Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Ja myślę że Fluber też właśnie masz nadreakcje-- skoro pani Mazurek mówi że ona w sumie rozumie reakcje MW i jej reakcja jest taka, że nie widzi problemu to czego się dziwisz

Poza tym policja tam dała ciała bo byli wzywani zarówno przez pracowników monitoringu jak i Straż Miejską a ogólnie w ogóle nie przejeli się że MW po swojej manifestacji się nie rozeszli

I większość mediów potępia zachowanie MW i brak pomyślunku policji. I jak patrzę na reakcje nawet TVN i porównuje to z reakcję prawicowych mediów na protest Frasyniuka to naprawdę raczej to nie TVN wpada w histeryczne tony

Akurat uważam ten protest Frasyniuka za bezsensowną głupotę bo to nie ma żadnego sensu...Ale tu miałeś agresję MW i to jest coś co należy potępiać a nie usprawiedliwiać jak to robi pani Mazurek

Ale przeciez overreacting to byl pewniak tutaj. Szczegolnie - ze wyjatkowo - maja podstawy (oczywiscie ci sami liberalowie nie zajakneli sie kiedy - za poprzedniej wladzy - policja odwalala duuuuuzo gorsze jazdy z - prawdopodobnie - odgornym namaszczeniem*)

* a juz na pewno PO miala wiecej z tym wspolnego niz PiS z dzialaniami nastolatkow** z MW.

** co nie zmienia faktu ze gnojki powinni dostac roboty spoleczne (plus jeszcze gorsza kare w ramach swojej 'organizacji')

Lol a najlepsze ze teraz widze, ze temu matolowi nawet nie udalo sie zabrac tej flagi babie :grin:

To już pal licho overreacting, ale to co się dzieje w mediach społecznościowych to już jest niebezpieczne. Lis + dziennikarze Wyborczej ze swoją ferajną publikują na swoich twitterach zdjęcia tych gości z MW, razem z ich danymi osobowymi oraz tym gdzie chodzą do szkoły i czym się zajmują + publikują i rozpowszechniają ich wizerunek. To się naprawdę skończy tragedią. Komentarze dziennikarzy lewicowych są skandaliczne:

"Wszechnaziolom powiedziano, że są patriotami, to patriotycznie biją normalnych ludzi"

"PIS ośmieliło lumpa"

"No to mamy już patriotische jugend. Bije z cichym pozwoleniem władzy. Jak poczuje, że może nie tylko bić, ale i zabić, to zabije"

"Polskie państwo ramię w ramię z bandytami. PIS i jego tituszki"

"PIS dał zielone światło hajlującym patriotom"

i wiele, wiele innych

Przecież tu jest takie podgrzewanie emocji i liczenie, że się krew poleje, że ja się naprawdę brzydzę ludźmi, którzy piszą takie rzeczy.

Ja myślę że Fluber też właśnie masz nadreakcje-- skoro pani Mazurek mówi że ona w sumie rozumie reakcje MW i jej reakcja jest taka, że nie widzi problemu to czego się dziwisz

Poza tym policja tam dała ciała bo byli wzywani zarówno przez pracowników monitoringu jak i Straż Miejską a ogólnie w ogóle nie przejeli się że MW po swojej manifestacji się nie rozeszli

I większość mediów potępia zachowanie MW i brak pomyślunku policji. I jak patrzę na reakcje nawet TVN i porównuje to z reakcję prawicowych mediów na protest Frasyniuka to naprawdę raczej to nie TVN wpada w histeryczne tony

Akurat uważam ten protest Frasyniuka za bezsensowną głupotę bo to nie ma żadnego sensu...Ale tu miałeś agresję MW i to jest coś co należy potępiać a nie usprawiedliwiać jak to robi pani Mazurek

Wypowiedź Mazurek jest skandaliczna, a nawet bardziej idiotyczna. PIS potępia te ataki, tylko pani Mazurek chciała wyprostować wizerunek medialny MW ( nie rozumiem w ogóle po co, skoro to nie są ich sojusznicy ) i wyjaśnić, że sama bijatyka wynikła z tego, że ta grupa zobaczyła, że biją ich kolegę ( a nie widziała, co zrobił kolega wcześniej ). Kto z nas nigdy nie brał udziału w podobnej sytuacji, chociażby w szkole, ręka do góry.

Policja powinna była się tam pojawić, ale trudno stwierdzić, że policja sprzyja MW. Przecież, jak tylko ktoś zaczął krzyczeć, że jedzie policja to MW bohatersko spierdzieliła z placu boju. Więc chyba nie dlatego, że usłyszała, że idą posiłki tylko wiedziała, jak to się skończy.

O jakiej reakcji prawicowych mediów na protest Frasyniuka piszesz/ Bo nie zarejestrowałem żadnego overreacting u dziennikarzy ( bo wśród internetowych hejterów i trolli na pewno się coś takiego pojawiło)

Agresję MW należy potępiać, pełna zgoda. Fajnie by było, gdyby PIS potępiał z równą stanowczością agresję z obu stron, jak i żeby liberalne media potępiały agresję ze strony organizacji liberalnych. Różnica jest taka, ze PIS MW potępia, choć trochę ich rozumie, a liberalne media ze swoich agresorów robią bohaterów. A krzyk jest taki, jakby to obrona terytorialna pobiła tego gościa z KOD.

Edytowane przez fluber

https://twitter.com/StKarczewski/status/873762471479300096

To tak pierwsze z brzegu Marszałka Senatu

Ziemkiewicz w swoich artykułach tez jechał po Frasyniuku łącznie z jakąs sugestią że ktoś ma na niego haki i nim steruje

A o TVPis i tym jak opisywała te wydarzenia to nie ma co mówić

W tej chwili TVP to jest najbardziej stronnicza telewizja. Sposób w jaki oni przedstawiają rzeczywistość ma się nijak do czegokolwiek po stronie TVN choć akurat sposób przeciwstawiania sobie ochrony marszów smoleńskich do manifestacji jest nadużyciem

Naprawdę nie nazwałbym polityków Pisu wyważonymi a tych z lewej strony histerykami... Takie reakcje są po obu stronach tyle, że tym razem to raczej chuchanie na zimno bo lepiej by nie było eskalacji takich rzeczy ze strony MW czy ONR

https://twitter.com/StKarczewski/status/873762471479300096

To tak pierwsze z brzegu Marszałka Senatu

Ziemkiewicz w swoich artykułach tez jechał po Frasyniuku łącznie z jakąs sugestią że ktoś ma na niego haki i nim steruje

A o TVPis i tym jak opisywała te wydarzenia to nie ma co mówić

W tej chwili TVP to jest najbardziej stronnicza telewizja. Sposób w jaki oni przedstawiają rzeczywistość ma się nijak do czegokolwiek po stronie TVN choć akurat sposób przeciwstawiania sobie ochrony marszów smoleńskich do manifestacji jest nadużyciem

Naprawdę nie nazwałbym polityków Pisu wyważonymi a tych z lewej strony histerykami... Takie reakcje są po obu stronach tyle, że tym razem to raczej chuchanie na zimno bo lepiej by nie było eskalacji takich rzeczy ze strony MW czy ONR

Ale gdzie tu jest overreacting, czy histeria? Jak się ma ten komentarz w porównaniu do tych, które sugerują, żę PIS ychowuje włąsne Hitlerjugend i że daje im pozwolenie na bicie ludzi i wkrótce zabijanie? Nie dostrzegasz, w których wypowiedziach jest overreacting, a w których nie? Karczewski wrzucił jedynie złośliwy komentarz o swojego konkurenta politycznego, któy z overreacting nie ma nic wspólnego, podobnie, jak wrzucanie zdjęć różnych politykó PIS w różnych sytuacjach np. zadowolonego Kaczyńskiego na miesięcznicy, albo wkurzonego Kaczyńskiego na miesięcznicy. To nie ma nic wspólnego z overreacting.

A Ziemkiewicz nie jest za PIS-em, tylko w opozycji do obu głównych partii politycznych.

A jak opisywała te wydarzenia TVP? Nie oglądałem w ogóle telewizji przez weekend, więc nie mam pojęcia, widziałem tylko internetowe komentarze dziennikarzy. Opisali je jako co?

Dwa miesiące temu Borowski dostał w papę na miesięcznicy, miesiąc temu Frasyniuk próbował przedrzeć się przez kordon policjantów, żeby komuś wklepać, tak, chuchanie na zimne, by się przydało. 

Cała polityka KOD i Obywateli RP sprowadza się do tego, żeby ktoś ich tknął, żęby potem mogli skarżyć się za granicą, jak nasza dyktatura pacyfikuje obywateli.

To jest relacja TVP Info z wydarzenia:

https://www.tvp.info/32953896/bojka-kod-z-mlodzieza-wszechpolska-policja-ustala-przebieg-zdarzen

A to jest relacja TVN 24:

http://www.tvn24.pl/polska-i-swiat,33,m/bojka-na-demonstracji-kod-w-radomiu-policja-przekazala-materialy,752086.html

Twoim zdaniem pierwsza jest zmanipulowana, a druga jest wyważona?!

Edytowane przez fluber

Fluber a gdzie Ty masz Hitlerjugend bo szczerze nie słyszałem

Dwa miesiące temu Borowski dostał w papę na miesięcznicy, miesiąc temu Frasyniuk próbował przedrzeć się przez kordon policjantów, żeby komuś wklepać, tak, chuchanie na zimne, by się przydało. 

Cała polityka KOD i Obywateli RP sprowadza się do tego, żeby ktoś ich tknął, żęby potem mogli skarżyć się za granicą, jak nasza dyktatura pacyfikuje obywateli.

Czyli uważasz ,że w Radomiu to KOD prowokował MW? Bo nie wiem o co ci chodzi

Frasyniuk siedział i blokował - nie widziałem by szturmował sam jeden kordon 2 tys policjantów ( szarpał się z policją jak go podnosili za co nota bene był skrytykowany zarówno przez Żakowskiego jak i ogólnie TOK FM) . Skąd taka sugestia?

Fluber a gdzie Ty masz Hitlerjugend bo szczerze nie słyszałem

https://twitter.com/lis_tomasz/status/878819079112585216

Czyli uważasz ,że w Radomiu to KOD prowokował MW? Bo nie wiem o co ci chodzi

Nie, uważam, ze robił to dziesiątego w Warszawie podczas dwóch ostatnich miesięcznic. KOD w Radomiu w żaden sposób nie prowokował, ale też próbuje się wykorzystać sytuację ( nie KOD Radom, tylko na szczeblu krajowym), temu skopanemu facetowi, z tego co widziałem nic się nie stało.

Frasyniuk siedział i blokował - nie widziałem by szturmował sam jeden kordon 2 tys policjantów ( szarpał się z policją jak go podnosili za co nota bene był skrytykowany zarówno przez Żakowskiego jak i ogólnie TOK FM) . Skąd taka sugestia?

A ja widziałem, bo po tej akcji został wyniesiony:

A tak wyglądało jego aresztowanie:

https://www.youtube.com/watch?v=xRZHgzjJIOs

Po którym opozycja rozpoczęła akcję uwolnić Frasyniuka, a dziennikarze Wyborczej w opisach na twitterze mieli w języku angielskim podpiętą informację, że rząd Polski aresztował legendarnego działacza opozycji z powodu jego udziału w antyrządowej demonstracji.

I zadam po raz kolejny pytanie, dlaczego uważasz tę relację:

https://www.tvp.info/32953896/bojka-kod-z-mlodzieza-wszechpolska-policja-ustala-przebieg-zdarzen

za zmanipulowaną, a tę:

http://www.tvn24.pl/polska-i-swiat,33,m/bojka-na-demonstracji-kod-w-radomiu-policja-przekazala-materialy,752086.html

za wyważoną?

A w którym momencie ja mówiłem że ta relacja jest wyważona a tamta nie?

Ja ci mówiłem co widziałem w TVP w temacie Frasyniuka w głównym wydaniu wiadomości więc nie mam pojęcia czemu mi zadajesz pytanie z teza i zarzutem do wypowiedzi która z moim ust nie padła.. Czy ja gdzieś zarzuciłem manipulacje TVP w temacie Radomia?

Zresztą też widzę jedziesz w tej mańce jeśli uważasz że Frasyniuk szturmował kordon policji i chciał kogoś pobić ... Bo te filmy tego nie pokazują. Poza tym oba filmy nie są o tym samym.. Ten drugi już jest późniejszy kiedy w odległości od manifestacji smoleńskiej spisywano uczestników.

Frasyniuk był wcześniej proszony o opuszczenie - nie chciał się podporządkować. Szarpał się z policją za to co został skrytykowany ale gdzie Ty tam widzisz szturmowanie kordonów i chęć pobicia kogoś to ja naprawdę nie wiem

A Lis no cóż czy ja naprawdę muszę to komentować.?. Facet się ośmiesza. Wszedł na taki poziom nienawiści , że go zaślepia. Pisze coraz większe głupoty. W TOK FM jak tylko go słysze to zmieniam stację bo facet razem z Wołkiem sa największymi oszołomami.

Dla mnie to jest ten sam poziom debilizmu i faszyzmu co MW

Nie śledzę jego i teraz sobie przejrzałem te jego wpisy. Poziom chamstwa w jego wykonaniu przekroczył poziom śmieszności

Nie przez przypadek nie ma on programu w żadnej telewizji ( chyba nie ma bo telewizji też nie śledze non stop tylko od czasu do czasu przy okazji oglądania żużla

A w którym momencie ja mówiłem że ta relacja jest wyważona a tamta nie?

Ja ci mówiłem co widziałem w TVP w temacie Frasyniuka w głównym wydaniu wiadomości więc nie mam pojęcia czemu mi zadajesz pytanie z teza i zarzutem do wypowiedzi która z moim ust nie padła.. Czy ja gdzieś zarzuciłem manipulacje TVP w temacie Radomia?

No to w takim razie źle Cię zrozumiałem, bo myślałem, że pisałeś o relacji z TVP Info i z TVN z Radomia, a nie z miesięcznicy. Zaraz poszukam relacji z obu tych wydarzeń w obu mediach i zobaczę, czy rzeczywiście jest, jak piszesz. Zadałem pytanie z tezą, bo zrozumiałem, że Twoja teza jest taka, że TVN w kwestii KOD robi bardziej wyważone materiały od TVP.

Zresztą też widzę jedziesz w tej mańce jeśli uważasz że Frasyniuk szturmował kordon policji i chciał kogoś pobić ... Bo te filmy tego nie pokazują. Poza tym oba filmy nie są o tym samym.. Ten drugi już jest późniejszy kiedy w odległości od manifestacji smoleńskiej spisywano uczestników.

Frasyniuk był wcześniej proszony o opuszczenie - nie chciał się podporządkować. Szarpał się z policją za to co został skrytykowany ale gdzie Ty tam widzisz szturmowanie kordonów i chęć pobicia kogoś to ja naprawdę nie wiem

A Twoim zdaniem, czemu próbował się przebić przez kordon? Miesiąc wcześniej, jak się jeden z nielegalnych manifestantów przedarł przez kordon to Borowski dostał w papę, to nie wiem czemu w tym miesiącu miało to wyglądać inaczej. Poza tym jakbyśmy ja czy Ty zachowywali się w ten sposób do policjantów, to obawiam się, że na samym spisaniu mogłoby się nie skończyć.

A Lis no cóż czy ja naprawdę muszę to komentować.?. Facet się ośmiesza. Wszedł na taki poziom nienawiści , że go zaślepia. Pisze coraz większe głupoty. W TOK FM jak tylko go słysze to zmieniam stację bo facet razem z Wołkiem sa największymi oszołomami.

Dla mnie to jest ten sam poziom debilizmu i faszyzmu co MW

Nie śledzę jego i teraz sobie przejrzałem te jego wpisy. Poziom chamstwa w jego wykonaniu przekroczył poziom śmieszności

Nie przez przypadek nie ma on programu w żadnej telewizji ( chyba nie ma bo telewizji też nie śledze non stop tylko od czasu do czasu przy okazji oglądania żużla

Lis jest redaktorem naczelnym drugiego najczęściej kupowanego tygodnika w Polsce, regularnym uczestnikiem marszów organizowanych przez KOD i jednym z najbardziej znanych polskich dziennikarzy sympatyzujących z opozycją, a nie ma programu w telewizji tylko w internecie, regularnie na onecie, wczoraj jego gościem był profesor Rzepliński, można na vod oglądać z tego co wiem powtórki. No ale cieszę się, ze się zgadzamy, że Lis i MW są na tym samym poziomie. Tylko gazet MW nie kupuje ponad 100 tysięcy ludzi co tydzień i nie popiera ich żadna znacząca partia polityczna.

Lis to nie jest moja bajka i nigdy nie była. I uważam go za radykała oszołoma wręcz , który nawet jeśli ma czasem rację to przez swój prostacki język ją całkowicie traci a przede wszystkim już kompletnie odleciał

Wiesz z drugiej strony masz wypowiedż pani Mazurek , który o ile się nie myle nie została skrytykowana przez nikogo z Pisu

Co do Frasyniuka to on się szarpał z polcijantami jak ci kazali mu odejść i to było raczej na zasadzie oni go ruszyli to ten też ruszył barkiem ale nazwanie tego szturmem w sytuacji kiedy facet nawet nogami nie poruszył to już poniosła Ciebie fantazja

Ale filmik który ma tytuł jak naprawdę wyglądało zatrzymanie jest manipulacją bo filmik dotyczy spisania Frasyniuka co nastąpiło kilka minut później po zatrzymaniu -

Wiesz z drugiej strony masz wypowiedż pani Mazurek , który o ile się nie myle nie została skrytykowana przez nikogo z Pisu

Wypowiedź idiotyczna, skrytykowana przez prawicowych dziennikarzy, nie wiem, czy ktoś się publicznie odnosił do jej wypowiedzi z polityków PIS. Natomiast bardziej mnie przekonuje oficjalna reakcja na te wydarzenia niż komentowanie słów pani Mazurek:

http://www.rmf24.pl/fakty/news-seria-zwolnien-w-policji-po-sobotniej-manifestacji-kod-u-w-r,nId,2410407

Co do Frasyniuka to on się szarpał z polcijantami jak ci kazali mu odejść i to było raczej na zasadzie oni go ruszyli to ten też ruszył barkiem ale nazwanie tego szturmem w sytuacji kiedy facet nawet nogami nie poruszył to już poniosła Ciebie fantazja

Mnie nie poniosła fantazja, po pierwsze nie nazwałem tego szturmowaniem, uważam, że próbował przebić się przez kordon, ale skoro uważasz, że po prostu postanowił oddać policjantowi, który go popchnął, to uważam, że to też możliwe :nevreness: Po drugie nie wiem, jak oceniłeś, że facet nie poruszył nogami, skoro na filmie jest pokazany mniej więcej od pępka w górę. Po trzecie, to nie mnie ponosi fantazja tylko Ciebie,  bo filmik pokazuje, że Frasyniuk raczej próbował przebić się przez kordon policji niż:

Frasyniuk siedział i blokował

żeby siedział i blokował, jak to wcześniej sugerowałeś. A nawet jeżeli tylko siedział i blokował, to i tak nie miał prawa tego robić i policja zachowała się wzorowo, a i tak miała dużo cierpliwości. I ja nie odpowiadam za tytuły filmików, które wrzucam i sam opatrzyłem go komentarzem, że jest to filmik z aresztowania ( bo Frasyniuk nie został aresztowany za nielegalną manifestację, a jedynie spisany ), a jego zachowanie prowokowało policjantów do aresztowania go ( co potwierdza to, co pisałem na temat taktyki dziennikarzy i KOD )

Fluber w końcu odszukałem artykuł Karnowskiego w temacie Frasyniuka

http://wpolityce.pl/polityka/343769-to-metody-znane-tak-rodzil-sie-faszyzm-tak-brunatne-koszule-rozbijaly-demokratyczne-spotkania?strona=2

Uważasz, że to sie czymś różni od Lisa?

Facet uznał siedzenie na ziemi jako początek faszyzmu i bojówki rozbijające miesięcznice

Tu masz wiadomości

https://wiadomosci.wp.pl/upadek-frasyniuka-wedlug-tvp-na-twitterze-juz-wrze-6132552221509761a

http://www.tvp.info/32803308/frasyniuk-przed-1989-rokiem-wiedzial-co-sie-stanie

No Fluber przecież od tego się zaczęło że siedzieli

To co masz ze szturchaniem to jest etap kiedy policja kazała im wstać i odejść bo łamią prawo

Edytowane przez ely3

Fluber w końcu odszukałem artykuł Karnowskiego w temacie Frasyniuka

http://wpolityce.pl/polityka/343769-to-metody-znane-tak-rodzil-sie-faszyzm-tak-brunatne-koszule-rozbijaly-demokratyczne-spotkania?strona=2

Uważasz, że to sie czymś różni od Lisa?

Facet uznał siedzenie na ziemi jako początek faszyzmu i bojówki rozbijające miesięcznice

W przesadzaniu? niczym się nie różni.

Nie żartuj z tym siedzeniem na ziemi, po miesięcznicy majowej 4 osoby zostały aresztowane, w tym jedna za pobicie, 3 za naruszenie nietykalności cielesnej policjantów, po ostatniej miesięcznicy również pojawiły się takie zarzuty, chyba nie tylko co do Frasyniuka, a lider obywateli RP zapowiedział oficjalnie dalsze łamanie ustawy o zgromadzeniach. 

A pi****lenie, że oni tylko siedzą jest manipulacją. Równie dobrze może ta grupa przyjść do Ciebie do domu, usiąść na dywanie i stwierdzić, że tylko siedzą.

Zdecydowanie overreacting.

Ale nie nazwałbym tego bardziej wyważonym materiałem:

http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,wyniesli-frasyniuka-z-miesiecznicy-odpowie-za-popychanie-policjanta,234181.html

Edytowane przez fluber

Sęk w tym,, że ja nie popieram tego co robi Frasyniuk bo ta forma protestu w ramach miesięcznicy jest absurdalna i ie tędy droga.

Szkoda mi , że Frasyniuk wybrał taką formę

Ale tworzenie historii , że to faszysta lub sugerowanie że tak naprawdę to były agent i teraz stoi w jednym szeregu z obrońcami Stanu Wojennego jest dla mnie przesadą

Ale chodziło mi też o to, że napisałeś że to liberalne media atakują PIS za MW a w drugą stronę cisza zaś prawicowe są rzetelne w obu przypadkach

Nie znałem wypowiedzi Lisa( które są idiotyczne) ale jak dla mnie toTVP w opisywaniu protestów Frasyniuka poszła głębiej i ostrzej niż TVN w opisywaniu zajścia w Radomiu ( tam raczej jest mowa że policja się skupia tylko na obronie miesięcznic a rzeczywiste zagrożenia ignoruje i jest oburzenie słowami Mazurek było nie było rzecznika prasowego PiS ale nie ma haseł że Młodzież działała na zlecenie PiS - z zastrzeżeniem że ja naprawdę nie jestem namiętnym widzem i wielu programów TVN 24 nie oglądam lub nie oglądam prawie w ogóle - więcej już gazet czytam i to z obu stron barykady )

I pamiętaj że jednak Frasyniuk jaki by nie był to nie ma co porównywać z akcja MW czy późniejszą wypowiedzią rzeczniczki

A reakcja obu stron na te wydarzenia jest podobna . Zresztą też miałeś tendencje do bagatelizowania akcji MW ( ot spotkały się dwie nielubiące grupy) a z drugiej strony Frasyniuk szturmował kordon policji i KOD chce być pobity . O wiele mocniejszych słów używasz do łagodniejszej sytuacji tylko dlatego że atakowana jest Twoja partia a nie opozycja

Sęk w tym,, że ja nie popieram tego co robi Frasyniuk bo ta forma protestu w ramach miesięcznicy jest absurdalna i ie tędy droga.

Szkoda mi , że Frasyniuk wybrał taką formę

Ale tworzenie historii , że to faszysta lub sugerowanie że tak naprawdę to były agent i teraz stoi w jednym szeregu z obrońcami Stanu Wojennego jest dla mnie przesadą

Ale chodziło mi też o to, że napisałeś że to liberalne media atakują PIS za MW a w drugą stronę cisza zaś prawicowe są rzetelne w obu przypadkach

Frasyniuk nie jest faszystą, to oczywista bzdura. Czy jest byłym agentem? Też raczej nie, ale zdania na dolnym śląsku, zwłaszcza, wśród Solidarności Walczącej są podzielone. nie jest tajemnicą, że po upadku komunizmu Frasyniuk bardzo szybko dość mocno się wzbogacił, nie jest tez tajemnicą, że jeszcze w zeszłym roku pojawiły się zeznania, według których Frasyniuk korumpował urzędników. 

Inną kwestią jest to, żę jeżeli liberalna opozycja chce się opierać na autorytecie bohaterów Solidarności, to powinni się natychmiast odciąć od takich ludzi, jak pułkownik Mazguła i inne relikty komunizmu, bo sami dają amunicję PIS-owi do ataków.

Nie, ja nie zrozumiałem na początku Ciebie, a Ty nie rozumiesz teraz mnie. W sprawie MW TVP Info podaje wiadomości rzetelnie, TVN nie, w sprawie miesięcznic TVP popłynęła bardziej niż TVN, ale obie relacje nie były obiektywne, jeśli chodzi o dziennikarzy, to uważa, że ich poziom po prawej stronie jest wyższy niż tych po lewej.

I pamiętaj że jednak Frasyniuk jaki by nie był to nie ma co porównywać z akcja MW czy późniejszą wypowiedzią rzeczniczki

A reakcja obu stron na te wydarzenia jest podobna . Zresztą też miałeś tendencje do bagatelizowania akcji MW ( ot spotkały się dwie nielubiące grupy) a z drugiej strony Frasyniuk szturmował kordon policji i KOD chce być pobity . O wiele mocniejszych słów używasz do łagodniejszej sytuacji tylko dlatego że atakowana jest Twoja partia a nie opozycja

Być może niesłusznie, ale uważam, że ludzie z MW są nie za bardzo lotni i oni po prostu lubią się tłuc i szukają okazji do zaczepki. Ich agresja szuka ujścia, ale nie stoi za tym żadna polityczna intryga. Natomiast manifestacje Obywateli i KOD, jawne łamanie prawa i dążenie do konfrontacji już ma bardzo silne podłoże polityczne. Ja bagatelizuję MW, nie dlatego, że ich agresja jest mniejsza niż liberałów, bo nie jest, ale bagatelizuję MW z powodu motywacji, jaka nimi kieruje w przeciwieństwie do liberałów. Celem liberałów jest obalenie władzy przy użyciu "ulicy i zagranicy", celem MW jest raczej chęć spuszczenia komuś łomotu i udowodnienie swojej męskości poprzez zabranie czapeczki, czy flagi jakiejś biednej kobiecie, czy walkę cztery na jednego. Traktuję ich bardziej, jako chuliganów, a nie jako organizację sympaytuzjącą z PIS-em i działającą pod jej przyzwoleniem.

Słowa rzeczniczki głupie i wielu dziennikarzy po prawej stronie sceny politycznej wczoraj pisało już wprost, że to jest jej kolejna wpadka i powinna zostać zwolniona z funkcji, więc nie jest tak, żę nikt jej nie potępia. PIS działa natychmiastowo, są zmiany personalne w komendzie oraz akty oskarżenia wobec agresorów. Ich działania wskazują na to, że nie bagatelizują tej sprawy, a mnie bardziej interesują działania niż słowa.

Możecie to przenieść na pw?

Zapraszamy do wspólnej dyskusji :nevreness:

dyskusja na temat i nawet względnie przyjemna do czytania - czemu mieliby przenosić?

I na poziomie, co w internecie przy dyskusjach sympatyków prawicy i lewicy zdarza się tak niezwykle rzadko.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.