Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

mnie chodzi o fakt, że mogę przedstawić swoje poglądy, ale tłumaczyć i uświadamiać to już niekoniecznie mam ochotę (lenistwo) 

jestem lewakiem (aby wam uprościć) i akurat to co się dzieje w Hamburgu ma moje poparcie. staram się chodzić na dema w Polsce, wspieram ruchy wolnościowe i nie żałuje policjantów którzy atakuja ludzi na ulicach. tak już mam i tak wychowuje swojego syna

Nie wiedziałem, że lewactwo głosi, ze jeżeli grupa ludzi demoluje i pali samochody, atakuje cywilów w maskach i kradnie, to policja powinna się od takich ludzi z daleka. Mam nadzieję, że będziesz konsekwentny w swoim stosunku do policji, kiedy ktoś Twojego syna sklepie i okradnie.

Czy nazwa tej strony zachęca mnie do tego, żebym przestał pracować i zaczął krzyczeć, żeby mi oddano pieniądze za iPhone'a, zegarki i wszystkie najki które noszę tylko dlatego, że mi się podobają, a w dupie mam weganizm? 

Ja to krótko żyję, ale na przykladzie znanych mi osób, to Ci co pracują to zarabiają, a Ci co wiecznie narzekają to klepią biedę. 

a nie mogliby protestować "przeciwko politykom, których samoloty codziennie obracają gruzy całe obszary miast na Bliskim Wschodzie, przez których ignorancką politykę wysychają kolejne rzeki i jeziora w Afryce, co skazuje setki tysięcy ludzi na migracje" paląc swoje własne samochody/domy?

mnie chodzi o fakt, że mogę przedstawić swoje poglądy, ale tłumaczyć i uświadamiać to już niekoniecznie mam ochotę (lenistwo) 

jestem lewakiem (aby wam uprościć) i akurat to co się dzieje w Hamburgu ma moje poparcie. staram się chodzić na dema w Polsce, wspieram ruchy wolnościowe i nie żałuje policjantów którzy atakuja ludzi na ulicach. tak już mam i tak wychowuje swojego syna

Te ruchy wolnościowe co chcą narzucać ludziom podatki, regulacje i kurna pojebane przyimki? Chyba anty- Ci w tym słowie uciekło.

jakie podatki i regulacje? bo nic nie wiem by anarchiści zajmowali się podnoszeniem podatków

Wrzuciłeś artykuł o tym, że głównym powodem zamieszek było wypowiedzenie przez Trumpa porozumienia paryskiego, które wymuszało na USA płacenia bardzo dużego podatku na cek walki z globalnym ociepleniem, Czy to co wrzuciłeś w artykule nie odpowiada Twoim poglądom? 

Czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego, ze Antifa od kilku miesięcy chodziła po tych sklepach i "sprzedawała" te plakaty ( a formalnie wymuszała haracz, podatek, nazywaj to jak chcesz), żeby ci którzy je mają mieli zapewnioną "ochronę"? 

Czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego, ze Antifa od kilku miesięcy chodziła po tych sklepach i "sprzedawała" te plakaty ( a formalnie wymuszała haracz, podatek, nazywaj to jak chcesz), żeby ci którzy je mają mieli zapewnioną "ochronę"? 

ale przecież kolega ptak już przyznał, że jest faszystą ("moje poglądy są normalne"), więc po co drążysz?

40 godzinny tydzień pracy, urlopy i L4 mamy dzięki lewicy, starej dobrej lewicy. Mylisz pojęcia. Lewactwo to nie jest lewica. Antifa to nie jest lewica i terroryści z Hamburga to nie jest lewica. Nie obrażaj lewicy.

No bo k**** Henry Ford to 100% lewica. 

No bo k**** Henry Ford to 100% lewica. 

Akurat w USA 8-godzinny tydzień pracy wprowadził prezydent Grant, jak Henry Ford miał 6 lat, więc bez przesady, z tym, że zrobił to Henry Ford, choć zrobił on dla pracowników parę fajnych rzeczy. No i Grant był w sumie republikaninem, tylko, że ten 8-godzinny tydzień pracy wprowadzano już wcześniej gdzie indziej, zanim Ford się w ogóle urodził.

jakie podatki i regulacje? bo nic nie wiem by anarchiści zajmowali się podnoszeniem podatków

A to przepraszam, musiałem Cię pomylić z kimś kto coś mówił o prawach pracowniczych, 40-godzinnym dniu pracy itd... Tylko skoro jesteś anarchistą, czyli przeciwnikiem istnienia w ogóle organizacji państwowej i zwolennikiem pełnej wolności to z antifą nie masz nic wspólnego.

Pozwolę sobie jeszcze zacytować blog Drago w kontekście Hamburga:

"Lewacy w Niemczech to najbardziej spierdolona kasta tego świata. Bandy hipsterskich szczypiorów i brzydkich zaniedbanych krzykliwych bab, znudzone, rozpieszczone, wyzute z wartości dzieciaki, którym znudziła się łaska dobrobytu ich kraju i chcą podpalić świat, byle by w ich obsrane życia wkradł się jakikolwiek pseudo sens..."

Źródło:https://www.facebook.com/dragobloq/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf.

Pozwolę sobie jeszcze zacytować blog Drago w kontekście Hamburga:

"Lewacy w Niemczech to najbardziej spierdolona kasta tego świata. Bandy hipsterskich szczypiorów i brzydkich zaniedbanych krzykliwych bab, znudzone, rozpieszczone, wyzute z wartości dzieciaki, którym znudziła się łaska dobrobytu ich kraju i chcą podpalić świat, byle by w ich obsrane życia wkradł się jakikolwiek pseudo sens..."

Źródło:https://www.facebook.com/dragobloq/?0hc_ref=NEWSFEED&fref=nf.

Ja o tym od wczoraj pisze :D przeciez to samo jest na mniejsza skale w Wawie. Za dnia willa w wilanowie, noca zebram o 2 zeta na chmielnej :D + jeszcze pokibicuje Polonii, zeby byc bardziej alternatywnym :D

A co do linka goraco polecam wpisy Artura Szatkowskiego. Swietna lektura (te same wyuczone "argumenty" co u kolegi ptaka, tylko z duza doza internetowej agresji)

Edytowane przez julekstep

Po tym co dzieje się w Hamburgu jakakolwiek krytyka w strone Marszu Niepodległości od lewej strony to będzie komedia.Przypomne ,że jak w 2012(?) pare debili atakowało drzewa to była wielka burza z tego powodu ;)

Na fejsbuku widzialem wesoly wpis:

Jak narodowiec Ci zajuma portfel to dramat i zgroza. Jak zrobi to lewacki bojowkarz to masz byc wdzieczny ze wyzwolil Cie od opresyjnej wlasnosci :D

Trudno sie nie zgodzic patrzac na narracje pewnych kregow :)

Edytowane przez julekstep

Czy masz jakieś dane na temat tej hegemonii finansowej porozumienia centrum w latach 90-tych?

Gazeta Prawna zrobiła w 2012 zestawienie najbogatszych partii w Polsce i najbogatsza była Platforma:

http://www.gazetaprawna.pl/galerie/775218,duze-zdjecie,1,najbogatsze-partie-w-polsce.html

A drugi był PIS i nie ma w tym nic dziwnego skoro u nas kasa dla partii zależy w głównej mierze od wyniku w wyborach, a te dwie partie od 10 lat dostają tych głosów, a zatem i dotacji budżetowej najwięcej.

Sęk w tym, że do tego twojego rankingu nie wlicza się m.in. nieruchomości, które przejął PiS (a w zasadzie jego poprzednik czyli Porozumienie Centrum), bo formalnie nie należą one do partii tylko do spółek i fundacji powiązanych z Jarkiem i jego świtą.

Tu masz więcej info:

http://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=1462209&strona=1

Wprawdzie nikt nie zrobił żadnego rankingu, ale skoro nie słyszeliśmy o analogicznym majątku innych partii to można przyjąć tezę, że PiS jest hegemonem pod tym względem.

Edytowane przez Artlan

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.