Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

a jak ma być na poziomie jak nawet nie wiadomo co to jest lewica a co prawica ;-]

No nie wiadomo, ale przyjęło się, że PIS nazywamy prawicą, a opozycję do nich lewicą. Chociaż te podziały są strasznie sztuczne.

Cały internet huczy dzisiaj, że główny ekonomista PO nie umie liczyć:

https://twitter.com/andrzej_rzonca/status/879443958732115970

Ja chyba tez nie umiem liczyć, bo poza tym, ze pan Rzońca świadomi manipuluje danymi, to ja nie wiem, co jest w tych rachunkach źle:

https://www.wprost.pl/gospodarka/10062291/Zamiast-szpili-wbitej-w-PiS-strzal-w-stope-Szkolny-blad-w-obliczeniach-glownego-ekonomisty-PO.html

https://wpolityce.pl/polityka/346035-kompromitacja-rzoncy-na-twitterze-internauci-ucza-matematyki-glownego-ekonomiste-po

https://twitter.com/KonradPiasecki/status/879674709155209216

Teraz jest mi autentycznie wstyd za prawicowych dziennikarzy, nie umieją liczyć. Ale pójdzie przekaz w świat, że Rzońca to idiota, który nie umie liczyć ( chociaz umie ). Doda się do tego jego zapowiedź, że deficyt według jego szacunków wyniesie 100 miliardów złotych i wizerunek głupka zostanie utrwalony w społeczeństwie.

Edytowane przez fluber

Co jest przyjemnego z przerzucaniu się linkami do TVP TVN i Lisa?

A czymże jest forum jak nie wymianą poglądów choć nie wiem czy Fluber się by zgodził ze mną ale gospodarczo to on popiera większa lewicę niż ja...

@ Fluber

Solidarność Walcząca to chyba w każdym widzi zdrajce.... A ktokolwiek ma dowody ,że firma transportowa Frasyniuka powstała na przekręcie? Bo wiesz nie cierpię tej polskiej mentalności ,ze jak bogaty to złodziej .... I pijak pewnie. Bo każdy złodziej to pijak

Jasne, jest wymianą poglądów, ale przekonwanie siebie nawzajem czy bardziej kłamie TVN czy TVP jest trochę na,poziomie gimnazjum.

Wszyscy wiemy że jedni i drudzy manipuluja i często wręcz Kłamią więc po co bić o to pianę?

Dla dobra wszystkich uznajmy że kłamią w równym stopniu, zwłaszcza w tvp3 lecą takie kwiatki że człowiek się za głowę łapie, w tvp1 czy panoramie jeszcze się trochę hamują, ale w lokalnych dziennikach płyną po całości

Co do frasyniuka i jego majątku, pewnie coś tam sobie wziął, jak każdy tam zresztą. Ostatnio dość głośno było o jakiś działkach w centrum i w al.jerozolimskich, która w dożywotnia dzierżawę dostała gazeta, która zarządzał Jarek, a teraz podobno mają na tych gruntach za gruby hajs coś budować

Komuszki brali, solidarność też brała, a mój głupi uczciwy ojciec wziął tylko cykliniarke jako rozliczenie zaleglej pensji, kiedy jego kumple wyjezdzali całymi ciezarowkami i ciężkim sprzętem...

Edytowane przez josephnba

http://memnews.pl/img/30098/giertych-przyznaje-ze-dopuscil-sie-zorganizowania-imprezy-/

Nie wiem o co chodzi, Giertych to zło, ale wpis genialny!

Giertych zrobił jakąś grubą imprezę, sąsiedzi parę razy wzywali do nich policję, to tyle co wiem :nevreness:

A czymże jest forum jak nie wymianą poglądów choć nie wiem czy Fluber się by zgodził ze mną ale gospodarczo to on popiera większa lewicę niż ja...

@ Fluber

Solidarność Walcząca to chyba w każdym widzi zdrajce.... A ktokolwiek ma dowody ,że firma transportowa Frasyniuka powstała na przekręcie? Bo wiesz nie cierpię tej polskiej mentalności ,ze jak bogaty to złodziej .... I pijak pewnie. Bo każdy złodziej to pijak

Gospodarczo to zdecydowanie bardziej popieram lewicę od Ciebie, całe szczęście, żę jest partia gospodarczo lewicowa, a obyczajowo prawicowa :nevreness:

Dowodów brak, są zeznania jednej osoby, ale ludzie widzą, że jak walczył w Solidarności był biedny, a po Okrągłym Stole nagle się zrobił bogaty i swoje sobie myślą. Żadnego wyroku nie było, ale patrząc na to, jak KOD dobiera autorytety z dolnego śląska ( patrz Pinior ) to nie zdziwiłbym się, jakby zaraz się okazało, że władza mści się na Frasyniuku ( może oni biorą jako twarze opozycji tylko takich, co się toczą wobec nich postępowania i mają coś za uszami, żeby potem mogli mówić, jak ich władza represjonuje?).

Jasne, jest wymianą poglądów, ale przekonwanie siebie nawzajem czy bardziej kłamie TVN czy TVP jest trochę na,poziomie gimnazjum.

Wszyscy wiemy że jedni i drudzy manipuluja i często wręcz Kłamią więc po co bić o to pianę?

Dla dobra wszystkich uznajmy że kłamią w równym stopniu, zwłaszcza w tvp3 lecą takie kwiatki że człowiek się za głowę łapie, w tvp1 czy panoramie jeszcze się trochę hamują, ale w lokalnych dziennikach płyną po całości

To Ty chyba nie wiesz, o czym się teraz w gimnazjach rozmawia. Oczywiście, że manipulują jedni i drudzy, ale jednak to, że przekraczają coraz bardziej granice, to fajny temat do dyskusji. A TVP 3 w ogóle nie oglądam, więc nie wiem, jak bardzo tam płyną.

http://memnews.pl/img/30098/giertych-przyznaje-ze-dopuscil-sie-zorganizowania-imprezy-/

Nie wiem o co chodzi, Giertych to zło, ale wpis genialny!

Podobno biba była za głośna i paru sąsiadom się to nie spodobało (chyba każdy się domyśla jaką partię popierają ci sąsiedzi :nevreness:). 

Fragment o Kurskim rządzi, chociaż Giertych najlepiej go pojechał w tym kultowym przemówieniu sejmowym z 2007 roku.

Dowodów brak, są zeznania jednej osoby, ale ludzie widzą, że jak walczył w Solidarności był biedny, a po Okrągłym Stole nagle się zrobił bogaty i swoje sobie myślą. Żadnego wyroku nie było, ale patrząc na to, jak KOD dobiera autorytety z dolnego śląska ( patrz Pinior ) to nie zdziwiłbym się, jakby zaraz się okazało, że władza mści się na Frasyniuku ( może oni biorą jako twarze opozycji tylko takich, co się toczą wobec nich postępowania i mają coś za uszami, żeby potem mogli mówić, jak ich władza represjonuje?).

Jaro za PRL był bibliotekarzem i asystentem na uczelni w Białymstoku. Potem stworzył najbogatsze partie w III RP czyli Porozumienie Centrum i PiS.

W maju 1991 na żądanie Jarosława Kaczyńskiego (pełniącego wtedy funkcję ministra stanu i szefa kancelarii prezydenta Lecha Wałęsy) fundacja nabyła od Skarbu Państwa w trybie bezprzetargowym lub płacąc relatywnie niskie kwoty „Express Wieczorny” oraz prawa wieczystego użytkowania kilku działek wraz z czterema nieruchomościami w pobliżu ścisłego centrum Warszawy:

Nowogrodzka 84/86 (ówczesna siedziba zakładów graficznych, obecna siedziba partii politycznej Prawo i Sprawiedliwość i biura poselskiego Jarosława Kaczyńskiego),

Al. Jerozolimskie 125/127 (ówczesna siedziba „Ekspressu Wieczornego”),

Srebrna 16 (ówczesna siedziba zakładów graficznych),

Ordona 3 (ówczesna siedziba zakładów graficznych)

po likwidowanym koncernie RSW Prasa-Książka-Ruch z czasów PRL (likwidatorem koncernu był Krzysztof Czabański), co spotkało się z zarzutem uwłaszczenia się Jarosława Kaczyńskiego oraz polityków partii Porozumienie centrum na majątku państwowym.

10 września 1991 (tuż przed wyborami do Sejmu) Fundacja, łamiąc własny status, udzielała pożyczki Porozumieniu Centrum w wysokości 8 mld starych złotych (800.000 PLN).

4 października 1991 Sejm przyjmował ustawę dotyczącą budownictwa mieszkaniowego, w myśl przepisów której fundacja uzyskała prawo do dzierżawy wieczystej budynków przy Al. Jerozolimskich, ul. Nowogrodzkiej, Srebrnej i Ordona. Ustawa przygotowana została w Ministerstwie Gospodarki Przestrzennej i Budownictwa, kierowanym przez ówczesnego wiceprezesa Porozumienia Centrum Adama Glapińskiego.

Takich akcji było jeszcze parę.

Skoro Frasyniuk jest podejrzany to Jaro i spółka tym bardziej.

Oczywiście nie twierdzę, że Jaro na pewno coś ukradł, po prostu kieruję się waszą logiką ,,był biedny, dorobił się (a nie wiadomo do końca jak), więc musi być złodziejem".

Podobno biba była za głośna i paru sąsiadom się to nie spodobało (chyba każdy się domyśla jaką partię popierają ci sąsiedzi :nevreness:). 

Fragment o Kurskim rządzi, chociaż Giertych najlepiej go pojechał w tym kultowym przemówieniu sejmowym z 2007 roku.

Bardziej chodzi o to, że podobno Gessler przyleciała helikopterem.

To już wiem jaką partię popiera sąsiad, ktory do mnie kiedyś przyszedł o 5 nad rano. A powiem szczerze, nie wyglądał na osobę za Razem. 

Takich akcji było jeszcze parę.

Skoro Frasyniuk jest podejrzany to Jaro i spółka tym bardziej.

Oczywiście nie twierdzę, że Jaro na pewno coś ukradł, po prostu kieruję się waszą logiką ,,był biedny, dorobił się (a nie wiadomo do końca jak), więc musi być złodziejem".

Ale mam nadzieję rozumiesz różnicę, między prywatnym majątkiem Frasyniuka i brakiem tego majątku prywatnego u Kaczyńskiego, a partyjnym majątkiem PIS i brakiem partyjnego majątku UW?

Frasyniuk prawie do 1986 roku siedział, potem nie pracował, w 1990 roku został radnym Wrocławia i w tym samym roku miał firmę z kilkudziesięcioma ciężarówkami zajmującą się międzynarodową spedycją. Nie twierdzę, że coś ukradł, ale przyznasz, że to jest bardzo dziwne.

Ale mam nadzieję rozumiesz różnicę, między prywatnym majątkiem Frasyniuka i brakiem tego majątku prywatnego u Kaczyńskiego, a partyjnym majątkiem PIS i brakiem partyjnego majątku UW?

Frasyniuk prawie do 1986 roku siedział, potem nie pracował, w 1990 roku został radnym Wrocławia i w tym samym roku miał firmę z kilkudziesięcioma ciężarówkami zajmującą się międzynarodową spedycją. Nie twierdzę, że coś ukradł, ale przyznasz, że to jest bardzo dziwne.

Błagam Cię-- zachowujesz się teraz jak zawistny Polak... Nie wiesz czy jest przedsiębiorczy czy nie ale już insynuujesz że ukradł

Pewnie twórca Facebooka to też złodziej bo taki młody a już się dorobił miliardów.. Na początku lat 90tych naprawdę trzeba było mieć odwagę w biznesie a Frasyniuk do odważnych należy

Ech naprawdę Fluber jesteś rozsądniejszy niz takie gówniane insynuacje bez dowodów bo to dziwne..

Biorąc pod uwagę, że dla Kaczyńskiego całe życia to partia to trochę dziwi mnie takie rozgraniczenie.

Poza tym cały zakon PC brał w tym udział i bardzo wątpliwe, że nikt prywatnie się w ten sposób nie dorobił. Zakładanie, że wszystko poszło na cele statutowe tej dziwnej fundacji i działalność stricte partyjną byłoby naiwnością. Nawet dzisiaj finanse partii politycznych są trudne do zbadania, a co dopiero w latach 90-tych.

Błagam Cię-- zachowujesz się teraz jak zawistny Polak... Nie wiesz czy jest przedsiębiorczy czy nie ale już insynuujesz że ukradł

Pewnie twórca Facebooka to też złodziej bo taki młody a już się dorobił miliardów.. Na początku lat 90tych naprawdę trzeba było mieć odwagę w biznesie a Frasyniuk do odważnych należy

Ech naprawdę Fluber jesteś rozsądniejszy niz takie gówniane insynuacje bez dowodów bo to dziwne..

Pisze o tym tylko dlatego, że w sprawie firmy spedycyjnej i oszust Frasyniuka toczy się postępowanie sądowe, gdzie przeciwko niemu zeznaje jego były zięć ( właściwie od jego zeznań cała sprawa się rozpoczęła).

Jako, że trochę poinysnuowałem, to napiszę, jak było dokładnie i czego dotyczą kontrowersje. Trochę się zagalopowałem z tą firmą w 1990 na kilkadziesiąt ciężarówek, bo ta firma zaraz zbankrutowała, a Frasyniuk poszedł do sejmu, po dwóch latach miał szczęście, że jego głównych konkurentów ( firmę miało jakichś dwóch gości już nie pamiętam jakich), jednego zamknęli, a drugi został zamordowany i ich firma, która miała wcześniej monopol padła. Frasyniuk założył wtedy firmę z jakimś jeszcze jednym gościem i wydzierżawił parę ciężarówek od Solorza, potem trochę więcej, nie miał na początku konkurencji i firma dosłownie w parę miesięcy stała się monopolistą. To, że Frasyniuk jest przedsiębiorczy nie ulega wątpliwości ( i nie piszę tego z sarkazmem ), a moje insynuacje były tylko odpowiedzią na inne insynuacje kolegi Artlana, niczym więcej. Zresztą, ja nie prowadzę firmy a Ty tak, więc pewnie sam wiesz najlepiej, że przy odpowiedniej dozie szczęścia i przedsiębiorczości można w parę miesięcy stworzyć giganta na rynku, jak Frasyniuk.

Biorąc pod uwagę, że dla Kaczyńskiego całe życia to partia to trochę dziwi mnie takie rozgraniczenie.

Poza tym cały zakon PC brał w tym udział i bardzo wątpliwe, że nikt prywatnie się w ten sposób nie dorobił. Zakładanie, że wszystko poszło na cele statutowe tej dziwnej fundacji i działalność stricte partyjną byłoby naiwnością. Nawet dzisiaj finanse partii politycznych są trudne do zbadania, a co dopiero w latach 90-tych.

Ale nie za bardzo wiem, co insynuujesz. Że inne partie nie dostały żadnych nieruchomości pod siedziby i były bezdomne?

No cóż, będziesz musiał pozostać w tym zdziwieniu, bo dyskusje na temat tego, jak bogaci są Kaczyński, Rydzyk, czy Owsiak nie należą do moich ulubionych i wyciąganie komuś pieniędzy tylko dlatego, że przez pewien czas zarządza dużymi środkami, choć sam nie wyciąga z tego kroci zwyczajnie mnie wkurza.

Ale nie za bardzo wiem, co insynuujesz. Że inne partie nie dostały żadnych nieruchomości pod siedziby i były bezdomne?

Po prostu mnie intryguje, że akurat parta Kaczyńskiego stało się najbogatszą partią w III RP.

Tak na logikę która z tych partii powinna być najbogatsza a która najbiedniejsza:

1. PSL - zdecydowanie najliczniejsza, najdłużej istniejąca i mająca dużo władzy w samorządach

2. UW/PO - najwięcej ekonomistów, biznesmenów i ludzi ze świata prawniczego i finansów

3. SLD - odziedziczony majątek po PCPR, częsty udział w rządach

4. PC/PiS - na czele stoi typ bez konta w banku, który nigdy na poważnie nie pracował i który czuje się gnębiony przez ,,układ"

:panda:

Po prostu mnie intryguje, że akurat parta Kaczyńskiego stało się najbogatszą partią w III RP.

Tak na logikę która z tych partii powinna być najbogatsza a która najbiedniejsza:

1. PSL - zdecydowanie najliczniejsza, najdłużej istniejąca i mająca dużo władzy w samorządach

2. UW/PO - najwięcej ekonomistów, biznesmenów i ludzi ze świata prawniczego i finansów

4. PC/PiS - na czele stoi typ bez konta w banku, który nigdy na poważnie nie pracował i który czuje się gnębiony przez ,,układ"

Tylko mnie utwierdziłeś w przekonaniu, że rozmowa jest bezcelowa :nevreness:

1)Partia skierowana pod elektorat z grupy społecznej chłopów,nie realizująca ich interesów.Grupa ta nie jest bogata więc co w tym dziwnego?

2.Ekonomistów takich jak Petru ;) Jeśli ktoś taki płaci to chce mieć władze.Tusk jak i Kaczyński nie chcą dzielić się władzą i obaj w swoich partiach chcą mieć władze absolutną.

3.To było dawno,mamy 2017 rok nie 89

4.Wsparcie kościoła + pójście w stały elektorat ,który nie jest bardzo ogarnięty = duża kasa

Czego tu nie rozumiesz?

1. PSL współrządził na szczeblu krajowym przez 13 lat, bogatych chłopów jest sporo, zatem był potencjał na zbudowanie dużego majątku.

2. Brak wiedzy ogólnej to akurat nie problem w robieniu hajsu. Zresztą o partii Petru nawet nie wspominałem.

3. PiS stał się najbogatszy już w latach 90-tych, kiedy SLD miał silną pozycję.

BTW:

Sędzia Biernat odszedł z TK a żona Wolfganga dała mu na pożegnanie książkę Bronisława Wildsteina za pośrednictwem.. swojego służbowego kierowcy. Mega trolling, ciężko będzie to przebić. :nevreness:  To jest bardziej przaśne i złośliwe niż niezaproszenie prezydent Łodzi na otwarcie nowego dworca. 

1. PSL współrządził na szczeblu krajowym przez 13 lat, bogatych chłopów jest sporo, zatem był potencjał na zbudowanie dużego majątku.

2. Brak wiedzy ogólnej to akurat nie problem w robieniu hajsu. Zresztą o partii Petru nawet nie wspominałem.

3. PiS stał się najbogatszy już w latach 90-tych, kiedy SLD miał silną pozycję.

BTW:

Sędzia Biernat odszedł z TK a żona Wolfganga dała mu na pożegnanie książkę Bronisława Wildsteina za pośrednictwem.. swojego służbowego kierowcy. Mega trolling, ciężko będzie to przebić. :nevreness: To jest bardziej przaśne i złośliwe niż niezaproszenie prezydent Łodzi na otwarcie nowego dworca.

1.Ale nie zbudował a rozmawiamy o rzeczywistości.

2.Ale do najważniejszej części to się już nie odniesiesz.

3.Nie,nie stał się bo PiS zarejstrowano w 2001 roku.

Fajnie ,że pamiętasz te lata ale prosiłbym raporty potwierdzającą Twoją tezę ,że w latach 90 PiS stał się najbogatszy.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.