nie Mac nie jest w stanie wykorzysta膰 tego small ballu bo ma Bena Wallace'a kt贸ry jest aofensywny.

Odno艣nik do komentarza

• wiLQ zablokowa艂(a) ten temat
Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.