Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

wybitna nadinterpretacja

ja bym zakazał czarnym koszykarzom posiadania broni bo kiedys arenas nią w szatni machał

A czemu nadinterpretacja ( pomijam już że żartobliwa) ?

Czyż ataki terrorystyczne nie są pretekstem do zakazu a wręcz wygnania społeczności muzułmańskiej z Europy?

W Londynie zamach na muzułmanów

Czyli jak rozumiem od dziś nie wpuszczamy do Polski białych Brytyjczyków? :peaceful:

Choć tak szczerze to zakaz wpuszczania ich do Krakowa byłby ze wszech miar wskazany

To naprawdę zaczyna być przerażające. Przyjmujemy jako Europa milion, czy dwa uchodźców, nie potrafimy wyłapać spośród nich terrorystów, przez co narażamy się na ogromne niebezpieczeństwo, a do tego nie potrafimy obronić tychże uchodźców przed odwetowymi atakami terrorystycznymi. Ten zamach tylko pokazuje, że wspólna egzystencja w Europie muzułmanów i Europejczyków jest na ten moment nierealne. Zamach był w bardzo tolerancyjnym Londynie. W Polsce tym biednym uchodźcom nikt nie da rady zapewnić bezpieczeństwa przy naszej mentalności. Nastroje antyeuropejskie wśród muzułmanów będą rosnąć na sile, podobnie jak nastroje antymuzułmańskie wśród Europejczyków. Sprowadzanie do Europy muzułmanów stało się w tym momencie podwójnie niebezpieczne. To może naprawdę skończyć się wojną domową.

Wojna domowa?? Poważnie?? Nie ma takiej opcji

Wydaje mi się, że widzę jej zalążek, bo jak inaczej nazwać ataki terrorystyczne muzułmanów skierowane w Europejczyków, a teraz atak terrorystyczny Europejczyka skierowany w stronę muzułmanów w jednym mieście w niewielkim odstępie czasu? Wymianą uprzejmości?

Chociażby profesor Gilles Kepel od jakiegoś czasu prognozuje, że w przyszłości na tym tle do wojny domowej w niektórych państwach Europy ( Szwecja, Francja ) może dojść.

Edytowane przez fluber

Wydaje mi się, że widzę jej zalążek, bo jak inaczej nazwać ataki terrorystyczne muzułmanów skierowane w Europejczyków, a teraz atak terrorystyczny Europejczyka skierowany w stronę muzułmanów w jednym mieście w niewielkim odstępie czasu? Wymianą uprzejmości?

Chociażby profesor Gilles Kepel od jakiegoś czasu prognozuje, że w przyszłości na tym tle do wojny domowej w niektórych państwach Europy ( Szwecja, Francja ) może dojść.

To są tylko odosobnione przypadki... Mikropromile populacji

To co piszesz przypomina co ONR wyrabiał w czasie Majdanu. Jakieś ćwiczenia pod granicą polsko-ukraińską .. Straszenie , że Ukraińcy dysza nienawiścią do Polaków, że będą nas mordować

Dziś mamy 1,5 mln Ukraińców i wiesz co?

Okazało się , że ONR jakoś nie daje odporu temu najazdowi a tak zapowiadali.

I wiesz co - okazało się, że całe te straszenie było gówno warte bo tak naprawdę tylko w głowach prawicowych radykałów istnieje coś takiego jak ogólna ukraińska antypolskość

To samo jest z antyeuropejskością muzułmanów

Większość się integruje. Niektórzy radykalnie kultywują swojej religii i prawu szariatu ale nie chcą zabijać Europejczyków. I są kretyni nasączeni ideologią .... Desperaci

Wiem to straszne co napisze ale jeden pożar apartamentowca zabił więcej Anglików niż zamachy muzułmanów w ostatnich 5 latach a może i 10...

Weź Fluber nie idź ścieżką strachu i lęku... Tu się nie ma co się bać... Chwasty prędzej czy później uschną bo widać ,że takie desperackie ataki mają coraz mniejszy powab, Jakiś Brytol wjedzie w meczet jakiś Isista spróbuje tasakiem kogos pochlastać... Lęk jest nieproporcjonalny do ryzyka śmierci

Co czywiście łatwo pisać w internetach a dodatkowo w Polsce (gdzie mamy chyba jedne z najniższych wskaźników zabójstw w ogóle - już nie wchodząc nawet w terroryzmy).

Pisz to ziomkom co uciekają przed petardą.

Tak swoją drogą zamachy to jedno, ale pospolite przestępstwa popełniane przez imigrantow to drugie. Polacy mają niższe wskaźniki zabojstw od Europy Zachodniej. To tam rodowici Francuzi czy Belgowie tak na potęgę mordują, czy może jakieś inny czynnik?

Edytowane przez RappaR

Tak swoją drogą zamachy to jedno, ale pospolite przestępstwa popełniane przez imigrantow to drugie. Polacy mają niższe wskaźniki zabojstw od Europy Zachodniej. To tam rodowici Francuzi czy Belgowie tak na potęgę mordują, czy może jakieś inny czynnik?

Największe w Europie wskaźniki morderstw na 1000 mieszkańców mają po kolei

Rosja

i potem długo długo długo nic

Litwa

Estonia

Ukraina

Białoruś

Albania

Czarnogóra

Finlandia

Rumunia

Bułgaria

Tak się przedstawia pierwsza 10ka

Europa Zachodnia jak się patrzy - raczej bym się bał Rosjan bo to jak widać mordercy i przestępcy ( to sarkazm dla tych co nie skumają)

Co czywiście łatwo pisać w internetach a dodatkowo w Polsce (gdzie mamy chyba jedne z najniższych wskaźników zabójstw w ogóle - już nie wchodząc nawet w terroryzmy).

Pisz to ziomkom co uciekają przed petardą.

Facet ale to jest psychoza - Ryzyko wypadku lotniczego jest nieporównywalnie mniejsze od samochodowego a jednak ludzie mają lęk przed lataniem bo zginą a nie przed jazdą samochodem.

I proponuje bez takich tanich wycieczek bo akurat ja pisze to co robię

Ja się nie boje

W Brukseli byłem służbowo 3 dni po zamachach. W Niemczech na jarmarkach byłem w ten weekend kiedy był zamach w Berlinie ( wprawdzie w Lipsku ale to już mniej istotne). Ba chłopaków namówiłem na spacer po Harlemie z piciem burbona prosto z butelki. Choc mieli galara bo przez 2 h bylismy tam praktycznie jedynymi białymi

Oczywiście nie wpakuje się w slumsy wieczorem czy w nocy bo to jest proszenie się o kłopoty choć w sumie i takie akcje mi się zdarzały ale na 100% moim życiem nie rządzi lęk przed tym, że koleś obok może się zaraz wysadzić

Rosja

Litwa

Estonia

Ukraina

Białoruś

Albania

Czarnogóra

Finlandia

Rumunia

Bułgaria

Europa Zachodnia jak się patrzy - raczej bym się bał Rosjan bo to jak widać mordercy i przestępcy ( to sarkazm dla tych co nie skumają)

Mordercy może i tak, ale jeśli chodzi o przestępców to bardziej bałbym się Szwedów, Belgów, Duńczyków, Szwajcarów, Finów, Brytyjczyków, Niemców i Holendrów:

http://forsal.pl/galerie/720917,duze-zdjecie,2,przestepczosc-w-ue-liczba-zabojstw-w-polsce-2010.html

Ciekawe bo za rok 2016 crime index jest

1 - Ukraina

2 - Irladnia

3-Mołdawia

4- Albania

5- Czarnogóra

6-Rosja

7 Włochy

8-Belgia

9 Serbia

10 Francja

11 - Litwa

Poza tym ja bym nie porównywał całej masy przestępstw bo to co w Szwecji jest zgłaszane jako molestowanie u nas nawet nie jest klasyfikowane jako przestępstwo

No chyba, że chcesz mi powiedzieć że jesteś tak strachliwy , że się boisz molestowania?

1 - Ukraina

2 - Irladnia

3-Mołdawia

4- Albania

5- Czarnogóra

6-Rosja

7 Włochy

8-Belgia

9 Serbia

10 Francja

11 - Litwa

jak to jest liczone?

jeszcze co do tej integracji, o której wspomniałeś wcześniej, to ciekaw jestem na czym się opierasz, bo dane pokazują, że 60-70% muzułmanów nie pracuje, wielu nawet nie uczy się języka i państwa zachodniej europy topią w nich miliardy euro. poza tym w skali świata 10-20% muzułmanów popiera zamachy, a więc to daje nam 150-300 milionów ludzi...

Rosja

Litwa

Estonia

Ukraina

Białoruś

Albania

Czarnogóra

Finlandia

Rumunia

Bułgaria

Facet ale to jest psychoza - Ryzyko wypadku lotniczego jest nieporównywalnie mniejsze od samochodowego a jednak ludzie mają lęk przed lataniem bo zginą a nie przed jazdą samochodem.

I proponuje bez takich tanich wycieczek bo akurat ja pisze to co robię

Ja się nie boje

W Brukseli byłem służbowo 3 dni po zamachach. W Niemczech na jarmarkach byłem w ten weekend kiedy był zamach w Berlinie ( wprawdzie w Lipsku ale to już mniej istotne). Ba chłopaków namówiłem na spacer po Harlemie z piciem burbona prosto z butelki. Choc mieli galara bo przez 2 h bylismy tam praktycznie jedynymi białymi

Oczywiście nie wpakuje się w slumsy wieczorem czy w nocy bo to jest proszenie się o kłopoty choć w sumie i takie akcje mi się zdarzały ale na 100% moim życiem nie rządzi lęk przed tym, że koleś obok może się zaraz wysadzić

Bardzo sie ciesze, ze jestes dzielny ale jak sam zauwazyles w pewnych krajach jest psychoza (jak petarda w Paryzu, albo ostatnio robienie bohatera z kolesia w Londynie, ktory jako jedyny w tlumie dopil piwo zamiast biec). W Polsce tego nie ma (gdzie dodatkowo sami sie praktycznie nie mordujemy, wbrew mainstreamowej narracji o podziale kraju i katotalibach zrownywanych do islamskich ekstremistow), wiec nieglupim byloby taki stan utrzymac. Edytowane przez julekstep

1 - Ukraina

2 - Irladnia

3-Mołdawia

4- Albania

5- Czarnogóra

6-Rosja

7 Włochy

8-Belgia

9 Serbia

10 Francja

11 - Litwa

Poza tym ja bym nie porównywał całej masy przestępstw bo to co w Szwecji jest zgłaszane jako molestowanie u nas nawet nie jest klasyfikowane jako przestępstwo

No chyba, że chcesz mi powiedzieć że jesteś tak strachliwy , że się boisz molestowania?

Też jestem ciekawy jak to jest liczone. Natomiast w 2017 roku Szwecja jest już tylko za Ukrainą. A na Ukrainie jest wojna, więc nic dziwnego, że jest pierwsza:

https://www.numbeo.com/crime/rankings_by_country.jsp?title=2017&region=150

A jeśli chodzi o miasta z największym crime index w Europie to czołówka jest następująca ( za 2017 rok):

Neapol

Malmoe

Marsylia

Catania

Bari

Rzym

Turyn

Bruksela

Manchester

Dublin

Paryż

i dopiero na 12 miejscu pierwsze ukraińskie miasto - Charków

Ja się nie boje molestowania, ale moja żona już tak.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.