Skocz do zawarto艣ci

Ignazz's Last Call Last Dance Last at least...chili ajm sory forlejt

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

9.ignazz聽

#9 SF K.Durant (12-14)聽

#24 SG R.Miller (99-01)聽

#40 C V.Divac (01-03)

#57* PF R.Horry (00-02)

#73 PF P.Millsap (13-15)

#89* PG G.Arenas (04-06)

#105 G/F L.Sprewell (99-01)

#120 F/C B.Diaw (13-15)

#137 PG G.Dragic (13-15)

Jestem zakochany w swoich spurs od lat wi臋c nic dziwnego, 偶e zesp贸艂 jaki szykuj臋 to idealne odzwierciedlenie w艂asnie zespo艂u kt贸ry zdoby艂 Mistrza w 2014...

Zanim wejdziemy w lineupy pare s艂贸w natury og贸lnej...

W obecnej lidze , co pokazuj膮 sukcesy GSW Hawks spurs rok temu oraz niedawny ASG licz膮 si臋 PRZEDE WSZYSTKIM zespo艂owo艣膰 i rzut za 3

z #9 wyborem nie ka偶dy element uk艂adanki by艂 dost臋pny ale zrobi艂em sobie liste marze艅 ale i CECH graczy po偶膮danych u KAZDEGO z graczy z r贸wnoczesnym wykre艣leniem KONTROWERSJI i cech s艂abych a w wszczeg贸lno艣ci bycie og贸rem w obronie czy s艂abo艣膰 na linii.

Istotne i tu liderzy sie sprawdzaja jest zachowanie w PO. Ka偶dy z graczy PO mia艂 na pewno nie gorsze! ale pamietamy 偶e Divac Horry Miller Diaw Dragic to gracze przede wszystkim na PO

Durant mimo r贸znych dyskusji te偶 w PO nie zawodzi tak jak i Spree kt贸ry bez Ewinga wprowadzi艂 do Fina艂贸w kontuzjowanych NYK

Z graczy jedynie Millsap nie ma takiego ogrania ale on jest wziety jako ten ws贸艂czesny z tego sezonu wi臋c jego akcje rosn膮 a w poprzednich PO zagra艂 lepiej ni偶 w RS!!!

cechy wybrane:

#1 kazdy z graczy ( zobaczcie w 100% zrealizowa艂em to DYSTANS bo ka偶y straszy tr贸jeczk膮)

Reggie Miller m贸j g艂贸wny kicker za 3 - 41% i 37% a w PO jeszcze wy偶ej 39% i 43%!!!!

Durant g艂贸wna opcja w ataku te偶 straszy strasznie 42% i 40% w PO s艂abiej bo ponad 31 i 34%

Dragic 41% i 36%

Boris 40% i 30% w PO 40%

Divac pr贸bka rzut贸w nie pora偶a ale jak na centra cho膰 rzuca膰 nim nie zamierzam takowy posiada

Arenas 37% i 37% w PO rekordowe 43,5% w sezonie 2006 z 20 tr贸jkami

Millu艣 35 i 36%

Horry 35 i 37% oraz w PO lepiej 36 i 39%

Spree 30 i 35% w PO聽

#2 bycie clutch to tak偶e skuteczno艣膰 FT%

Miller ponad 91%FT w RS a w PO ponad 93%FT

Durant 聽91 i 88%FT

Zero 聽82%

Millsap OK jak na wysokiego 73 i 75%FT w PO 81%FT

reszta OK

Divac najs艂abszy w druzynie聽

#3 PO performance

oczywisto艣ci膮 jest 偶e w moim zestawie nie ma gracza kt贸ry p臋ka w PO wiec mam bardzo mocn膮 psychiczn膮 ekip臋... wi臋kszo艣膰 graczy w wybranych sezonach w艂a艣nie w PO wyskoczy艂a poziom wy偶ej i doprowadzia艂a zesp贸艂 do sukces贸w.

#4 zespo艂owo艣膰

poza egoist膮 Gilem Agent Zero nie ma w zespole gracza kt贸ry nie potrafi grac dla dobra zespo艂u i tu wida膰 wp艂yw spurs gdzie mam doskona艂ych wysokich je偶eli chodzi o podania ale z gro偶膮cymi rzutem aby pom贸c koledze z wykonaniem jeszcze jedego extrapassa... spurs 2014 na ca艂ego聽

czego spurs brakowa艂o zawsze? atletyczno艣ci i wjazd贸w pod kosz co dostali w osobie Leonarda

takimi penetratorami jest u mnie Spree (Leo) i Gil (Parker)

ATAK: w systemie Durant jest lepszym graczem ni偶 Leo /Miller ni偶 Green/ Millsap ni偶 obecny Duncan poprzez szybko艣膰 i wiekszy zasi臋g a Divac ni偶 Tiago

oczywi艣cie cierpi na tym D bo brak u mnie Greeno/Leo podobnych stoper贸w ale ekipa broni w spos贸b POPRAWNY z widoczna s艂abo艣ci膮 pod koszem ale wybra艂em SZYBKO艢膯 i IQ

Divac z Millsapem to para podkoszowych nie mogaca zatrzyma膰 a jedynie OGRANICZY膯 graczy typu Shaq kt贸rego oczywi艣cie b臋d臋 podwaja艂 poprzez szybko艣膰 reakcji

Cechy usuniete:

OG脫R w obronie/ataku/ 艂atka s艂aby w PO/ s艂abe %FT/ brak rzutu/ brak dystansu

zesp贸艂 tak skonstruowa艂em aby nie wdawa膰 si臋 w dyskusje jak ukry膰 Nasha w obronie lub gramy w 4 w ataku....聽

Wady:

brak si艂y podkoszowej co prze艂o偶y si臋 na s艂absze zbi贸rki/brak na poziomie AllTime stoppera na gwiazd臋 przeciwnika/s艂aba zbi贸rka

Ze wzgledu na spora ilo艣膰 rzut贸w z dystansu licz臋 na long rebounds gdzie nie wzrost a szybko艣膰 jest istotna i tu upatruje szans臋 ponowie艅

z takim sk艂adem gram najszybszy basket oczywi艣cie z najwieksz膮 w tej zabawie liczb膮 zas艂on/rzut贸w za 3

w zale偶no艣ci od przeciwnika niewiadoma jest m贸j PG spot:

g艂贸wne minuty graj膮 :

Miller +33

Durant +35

Millsap +30

Divac +33

Dragic/Spree/Arenas graj膮 w zale偶no艣ci od przeciwnika ale raczej po r贸wno

celowo zrezygnowa艂em z typowego KREATORA bo u mnie ka偶dy kreuje ka偶dego poprzez spejsing wi臋c nie potrzebuj臋 Magica na PG

na koniec meczu je偶eli trzeba wygrywa膰 ostatnim rzutem na PG spot wchodzi Horry na C raczej Diaw zamiast Divaca... mam wtedy zesp贸艂 5 rzucaj膮cych za 3

w D ze wzgl臋du na fakt 偶e Diaw wzi臋ty zosta艂 jako p贸藕ny z t艂uszczykiem pe艂ni on role rezerwowego C gdyby Divac mia艂 problemy z faulami ...

pod koszem oczywi艣cie podwajam bo zdaj臋 sobie spraw臋 偶e trio wysokich nie ustoi wiekszo艣ci wysokich alltime

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

mo偶e nie mam napakowanego gwiazdami sk艂adu ale dla mnie jedno si臋 nie zmieni艂o:

GRAMY JEDNA PI艁K膭 w kosza od ponad 100lat i to jest moja taktyka...ka偶dy w ataku dotyka pi艂k臋 i gra wygl膮da jak spurs tribute a nie jak OK jedziem IZOLACJ臉 jak OKC... w tym systemie Durant IMO zyskuje bo cz臋sto znajdzie si臋 z nizszym G na plecach tym bardziej 偶e mam lineup bez typowego PG czasem i z RMillerem s膮 par膮 "niskich" ...

Odno艣nik do komentarza

jak dla mnie najlepszy sk艂ad:

primo, 艣wietne lata Borisa Diawa

secudno, Ofensywnie jest bardzo bogaty talent - praktycznie poza Horrym - ka偶dy mo偶e by膰 hipotetycznym numerem 2/3 w serii.

W przeciwie艅stwie jednak do gregoriusa, gdzie talent jest zbli偶ony, ale gros zawodnik贸w potrzebuje pi艂ki - tutaj ignazz stworzy艂 zesp贸艂, gdzie wielu zawodnik贸w gra/gra艂o w systemie, gdzie nie klepali ca艂y czas i 艣wietnie sobie radzi w grze off ball.

Durant jest tutaj centerpiece ofensywy, kt贸rej pocz膮tek nie musi zaczyna膰 si臋 z obwodu (np. Divac na hi post, Diaw top of the arc), plus Durant ma tutaj swojego Westbrooka, kt贸ry stanowi secondary threat na ko藕le. Zreszt膮 rol臋 playmakera (nawet przy Arenasie) mo偶e pe艂ni膰 Goran Dragic.

呕ycz臋 powodzenia w kryciu Duranta i Reggiego przebijaj膮cych si臋 na zas艂onach, kiedy przy pi艂ce jest Vlade Divac, a na cutach szaleje Spree.

zajebiste jest to, 偶e ignazz nie musi gra膰 small ballu z Durantem na PF, bo Millsap, Diaw, Horry na czw贸rce za艂atwiaj膮 problem ze spacingiem.

W obronie jest troch臋 gorzej, bo nie ma 偶adnego wingmana, kt贸ry zamyka艂by strong side swoim helpD (LS - by艂 zdecydowanie zbyt nieregularny) - kosztem np. Millsapa bra艂bym jakiego艣 Luola Denga i 艣mia艂bym si臋 teraz czekaj膮c na rywala w finale.

W ka偶dym razie, chcia艂bym zwr贸ci膰 uwag臋 na to jak bardzo niedocenianym defensorem jest Vlade Divac. Prawdopodobnie czeka go tutaj spore wyzwanie w 艂ataniu wszystkich dziur z obwodu (Arenas, Dragic, Miller) i kluczowe moga by膰 tutaj minuty Roberta Horry'ego.

good job.

Odno艣nik do komentarza

Troch臋 nie rozumiem twojego zachwytu BC.. O ile w ataku ten zesp贸艂 jest naprawd臋 fajny i jestem w stanie wyobrazi膰 sobie tych zawodnik贸w funkcjonuj膮cych razem to w tym zespole tylko Divac jest bardzo dobrym obro艅c膮, Horry jest dobry, reszta jest solidna lub s艂aba. A sam Divac nie wystarczy, 偶eby zrobic przynajmniej 艣redni膮 obron臋 jak na poziom ATF.

Og贸lnie sporo zale偶y od konkretnego match-upu. Je艣li Ignazz mia艂by szcz臋艣cie w losowaniu mo偶e doj艣膰 do nawet fina艂u, je艣li trafi na jaki艣 niewygodny team ( s膮 na pewno takie 3-4 zespoly) to mo偶e wylecie膰 od razu.

Odno艣nik do komentarza

Podzielam zdanie SlaKB i dodam tylko, 偶e Divac grywa艂 艣rednio po jakie艣 30 min. a tutaj jego zmiennikiem jest z tego co widz臋 Boris Diaw, ewentualnie Millsap. Nawet sobie nie potrafi臋 wyobrazi膰 ile w czasie nieobecno艣ci Divaca w艂aduje si臋 tutaj dunk贸w i lay up贸w, bo obw贸d te偶 s艂abo broni. Z powa偶niejszymi ekipami widz臋 weso艂e pora偶ki w stylu 115-130.

Edytowane przez karpik
Odno艣nik do komentarza

Ja to si臋 zastanawiam dlaczego 7krotny mistrz Horry jest przez wi臋kszo艣膰 traktowany w skali atf jako scrab a taki Paul Goerge idzie w pierwszej rundzie i nikogo to za bardzo nie rusza. Na koniec wpada january i m贸wi, 偶e nie przekonuje go m贸j sk艂ad bez do艣wiadczenia w PO cho膰 blackmagic ma tylko jednego mistrza i to rolesa z 艂awki Prince'a. Troch臋 to dla mnie zbyt zawi艂e i zdeka podejrzane.

Odno艣nik do komentarza

no, taka sama sprawa jak z Fisherem. nie rozumiem dlaczego jest uznawany za scruba chocia偶 wygra艂 lig臋 5 razy!!!

nikt tu nie pisze, 偶e Horry to scrub Smoku. Horry to niez艂y roles, bo rozci膮ga gr臋, jest team playerem i nie藕le broni, ale nic ponadto

Odno艣nik do komentarza

Ja nie udaje 偶e jestem du偶o lepszy w ataku ni偶 w D. Ale pami臋tajmy 偶e w NBA nast膮pi艂a ogromna zmiana w pozwalaniu na ostra D. Wiem ze wielu z Was t臋skni za starymi twardymi czasami ale prawda jest taka ze dzi艣 aby wygra膰 musisz przerzuci膰 przeciwnika w ataku... era Rodmanow Big Benow i Bowenow minely...Pierwszy to zrozumia艂 Pop i przestawil zesp贸艂 z tego z 2007 roku na taki ultra ofensywy z 2014. Wcze艣niej poprzez brak slashera strasznie kulal atak spurs. Mi nawet taki Spree to poprawia natychmiast.Zdaje sobie spraw臋 ze jak zejdzie Divac to obrona jest s艂absza ale ile my ogl膮damy w NBA meczy gdy masz antyD sk艂ad biegajacy w 2Q?Og贸rk贸w w D u siebie nie widze

Maj膮c picki #9 nie sta膰 mnie by艂o na jakie艣 szale艅stwa wiec wybra艂em to co dzi艣 zdaje egzamin a ci starsi gracze akurat wzi膮艂em tych co by dalej pasowa艂 do koncepcji w dzisiejszych spurs... zaopatrzenie? mo偶e i tak! Ale draft to sztuka wybor贸w i stara艂em si臋 nie psu膰 koncepcji z艂ym wyborem ogora....

Odno艣nik do komentarza

Jednak w S5 to sie u blackmagica najbardziej do braku PO performance mozna u LMA doczepic. A u Ciebie jednak do kluczowych Currry'ego i Davisa. Najwazniejszy duet teamu nie wygral dotad serii w PO...

Przepraszam bardzo, Curry wygra艂 :)

Marion, Bell i Noah byli w CF.

Edytowane przez LeweBiodroSmoka
Odno艣nik do komentarza

Ja to si臋 zastanawiam dlaczego 7krotny mistrz Horry jest przez wi臋kszo艣膰 traktowany w skali atf jako scrab a taki Paul Goerge idzie w pierwszej rundzie i nikogo to za bardzo nie rusza. Na koniec wpada january i m贸wi, 偶e nie przekonuje go m贸j sk艂ad bez do艣wiadczenia w PO cho膰 blackmagic ma tylko jednego mistrza i to rolesa z 艂awki Prince'a. Troch臋 to dla mnie zbyt zawi艂e i zdeka podejrzane.

Ty tak serio? Ja si臋 powa偶nie zastanawiam czy taki Horry to powinien w 贸gole p贸j艣膰 w tej zabawie.

Odno艣nik do komentarza

Camby

Chodzi mi o to, 偶e w jednym przypadku osi膮gni臋cia s膮 przeceniane a w drugim bagatelizowane.

Ciekawe czy podobnego zdania s膮 cz艂onkowie ekip, kt贸rym Horry zapewnia艂 niejednokrotnie wygran膮 w meczach czy te偶 awans w PO.

E: sorry poprawi艂em, bo wysz艂o bzdurnie

Edytowane przez LeweBiodroSmoka
Odno艣nik do komentarza

prawda jest taka ze dzi艣 aby wygra膰 musisz przerzuci膰 przeciwnika w ataku... era Rodmanow Big Benow i Bowenow minely... Pierwszy to zrozumia艂 Pop i przestawil zesp贸艂 z tego z 2007 roku na taki ultra ofensywy z 2014.

Dzi艣, tak jak i wczoraj wygrywa si臋 balansem mi臋dzy atakiem i obron膮. A ultra ofensywni Spurs 2014 byli lepsi w obronie ni偶 ataku ;]

Odno艣nik do komentarza

Tem ultra ofensywny sk艂ad trzeci sezon z rz臋du ma top3 obron臋, a ani razu nie by艂 w top5 ataku w tym czasie.

A ultra ofensywni Spurs 2014 byli lepsi w obronie ni偶 ataku ;]

Spurs 2013 w stosunku do 艣redniej ligowej (miejsce w lidze)

rs: 聽 聽+2,4 ORtg (7) 聽+4,3 DRtg (3)

PO: 聽+3,9 ORtg (2) 聽+3,7 DRtg (3)

Spurs 2014 w stosunku do 艣redniej ligowe

rs: 聽 聽+3,8 ORtg (6) 聽 +4,3 DRtg (3)

PO: 聽+5,5 ORtg (2) 聽 +4,5 DRtg (3)

Czyli jak wida膰 - statystyki potwierdzaj膮 eye-test, 偶e Spurs wchodz膮 na wy偶szy poziom ofensywny w PO - jednocze艣nie utrzymuj膮c niesamowit膮 efektywno艣膰 obrony. Ostatnie NBA Finals to natomiast pokaz jednego z najlepszych atak贸w ever - elitarny: ball movement, synergia, inside-outside i 3pt shooting.

Gdybym mia艂 wybra膰 co mi bardziej imponowa艂o - to z pewno艣ci膮 atak Spurs.

Odno艣nik do komentarza

Spurs w '14 grali z kolejno:

Mavericks (22. obron膮 ligi - jedn膮 z najgorszych (najgorsz膮?) w PO w og贸le)

Blazers (16. DRTG)

Thunder (6., ale w dw贸ch pierwszych meczach, gdzie Spurs nabili sporo punkt贸w nie gra艂 Ibaka)

Heat (11. DRTG)

tylko raz przeciwnik w top10 i to w 1/3 serii bez swojego najwa偶niejszego zawodnika w defensywie. ci臋偶ko dosta膰 艂atwiejszy zestaw obron graj膮c na zachodzie i wygrywaj膮c w finale

w艂a艣nie dlatego nie lubi臋 por贸wnywa膰 ataku i obrony zespo艂贸w na podstawie ORTG i DRTG w POs, pr贸bka po prostu zak艂amuje niekt贸re sprawy

nie twierdz臋, 偶e Spurs grali s艂abo w ataku czy co艣 w ten dese艅. po prostu twoja argumentacja Czekolado jest troch臋 nietrafiona. uwielbiam SAS '14, ogl膮danie takiego zespo艂u w takim gazie (zw艂aszcza w fina艂ach) to by艂o co艣 niesamowitego

Odno艣nik do komentarza

• wiLQ zablokowa艂(a) ten temat
Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.