Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

filmiki z twittera to jedno, ale skoro nawet Trump musiał zmienić trasę przejazdu, to znaczy że sytuacja jest bardzo poważna. nie rozumiem czemu oni tam nie ściągną tylu policjantów ilu trzeba, czy nawet wojska i nie zrobią porządku z tymi wszystkimi faszystami z antify.

Dlatego, ze byłoby to niepoprawne politycznie? Nie wiem, Jest trzy razy więcej rannych policjantów niż demonstrantów!!! 

Zmieniono cały program dla małżonek prezydentów.

Wycofano z planu wizyty zwiedzanie ośrodka badań klimatu

Z powodu blokady ulic nie doszło do spotkania Tillersona z Gabrielem.

Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie zdelegalizowali antify.

To samo, poprawność polityczna. Wyobrażasz sobie Niemców z ich historią, delegalizujących antyfaszystów? :nevreness:

No ale jak Merkel chciała zrobić G20 w mieście SPD to teraz ma. Lewica tam podobno zajęła jakiś teatr kilkanaście lat temu i do tej pory nie udało się go odbić :nevreness:

No ale w poniedziałek się okaże, że to w Polsce zagrożona jest demokracja i jak niebezpiecznie jest na ulicach i jak noblistów wynoszą. Swoją drogą, czy Wałęsa 5 lat temu wyraził zgodę na to, żeby go spałować?

https://www.wprost.pl/322561/Walesa-gdybym-byl-Tuskiem-kazalbym-palowac-Solidarnosc-Sam-bym-spalowal-Dude

Edytowane przez fluber

No prawda jest taka, że antifa idealnie pod definicję organizacji terrorystycznej. Ale jak widać "nasi" terroryści są w europie tolerowani.

Lewaccy terroryści są w Europie tolerowani, a nawet co głupsi im kibicują. Przecież to jest niewiarygodne. To zwykli bandyci, mocni w grupie i "dyskutujący" tylko w jeden sposób: "you''re racist!". Większość z nich nawet nie wie o co chodzi, ale potrzebują być częścią czegoś, więc idą za tłumem i zakrzykują wszystkich, którzy im się nie podobają. Zaorać.

CGjsPdpUYAAAekw.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/95/0b/15/z22069141IH,Germany-G20-Protests.jpg

dobra flaga to witryna cała. ja jak najbardziej popieram "terrorystów" z Niemiec. dzięki lewackim podżegaczom macie 40 godinny tydzień pracy, urlopy i L4. 

jak organizacja? antifa to grupa ludzi dobrej woli. tak po za tym, to dlaczego mieszacie antifę z Hamburgiem? tam nie ma protestów przeciwko faszystom tylko przeciwko wyzyskowi.

ktoś pisał o tym, że najwięcej antyglobalistów jest w krajach bogatych. Grecja, Włochy, Hiszpania. tak ekipy sa konkretne a nie są to chyba jakoś specjalnie zamożne społeczeństwa. mnie szokuje to, że w Polsce, przy takim wyzysku i rozwarstwieniu nie ma silnego ruchu lewicowego. ale jak mamy jako naród służalczy tryb istnienia to czego wymagać

Edytowane przez ptak

http://bi.gazeta.pl/im/95/0b/15/z22069141IH,Germany-G20-Protests.jpg

dobra flaga to witryna cała. ja jak najbardziej popieram "terrorystów" z Niemiec. dzięki lewackim podżegaczom macie 40 godinny tydzień pracy, urlopy i L4. 

jak organizacja? antifa to grupa ludzi dobrej woli. tak po za tym, to dlaczego mieszacie antifę z Hamburgiem? tam nie ma protestów przeciwko faszystom tylko przeciwko wyzyskowi.

ktoś pisał o tym, że najwięcej antyglobalistów jest w krajach bogatych. Grecja, Włochy, Hiszpania. tak ekipy sa konkretne a nie są to chyba jakoś specjalnie zamożne społeczeństwa. mnie szokuje to, że w Polsce, przy takim wyzysku i rozwarstwieniu nie ma silnego ruchu lewicowego. ale jak mamy jako naród służalczy tryb istnienia to czego wymagać

mnie na ten przykład szokują posty takie jak ten :grin: (btw. w Niemczech jest przecież masa anty-faszystów, skłotów* itepe)

czyt: tydzień powalczę z wyzyskiem mieszkając na squacie w centrum a tydzień pomieszkam u starego w willi na przedmieściach :D

Edytowane przez julekstep

Ptak, czyli jeśli nie lubisz np. Jazz i grupka ludzi przeszłaby przez ulicę krzycząc "jeb*** JAZZ!", a przy okazji spaliliby Ci auto i wybili szyby w domu to spoko i ich wspierasz? Rozumiem, że przybijesz piąteczkę i wszystko będzie ok. Jesteś jak Anne Applebaum? W jaki sposób niszczenie mienia innych ludzi może być usprawiedliwione? Ranienie 200 policjantów? Jak?

I aspekt, do którego odnosi się julek. Na niejednym zdjęciu widać, jak ci ludzie protestują w adidasach, najkach, czy zawijani przez pollicję pokazują bieliznę CK. Jeden mistrz protestu nawet sobie robił selfie iP 6 lub 7. JK 10%, bo lubią drogie ciuchy i najnowsze gadżety. 

a brzoza strąciła samolot.

argumenty na takim samym poziomie

tomek a ile pracujesz na owe najki, adidasy itp w Niemczech? skoro mam takie a nie inne poglądy to mam chodzić w jutowym worku i butach z łyka? sądzę, że znam się trochę lepiej w takich klimatach i uwierz, nie znam ludzi mieszkających tydzień na skłocie tydzień w willi. większość ludzi zaangażowanych w takie akcje nie chodzi w markowych ciuchach nie ma drogich telefonów.

nikt nie popiera niszczenia mienia obywateli a 200 policjantów jakoś mi nie żal.

p.s. julek, kto rok w rok robi syf w Warszawie, te wstrętne lewackie terrorysty czy patriotyczna młodzież, jedyna siła co ocali Europę?

Edytowane przez ptak

Czy ktokolwiek w ramach argumentowania tezy o brzozie spalił czyjś samochód?

Widzisz różnicę? Pytanie zapewne retoryczne.

p.s. julek, kto rok w rok robi syf w Warszawie, te wstrętne lewackie terrorysty czy patriotyczna młodzież, jedyna siła co ocali Europę?

1 - po zmianie władzy awantur specjalnie tam nie ma

2 - tak na oko to przez wszystkie lata tej szopki niepodległościowej nie zniszczono tyle co w jeden dzień w Hamburgu (łącznie przez wszystkie lata chyba tylko 1 samochód TVNu spłonął?)

a brzoza strąciła samolot.

argumenty na takim samym poziomie

tomek a ile pracujesz na owe najki, adidasy itp w Niemczech? skoro mam takie a nie inne poglądy to mam chodzić w jutowym worku i butach z łyka? sądzę, że znam się trochę lepiej w takich klimatach i uwierz, nie znam ludzi mieszkających tydzień na skłocie tydzień w willi. większość ludzi zaangażowanych w takie akcje nie chodzi w markowych ciuchach nie ma drogich telefonów.

nikt nie popiera niszczenia mienia obywateli a 200 policjantów jakoś mi nie żal.

Tak, dokładnie tak. Skoro protestują przeciwko największym firmom, że mają tak gigantyczne obroty, a tak mała płacą, to w jakim celu jeszcze mają im tą kasę napychać? No proszę Cię. Nie idziesz promować weganizmu z burgerem w ręku. Nie masz chodzić w worku, ale chyba logiczne jest, że krytykując Nike, Zare, Adidasa, Apple'a nie używasz ich produktów. 

Gdybym był bardzo złośliwy to napisałbym, że może nie mają takich gadżetów, bo zamiast pracować, to szwędają się i protestują. 

Nie szkoda Ci 200 policjantów bo? Mi ich szkoda nawet bardzo, bo gdyby to był normalny kraj, to rozpędziliby to towarzystwo już pierwszego dnia, ale wtedy wyglądałoby "niedemokratycznie".

Skąd się znasz "trochę lepiej" na takich klimatach? Jesteś członkiem antify czy masz z tymi ludźmi do czynienia? Na razie pytam z ciekawości :smile:

jestem tak na lewo , że bardziej się nie da. nie można być członkiem antify, to nie MW czy inny zj.bany ONR. tu nie ma legitymacji zapisów itp. po prostu masz normalne poglady albo nie, bierzesz udział w jakiś akcjach i protestach albo nie. ale nie jest to żadna struktura.

tomek nikt z moich znajomych po za markowymi butami nie ma innych gadżetów. buty wynikają z kwestii veganizmu i jakości.

tak z ciekawości. najpierw podpalono prywatne samochody czy najpierw do akcji ruszyła policja co wywołało naturalny odwet i spowodowało zamieszki?

ptak, zawsze mnie rozwala tego typu pi****lenie, że dzięki lewicy mamy wszystkie fajne rzeczy (z czym się nie zgadzam ale na potrzeby tej dyskusji powiedzmy że kodeks pracy jest zajebistą rzeczą).

Przypomnę Ci tylko że to co "wywalczyła" lewica i jakoś hula to jest około 10% ich poronionych poglądów. Resztę stanowią tak genialne pomysły jak komunizm, gułagi, eugenika itp...

tomek nikt z moich znajomych po za markowymi butami nie ma innych gadżetów. buty wynikają z kwestii veganizmu i jakości.

E?

40 godzinny tydzień pracy, urlopy i L4 mamy dzięki lewicy, starej dobrej lewicy. Mylisz pojęcia. Lewactwo to nie jest lewica. Antifa to nie jest lewica i terroryści z Hamburga to nie jest lewica. Nie obrażaj lewicy.

Mieszamy antifę z Hamburgiem, bo to Antifa zorganizowała marsz "Welcome to hell", który miał taki przebieg, że Hamburg następnego dnia wyglądał, jak po wojnie. To Antifa zajmuje od wielu lat teatr Rote Flora, gdzie przegrupowują się terroryści demolujący miasto.

Kiedyś była już o tym rozmowa, współczynniki Giniego w Polsce nie odbiega od współczynnika Giniego w Niemczech, a u nas nie działa żadna Antifa.

Jak mam poglądy wegetariańskie, to nie paraduję po mieście ze schabowym i go nie wpierdzielam na demonstracji. Nie można być antyglobalistą i korzystać z wszystkich dobrodziejstw globalizmu. Jest się wtedy niewiarygodnym. Może dlatego ukochana przez Ciebie lewica spod znaku Antify działająca pod szyldem Razem w Polsce nie może zdobyć sympatii Polaków, bo nikt nie uwierzy, że pochodzący z wykształconej rodziny doktor, wykładowca prywatnej uczelnie jest reprezentantem uciśnionego plebsu?

Syf w Warszawie jest nieporównywalny z tym co się dzieje w Hamburgu, a pisanie o tym, że nie żal Ci 200 policjantów to jest bardzo, bardzo niski poziom. Powiedziałbym nawet na to HWDP :nevreness:

Im out.

Nie chcę nikogo personalnie, ani grupowo oceniać. Byłoby to chyba jednowymiarowe.

Napiszę tylko, że komunizm to największe sk****syństwo, jakie nasza cywilizacja osiągnęła, a jeśli ktoś dziś potrafi powiedzieć o nim coś pozytywnego, to jest pierdolonym ignorantem, który w 39 pierwszy kopiowałby rzymskie pozdrowienie. 

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.