Skocz do zawartości

Trade Value

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

no, tak, masz racje.

Zrobil to posrednio, tzn wiadomo bylo ze z nimi nie przedluzy.

Kazdy moze tak zrobic, no nie? : ) powiedziec 'nie przedluze z wami'

wtedy w wiekszosci przypadkow chyba lepiej sprzedac takiego kolesia

O ile pamietam (a pamiętam, bo przecież do Suns miał iść, co co nie? Tylko Suns nie chcieli oddać Gortata, co nie?) to tam nie było żadnego "nie przedłużę i c***", tylko Thunder nie chcieli dać hajsu, a gdyby dali, toby został.

Jest różnica, bo może chciał z nimi przedłużyć, ale za kasę, która mu się zwyczajnie należała.

Bardziej widzę to jako "zapłaćcie mi tyle, ile powinniście zapłacić, bo inaczej odejdę". Zresztą mogli Hardena zostawić, a potem po prostu wyrównać maxa, który by dostał w następne lato. Także nie widzę tu zbytnio wymuszania transferu przez Hardena, tylko niechęć OKC do płacenia trzeciego maksa.

mniej wiecej, tzn zgadza sie ze  Thunder nie chcieli dac hajsu [a raczej  Karpik - tu uwaga do Ciebie - nie mogli, Westbrook juz byl designated player wiec nie mogli dac drugiego maxa na 5 lat, inne pytanie czy jakby mogli to by chcieli wydac tyle hajsu ? : )] natomiast nie zgadza sie ze nie bylo zadnego "nie przedluze i c***' - bylo, bo wiedzial ze gdzie indziej moze dostac maxa, wiec nawet jesli nie powiedzial tego wprost, to wszyscy zdawali sobie z tego sprawe

Harden said that Thunder general manager Sam Presti told him he had one hour to consider the Thunder’s final offer of four years, $55 million. Harden was told to take it or be traded.

“I felt like I already made a sacrifice coming off the bench and doing whatever it takes to help the team, and they weren’t willing to help me,” Harden said.

Edytowane przez Chytruz

Pelicans nie puszczą Davisa, choćby nie wiem jak wierzgał. Nie ma bata.

A to nie jest tak że gracz może QO odrzucić? I jak będzie RFA to może postawić jednak na swoim odrzucając wszystkie innych klubów oferty i mówiąc swemu klubowi TRADE KU*WA!?

Może pograć rok na QA i potem być wolnym agentem. Ale w praktyce, nikt nie odrzuci maxa. Noooboodyyyy.

Wezmą kasę i potem będą kombinować.

Największe trade value ma zawsze najlepszy zawodnik. Także, ten tego, pierwszy jest Lebron James.

Potem zależy jak wysoko oceniasz ryzyko ze zdrowiem Duranta, ale ja tam się nie boję i nie ma dla mnie bata - drugi najlepszy gracz, musi iść jako no2.

Harden niech najpierw nie spęka w PO i wygra h2h matchup z Wesami Matthewsami tej ligi (pozdro Jendras), a Curry* jest zajebisty, ale mam podobne odczucie co rw i nie do końca go czuję jako Alpha Doga całej NBA.

Póki co ci dwaj - to są goście, którym przy stole to ja mówię "sprawdzam".

Dla mnie Westbrook idzie trzeci. Nadal nie wiem czy mądre jest uważanie, że z Westbrookiem można wygrać mistrzostwo, ale wiem też że k**** oddałbym rękę za Westbrooka, bo wiem że ten wcześniej oddałby głowę, żeby tylko wygrać.

Co do Anthony Davisa to ja jeszcze nie wiem czy możesz z nim zrobić mistrza. Gość ma na razie potencjał na bycie Davidem Robinsonem 2.0 z tym, że David Robinson w trzecim sezonie w NBA był chyba ze trzy razy lepszy (wiem, różnica wieku, ale u no what i mean). Bardzo dobry atak i przeciętna obrona to jest na razie Anthony Davis. Chociaż zupełnie zrozumiałbym gdyby Pelicans odrzucili Davis-Durant lub Davis-Westbrook straight up bo na pewno by odrzucili.

Chris Paul ma najbardziej tragiczną karierę naszej generacji i jest właśnie w tempie na kolejny super imponujący two-way sezon tylko, że w jego przypadku to nie chcę mi się już nawet krzyczeć "sprawdzam", bo doskonale wiem, że z Paulem jako no1 nie wygrasz mistrzostwa. Chris Paul w idealnym świecie byłby za 2-3 lata najlepszą drugą opcją jaką można sobie wymarzyć.

Z grupy Griffin, Aldridge, Gasol, George etc możesz ze mną wypić dwie butelki 0,7 na dwóch i zmienię zdanie kogo wolę średnio 8 razy na godzinę.

*Mam kłopot z tym jak relatywnie łatwo zatrzymać jest ofensywę rozkręcaną przez Curry'ego i to przy takim ultra-ofensywnym supporcie. Curry ciągle ma problemy z kontrolowaniem odpowiedniego tempa gry i przyciskaniem przycisku "I take over mode" wtedy kiedy trzeba.

Juz u kazdego z was widze CP3, a za jakis czas znowu bedziecie na niego kurwic

tak jest coooooo sezon

Sęk w tym jak go traktujemy. Czy jako pierwszego po KD/LJ czy jako top10 problem z Paulem jest taki, że jak dla mnie za wysokie oczekiwania - on nie jest na tej półce co oni.

Curry ciągle ma problemy z kontrolowaniem odpowiedniego tempa gry i przyciskaniem przycisku "I take over mode" wtedy kiedy trzeba.

No z tym tempem to może od bidy jeszcze czasami by się można zgodzić, ale przycisk "I take over mode" to Curry ma obcykany tak, że aż mi brakuje super cool porównania.

Wciąż mi trudno uwierzyć, że Curry gra za 11 mln na sezon. Najlepszy kontrakt w lidze atm. Może nawet w historii.

Tzn odkąd wprowadzili salary itp

Z perpsektywy czasu można sobie tak stwierdzić. ale trzeba pamiętać że pierwsze sezony były naznaczone kontuzjami i Curry miał opinię gracza bardzo szklanego. Teraz jest to best contract ever, ale przecież mogło się to potoczyć tak, że zalegałby na salary niczym Amare.

Swoją drogą chciałbym zobaczyć z CP3 z takim supportem jak ma teraz Curry. rw30 dobrze to podsumował.

LeBron James, Kevin Durant, CP3, James Harden, Stephen Curry, Russell Westbrook, Dwight Howard, LaMarcus Aldridge, Anthony Davis, Paul Goerge