Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Metodologia jest taka ,że: "jak się kogoś chce uderzyć, to się zawsze kij znajdzie", a jak się chce coś udowodnić ,to zawsze się znajdzie jakieś statystyki na poparcie.,Najbardziej wiarygodne w kontekście przestępczości są statystyki FBI(Policyjne mniej wiarygodne,gdyż często zawyżają spadek przestępczości dla własnej chwały)

statystyki wyraźnie pokazują, że w przestępczości królują czarni, a potem właśnie latynosi. chyba tylko wyznawcy CNN uważają inaczej.

swoją drogą co z tym końcem Trumpa? już przecież miał nastąpić a tu nic, żadnego impeachmentu. z rosją też jednak jakoś mu nie po drodze, bo nie dość że sankcje, to jeszcze zestrzeliwuje samolot sojusznika Putina. ale oczywiście faktyczne działania są mniej ważne niż "anonimowe źródła"...

Edytowane przez lorak

Metodologia jest taka ,że: "jak się kogoś chce uderzyć, to się zawsze kij znajdzie", a jak się chce coś udowodnić ,to zawsze się znajdzie jakieś statystyki na poparcie.,Najbardziej wiarygodne w kontekście przestępczości są statystyki FBI(Policyjne mniej wiarygodne,gdyż często zawyżają spadek przestępczości dla własnej chwały)

Po wyborach mało kto rechotał ze śmiechu.,Raczej była atmosfera żałoby.,Ludzie mieli takie miny jakby 8 listopada świat się skończył., 

Znalazłem tę publikację: REASSESSING TRENDS IN BLACK VIOLENT CRIME, 1980–2008: SORTING OUT THE “HISPANIC EFFECT” IN UNIFORM CRIME REPORTS ARRESTS, NATIONAL CRIME VICTIMIZATION SURVEY OFFENDER ESTIMATES, AND U.S. PRISONER COUNTS∗

Autorem jest profesor Steffensmeier, praca ma dużo cytowań, więc wydaje się być rzetelna.

Metodologia jest taka, że policzono ile morderstw wypada na 1000 białych nielatynosów i ile wypada na 1000 latynosów. Potem podzielili tę drugą liczbę przez pierwszą i wyszło im 4. Metodologia wydaje się być w porządku :nevreness: Dla rozbojów wyszło 3,8. Dla gwałtów 2,8 :nevreness:

Więc wniosek jest taki, że jeżeli ktoś Cię przekonał, że Latynosi są tak samo praworządni, jak biali, to niestety, ale zostałeś zmanipulowany

ponawiam pytanie do mayora - skąd konkretnie i kiedy wyruszyłeś na podbój stanów?

ACHTUNG! Telewizja CNN nadaje że w Polsce ONR biją Muslimów. ACHTUNG!

Nie w Polsce.... i tak dalej i tak dalej

Ameryka tak na prawde nie istnieje, podczas lotu do USA pasażerowie zasypiają i ta cała ameryka jest snem, ona nie istnieje, mayor żyje w jakiejś deluzji, śnie #vanillasky

ponawiam pytanie do mayora - skąd konkretnie i kiedy wyruszyłeś na podbój stanów?

Konkretnie z Heatrow w 2002 roku.,

Znalazłem tę publikację: REASSESSING TRENDS IN BLACK VIOLENT CRIME, 1980–2008: SORTING OUT THE “HISPANIC EFFECT” IN UNIFORM CRIME REPORTS ARRESTS, NATIONAL CRIME VICTIMIZATION SURVEY OFFENDER ESTIMATES, AND U.S. PRISONER COUNTS∗

Autorem jest profesor Steffensmeier, praca ma dużo cytowań, więc wydaje się być rzetelna.

Metodologia jest taka, że policzono ile morderstw wypada na 1000 białych nielatynosów i ile wypada na 1000 latynosów. Potem podzielili tę drugą liczbę przez pierwszą i wyszło im 4. Metodologia wydaje się być w porządku :nevreness: Dla rozbojów wyszło 3,8. Dla gwałtów 2,8 :nevreness:

Więc wniosek jest taki, że jeżeli ktoś Cię przekonał, że Latynosi są tak samo praworządni, jak biali, to niestety, ale zostałeś zmanipulowany

Nikt mnie nie przekonał,gdyż na własne oczy widzę jak Latynosi się zachowują,.Są to ludzie grzeczni,spokojni,słowni,bardzo pracowici i do przesady religijni.,Znam wielu ,pracowałem z kilkoma tak samo sąsiadowałem z nimi w kilku miejscach.(edit/byłem także w Meksyku na weselu), Jak wielu Latynosów Ty poznałeś osobiście? Czy cała Twoja wiedza jest oparta na filmach z Dannym Trujilio i badaniach profesora Steffensmeiera?

swoją drogą co z tym końcem Trumpa? 

Nixon dwa lata się kończył.,Trump jest mniej niż pół roku przy korycie.,

Nie dziwi mnie to. Zamieszki, zniszczenia, kradzieże, tortury. 

Portland to specyficzne miasto .,Z jednej strony postępowe- na jednego republikanina przypada pięciu demokratów, a z drugiej strony amerykańska stolica rasizmu,neo-nazizmu i białej supremacji.,W NY nie było żadnych zamieszek., 

Edytowane przez mayor

Nikt mnie nie przekonał,gdyż na własne oczy widzę jak Latynosi się zachowują,.Są to ludzie grzeczni,spokojni,słowni,bardzo pracowici i do przesady religijni.,Znam wielu ,pracowałem z kilkoma tak samo sąsiadowałem z nimi w kilku miejscach.(edit/byłem także w Meksyku na weselu), Jak wielu Latynosów Ty poznałeś osobiście? Czy cała Twoja wiedza jest oparta na filmach z Dannym Trujilio i badaniach profesora Steffensmeiera?

Wyłącznie na badaniach, nie tylko profesora Steffensmeiera :nevreness:  Na szczęście nauka ma to do siebie, zę opiera się na systemie artykułów i recenzji. Zatem zawsze możesz opublikować monografię w postaci relacji z wesela w Meksyku lub Twoich kontaktów z Latynosami i wysłać do jakiegoś czasopisma celem polemiki naukowej. 

A skoro Twoja wiedza na temat przestępczości w USA opiera się na meksykańskim weselu to dalsza polemika jest bezcelowa :nevreness:

Portland to specyficzne miasto .,Z jednej strony postępowe- na jednego republikanina przypada pięciu demokratów, a z drugiej strony amerykańska stolica rasizmu,neo-nazizmu i białej supremacji.,

Znaczy zacofane skoro przewaga demokratow tam jest.

W NY nie było żadnych zamieszek., 

http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/560421/hillary-clinton-voters-riot-donald-trump-us-election-win

https://www.nytimes.com/2016/11/10/us/trump-election-protests.html

Już wrzuciłeś jeden link ze zdjęciem z protestów z Nowym Jorku i nie musisz wrzucać mayorowi drugiego. Mayor nie widział żadnych protestów w Nowym Jorku i nikt mu nie wmówi, że jakieś były :nevreness:  

Edytowane przez fluber

Wyłącznie na badaniach, nie tylko profesora Steffensmeiera :nevreness:  Na szczęście nauka ma to do siebie, zę opiera się na systemie artykułów i recenzji. Zatem zawsze możesz opublikować monografię w postaci relacji z wesela w Meksyku lub Twoich kontaktów z Latynosami i wysłać do jakiegoś czasopisma celem polemiki naukowej. 

A skoro Twoja wiedza na temat przestępczości w USA opiera się na meksykańskim weselu to dalsza polemika jest bezcelowa :nevreness:

Dużej części wesela nie pamiętam.,Mimo wszystko chylę czoła przed Twoją wiedzą,a właściwie wiarą w to co inni napisali., 

Czyli spokojnie mozna przyjac, ze Twoje udzielanie sie - szczegolnie patrzac na to jak oderwane od rzeczywistosci rzeczy wypisujesz - w temacie pt 'Polska scena polityczna w Internecie' to zwykle trollowanie.

Na pewno nie jestem na bieżąco z wydarzeniami w Polsce,ostatni raz bylem ponad dwa lata temu.,Jest to dla mnie pewna egzotyka,wiele rzeczy mnie w Polsce dziwi,tak samo jak dawniej wiele rzeczy w Ameryce mnie dziwiło ,albo nawet irytowało.,

Dużej części wesela nie pamiętam.,Mimo wszystko chylę czoła przed Twoją wiedzą,a właściwie wiarą w to co inni napisali., 

Recenzowane prace naukowe to nie jest kwestia wiary. Wiedzę możesz albo przyjąć, albo jak małe dziecko zatkać uszy i zacząć wrzeszczeć. Miałeś prawo wybrać tę drugą opcję, ale wiedz, że Cię w tym wątku już nikt nie bierze na poważnie.

Nikt mnie nie przekonał,gdyż na własne oczy widzę jak Latynosi się zachowują,.Są to ludzie (...) do przesady religijni.,

To tak jak ONR :nevreness:

Już wrzuciłeś jeden link ze zdjęciem z protestów z Nowym Jorku i nie musisz wrzucać mayorowi drugiego. Mayor nie widział żadnych protestów w Nowym Jorku i nikt mu nie wmówi, że jakieś były :nevreness:  

Kolega @ RappaR opisał sytuacje po wyborach jako: quote/Zamieszki, zniszczenia, kradzieże, tortury/ Ty piszesz o protestach.,

To dałem Ci link, który opisuje niszczenie okien, palenie, atakowanie policjantów. 

To wyraźnie kłamią .,W NY nic takiego nie miało miejsca ,żadnych zamieszek nie było.,Ostatnie zamieszki w NY byly w 2014 roku po śmierci Garnera, a największe w grudniu 2014 po uniewinnieniu gliniarzy -wtedy ponad 200 osób aresztowano 

To wyraźnie kłamią .,W NY nic takiego nie miało miejsca ,żadnych zamieszek nie było.,Ostatnie zamieszki w NY byly w 2014 roku po śmierci Garnera, a największe w grudniu 2014 po uniewinnieniu gliniarzy -wtedy ponad 200 osób aresztowano 

Rozumiem. New York Times to szmatławiec w takim razie?

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.