Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

jestem tak na lewo , że bardziej się nie da. nie można być członkiem antify, to nie MW czy inny zj.bany ONR. tu nie ma legitymacji zapisów itp. po prostu masz normalne poglady albo nie, bierzesz udział w jakiś akcjach i protestach albo nie. ale nie jest to żadna struktura.

tomek nikt z moich znajomych po za markowymi butami nie ma innych gadżetów. buty wynikają z kwestii veganizmu i jakości.

tak z ciekawości. najpierw podpalono prywatne samochody czy najpierw do akcji ruszyła policja co wywołało naturalny odwet i spowodowało zamieszki?

Jesteś tak bardzo na lewo, że zrobiłeś połowę pełnego kółka i wylądowałeś w skrajnym faszyzmie.

Pewność, że Twoje poglądy są normalne, a przeciwne nie jest jedną z podstawowych oznak nienormalności.

Do ostatniego pytania dodam analogię. Jedziesz samochodem przekraczasz prędkość, potrącasz policjanta, który trafia do szpitala. A Ty się pytasz, czy policjant nie sprowokował rozjeżdżającego wystawiając mu mandat. Nie, policja w Hamburgu nie zaatakowała niewinnych manifestantów, to nie manifestanci są ranni tylko policjanci i to nie policjanci przyszli na pokojową demonstrację z koktajlami Mołotowa.

luki znane firmy robią vegańskie buty. tak to jakoś się układa. 

Im out.

Nie chcę nikogo personalnie, ani grupowo oceniać. Byłoby to chyba jednowymiarowe.

Napiszę tylko, że komunizm to największe sk****syństwo, jakie nasza cywilizacja osiągnęła, a jeśli ktoś dziś potrafi powiedzieć o nim coś pozytywnego, to jest pierdolonym ignorantem, który w 39 pierwszy kopiowałby rzymskie pozdrowienie. 

większość lewaków, antify czy jak tam ich nazywacie komunizm stawia na równi z faszyzmem/nazizmem. 

jestem tak na lewo , że bardziej się nie da. (...) po prostu masz normalne poglady albo nie (...)

Czyli twierdzisz, że skrajnie lewicowe poglądy są normalne i jedyne słuszne? No to nie mamy o czym dyskutować. Zresztą i tak reszty posta nie byłem w stanie zrozumieć, bo to jakiś bełkot.

większość lewaków, antify czy jak tam ich nazywacie komunizm stawia na równi z faszyzmem/nazizmem. 

Antifa została stworzona w latach 30-stych przez Komunistyczną Partię Niemiec, przekształconą później w Socjalistyczną Partię Jedności Niemiec, o której osiągnięciach chyba nie muszę Ci opowiadać. Dziękuję za takich antykomunistów.

Część antify stawia "komunizm" na równi z nazizmem, tylko nie rozumieją co to jest komunizm. Oni na równi z faszyzmem stawiają co najwyżej stalinizm, a nie komunizm.

Edytowane przez fluber

moje są normalne (dla mnie) wasze mnie nie interesują dopóki jesteśmy w internecie.

No ale mnie interesują Twoje, to znaczy interesuje mnie, jakie są normalne, chciałbym zostać uświadomiony, może jestem uprzedzony do poglądów lewicowych, bo nikt mi ich do tej pory w normalny sposób nie przedstawił?

Btw dla mnie trochę szok, że to ely3 w Waszej rodzinie jest Jackiem Kurskim :nevreness:

Edytowane przez fluber

tak z ciekawości. najpierw podpalono prywatne samochody czy najpierw do akcji ruszyła policja co wywołało naturalny odwet i spowodowało zamieszki?

A te faszysty z marszu niepodleglosci jakos nie palili samochodow (poza jednym przez te wszystkie lata) mimo tego ze policja traktowala ich duzo brutalniej niz 'normalnych' w Hamburgu. Jak to mozliwe?

A tak a propo 40 godzinnego tygodnia pracy - to ja jednak podziekuje ludziom odpowiedzialnym za industrializacje i rozwoj technologiczny zamiast antyglobalistycznym fajom. Serio.

Edytowane przez julekstep

nie wiem jak to tłumaczyć? że ja to ten Kurski z Gazety a brat taki na "prawo"?

o polityce na forum? bez przesady, takie sprawy załatwia się w prywatnych rozmowach.

ale gównoburza się zrobiła (czego byłem pewien)

Wytłumaczyć, jakie poglądy Twoim zdaniem są normalne.

No mamy tu taki temat o polityce na forum i jak widać można nie tylko prywatnie skoro naciepaliśmy tyle stron tematu. 

No i nie wiem, jakie sprawy załatwia się w prywatnych rozmowach:)

Gównoburza się zrobiła, bo choć nie chciałeś mieć tutaj prywatnej rozmowy to zdradziłeś się nieco ze swoimi sympatiami ( "jestem tak bardzo na lewo, że bardziej się nie da") i opiniami ("nie jest mi żal 200 policjantów", jestem za "terrorystami z Niemiec") . Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że takimi słowami niejako opiniujesz ruch, z którym sympatyzujesz, ba, utwierdzasz tym ludzi o nienormalnych poglądach w swojej nienormalności

Wytłumaczyć, jakie poglądy Twoim zdaniem są normalne.

No mamy tu taki temat o polityce na forum i jak widać można nie tylko prywatnie skoro naciepaliśmy tyle stron tematu.

No i nie wiem, jakie sprawy załatwia się w prywatnych rozmowach:)

Gównoburza się zrobiła, bo choć nie chciałeś mieć tutaj prywatnej rozmowy to zdradziłeś się nieco ze swoimi sympatiami ( "jestem tak bardzo na lewo, że bardziej się nie da") i opiniami ("nie jest mi żal 200 policjantów", jestem za "terrorystami z Niemiec") . Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że takimi słowami niejako opiniujesz ruch, z którym sympatyzujesz, ba, utwierdzasz tym ludzi o nienormalnych poglądach w swojej nienormalności

Mozesz skonczyc z ta opresja faszysto?!?

mnie chodzi o fakt, że mogę przedstawić swoje poglądy, ale tłumaczyć i uświadamiać to już niekoniecznie mam ochotę (lenistwo) 

jestem lewakiem (aby wam uprościć) i akurat to co się dzieje w Hamburgu ma moje poparcie. staram się chodzić na dema w Polsce, wspieram ruchy wolnościowe i nie żałuje policjantów którzy atakuja ludzi na ulicach. tak już mam i tak wychowuje swojego syna

mnie chodzi o fakt, że mogę przedstawić swoje poglądy, ale tłumaczyć i uświadamiać to już niekoniecznie mam ochotę (lenistwo) 

jestem lewakiem (aby wam uprościć) i akurat to co się dzieje w Hamburgu ma moje poparcie. staram się chodzić na dema w Polsce, wspieram ruchy wolnościowe i nie żałuje policjantów którzy atakuja ludzi na ulicach. tak już mam i tak wychowuje swojego syna

Ptak, powiem wprost. Mam nadzieję, że jak kiedyś pójdziesz na taką "demonstrację" gdzie zniszczysz jakiś samochód, rower, czy nawet śmietnik lub donicę, to Ci za to ktoś z policji pałą po plerach przejedzie, żebyś wiedział, że nie tyka się nie swoich dóbr. W momencie, kiedy demonstranci (wątpię żeby to bydło z Hamburga wypełniło potrzebne procedury) zaczynają niszczyć miasto, są zagrożeniem dla innych i powinni być traktowani jak przestępcy. 

to jak rozumiem również:

https://www.youtube.com/watch?v=yZ_CrspbeSg

ja jak patrzę na to co się dzieje w Hamburgu, to mam chęć rozdać policji ostrą amunicję

To takie przekazywanie od bogatzych biednym. Tylko omijają 75 % podatek. Normalka :smile:

Wczoraj przed samym snem widziałem, że do Hamburga wybierali się siły specjalne z Bawarii. Tam powinni wprowadzić regularne oddziały i nauczyć to bydło szacunku do czyichś wartości. 

Edytowane przez Tomek9248

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.