Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Przestań z tymi gwałtami - jeżdze regularnie do Niemiec i kobiety nie uciekają na widok Turków czy innych muzułmanów

Strach wynika z zamachów. W Niemczech czy Francji masz sporo muzułmanów i jakoś do niedawna nie było z tym problemu. W końcu panika wybucha z powodu petardy a nie pojawienia się Arabów czy Turków

Strach wynika głównie z zamachów, ale to nie zamachy sprawiają, że Szwedki boją się same chodzić po nocy po Malmoe, a Polki nie boją się same chodzić po nocy po Krakowie.

Najgorsze co moze zrobic Europa to utrzymywać takie ghetta jak teraz... Postawa Pis jest antyeuropejska i poniekąd antypolska bo naprawde przyjęcie tych kilku tysięcy nie zabiłoby ani gospodarki ani ludzi . A spokojnie prowadzona kampania społeczna z wykorzystaniem Kościoła dałaby możliwość poznania tych ludzi...

Uchodźcy z Erytrei nie jadą tu dla socjalu ale do pracy , A Polska blokuje nawet Czeczenów z którymi nie miewamy problemów i jakoś nie jadą tu gwałcic czy zabijać a na dodatek blokuje głównie kobiety z dziećmi na dworcu w Brześciu.. Możesz mi tak po ludzku wyjaśnić jaki to ma sens

Naprawdę myślisz że taki upór nie bo nie cokolwiek wnosi konstruktywnego? Co on da? Przecież ta władza wybiera sobie co chce?

Polityka PIS w tej akurat sprawie jest zgodna z oczekiwaniami większości. Tylko tyle i aż tyle.

Jeden sensowny i najważniejszy powód żeby przyjmować uchodźców jest taki ,że mamy dług.,Kiedy my uciekaliśmy to nam pomagano na całym świecie i honorowo by było teraz (przynajmniej częściowo) spłacić ten dług.,Nawet w muzułmańskiej Turcji był ośrodek dla polskich uchodźców.,Ale teraz najwygodniej jest o tym zapomnieć i odwrócić się plecami do potrzebujących,. 

Wobec Niemiec, które mają problem z nadmierną liczbą uchodźców? 

Jeden sensowny i najważniejszy powód żeby przyjmować uchodźców jest taki ,że mamy dług.,Kiedy my uciekaliśmy to nam pomagano na całym świecie i honorowo by było teraz (przynajmniej częściowo) spłacić ten dług.,Nawet w muzułmańskiej Turcji był ośrodek dla polskich uchodźców.,Ale teraz najwygodniej jest o tym zapomnieć i odwrócić się plecami do potrzebujących,.

dług wobec kogo? kiedy uciekaliśmy i kto nam pomagał? i co to oznacza potrzebujący i jakie są ich potrzeby?

jaki znowu dług? niemcy nas zniszczyli, a europa zachodnia z USA oddali w rosyjską niewolę na prawie pół wieku.

W jaki sposob można oddać coś, czego się nie posiada?

No to Polonia Amerykańska, do dzieła

Przecież dług mają Ci co uciekli z kraju i zostali przyjęci, niż Ci co zostali w kraju.

Jesteś na miejscu to pogadaj z ziomkami z US & A o długach i o tym, że może by kogoś wzięli.

Bo to US & A ten cały burdel rozpętało.

A kraje Europy Zachodniej chcą sobie odpokutowywać (zbrodnicze dyktatury - np. Niemcy / kolonializm - np. UK, Francja / mix - np. Belgia) i  robić dobrze. Spoko - tylko ja np. nie widzę najmniejszego powodu dla którego ich 'dobrze' miałoby się odbywać kosztem Polski.

Strach wynika głównie z zamachów, ale to nie zamachy sprawiają, że Szwedki boją się same chodzić po nocy po Malmoe, a Polki nie boją się same chodzić po nocy po Krakowie.

Naprawdę nie boją się hord pijanych Angoli którzy zaczepiają każdą Polkę?

Ech akurat trochę zły przykład podałeś. Ale wiesz jak to jest ja po Twoim Trójkącie Bermudzkim chodziłem w nocy bo nie miałem pojęcia co to jest. A miejscowi wtedy tam nie chodzili bo bali się ,że dostaną w mordę

Ja się wychowałem na takiej dzielnicy ,że tam w nocy czy wieczorem nie tylko nie wchodzili obcy ale nawet policja nie wjeżdżała.

Kobiet może nie gwałcono ale z portfelem to byś stamtąd nie wyszedł

To tylko fota z kwejka. Ale czy ktoś bardziej obeznany powie mi czy to prawda? 98fe4c809e1507038c1429b92039dc61_mobile2

Istnieją możliwośc blokowania tej aplikacji,

Jakby rząd się uparł że UBer łamie prawo to może zablokować każdemu z polskim IP wchodzenie na te strony co nie oznacza że ich zablokuje skutecznie ale ograniczy znacząco

Ech akurat trochę zły przykład podałeś. Ale wiesz jak to jest ja po Twoim Trójkącie Bermudzkim chodziłem w nocy bo nie miałem pojęcia co to jest. A miejscowi wtedy tam nie chodzili bo bali się ,że dostaną w mordę

Ja się wychowałem na takiej dzielnicy ,że tam w nocy czy wieczorem nie tylko nie wchodzili obcy ale nawet policja nie wjeżdżała.

Podałem przykład z Twojej strony, którą wczoraj podawałeś, jako dowód, że Ukraińcy są bardziej niebezpieczni niż muzułmanie. 

Gratuluję odwagi, ale miej świadomość, że nie każdy lubi chodzić w nocy po Przedmieściu Oławskim i jak ma wybór, żeby tego nie robić, to tego nie robi.

Jakby rząd się uparł że UBer łamie prawo to może zablokować każdemu z polskim IP wchodzenie na te strony co nie oznacza że ich zablokuje skutecznie ale ograniczy znacząco

Z pewnością ustawa pozwalająca rządowi na blokowanie wybranych stron internetowych i aplikacji w Polsce spotka się z ogromną popularnością ze strony wyborców...

Z pewnością ustawa pozwalająca rządowi na blokowanie wybranych stron internetowych i aplikacji w Polsce spotka się z ogromną popularnością ze strony wyborców...

A tak nie jest z bukmacherką??

A zły przykład w sensie Krakowa podałeś bo to akurat miasto gdzie w nocy czy wieczorami bezpiecznie nie jest

nie ma czegoś takiego jak ludzka przyzwoitość ponieważ to pojęcie względne. racjonalny powód przyjęcia polaków to zdobycie rynku zbytu, tanią siłę roboczą oraz właśnie rozsadzenie powstałych gett ludnością z europy wschodniej. i my nie byliśmy uchodźcami tylko emigrantami zarobkowymi. system emerytalny z nimi się nie załamie ale socjal z nimi więc jeden grzyb :-)

Tu się różnimy bo ja uważam, że jest i np blokowaniu wjazdu Czeczenów od strony Białorusi jest moim zdaniem nieprzyzwoite bo chciałbym poznać powód dla którego tak się boimy kobiet z dziećmi?

Bo będą nas gwałcić? ( wybacz Fluber tak mi się nasunęło )

Edytowane przez ely3

A zły przykład w sensie Krakowa podałeś bo to akurat miasto gdzie w nocy czy wieczorami bezpiecznie nie jest

W porównaniu do takiego Malmoe, to w Krakowie w nocy ludzie czują się bezpiecznie, jak w kościele, więc tym bardziej dobry przykład.

https://www.numbeo.com/crime/compare_cities.jsp?country1=Poland&country2=Sweden&city1=Krakow+%28Cracow%29&city2=Malmo&tracking=getDispatchComparison

A przecież nie ma tam zamachów, tylko regularne gwałty. Co 12 minut Szwedka jest gwałcona przez muzułmanina.

Istnieją możliwośc blokowania tej aplikacji,

Kraków - żony siostra, b. ładna dziewczyna od ponad roku studiuje/pracuje w Krakowie (pracuje na rynku) - póki co to araby królują w namolstwie i nie rozumieniu słowa "nie" (przynoszenie prezentów itp) - dobrze, że dziewczyna jest asertywna mocno, więc luz. Angole (i też francuzi) to raczej na zasadzie 'buraki'.

Trójkąty Bermudzkie Polskich miast - za dzieciaka mieszkałem koło takiego w Warszawie - i co?Też po fakcie się dowiedziałem, że to w ogóle tak nazywane itp. Jaki to ma związek z czymkolwiek?

Dzielny ely3 / odwaga itp - na prawdę to się robi żałosne jak dorosły typ w internetach nty raz pisze o tym gdzie nie chadzał itp jako wyznacznik bania/strachu itp - założysz rodzinę, zaczniesz być odpowiedzialny za kogoś innego poza sobą to wtedy sobie to przewartościujesz może. Serio wiele osób miało różne przygody w różnych miejscach (w kraju i za granicą)

Edytowane przez julekstep

Julekstep

Zasadniczo będe się powtarzał - któryś raz udowadniasz ,że jako rozmówca wiele nie wnosisz poza odczuciami i personalnymi atakami prędzej czy później..

Czego Ty się obawiasz w temacie muzułmanów? Tak konkretnie?

Bo ciągle powtarzasz opinię że w Polsce nie ma paniki od petardy i że to super... Ale prawdopodobieństwo śmierci w zamachu jest niewielkie

Nie mówię że ten strach jest bez sensu bo ludzka psychologia tłumu jest irracjonalna zawsze. To jest spirala strachu nakręcana przez media i tego się nie da zatrzymać ale czy realnie jest się czego bać?

Nie mówię że ten strach jest bez sensu bo ludzka psychologia tłumu jest irracjonalna zawsze. To jest spirala strachu nakręcana przez media i tego się nie da zatrzymać ale czy realnie jest się czego bać?

To może inaczej. Czego Ty się realnie boisz? Albo jakie warunki muszą być spełnione, aby uznać strach za realny? 

Np jak się dowiedziałem że Trójkąt to Trójkat to już nie poszedłem tam w nocy

W przypadku muzułmanów nie boję się ich jako całości za to obawiam się radykałów po każdej stronie. Ale wierzę , że państwo jest w stanie sobie z nimi poradzić w dłuższej perspektywie czasu. Oceniałem ryzyko zamachu na duże kiedy wyglądały na zorganizowane . W tej chwili wygląda na mega rozpaczliwe ataki pojedynczych osób - tak fatalnei zorganizowanych i amatorskich że w tej chwili zamachowcy sa unieszkodliwiani zanim kogoś zabiją

Rozumiem ,że ludzie się boją. Nie wyśmiewam ich lęków. Ale lęki to jedno a realne zagrożenie zamachem to drugie

W tej chwili blokuje się tak naprawdę wszystkich. Chrześcijańskich uchodźców z Erytrei czy Sudanu. Czarnych z Nigerii czy Mali oraz muzułmanów z Bliskiego Wschodu.

Inaczej Fluber byłbyś w stanie zaakceptować np uchodźców z Afryki?

W tej chwili blokuje się tak naprawdę wszystkich. Chrześcijańskich uchodźców z Erytrei czy Sudanu. Czarnych z Nigerii czy Mali oraz muzułmanów z Bliskiego Wschodu.

Inaczej Fluber byłbyś w stanie zaakceptować np uchodźców z Afryki?

Ja uważam, że powinniśmy przyjąć chrześcijańskich uchodźców i nie powinniśmy przyjmować uchodźców muzułmańskich. 

Np jak się dowiedziałem że Trójkąt to Trójkat to już nie poszedłem tam w nocy

W przypadku muzułmanów nie boję się ich jako całości za to obawiam się radykałów po każdej stronie. Ale wierzę , że państwo jest w stanie sobie z nimi poradzić w dłuższej perspektywie czasu. Oceniałem ryzyko zamachu na duże kiedy wyglądały na zorganizowane . W tej chwili wygląda na mega rozpaczliwe ataki pojedynczych osób - tak fatalnei zorganizowanych i amatorskich że w tej chwili zamachowcy sa unieszkodliwiani zanim kogoś zabiją

A ja jak poznałem statystyki na temat przestępstw popełnianych przez muzułmanów w Europie to uznałem, że nie powinniśmy ich przyjmować.

Przez ostatnie 3 miesiące mieliśmy dwa poważne zamachy w Londynie, jeden w Manchesterze, jeden w Paryżu i jeden w Sztokholmie, w których zginęło 47 osób. A od 2001 roku już wiele razy myśleliśmy, że mamy sprawę opanowaną i nie wiem, na czym opierasz swoje nadzieje, że teraz jest inaczej.

Zatem ponownie zadam pytanie, jakie warunki powinny być spełnione, żeby uznać coś za realne zagrożenie? 

Ech jeden pożar w Londynie pochłonął więcej ofiar niż te zamachy

Dla mnie ani jedno ani drugie nie jest poważnym problemem co nie zmienia faktu że zamachowców można olać bo nie... Po prostu moim zdaniem prawdopodobieństwo śmierci w zamachu jest niewielkie co nie zmienia faktu, że każda śmierć jest zawsze czymś bolesnym dla tych rodzin . Ale to chyba mało istotne czy giną w pożarze czy zamachu

A policja czy służby coraz skuteczniej ograniczają zamachowców

W Paryżu uważasz ten zamach za poważny?

Ech jeden pożar w Londynie pochłonął więcej ofiar niż te zamachy

Dla mnie ani jedno ani drugie nie jest poważnym problemem co nie zmienia faktu że zamachowców można olać bo nie... Po prostu moim zdaniem prawdopodobieństwo śmierci w zamachu jest niewielkie co nie zmienia faktu, że każda śmierć jest zawsze czymś bolesnym dla tych rodzin . Ale to chyba mało istotne czy giną w pożarze czy zamachu

A policja czy służby coraz skuteczniej ograniczają zamachowców

W Paryżu uważasz ten zamach za poważny?

Nie wiem, jak Ty, ale ja się boję pożarów. Ile ofiar rocznie w Europie uznajesz za taką granicę, po której powinniśmy się bać? Przypominam, że śmierć w zamachu spowodowanym przez muzułmanina nie jest jedyną przykrością, jaka może nas spotkać z ich strony.

Ile kosztuje podniesienie poziomu ochrony tak, aby Europejczycy nie za często ginęli w zamachach terrorystycznych?

Ten z kwietnia uważam za warty wspomnienia, przypominam, że piszę tylko o ostatnich 3 miesiącach

Tu się różnimy bo ja uważam, że jest i np blokowaniu wjazdu Czeczenów od strony Białorusi jest moim zdaniem nieprzyzwoite bo chciałbym poznać powód dla którego tak się boimy kobiet z dziećmi?

Bo będą nas gwałcić? ( wybacz Fluber tak mi się nasunęło )

dlaczego boimy? ja się nie boje pszczół ani wątróbki ale nie chciałbym zostać ukąszony ani tej drugiej jeść. nie ma żadnego obowiązku moralnego aby kogoś przyjmować i o tym wspominałem w pierwszym poście. 2 mld nie przyjmiemy a terenów na świecie do zasiedlenia jest pełno, Król Norweski chciał ich osiedlać na północy to odmówili, cała Syberia pusta, ich blisko kulturowo Arabia Saudyjska a my mamy obowiązek moralnym aby kogoś za pieniądze podatniki lokować w obozach, dawać jeść i kwaterunek jak w Polsce nadal jest tyle ludzi co żyje na skraju ubóstwa? czemu Czeczeni nie zostaną na Białorusi? Spadną im bomby na głowę czy umrą z głodny? :-) a i z wysp Australii też nieźle spierdalają :-) a nie znasz chyba prawa unijnego o łączeniu rodzin :-) Edytowane przez Koelner

jaki znowu dług? niemcy nas zniszczyli, a europa zachodnia z USA oddali w rosyjską niewolę na prawie pół wieku.

a jaki to ma związek z tym, że państwa muzułmańskie przyjmowaly uciekinierow z Polski?

USA czy szkopy to jedno, wobec nich długu nie mamy, co najwyżej Niemcy mają u nas niesplacony dług za zniszczenie Warszawy.

Osobiście nie jestem zwolennikiem przyjmowania tej całej masy, kobiety i dzieci owszem, ale bez tych zasad, że mogą sobie ściągać później całe rodziny, bo to doprowadzi do tego samego co wpuszczanie każdego

Ale, i to jest moim zdaniem priorytet, w pierwszej kolejności rząd powinien zająć się Polakami że wschodu, wszystkimi, którzy są gotowi wrócić do kraju. Im zapewnić trzeba mieszkania, prace i miejsca w przedszkolach/szkołach, a później można ewentualnie myśleć i innych.

a jaki to ma związek z tym, że państwa muzułmańskie przyjmowaly uciekinierow z Polski?

USA czy szkopy to jedno, wobec nich długu nie mamy, co najwyżej Niemcy mają u nas niesplacony dług za zniszczenie Warszawy.

Osobiście nie jestem zwolennikiem przyjmowania tej całej masy, kobiety i dzieci owszem, ale bez tych zasad, że mogą sobie ściągać później całe rodziny, bo to doprowadzi do tego samego co wpuszczanie każdego

Ale, i to jest moim zdaniem priorytet, w pierwszej kolejności rząd powinien zająć się Polakami że wschodu, wszystkimi, którzy są gotowi wrócić do kraju. Im zapewnić trzeba mieszkania, prace i miejsca w przedszkolach/szkołach, a później można ewentualnie myśleć i innych.

Dlatego, że relokacja nie wynika z tego, że bierzemy ludzi z Syrii, czy z Erytrei, tylko ludzi z innych państw Europy, które mają ich za dużo. Poza tym Polska bardzo mocno pomaga tym uchodźcom, ale w inny sposób niż przyjmowanie ich do siebie do domu, głównie finansowo, zarówno poprzez rząd, jak i różne fundacje.

I dokładnie tak, jak piszesz, priorytetem powinna być repatriacja, nawet Polaków wszystkich jeszcze nie przyjęliśmy, a tu nas zmuszają do przyjmowania niepolaków w pierwszej kolejności.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.